Evliliğe hazır değilmiş?..

bu adamın dedikleriyle yaptıkları uyuşmuyor.konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. 4 yıl emek vermişsiniz iyi kötü birsürü anılarınız birikmiş. ama bence sevgilinizle hayata aynı pencerede bakamıyorsunuz malesef. eğer gerçekten evlilik istiyorsanız yol verin gitsin ama yok bu adamdan başkasıyla olmaz diyorsanızda susup bekleyeceksiniz.iş sizde bitiyor.hayırlısı olsun hakkınıza.

Konu sahibi allah aşkına kalk kendine gel.
Bi kadin olarak bu dünya da yapilacak yüzbinlerce güzel şey varken bu ne bi eve kapanıp hayat sürme merakı?
Atamanız yapılırsa gidip yurtdışını gezin çok uyguna gelebiliyor bazen
Kitap okuyun
Çiçek yetiştirin
Kendinize bakın çıkın gezin
Sanatsal aktiviteleri takip edin , müzik kursuna gidin , on-line eğitimler alın
Yoga yapın, pasta yapın , barınaklara gidip hayvanları besleyin
Ne biliyim o kadar çok fazla şey var ki .
Hayat o kadar renkli ki .
Ya dayanamıyorum kadınların hayatı evlilikten ilişkiden ibaret görmesine .nolur bir sirkelenin
Tek bir konudan odak noktamın evlilik olduğu kanısına nereden varılıyor anlamıyorum? Buraya bu konuyu açtım diye ben hayatımı evlilik planlarıyla geçiren biri olmuyorum ki. Okumaksa okuyorum, kazanmam gereken bir sınav için çabalıyorum, sporumu yapıyorum, sanatsal etkinliklere katılıyorum. Kendimi geliştiriyorum yani. Oturup bütün gün sevgilimi evlenmeye nasıl ikna ederim planı yapmıyorum elbet. Ben burda başka bir şeyden bahsediyorum. Hayatımda birisi var. Uzun yıllar geçiyor. Onunla ikimiz arasında sonumuzun nereye gittiğini öğrenmek istiyorum ve aldığım cevaba göre ne yapmam gerektiğini bilmeyip burada sizden yardım istiyorum. Yoksa hayatımı eve kapanıp koca yolu beklemekle geçireceğim demiyorum. Onunla da onsuz da yaşadığım bir hayat elbette var.

Tek bir konudan odak noktamın evlilik olduğu kanısına nereden varılıyor anlamıyorum? Buraya bu konuyu açtım diye ben hayatımı evlilik planlarıyla geçiren biri olmuyorum ki. Okumaksa okuyorum, kazanmam gereken bir sınav için çabalıyorum, sporumu yapıyorum, sanatsal etkinliklere katılıyorum. Kendimi geliştiriyorum yani. Oturup bütün gün sevgilimi evlenmeye nasıl ikna ederim planı yapmıyorum elbet. Ben burda başka bir şeyden bahsediyorum. Hayatımda birisi var. Uzun yıllar geçiyor. Onunla ikimiz arasında sonumuzun nereye gittiğini öğrenmek istiyorum ve aldığım cevaba göre ne yapmam gerektiğini bilmeyip burada sizden yardım istiyorum. Yoksa hayatımı eve kapanıp koca yolu beklemekle geçireceğim demiyorum. Onunla da onsuz da yaşadığım bir hayat elbette var.
Açtığınız ilk konu olsa yine bie nebze diyeceğim .
Üzgünüm ama dışarda gerçekten bir hayatı olan bir kadın evlilik derdinde olmaz. Siz reddetsenizde derdiniz bu üzgünüm .
Ama bu kabulsuzlukle zaten değiştiremezsiniz bunu .
Devam edin hayatınıza umarım sevgiliniz arabayı satarda evlenirsiniz
Sevgiler.

BA HA NE...net soyluyorum...
Tanıdıgım bi çocuk vardı bi kıza aynen boyle demiş, zaten erkekler aynı fabrikadan çıkmış gibi. Onun da bahanesi ben ydışı na çıkabilirim oraları deneyimlemek istiyorum ve 5 sene evlilik düşünmüyorum hayatı yaşamak isterim demişti kıza..ama 5 seneden once baska biriyle evlendi ydışına falan da gitmedi..

Dikkat edersen planları 1. Tekil şahıs üzerinden yani gezmek istiyorum vs...

