- Konu Sahibi CADISILA87
-
doktor hanım merhaba,
yasmini adetimin ilk gününden itibaren düzenli olarak kullanmaktayım, ilk kutumun bitmesine son 3 adet hap kaldı ancak benim sorum koyu kahverengi gelen kan hiç kesilmedi hergün geldi akıntıyla beraber geldiği olduğu gibi iç çamaşırımı batıracak kadar geldiği de olmaktadır. Bu bir sorunmmudur? İlaca devam etmelimiyim?
ikinci bir sorum ise bronşit olduğum için antibiotik tedavisi gördüm 3 gün, bu ilacın korumasını azaltırmı düğün gecesi (24 temmuz) ek bir korunmaya gerek varmı??
Sorularım uzun oldu cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
İyi çalışmalar
doktor hanım merhaba haziran 29 da adet gördüm yaklasık 4 gün sürdü düğünüm 1 agustosta büyük ihtimalle düğünümde adetli olucam engellemek için ne yapabilirim?adetin 3 günü dogum kontrol hapı kullanmaya başlayacaktım ne yazıkkı unuttum şimdi dogum kontrol hapına başlayamam degil mi?cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum...
merhaba.ben 23 temmuzda evleneceğim.ilk defa doğum kontrol hapı kullanmaya başlayacağım.adet dönemim geçti ve diğeri düğüne dek,nk geliyor.doğum kontrol hapını şimdi kullanmaya başlarsam faydası olur mu?
Lütfen mesajımı görürseniz cevaplayınız.teşekkürler...
Aytun hanım merhaba
benim adetim düğünüme denk gelıyor hapla korunmayı düşünüyorum ve adetimide geciktirmem lazım son adetim 10 temmuzdaydı düğünüm 11 eylülde bı sonrakı adet dönemımde dogum kontrol hapına baslayıp 1. kutuyu bıtırdgımde hiç ara vermeden ıkıncı kutuya başlasam 4-5 gun kullansam bıraksam bi sakıncası olur adetimi bi kaç gun gecıktırmek için daha öncekı yazısmalarda okumustum bı kaç kişide söyledi bana böyle yapabılecegımı ilaca adetimin kacıncı günü baslamalıyım ve ne kadar kullanmalıyım 2. kutuya gectıgımde onuda komple bıtırmelımıyım yoksa gecıktırmek istediğim süre kadar kullanıp bıraksam olurmu yardımcı olursanız sevınırım birde önerecegınız bi ilaç varmı yan etkısı az olan simdiden teşekkür ediyorum cevabınızı beklıyorum
selam şimdiden tebrikler bu sır bu ve benzeri sorular o kadar çok ki sanki sana cvp yamıştım diye hatırlıyorum ama öyleyse de tekrarlayalım:) evet adetinin 3. gümnünde başla normalde ara vermen gereken 7 günlük boşluğu bırakmadan ikinci kutuya geç ve ne zaman balayından dönüyorsan ilacı kes. sonrasında 7 gün boşluktan sonra yeni bir kutu alıp yenden ilaca başa ve ikinci kutuda ek korunmaya ihtiaycın olmayacak. sevgiler.
Aytun hanım benim sorumuda cevaplarsanız sevinirim...
Düğün günüm 4 ekim en son 10 temmuz da adet olmuştum ve adetim hiçbir zaman tam gününe gelmez hep 5-6 gün erken olur... Yani ağustos 4-5 te adet olma ihtimalim var...
Sizce ne gibi bi yol izlemem gerekir...
banada yardımcı olurmusunuz 10 gün önce evlendim ve hala eşimle ilişkiye giremedim evlenmeden 1 ay önce doktora gittim doktorun dediği zarın çok kalın acılı ve kanamalı olur ilk gecen buda bende acayip bi korku yarattı şimdi kendimi kasıyorum ne olur yardımcı olun ne yapmam gerekir...
selam bu durumda adetinizi ileri atmak için duphaston adlı ilaçtan önerebilirim ama her zaman işe yaramıyor maalesef. adet olmaya 5-6gün kala sabah akşam başlayabilirsiniz, düğün bitince keser adet olursunuz. şimdiden mutluluklar
aytun hanım sorumu tam anlatamadım kusura bakmayın... benim sıkıntım düğün günümde adet olacağım değilde doğum kontrol hapını ne zaman almam gerektiği... Düğün günün bu 5-6 gün erken oluşlarla kurtarıyorum ama d.kontrol hapları adet günlerinde alınıyormuş ya o konuda yardım isteyecektim...
Aytun hanım merhaba,
yumurtlama döneminde doktora gittim yumurtmalamam da sorun olmadığını söyledi
adet olduğunda gel ilacını başlatalım dedi
gittim gene ultrasona girdim kist vs ye gene rastlamadı
sorun olmadığını söyledi buna dayanarak doktor bana 3 ilaç ismi verdi istediğini tercih edebilirsin dedi
microgynon
yasmin
ginera
bunlardan hangisinde hormon düzeyi en düşüktür yani vücuda ve hormon dengesine en az zararı verir?
ikinci sorum
benim 34 5 aydır adetlerimde ileri geri kaymalar oluyor(30 günde bir adetolurken 28 29 a kayıyır yada 32 34 gün sonra oluyorum) adet kanamalarım 5 6 günden 3 4 güne miktarıyla birlikte azaldı
yumurtlama dönemlerinde yumurtlama akıntısı daha az geliyormuş gibi hissediyorum
ben bunları doktora söyledim ama büyütecek bi durum olmadığını söyledi
evllik stresi vs dedi (çişitli yaşadığım sorunlara çok üzüldüm vs doğrudur ama etkiler mi bilmem)
gerçekten yumurtluyorsam ve kist görünmüyorsa sorun yokmudur
ilaç içtiğimde hormonal durumda bi sorun varsa iyice bozulur mu
evlenmeme iki ay var ve yarın ilaca başlamamı söyledi doktor balayını vs hesaplayarak
sizin vereceğiniz cevaba göre ilacı alıp kullanacağım
son aylardaki adet döngüm şöyle
35 31 28 25 31 31 34 32
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?