Evliliğe soğuk bakıyor...

Sevdiğin adamın "helali" olmak. O erkeğin sana kadını gözüyle bakması gerek, diğer kadınlardan seni farklı kılan ne bu ilşkide? Heran çekip gidecek bir pozisyonda.
En başında düşünmeliydin ilerde evlenmey isticektin neden adamı sorumluluk üstlenmeme rahatlığına alıştırdın. Bu şekilde bi ilişkiye devam edemiceni söyle, çünkü bi kadın evlilik bağı kurulmadan tam teslim de olamaz eşine.

Ailem bilmiyor, saklıyorum. Ne taklalar attım fark etmemeleri için...

Siz zaten bir yalanin ustune kurmussunuz iliskinizi. Ailenize yalan soylemissiniz, arkalarindan is cevirmissiniz. Demek ki boyle bir seye razi gelmeyeceklerdi. Ilerde bu ev olayi duyulursa ya hepten ortada kalirsaniz ne olacak? Ailenizin yuzune nasil bakacaksiniz. Burda derdiniz evlenmek olmus, daha buyuk dertlere gozunuzu kapamissiniz. Nasil boyle islere cesaret ediyorsunuz aklim almiyor. Allah evladin da hayirlisini versin ne diyeyim.

Madem bu kadar genis dusunuyorsunuz, neden illa evlenmek istiyorsunuz ki? Zaten evlilik hayati yasamiyor musunuz? Yoksa sirf ailenizin gozunu boyamak icin mi evlilige razi etmeye calisiyorsunuz?

Evlilige bu kadar onem veriyosaniz; neden evlenmeden once ayni evde yasamayi kabul ettiniz?

Yok evlilige onem vermiyosaniz; neden su an sikayet ediyosunz evlenmiyor diye?

Evlilik bambaşka bir şey. Ailelerin de haberi oluyor, iş resmileşiyor, gizlilik ve yalan kalkıyor ve evlilik başka bir bağdır bence. Siz eşinizle cinsellik ve aynı evde yaşamak için mi evlendiniz?

Bazi arkadaslar katilmadiklarini belirtmisler, kendilerinden ornekler vermisler ancak soyle birkac sey var.
Oncelikle ayni evi paylasip, ev arkadasi olmakla bir evin icinde evli hayati yasamak arasinda farklar vardir.
Bir de konu sahibesi erkek/ev arkadasini ailesinden sakliyorsa yaptiginin yanlis oldugunu icten ice dusunuyordur, yoksa neden saklasin. Asiksa askina sahip cikar, arkasinda durur ailesine soyler, seviyorum birlikte yasiyorum diye.

Bizim toplumumuzda evlilige kutsal gozuyle bakilip, insanlar evlenmeye sartlandiriliyor, ozellikle kizlar. Eger sizde erkek arkadasinizi seviyorsaniz neden bir imzanin pesine dusup, kendinizi mutsuz ediyorsunuz. Yukarida yazdigim gibi bir sartlanma mi soz konusu? Yok ben mutluyum diyorsaniz, neden konu aciyorsunuz?

Şartlanmanın ötesinde evlilik daha farklı bir şey sonuçta. Hem çocuk sahibi de olmak istiyorum. Evliliğe hep soğuk mu duracak?

Şartlanmanın ötesinde evlilik daha farklı bir şey sonuçta. Hem çocuk sahibi de olmak istiyorum. Evliliğe hep soğuk mu duracak?
bekar olmaniz, cocuk sahibi olmaniza engel degil ki. Hem evlilik sorumlulugunu alamayan "koca/es" olamayan erkek arkadas bakalim "baba" olmak istiyor mu?

Kararlarına saygılıyız...

Bence alıp karşına konuşmalısın. Sen ne istediğini anlatmalısın gelecekle ilgili, o ne istediğini anlatmalı...
Belki böylelikle onun ne düşündüğünü, sana uyup uymadığını anlayıp yoluna devam edersin...

bekar olmaniz, cocuk sahibi olmaniza engel degil ki. Hem evlilik sorumlulugunu alamayan "koca/es" olamayan erkek arkadas bakalim "baba" olmak istiyor mu?

Ailem bile bilmiyor birlikteliğimizi, bekarken anne olmak abes bir durum değil mi?

Ailem bile bilmiyor birlikteliğimizi, bekarken anne olmak abes bir durum değil mi?

Zaten bu durumuda çok az aile kabul eder.
Ama seni bırakıp giderse sevgilin
Ciddi bunalım yasayacaksin
Ve bidaha kimseye guvenemiceksin
Ve asla evlenmeyi de dusunmeyeceksin. Belki

ayni evde evli hayati yasamak kadar abes degil. Tabi ben kendime gore yorumluyorum.
yani siz arkadasiniza bu fikirlerinizi bile acamazken, bu tarz konulari konusamazken nasil evlenmeyi dusunuyorsunuz hayret.

Evlilik bambaşka bir şey. Ailelerin de haberi oluyor, iş resmileşiyor, gizlilik ve yalan kalkıyor ve evlilik başka bir bağdır bence. Siz eşinizle cinsellik ve aynı evde yaşamak için mi evlendiniz?

Oncelikle: Yalan soyleme mecburiyetini nerden cikardinizda smdi " yalan kalkiyor" diyorsunuz. Neden yalana bas vurdunuz sizi buyuten ve bu yasa getiren insanlara karsi?

Ikincisi: evli degilim.

Son olarak: bence sikayet etmeye hakkiniz yok. Beraber yasamayi onaylamissiniz zamaninda ona sozum yok, kendi biliceginiz is ne kadae tasvip etmesemde.
Ama simdi evlenmiyor diyede sikayet etmek gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…