Kısaca Adam diyor ki ben seni sana nikah kıyacak kadar istemiyorum o derece bi sevgi aşk yok ama elimde dur...Gidersen de çok büyük kayıp değil bana..

Sen şimdi tamam deyip devam etsen konuyu hiç açmasan bu belirsizlik aklından çıkacak mı? Hayır...Etrafındakiler nişan söz yaptıkça evlendikçe kendine kızacaksın ona kızacaksın, içine attığın düşünceler başka öfkeler doğuracak...
Ayrıca birinin keyfini bekleyen pozisyonunda hissedeceksin...Artı zaman ilerledikçe daha çok bağlanacak başkasını sevemeyecek gibi hissedeceksin..

Yapman gereken onu tamamen serbest bırakman. Asla ne kıskan ne merak et...Sıradan bir arkadaşın gibi düşün, duyguları körelt...Böylece seni sevecek kişiye kapını açabilirsin

Aybı cümleleri ona kurdum. Bunları benle de yapabilirsin diye. Yaparım tabi dedi. Ama benimle sıkıntısı şu; benim onu çok kısıtladığım zamanlar oldu. Arkadaşlarıyla buluşmasından motor almasına kadar.. Benimle evlendiğinde tüm özgürlüğünün elinden alıncağını düşündüğünü açıkça söylüyor. Ama en nihayetinde bahane olarak görüyorum ben de.

Esimle tanistigimizda o da asla evlilik dusunmeyen biriydi. Evlenicem ama hazir degilim demiyordu direk evlilik benim hayatimda yok demisti. Ben evlilik muhabbeti zaten acmamistim bile ama onceden baskasindan evlilik baskisi gormus heraldeki belirtme geregi duymustu. Bende sorun yok demistim.

Esimde motorla gezsin tozsun, dag bayir ciksin severdi ve ben hep eslik ettim kendisine. Asiri eglenirdik ve artik ben olmayinca eksilik hissetmeye basladigini soylemisti. O “evliligin hayatimda yeri yok” diyen adam daha tanisali 3-5 ay bile olmadan gelip kendisi evlilik teklif etmisti.

Herseye karisan, surekli kavga ettigi, uymadigi biriyle evlenmeye hazir olmamasi normal ama ortada 4 sene var diye biyandan da silip atamiyor belliki... Evliligin icine girimce ekstra sorunlar cikabiliyor cunku. Sevgiliyken sifir sorun yasayan biz aile isin icine girince huzursuzluklar yasamistik yeni evliyken.

Eskisi kadar olmasa da vakti oldukca hala yapiyoruz sevdigimiz seyleri. Isteklerimiz planlarimiz var mesela birlikte.
Adam seni hayallerine ayak bagi olan kisi degil, hayallerini birlikte gerceklestirecegi kisi olarak gorebilseydi hic dusunmeden evlenirdi.

İliskiniz çok sağlam durmuyor bence bu yüzden hazır değil. Sizi anlıyorum ve siz evlilik merekalısı olmuyorsunuz. Sevgiliniz size önce okul bitsin evelenelim deyip umut vermiş sizin de umutlanıp evlilik hayalı kurmanız çok doğal. Asıl sorun sevgilinizin kendi sözünün arkasında durmaması. Eğer 4 5 yıl daha ilişkinizi devam ettirebileceğinize inanıyorsanız devam edin. Ama gelecek olduhana inanmıyorsanız zamanınızı boşa harcamayın ayrılın derim ben.

Arkadaşlar merhaba. Artık ne düşünmem ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizlerden fikir almak istedim.

4 senelik bir ilişkim var. Bir sene de ciddi bir ayrılık yaşadık. İlk tanıştığımız andan beri, ben hiç konusunu dahi açmadan okulun bitsin evlenelim diye evlenmeye can atab sevgilim okulum bittiğinde yani üç sene sonra türlü sebeplerle bendeb ayrıldı. Haklı yerleri vardı elbet.. Aşırı kavga, anlaşmazlık yaşıyorduk. Fakat ayrılığı da beceremediğimizden yeniden başladık. Birkaç ay çok sıkıntılıydı. Ayrılığın izlerini atamamıştık. Yeni yeni kavgalar oluyordu, birbirimizle adeta inatlaşıyorduk. Sonra bir güb oturup konuştuk biz savaşmak için birleşmedik,kendimize çeki düzen verelim dedik. O gün bugündür de -iki ay gibi bir süreç o da- gayet iyi anlaşıyor, birbirimizi anlıyor, kaybettiğimiz saygıyı da sevgiyi de tazeliyorduk. Evlenmekten gelecekten bahsediyorduk.

