Evlilere soruyorum

Aşk tabiki . Aşk her şeyi cozuyor kavga ederken göz göze gelince beynim mantığın duruyor opusgen oluyoruz kavgayı bile önlüyor kirayi faturalari bile aşk ödüyor aşk olmasa ben evde yemek yapmam aşk olmasa adam ise gitmez aaahhh canım kocam ne güzel de TV izliyor şu an .

Hayatimin ger aşamasında mantikla hareket etmisimdir.Eşimle mantikli geldiği için tanıştım. Sonrasinda birbirimizi cok sevdik. Mantik devaminda aşk oldu yani. Zengin degildi ama severek yaptığı bir isi var. 2 bucuk senelik evliyiz. 1 sağlıklı yavrumuz ve evimiz oldu cok sukur

İkisinden de olmazsa pişmanlık olur ama.
Aşksız evlenseniz keşke aşkı yaşasam dersiniz, sade aşkla sıfır uyum biriyle evlenseniz keşke mantığımı da dinleseydim dersiniz.
İkisinden de olması lazım

Aşktan gözümü kör eden şeylere mantıkla bakabilmeyi isterdim, dönseydim eğer geriye.. Ama yine eşimle evlenirdim Sadece sırf seviyorum diye kabul ettiğim herşeyin değiştirilebilirliğine zaman harcardım. Ben fedakarlık yapmak yerine, karşı taraf da biraz çabalasın törpülesin derdim.. Maddiyat önemli bi noktada, ama sırf zengin diye kimseyle evlenmezdim. Yada eşimin şartlarını küçümseyip ondan ayrılmadım. Ekmeğini çıkarmak isteyen taştan da çıkarıyor. Yeterki adam tembel, gamsız olmasın. Burda nice konu vardı karısını çalıştırıp borçlara sokup kendi evde yan gelip yatan adamlara dair..

Severek evlendim.Tekrardan geri donsem yine ayni sekilde aşkı,sevmeyi secerdim.Aynı evin icinde mantikla baktigim biriyle yapamazdim.Buna eminim.
Maddiyat onemli mi sorusu ise maddiyat icin asla biriyle olmam ama denklik ve alistigim sosyal statüden asagida olmamam onemli.

Bekar olsam bir daha asla evlenmem, ama ev arkadaşı veya anne-baba yanı da istemem. Çünkü mantık olsun, aşk olsun evlendikten sonra hayatına kayınvalide, görümce, elti gibi saçma sapan keşke ne olduklarını hiç bilmeseydim dediğim kavramlar girecek. Çocuk büyütmek zaten çok büyük sorumluluk. Aklın varsa evlenme. Ha evleniyorsan da maddiyat cidden önemli. Bari bu çileyi çektiğine değsin.

Mantıklı olmayana aşık olmam şıkkını kullanıyorum ben de. Aklıma yatmayan birini sevemem, en fazla hormonlar kaynaklı çekim hissedebilirim o da bir süre sonra geçer. Bence aşk ya da mantık evliliği diye iki tip evlilik yok. Herkes bir şekilde aşık olup evleniyor ( formaliteler, çıkar hedefliler hariç) ama kimisi mantığına uyan karakterine, uyumuna, kültürel ve ekonomik denkliğine aşık oluyor, kimisi de ne kadar yanlış da olsa ilişkiden duyduğu heyecana, birine bağlı olma hissine, aile kurma hayaline aşık oluyor. İlk grup nadiren pişman oluyor ikinci grup allaha emanet...

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Maddiyat süper derece önemli, insan maddiyat bozulunca boşanabilio . Ama maddiyat iyileşince de erkekler kendini kaybedebilio , aldatabilio.

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
aşksız olmaz ama mantık daha önemli hatta cok önemli. şimdiki aklım olsa evlenirken ben bu insanla aynı seyleri mi düşünüyorum, aynı pencereden mi bakıyoruz diye iyice bir çözerdim. sonucta evlendikten sonra kendi istediklerine göre senin hayatına müdahale edebiliyorlar ne yazık ki.

Amaaan, Türkiyenin sayılı zenginleri evde oturup çocuk mu bakıyor sanki, bi hafta Bahamalar, diğer hafta İskocya gezerdin yaw

Aşk evliliği yapıp kafamı her soruna yorduğum için mantık evliliği yapınca çok büyük sorunlarım olmayacağını düşünüyorum
İşte merak ediyorum mantık evliligi olarak düsündügünüz evlilik nasıl bir evlilik.
Hiç sevmediginiz begenmediginiz biriyle evlenmek istemezsiniz heralde maddi durumu yerinde işi gücü var diye mesela,
Yada çok sevdiniz ama işi gücü yok geçiminizi saglayamayacak.

Aşk diye düşünüyorum ben. Evlenmeden öncede sonrada düşüncem değişmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…