Evliliğe doğru

denken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2022
6
1
1
Selam hanımlar. Hesabımı yeni açtım, kendime dert(!) olan bi konuyu size danışmak istiyorum. Kısaca kendimden bahsedecek olursam; 25 yaşındayım güzel bi hayatım var, ve bir süredir biriyle görüşüyorum. Yavaştan evliliğe doğru gidiyoruz.. gerek burda gerek gerçek hayatta, erkeklerin yaptığı hatalara vs şahit oluyorum. Ve buyüzden erkeklere karşı bi güvensizlik var. Şöyle söyleyeyim; kendi ailemdeki erkekler dahil, görüştüğüm kişi olsun, diğer tüm erkeklere; herşeyi yapabilir sonuçta erkek, güvenme asla gibi düşüncelerim var. Ve ben hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Acaba düşünüyorum evlenince, ya aldatırsa ..,.. buarada bu düşüncelerime sebep olacak kötü birşey yaşamadım. Kendisi dürüst, yanlış yaptığında çekinmeden direk söyleyen bi insandır (başka konularda). Ve ben tereddütteyim. Diyorum acaba görüşmeyi kessem, bu iş olmasa, başka biri gelse yerine ben yine aynı düşüncede olurum bi ihtimal. Yani sorun karşımdaki insanda değilde, kendimde diye görüyorum. Ayrılmak istemiyorum kendisini çok seviyorum, hiçbir yanlışınıda görmedim. Evlener her kızda varmı bu düşünceler? Yoksa bu anormal bi durummudur? Yani diyorum ben hayatta: sana tamamen güveniyorum diyemem ona. Hayat bu, heran herşey olabilir sonuçta?

Fikirlerinizi alabilirmiyim?

Selam hanımlar. Hesabımı yeni açtım, kendime dert(!) olan bi konuyu size danışmak istiyorum. Kısaca kendimden bahsedecek olursam; 25 yaşındayım güzel bi hayatım var, ve bir süredir biriyle görüşüyorum. Yavaştan evliliğe doğru gidiyoruz.. gerek burda gerek gerçek hayatta, erkeklerin yaptığı hatalara vs şahit oluyorum. Ve buyüzden erkeklere karşı bi güvensizlik var. Şöyle söyleyeyim; kendi ailemdeki erkekler dahil, görüştüğüm kişi olsun, diğer tüm erkeklere; herşeyi yapabilir sonuçta erkek, güvenme asla gibi düşüncelerim var. Ve ben hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Acaba düşünüyorum evlenince, ya aldatırsa ..,.. buarada bu düşüncelerime sebep olacak kötü birşey yaşamadım. Kendisi dürüst, yanlış yaptığında çekinmeden direk söyleyen bi insandır (başka konularda). Ve ben tereddütteyim. Diyorum acaba görüşmeyi kessem, bu iş olmasa, başka biri gelse yerine ben yine aynı düşüncede olurum bi ihtimal. Yani sorun karşımdaki insanda değilde, kendimde diye görüyorum. Ayrılmak istemiyorum kendisini çok seviyorum, hiçbir yanlışınıda görmedim. Evlener her kızda varmı bu düşünceler? Yoksa bu anormal bi durummudur? Yani diyorum ben hayatta: sana tamamen güveniyorum diyemem ona. Hayat bu, heran herşey olabilir sonuçta?

Evet hayat bu ne olacağı belli olmaz ama bu şekilde de yaşanmaz. Güvenmeden olmaz herkes bir değil seviyorsan şans ver

Evet hayat bu her şey olabilir sonuçta. Bir gün ya aldatılırsam diye hayatınıza kimseyi almayacak mısınız? Hiç kimse için hiç kimseyi aldatmaz diyemem ki bir güven problemim de yok ama bir anlık bir hata, bir kafa karışıklığına bile bakabilir kimi zaman aldatmak. Güven probleminiz varsa bunu destek alarak çözebilirsiniz. Herkes bir gün aldatılsınlar ama ya aldatılırsam şüphesiyle de hayatı kaçırmak doğru değil. Aldatılırsanız hayatınızdan çıkartır kendi yolunuza bakarsınız

Sevgilinizi sevdiğinize emin misiniz?

Bende aynı düşünceler içinde evlendim erkeklere güvenim sıfırlanmıştı yaşadığım bir olay yüzünden. Tabi eşime hiçbir zaman ben sana güvenmiyorum erkeklerden her şey beklenir falan demedim. Ama eğer ola ki bir gün aldatılırım ya da yarı yolda bırakılırım diye kendi ayaklarımın üstünde durmaya ve güçlendirmeye çaba sarf ediyorum. Ama sürekli bunu kafama takıp düşünerek yaşamıyorum yaşanmaz da zaten.

kendisine güvenmemeyi tetikleyecek hiçbir olay yaşamadığınıza emin misiniz?