Daha önceden bu kavgalarla evlenemeyeceğimizi, düzelmeyi beklediğini, benim de atanıp atanmayacağıma göre oluşacak düzenimi zi beklediğin, her şey netleştiğinde bir adım atacağını söylemişti. Nerede yaşicaz, biz nolucaz gibi soruların cevabını bulmasını bekliyormuş falan. Ha bir de daha gençmiş,28 yaşında. Gezmek,hayata doymak, dağ bayır çıkmak istiyormuş. derken her şeyin yoluna oturduğu zamanlarda bir iki sene içerisinde evleniriz, sensizlik beni yoruyor artık dediği oldu. Fakat geçen gün araba alacağını söyledi. Ve 4 sene gbi bi borca gireceğini söyledi. Ben de bunu duyunca hani evlililik düşünüyorduk dedim. O da hala düşünüyorum dedi. Ama bana inandırıcı gelmedi ve bunun üzerine tartışma çıktı. Ve duyduğum şey ben evliliğe hazır değilim oldu.

Sevmekle ilgili problemim yok, seni çok seviyorum, işte bu dediğim kızsın, evlenmek istediğimde o kız yine sensin. Ama şu an evliliğe madden de manen de hazır değilim. Müsait değilim. Şartlar ne zaman olgublaşırsa o zaman olur dedi. Ben resmen evlilik meraklısı durumuna düştüm. Benimle vir hayat geçirmek istesen beklemezdin dedim. O da böyle olmadığını, ısrarla kendisiyle ilgiki olarak hazır olmadığını söyleyip durdu. Hazır olduğunda gelirsin o zaman tabi ben hala seni bekliyor olursan dedim gittim..

Ben gerçekten karman çormanım. Bi yandan beni çok sevdiğini söylüyor, hissediyorum da.. Bir yandan da gördüğünüz gibi evlilik istemiyor. Geleceğinde var mıyım yok muyum, beni o geleceğe koyuyor mu anlamıyorum. Ya evlen ya ayrıl modunda da olmak istemiyorum. Baskı yapmak zaten hata. Sizce ne yapmam gerekiyo? Hadi evlenelim dese zaten evlenemem.ben de müsait değilim Ama ben onun gibi uzun seneli borçlar altına girip o yokmuş gibi yapmıyorum. Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Durum böyle. Sizce bundan sonra ne yapnalıyım. Şu an konuşmuyoruz.
Geçmiş konularına bakarak yorum yapıyorum;
İkiniz de takıntılısınız, arada sevgi değil alışkanlık var.

Bir arada mutlu değilsiniz, tahammülünüz bitmiş.

Evlenmek sizi mutlu etmeyecek.

Ayrılıp başka aşklara yelken açmanız sizin için en doğru karar olur.

Esimle tanistigimizda o da asla evlilik dusunmeyen biriydi. Evlenicem ama hazir degilim demiyordu direk evlilik benim hayatimda yok demisti. Ben evlilik muhabbeti zaten acmamistim bile ama onceden baskasindan evlilik baskisi gormus heraldeki belirtme geregi duymustu. Bende sorun yok demistim.

Esimde motorla gezsin tozsun, dag bayir ciksin severdi ve ben hep eslik ettim kendisine. Asiri eglenirdik ve artik ben olmayinca eksilik hissetmeye basladigini soylemisti. O “evliligin hayatimda yeri yok” diyen adam daha tanisali 3-5 ay bile olmadan gelip kendisi evlilik teklif etmisti.

Herseye karisan, surekli kavga ettigi, uymadigi biriyle evlenmeye hazir olmamasi normal ama ortada 4 sene var diye biyandan da silip atamiyor belliki... Evliligin icine girimce ekstra sorunlar cikabiliyor cunku. Sevgiliyken sifir sorun yasayan biz aile isin icine girince huzursuzluklar yasamistik yeni evliyken.

Eskisi kadar olmasa da vakti oldukca hala yapiyoruz sevdigimiz seyleri. Isteklerimiz planlarimiz var mesela birlikte.
Adam seni hayallerine ayak bagi olan kisi degil, hayallerini birlikte gerceklestirecegi kisi olarak gorebilseydi hic dusunmeden evlenirdi.

