Evlilere soruyorum

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Ben ikisinede baktm evlenrken ikisi bir arada oluyo neden olmasn

Bu soruya insanlar 2’ye ayrılır.
Ben aşık oldum,nişanlandım.
Herşey iyi hoş mantığım yokluyor kafam bulanıyor.
Nedeni ise ben salak insan sevmem.
Hele ki erkeğin salak olmasından nefret ederim.
Çok vicdanlı,çok iyi biriydi. Ama zeki değildi.
Ayrıldım.

Uzun zaman sonrasında eşimi beğendim,sevdim,nişanlandım.
Zekiydi,tuhaf bir şekilde aklıma,fikrime aşırı uyuyordu. Aşık oldum ben.
Evlendim.

Yani demek istediğim, aşık olmak bile kişiden kişiye değişir. Kimi dış görünüşüne,ilgisine aşık olur.
Kimisi de aklına,duruşuna.

Mantık her zaman iyidir.
Yalnız,sevginin veya aşkın olmadığı bir beraberlikte sağlıklı sonuç vermez.

Mantık diyenlerin birgün birine aşık olup aldatabileceğini düşünüyorum, kalpleri değil cepleri dolu çünki

Çok gözü kapalı bir yorum bence.
Teyzem aşık olduğu biriyle evlenmemiş.
Hiç istemediği biri ile evlenmiş.
Aldatma söz konusu değil ama,
Bizlere bakınca imrenir,sevinir.
Eşine saygısı sonsuzdur.
Kocamın aşkı büyük o yetiyor. Der.

Ayrıca,daha zor,çaresiz durumlar da,mantık evliliği yapan insanlar da var.
Aldatmak insanın kişiliği ile alakalı bence.

Neden insanların mantık evliliği deyince direkt aklına maddiyat geldiğini anlamıyorum. Bence mantık evliliği sırf seviyorum diye sinirli, kıskanç vb kötü özellikleri taşıyan insanlarla evlenmemektir. Ya da sırf maddi durumu iyi diye ilgisiz ya da yaşı büyük bir erkekle evlenmemektir. Maddiyat işi olmayan bir erkekse önemli olur bence, geleneksel aile yapısından dolayı büyük olasılıkla anlaşmazlıklar çıkar çünkü. Sırf zengin diye birisiyle evlenmenin mantık evliliği olduğunu düşünmüyorum.

Ben her zaman aşk derim ama körü körüne aşk değil. Evleneceğin insan tabi ki içinin isindigi biri olmalı, ama sırf aşık olduğun için hakaretlerine , şiddetine boyun egmemelisin. Sana değer veren, merhametli, çocuğuna sahip çıkacak, aile hayatını seven biri olmalı. Yoksa dünyanın en zengini de olsa o evlilik yürümez.

Mantik.
Esimi cok severek evlendim ama mantikliydi ayni zamanda. Sadece seviyor olsaydim ama mantigima uymasaydi olmazdi.
Aynen. Allah bozmasın hala da çok seviyorum ama gururum yere batsın hiçbir şey istemedim karşı taraftan evlenirken. Keşke isteseydim diyorum, ki eşimin ailesi yapabilecek güçteydi ama insan kendine yakışanı yapar diye düşündüm. Ama sonunda ben mutsuz oldum.

Aynen. Allah bozmasın hala da çok seviyorum ama gururum yere batsın hiçbir şey istemedim karşı taraftan evlenirken. Keşke isteseydim diyorum, ki eşimin ailesi yapabilecek güçteydi ama insan kendine yakışanı yapar diye düşündüm. Ama sonunda ben mutsuz oldum.

Benim mantiktan kastim eş ailesinden birşeyler istemek degildi. :) Ben de esimin ailesinden birsey talep etmedim, ailem de şunu isteriz demedi, onlar da sagolsun pek bisey yapmadilar zaten ama mutsuz da degilim bu yuzden.

Benim mantiktan kastim eş ailesinden birşeyler istemek degildi. :) Ben de esimin ailesinden birsey talep etmedim, ailem de şunu isteriz demedi, onlar da sagolsun pek bisey yapmadilar zaten ama mutsuz da degilim bu yuzden.
Yok öyledir tabi ben kendiminkinden dert yandım. :) benim evliliğimin tak mantıksız yanı bu olduğu için 🤗

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Karakter olarak bulara sahip olmalı
1 ahlak
2 akıl
3 ilk ikisini sentezleyerek kullanabilme

