evliliğe ilk adımlar...kim kiminle önce tanışmalı?

ya bi kere de bişeyi eleştirmeyin yaa soruma cvp verin Allah allah ben zaten hemen nişan da yapmıyorum düğün de . tatmın oldun mu arkadaşım. şimdi soruma cvp alabilir miyim

Şükür diline vuranlardan değilim, 2 ayda ailemle kimseyi tanıştırmadım, memnunum çünkü bu kadar kısa sürede benim bile görmediğim karakter özellikleri vardır, hayatımı biriyle birleştirmek kadar ailemin bana bakış açısı da önemli, güven tek kullanımlıktır. Ben önce gidip onun annesiyle tanıştım, ardından benim annemle onu tanıştırdım, ikimizden tamamen emin olduktan sonra. Bu da senelerle ölçülecek bir şey değil her zaman. Kendi adıma en az 10 kriz/kavga/tartışma/gerginlik atlatmış olmak lazım, bir insanı aynı eve girmeden atarlanmadan en temiz yollardan biridir tanımak için.

Son düzenleme:
kimse zaten cıkarken cok iyi tanıdığını söyleyemez herkes meskelidir bi nebze. inşALLAH biz öyle değilizdir amma yıllarca cıkıp da ayrılanlar var

Bak şimdi yıllarca çıkıp ayrılanlar var diyosunuz maskeliyor diyosunuz peki soruşturduğunuz insanlar nerden bilsin onlarada maskesini takmıştır belki ...
Bu devirde bu olay pek kalmadığı için yani güven olmadığı için arkdaşlar çok yüklendi sanırım

ben de bu şekilde düşünmüştüm ama bizimkilerin fikri de önemli tabii

Arkadasim sen takma elestirenleri..
2 aydir biriyle cikiyorsun tanistirmak istiyorsun diye var sende bir sey diyip resmen hasta demeye calismislar hele bunu hic takma..

Valla yillardir cikipta evlenince vahh nasil taniyamamisim diye dovunende var...
3 ayda tanisip evlenip mutluluktan ucanda var..

Bence once ailenin kadinlari gelsin annenle bir tanissinlar bir ortam olsun fln..
Sonra annenler kararlastirir bir gun ailecek gelirler nisan olmasin diyorsanda en azindan bir soz olur adi konulur.

Madem tanışmaya karar verdiniz önce anneler tanışabilir,babalar sonradan devreye girer sizin anneniz erkek arkadaşının annesi siz ve erkek arkadaşınız dışarıda bir Cafe'de buluşabilirsiniz.

Sırasıyla önce o senin ailenle dışarda bir yemek yesin.
Sonra da sen onun ailesi ile yersin.
Ardından da aileler komple tanışır. Böyle isterdim ben olsam.

çok güzel fikirler geliyor arkadaşlar lütfen biraz daha fikre ihtiyacım var :))) bana güzel dualarda bulunanlara da amin diyorum ve rabbim onlara on katını versin inşALLAH

Su birilerine sorup arastirmak ne kadar sacma ya ben bekarken birini bana ove ove bitirenediler ona buna sormuslar herkes nasil efendi nasil iyi aman nasil isindevgucunde kotu biseyi yok ama gorustum filan sukur yuzunu fazla vakit harcamadan gordum efendi dedikleri serefsizin bayrak tutaniymis resmen oyle disardan tanimakla evlenmek ikili iliski bir degil kesinlikle esimle evlenirken ne biz onu arastirdik ona buna sorup nede o beni arastirdi ... birbirimizi tanidik evlendik beni yaniltmadi neyse bizim tanisma ilk telde anneler sonra babalar konustu sonra esim bizimkilerle tanisti sonra ben onunkilerle sonrada topluca oldu

Önce yalnız sevgilinle tanışsınlar bir akşam yemeğine davet edebilirsiniz. Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin

Ben eşimin ailesiyle tanışıyordum. İstemeden önce kayınvalidem ve eltim geldi annemle tanışmaya. En son babam gelmelerini kabul ettiğinde de akşam abisigille geldiler.
Eşimle ilişkimizi babama ilk açıkladığımda babam da eşimi araştırdı. Eşim hakkında değil ama ailesi hakkında neler neler söylediler.
Babam aylarca rıza göstermedi evliliğe.
Sonrasında kısmet oldu babam rıza gösterdi biz evlendik babam niye dışarının lafını dinlemişim ki diyor şimdi. Eşimden ve ailesinden yana hiç bir sorunumuz olmadı.
Yani diyeceğim dışarının lafı hiç bir şekilde gerçeği yansıtmaz. Eğer arkadaşınızla yeni tanıştıysanız önce anneleri tanıştırabilirsiniz. Babaları tanıştırıp hemen işi ciddiye bağlamamış olursunuz. Ailelerin tanışmasını biraz erteleyip bu sürede erkek arkadaşınızı da daha fazla tanıyacağınız zamanımız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…