Şekerim 3-5 ayda evlilik lafı etmemen normal zaten..burda 4 yıllık bi ilişki var adam bi 4 sene daha koyuyor önüne...çok farklı ikisi...

Dediklerinize hak veriyorum. Ama şunu analayamıyorum ki hayallerini benle gerçekleştirmesi için bir hayat paylaşmamız gerekiyor. O hayalleri benimle yaşamayı istese yapması gereken belli. Zira uzak şehirlerde telefından ilişki yaşayarak ortak bir hayat paylaşamıyoruz.

Dediklerinize hak veriyorum. Ama şunu analayamıyorum ki hayallerini benle gerçekleştirmesi için bir hayat paylaşmamız gerekiyor. O hayalleri benimle yaşamayı istese yapması gereken belli. Zira uzak şehirlerde telefından ilişki yaşayarak ortak bir hayat paylaşamıyoruz.
Hayir hayallerinizi paylasmak icin ayni eve girmenize gerek yok. Evlenmeden once de bu kisiyle hayallerimi paylasabilirmiyim paylasamaz miyim anlarsin zaten. Erkek arkadasinizda anlamistir.

Biz de farkli sehirlerdeydik ama kamplara, gezilere giderdik hep. Her haftasonlari bulusurduk.

4 yil icinde az bucuk tanimistir sizi zaten demekki uyusmuyorsunuz ama iliskiniz aliskanlik olmus oyuzden yasacagini kendi yasayip sonra sizinle evlenicek heralde, evlenirse...

"Sorumluluk almak istemiyorum" un adı dag bayir cikmak hayata doymak istiyorum olmus:KK53: o dag bayir cikarken sen kosede bekleyeceksin sanirim, istedigi o. Bilemiyorum ama bu kisi senin vaktini caliyor. Cunku geleceginiz icin bir adim atacak gibi durmuyor. Tam tersi, belirsiz bir tarihe ertelemis. Eger sen de boyle mutluyum evlilik hicbi zaman dusunmuyorum sart degil deseydin amenna derdim. Ama sen de vakti geldiginde sevdigin insanla bir yuva kurmak istiyorsun dogal olarak, ne var ki karsindaki insanin buna pek gonlu yok. Bu sekilde sevgisilini senelerce oyalayip sonra da pat diye birakan erkekler var. Bir arkadasimin akrabasi yaklasik 7 sene bi kizla birlikte yasadi. Boyle zaten geleneksel tipte degildiler hani birlikte yasiyoruz imzaya gerek yok gibilerinden davraniyodu kiz disariya. Ama arkadasimla dertlesmis bikac kere ve aslinda evlenmeyi ne kadar hayat ettigini soylemis. Ama sevgilisi evlilik istemedigi icin kiz ona sesini hic cikarmadi yillarca. Kiz 30 larin basiydi o zamanlar.Sonra ne oldu biliyo musun, oglan onca yildan sonra kizi pat diye birakiyo. Kiz o evden bir valiziyle memleketine donuyo bir daha gelmemek uzere. Oglan bir sene icinde baskasiyla evlendi ve sosyal medyadan goruyorum evlendige kiza kralice muamelesi yapiyodu, sonra cocuklari falan oldu.Bu hikayeyi hic unutmadim kac yil once olan bisey. Ve uzun iliskisi olup sevgilisi evlenmek istemeyen kisileri duydugumda aklima hep bu hikaye gelir..

Aybı cümleleri ona kurdum. Bunları benle de yapabilirsin diye. Yaparım tabi dedi. Ama benimle sıkıntısı şu; benim onu çok kısıtladığım zamanlar oldu. Arkadaşlarıyla buluşmasından motor almasına kadar.. Benimle evlendiğinde tüm özgürlüğünün elinden alıncağını düşündüğünü açıkça söylüyor. Ama en nihayetinde bahane olarak görüyorum ben de.
O zaman yanlış yapıyorsun.Evlilik böyle birşey değil ki,o kadar güvenmediğinle evlenip ikinize de hayatı zindan edersin.

Arkadaşlar merhaba. Artık ne düşünmem ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizlerden fikir almak istedim.

