benim bir önceki sayfadaki yorumu mu okuyabildiniz mi bilmiyorum ama okuduysanız eğer orda zaten ahlaka hiç girmedim zaten örf adet ahlak bunlar ayrıdır kanunlar ayrıdır. ikisinide insan üretmiştir düşünerek. ama resmi nikahın olmasının tek nedeni ileride oluşabilecek problermlerde iki tarafıda mağdur etmemek içindir. en basiti birlikte yaşarken alınan bir ev için iki tarafından gösterdiği emeğin karşılığında evin tek kişinin üstüne olması gibi. eğer resmi nikahlı ise hiç farketmez evlilik dahilinde alınan her mal ortaktır çok basit bir örnek verdim.ben şu an gerçekten tarafsız düşünmeye çalışıyorum. evliliği neden gereksiz bulduğumu elimden geldiğince anlattım.
neden gerekli olduğunu düşünüyorum sadece. toplum düzeni ve formal karışıklıklar olmasın diye olabilir...
ama kesinlikle hala ahlakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
bir imzaya bunca anlam yükleyenlerin zihin yapısını algılamam mümkün değil, kusura bakmayın.
imza varsa her şey mübah, öyle mi? komik bu yahu.
kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.
nişanlanalı 5-6 ay oldu, yaklaşık 1.5 senedir de beraberiz. ama çok yoğun ve yakın bir ilişki yaşadık yani neredeyse 40 yıllık evliler gibiyiz, o yüzden dediğiniz gibi onun için sadece üzülüyor olma ihtimalim yüksek.
aslında bir yandan da başkasından hoşlanmaya başladım bir kaç zamandır... başkasından hoşlanabiliyorsam ne kadar seviyorumdur bu da tartışılır.
40 tane insanı bu saçma sapan konuya çekmişsiniz tebrikler
bu 40 insanın aklıda size yetmezz
çünkü siz bu tuaf düşüncenizden vageçmessiniz
1kaç yıl sonra nolur bilemem ozamnda yazında buraya
aynı insanlar sizi teselli etsin siizin yanınızda olsun
kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?