Güven tabiki ama asla asla deme her zaman gizliden takipte kontrolde ol 😁

O zaman neden güvenmiyorsunuz?
Ben kendimi çözemedim? Üzülmekten korkuyorum sanırım. Ama bu bi takıntıysa ozaman ben hiç düşünmeyip devam edeceğim ozaman. Yani yorumlara bakıyorumda evet haklısınız bi ihtimal var diye evlenmemek saçma? O ihtimal herzaman olcak. Herkese teşekkür ederim.

Empati yapın ; bu kişi size gelip ya beni evlenince aldatırsan, kadınlara asla güvenmiyorum o yüzden seninle evlenmek istemiyorum derse ne hissedersiniz? Güveninizi sarsacak hiç bir yanlışı olmamış, dürüstmüş hatalarını kabul ediyormuş. Bir erkekten daha ne bekliyorsunuz? Valla süper yakışıklı havalı olmasından ziyade benim için bu meziyetler önemlidir.

Kendinize garanti veriyor musunuz, ben ileride kocam olacak kişiye hiç yanlış yapmam, kendisinden soğumam sevgim biterse ayrılır bir daha hiç kimseyle beraber olmam diye? Bir erkekten beklediğiniz "kötülükleri" sizin yapmayacağınızın garantisi var mı? Emin olmak için biraz daha beklemek gözlemlemek istiyorum derseniz o makul, ama ortada izi kokusu bile olmayan şeyler için sevgilinize böyle hissediyorsanız bence de evlenmeyin.

İnsanlara elbette koşulsuz güvenmemek gerek büyük bir hayal kırıklığına uğradığında yıkılmamak için. Bu adamı sevdiğinizi söylüyorsunuz bu guvensizliginizi ona asla yansıtmayın. Kurdun aklına kuzuyu sokmayın.

Empati yapın ; bu kişi size gelip ya beni evlenince aldatırsan, kadınlara asla güvenmiyorum o yüzden seninle evlenmek istemiyorum derse ne hissedersiniz? Güveninizi sarsacak hiç bir yanlışı olmamış, dürüstmüş hatalarını kabul ediyormuş. Bir erkekten daha ne bekliyorsunuz? Valla süper yakışıklı havalı olmasından ziyade benim için bu meziyetler önemlidir.

Kendinize garanti veriyor musunuz, ben ileride kocam olacak kişiye hiç yanlış yapmam, kendisinden soğumam sevgim biterse ayrılır bir daha hiç kimseyle beraber olmam diye? Bir erkekten beklediğiniz "kötülükleri" sizin yapmayacağınızın garantisi var mı? Emin olmak için biraz daha beklemek gözlemlemek istiyorum derseniz o makul, ama ortada izi kokusu bile olmayan şeyler için sevgilinize böyle hissediyorsanız bence de evlenmeyin.
Evet çok haklısın, gözümü açtın gibi oldu şuan. Bence boş yere kendimi yiyip duruyordum 😊

Hayatta her sey olabilir. Araba çarpar diye sokaga da cikmayin o zaman. Bu sizinki hastalik. Tedavi olmalisiniz.

İnsanlara elbette koşulsuz güvenmemek gerek büyük bir hayal kırıklığına uğradığında yıkılmamak için. Bu adamı sevdiğinizi söylüyorsunuz bu guvensizliginizi ona asla yansıtmayın. Kurdun aklına kuzuyu sokmayın.
Yok hiç söylemedim, kendisine tamamen güvendiğimi zannediyor. Sağol fikrin için👌🏼

Neden bir adama sonsuz güven duyayım ki? Bence bunu yapmak daha saçma. Ben mesela kendi eşimin beni aldatacağını ya da bilerek kıracağını asla düşünmüyorum. Ama yaparsa da, nasıl böyle birşey yaptı diye kendimi yiyip bitirmem. Uygun şartlar olduğunda herkes herşeyi yapabilir. Önemli olan zor bir durum ile karşılaşılırsa, hayata yeniden tutunmak için gerekli şartları her zaman hazır tutmak.

Bunun kadini erkegi yoktur. İnsanin oldugu her yerde hata olur. Sizin onu uzmeyeceginiz ne malum?

ilk önce denize girince soğuk gelir sonra içinde alışır insan suyun ısısına alışır, ilişkiler de biraz öyle. sen bir denize gir bakalım ne oluyor.

Back
X