4 senelik bir ilişkim var. Bir sene de ciddi bir ayrılık yaşadık. İlk tanıştığımız andan beri, ben hiç konusunu dahi açmadan okulun bitsin evlenelim diye evlenmeye can atab sevgilim okulum bittiğinde yani üç sene sonra türlü sebeplerle bendeb ayrıldı. Haklı yerleri vardı elbet.. Aşırı kavga, anlaşmazlık yaşıyorduk. Fakat ayrılığı da beceremediğimizden yeniden başladık. Birkaç ay çok sıkıntılıydı. Ayrılığın izlerini atamamıştık. Yeni yeni kavgalar oluyordu, birbirimizle adeta inatlaşıyorduk. Sonra bir güb oturup konuştuk biz savaşmak için birleşmedik,kendimize çeki düzen verelim dedik. O gün bugündür de -iki ay gibi bir süreç o da- gayet iyi anlaşıyor, birbirimizi anlıyor, kaybettiğimiz saygıyı da sevgiyi de tazeliyorduk. Evlenmekten gelecekten bahsediyorduk.

Daha önceden bu kavgalarla evlenemeyeceğimizi, düzelmeyi beklediğini, benim de atanıp atanmayacağıma göre oluşacak düzenimi zi beklediğin, her şey netleştiğinde bir adım atacağını söylemişti. Nerede yaşicaz, biz nolucaz gibi soruların cevabını bulmasını bekliyormuş falan. Ha bir de daha gençmiş,28 yaşında. Gezmek,hayata doymak, dağ bayır çıkmak istiyormuş. derken her şeyin yoluna oturduğu zamanlarda bir iki sene içerisinde evleniriz, sensizlik beni yoruyor artık dediği oldu. Fakat geçen gün araba alacağını söyledi. Ve 4 sene gbi bi borca gireceğini söyledi. Ben de bunu duyunca hani evlililik düşünüyorduk dedim. O da hala düşünüyorum dedi. Ama bana inandırıcı gelmedi ve bunun üzerine tartışma çıktı. Ve duyduğum şey ben evliliğe hazır değilim oldu.

Sevmekle ilgili problemim yok, seni çok seviyorum, işte bu dediğim kızsın, evlenmek istediğimde o kız yine sensin. Ama şu an evliliğe madden de manen de hazır değilim. Müsait değilim. Şartlar ne zaman olgublaşırsa o zaman olur dedi. Ben resmen evlilik meraklısı durumuna düştüm. Benimle vir hayat geçirmek istesen beklemezdin dedim. O da böyle olmadığını, ısrarla kendisiyle ilgiki olarak hazır olmadığını söyleyip durdu. Hazır olduğunda gelirsin o zaman tabi ben hala seni bekliyor olursan dedim gittim..

Ben gerçekten karman çormanım. Bi yandan beni çok sevdiğini söylüyor, hissediyorum da.. Bir yandan da gördüğünüz gibi evlilik istemiyor. Geleceğinde var mıyım yok muyum, beni o geleceğe koyuyor mu anlamıyorum. Ya evlen ya ayrıl modunda da olmak istemiyorum. Baskı yapmak zaten hata. Sizce ne yapmam gerekiyo? Hadi evlenelim dese zaten evlenemem.ben de müsait değilim Ama ben onun gibi uzun seneli borçlar altına girip o yokmuş gibi yapmıyorum. Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Durum böyle. Sizce bundan sonra ne yapnalıyım. Şu an konuşmuyoruz.

Seven insan sevdiğile birlikte gezip görmek ister herşeyi evlilik buna bahne değil araba alıp 4 sene krediye girmesi zaten herşeyi gösteriyor yani siz geliceyindeki planında hayatında yoksunuz

Bir erkek 4 yıl boyunca uzaktan telefon ilişkisi yürütmek istemesi bana garip geliyor.yani evlenirsiniz,sen bu sekildede kpss çalışırsın,sen de ücretli öğretmenlik yaparsın en kotu,o yine arada dağ bayır gezer,sen arada eşlik eder arada o kendi takılır...bu daha aşk dolu bir senaryo değilmi ,araba alması çok elzem mı mesela,okul ev uzak mı,ya da biz de daha Nisan yapmadan çok düşük bütçeli bı araba aldık,borçla,düğünde yaptık evde,ama aşırıya gitmeden,önemli olan evlerin gönüllerin bir olması değil mi,tamam seviyor anladık ama 4 yıl ya,aynı ilçede otursaniz sık gorusseniz neyse,yaz tatilinde hasret giderebilcek misiniz bari,yoksa o yine plan mı yapiyor

Back
X