Bunlara da sahip olan çok insan çıktı karşıma hep mantıkla yaklaştım ama kalben bişey hissetmetince bir yola girme cesaretinden bulunamadim ki eğer mantıkla gitseydim hata yapardım . Hayatta her şey dengede olmalı . Şuan evliyim severek evlendim mantigimj da yok saymadım tabiki hem kalbim hem beynim eğer bu adam onu sevdi . biraz daha evlenme teklifi etmese ben ederdim sanırım 😂😂
Maddi durum ne kadar önemli
Eğer saydığım ilk üç madde varsa geçim bir şekilde olur . Ben kendim de caliyordum kimseye muhtaç değildim hayata karşı da hep öyle bir duruşum vardır. Bu herkes için değişebilir ben ekonomik durumu fevkalâde olan bi ailede buyumedim annem taşı aş edebilen bi kadındı yokluk nedir biliyoruz Allah a şükür varlık nedir onu da yaşadık. Ben oldum olası lüksü sevmem , gereksiz harcama da yapmam ama her koşulda yasayabolecegimj biliyorum. Kimisi de ben ben her hafta manikür yaptirmasam olmaz , bu kıyafeti x in düğününde giymiştim yenisi şart vs vs kafasindadır . O zaman maddi durum daha önemli olur .

İlk evliliğimi mantık 0 bir şekilde yaptım ve boşandım.
Şimdi yeniden evleneceğim ve mantığımla karar verdim.
Mantıkla karar verince sevmemiş olmuyorsunuz.
Maddiyat önemsizdir diyen yalan söylüyordur.
Sofraya kimse aşk koyup yemiyor.

Durumu iyi olan birinin kendine denk biriyle evlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
İlk evliliğimi mantık 0 bir şekilde yaptım ve boşandım.
Şimdi yeniden evleneceğim ve mantığımla karar verdim.
Mantıkla karar verince sevmemiş olmuyorsunuz.
Maddiyat önemsizdir diyen yalan söylüyordur.
Sofraya kimse aşk koyup yemiyor.
Durumu iyi olan birinin kendine denk biriyle evlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ya bir adayda hem aşk hem mantık tarafı tam istenilen gibi değilse o zaman cevap ne?
Şu zamana kadar bende hep o oldu.

Ondan soruyorum.

Ya bir adayda hem aşk hem mantık tarafı tam istenilen gibi değilse o zaman cevap ne?
Şu zamana kadar bende hep o oldu.

Ondan soruyorum.
O zaman sıradaki adaylara bakıyordum :)
Çünkü evlilik içinize tam sinmeden yapılınca sonu boşanma oluyor.
Ama ben hep şunu söylüyorum bir insanda her şey 4/4 lük olamaz. Artı ve eksi dengesini kurmak gerekiyor.
Bir de yaş geçtikçe gerçekten tercihlerde değişiyor ve bu sefer süzgeçten geçen sayısı da çok azalıyor.

Tabi ki AŞK ❤️❤️❤️ İnsan sevmediği birine sarılıp uyuyamaz, uyurken onu izleyemez yüzünü sevemez öpemez. Sadece o var diye bir yer güzelleşirken koskoca hayatın ne kadar güzelleşir düşünsene? Sevmediğin biriyle sırf mantıklı diye evlenirsen de hayat çekilmez olur. En ufak mutsuzluğa zorluğa bile göğüs geremezsin, çünkü; sana güç vericek bir aşk ve sevgi olmamış olur.

bekar gunume donsem evlenmezdim.
ask mi mantik mi kesinlikle mantik. ben ask evliligi yaptim ve o ask zamanla donusuyor kimisinde ask mecburiyete dinusuyor kimisi de sevgiye kimisinde aileye ama illa donusuyor.
maddiyat onemli tabi ki borc bataginda ask yasanmiyor

O zaman sıradaki adaylara bakıyordum :)
Çünkü evlilik içinize tam sinmeden yapılınca sonu boşanma oluyor.
Ama ben hep şunu söylüyorum bir insanda her şey 4/4 lük olamaz. Artı ve eksi dengesini kurmak gerekiyor.
Bir de yaş geçtikçe gerçekten tercihlerde değişiyor ve bu sefer süzgeçten geçen sayısı da çok azalıyor.
Tabi ki yüzde yüz uygun biri bulunmaz.
Ama bu zamana kadar karşıma çıkan kişiler çok maddiyatçı idi..
Yani o denklik olayını bence abartmışlardı.

Ben erkeklerin bu kadar maddiyatçı olmasını anlamıyorum..

ben eşimle kör kütük aşık şekilde evlenmedim.
ama cok severek isteyerek 2 yıl sevgililiğin ardından evlendim.
evi vardı arabası vardı ama hiç bi zman evi var iyi bişey evleneyim diye düşünmedim o zamanlar bunların farkında değildim kendim çalışıp kendim yediğim için :D
2 yıllık evliyiz hala çalışıyorum ama şöyle birşey var bir kadının kesinlikle çalışmama lüksü olmalı.
istediği için çalışmalı yani.
yani çocuguna bakmak için 1 yıl evde kaldıgında eşin işe git diye gözünün içine bakmamalı.
ben çok şükürki doğru tercih yapmışım iyi ki eşimle evliyimm :KK200::rolleyes:
aşk saçma ve ergenlikte olan birşeyy gibi bence şahsi fikrim :D

evlilik için bolca sevgi + saygı + mantık :)

Back
X