evliliğe 45 gün kala

CADISILA87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
1.519
5
0
38
İstanbul
doktorum merhabalarr

son adet tarihimin ilk günü 01.04 dü .. 1,2 gün içinde de yeni regl olurm diye tahmin ediyorum bu gün itibariylede düğünüme 45 gün var..

size sormak istediğim soru doğum kontorl hapına ne zaman ve ne şekilde başlamalıyım..

çevremde 2 ay öncesi diyende var 1 hafta öncesi diyende?

Son düzenleme:
merhaba doktor hnm benim 30 mayısta düğünüm var adet tarihim 20 mayıs adetimin ilk günü doğum kontrol hapı kullanmaya başlasam düğün günümde koruma saglarmı? şimdiden teşekkürler

merhaba doktor hnm benim 30 mayısta düğünüm var adet tarihim 20 mayıs adetimin ilk günü doğum kontrol hapı kullanmaya başlasam düğün günümde koruma saglarmı? şimdiden teşekkürler

selam maalesef ilk kutuda etkinliği güvenli olmadığından ek olarak prezervatifle korunmanızı önereceğim.evlilik için tebrikler size de.

bizlere yardımcı olduğunuz için tşk ederiz a.s.

Son düzenleme:
merhaba aytun hanım, doktor muayenesi sonucu yasmin kullanmaya başlıyorum hastalığım düğün tarihine denk geldiği için doktorum 2. pakete ara vermeden başlamamı söyledi 2. pakete başladığım gün (22.gün) düğün günüm. ilaç koruma sağlamaya başlar mı yoksa ek bi korunma gerekli midir?

selam evet doğrudur. Ilacınızı kesmeyn, koruma sağlamaya başlayacaktır çünkü bir kutuyu bitirimiş olacaksınız.

mrb ben yaklaşık 6-7 aydır düzenli olarak yasmin kullanıyorum bu ayda düzenli olarak başladım fakat 3tabletten sonra ilacımı kaybettim ve yeni ilaç alamadım 3günden beri içmiyorm bu ay için herhangi bir şey yapabilirmiyim ilaca devam debilrmym yeni alsam? 3tablet bile kullanıp bıraksam adetim olrmu çünkü son tabletten 3gün sonra adetim oluyordu birde yeni pakete ne zamn başlamalıyım adetin ilk günümü?

merhaba en son 23 nisanda adet gördüm ve dr a gittim bana adet sökütürücü verdi progestan kullanmaya(3*1) başlıyorum kaç gün kullanmam gerek adetim gelince bırakacakmıyım
11 temmuzda düğünüm var doğum kont hapına ne zaman başlamalıyım tek başına koruma sağlar mı teşekkürler

selam 10 gün kullanıp adet görebilmek için bırakın. bir hafta içinde adet olmazsanız doktorunuzla iletişime geçin. doğum kontrol hapını da adetin 3. günü başlamalısınız ilk kutuda yeterli korumayı sağlamayabilir. prezarvatif de kullanmanızı öneririm.

merhaba ben mcrogynon adlı ilaca adetimin ilk günü başladım sağlık ocagında ilk günü başlamamı söylemişlerdi çünkü. ilk ay bu ilacı 21 gün yerine 26 gün kullansam daha sonra 2. kutuya başlasam 2.kutuda bu şekilde koruma sağlar mı? eğer bu şekilde kullanırsam 2. kutu balayının son günü bitiyor (ilk kutuya 5 gün fazla eklemek istememin sebebi de bu.) ben doğum kontrol hapını bu şekilde kullanabilir miyim? gününü uzattığım takdirde koruma konusunda herhangi bir risk olur mu? 2.kutuyu bu şekilde kullanabilirsem eğer beni korur mu?

selam evet kullanabilirsiniz ancak ben ilk kutuyu 21 günde kesip bırakıp 7 gün sonra yenisine başlamanızı ve o kutuyu uzatmanızı daha mantıklı bulurum eğer kanama düğüne balayına ilk kutuda denk geliyor ise de sizin söyledğiniz gibi kullanabilirsiniz. ilk kutunun ardından koruma etkinliği tamdır. mutluluklar.

doktor hanım ilk kutuyu uzatmadan kullanırsam eğer 2.kutu tam düğün günümde bitiyor ve ben düğün ertesi tatile gidecektim 1 hafta. bu durumda ozaman uzatmayı 2.kutunun sonuna mı yapmamı önerirsiniz? birde ben hapın kullanım süresini uzattığım için o dönemde ve 1 sonraki ay ek bir korunma yöntemi kullanmam gerekir mi?

evet öyle yapın 2. kutuyu uzatın. koruma etkinliği sürecektir ek bir yönteme ihtiyacınız yok.

merhaba dr hanım

doğum kontrol hapını 3gündür kullanıyorum ve düğün günüm 11 temmuz hapı kesmeden devam edersem 23.gün oluyor 2.kutuya geçtiğim için koruma sağlar mı ayrıca 2.kutuyu yine 21 gün mü kullanıyım? teşekkürler

bu arada ablam baküden sizin hastanızmış aytuna hanım:)

merhaba ne güzel tesadüf, kimdi acaba hatırlarım mutlaka, sevgi ve selamlarımı iletin lütfen. size de şimdiden tebrikler. ilacını kesmeden devam et korumaya devam edecektir. 2. kutuyu ne zaman istersen bırakabilrisin arasına gene 7 gün boşluk koyarsın ancak yeni kutu alıp diğer aya öyle başlarsın yani eksik bıraktığın kutuyu kullanma.

doktor hanım merhaba,

yasmini adetimin ilk gününden itibaren düzenli olarak kullanmaktayım, ilk kutumun bitmesine son 3 adet hap kaldı ancak benim sorum koyu kahverengi gelen kan hiç kesilmedi hergün geldi akıntıyla beraber geldiği olduğu gibi iç çamaşırımı batıracak kadar geldiği de olmaktadır. Bu bir sorunmmudur? ılaca devam etmelimiyim?

ikinci bir sorum ise bronşit olduğum için antibiotik tedavisi gördüm 3 gün, bu ilacın korumasını azaltırmı düğün gecesi (24 temmuz) ek bir korunmaya gerek varmı??

Sorularım uzun oldu cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
ıyi çalışmalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…