Evliliğe soğuk bakıyor...

Aynı evde yaşadığımızı aileme söyleyemem ki.

Bunu hakediyormu peki ailen? Galiba ailen gil seni okuyor felan saniyor baska sehirdesin galiba.

Yok, okulu bitirdim. Aynı şehirdeyiz ama eve gelince yolluyorum erkek arkadaşını. Evde başka birinin yaşadığını anlamaması için canım çıkıyor.

Yok, okulu bitirdim. Aynı şehirdeyiz ama eve gelince yolluyorum erkek arkadaşını. Evde başka birinin yaşadığını anlamaması için canım çıkıyor.

Guzel taktikler. Senle evlenmeyi kabul etmeyen sevgilin icinde bi taktigin vardir elbet, basarilar.

valla evlenmeden önce bir takım şeyleri yaşamadan ben kimseyle evlenmem -daha açık konuşamadım

yani birlikte yaşamanızda bir tuhaflık bulmuyorum ancak aileden kaçak, daha kendi aldığınız kararları kendiniz yaşayacak, arkasında sağlam duracak kadar karakteriniz, duruşunuz, maddi-manevi gücünüz yoksa bu işlere hiç kalkışmayacaktınız

birlikte yaşayan insanlar hiç evlenmiyor olsaydı benim yurtdışı-içi bi dolu arkadaşım hiç evlenmemiş olurlardı. 5 senedir evli olanı var, en son tatil fotolarında hala aşk var. birlikte yaşayan evlenmez diye kaide yok, birlikte yaşamadan evlenmeyecek de çooook insan var.

ancak hem batılı gibi birlikte yaşayayım hem doğulu usulü aileden saklayayım o zaman işler karışıyor işte. adamlar da batının avantajını yaşayıp sonra doğulu usulü gezip tozup bırakmaya annesinin bulduğu hanım kızla evlenmeye daha meyilli oluyor. skorlar eşitleniyor böylece.

24 yaş erkek için evlenme düşünmeye erken bir yaş, ben erkek olsam 30dan önce aklıma bile getirmem, ne yapacaksınız 30unuza kadar aileden gizli aşk mı yaşayacaksınız?

bence alın karşınıza konuşun ben evlenmek istiyorum demek ayıp değil, 2 senelik bir ilişkide normal, ima etmeyin; ben evlenmek istiyorum. bu kadar kısa ve basit bir cümle. konu filan değiştirmesi, dalga geçmesi mümkün olmayacak şekilde konuşun. Ancak evlenmek istemiyorum derse ne yapacaksınız onun kararını alın, öyle konuşun.

Sadece erkek açısından istemez tabi falan diye bahsedilmişte, şahsen ben bi kız olarak ben de istemem aynı evde yaşadığım bir insanla evlenmeyi. Ben karşıyım birbirinin özel alanına evlenmeden bu denli girmeye. Eğer olmasaydım ve aynı evde yaşasaydım dediğim gibi evlenmezdim.

Hatta genelde şöyle derim, kendimce inandığım şeyler olmasa, sınırlarım durmam gereken yerler olmasa, çatır çatır yaşarım imza mimza hiiiç uğraşmam

Ben seni anliyorum asik olmus ve onunla yasamayi secmissin. Olabilir ama sunu unutma lutfen erkekler genel olarak cok evlenme meraklisi degildir. Daha cok kadin onlari evlenmeye ikna eder(herkes icin gecerli degil tabi) ve sen zaten onunla ayni evde yasiyosun yani boyle bi durumda sadece sevgilin degil cogu erkek senle evlenmez. Bence ona karsi biraz agirligini koy mesela ilk is evleri ayir o zaman senle evlenmek isticektir. Hala istemiyosa seni sevmiyo demektir.

Mesela ben hala evliliğin çocuk yapmak için yapıldığını düşünürüm. Özellikle bizim toplumumuzda çocuğu çevreye kabul ettirmek için atılan bir imza.

Belki o da öyle düşünüyordur.

Aynı evde yaşamak aslında senin de bu düşünceyi desteklediğini gösteriyor bence hele ki evliliği sen de düşünmüyorsan bu yaşta karı koca hayatı yaşamanın ne anlamı var. O yüzden yanlış bir karar olmuş olabilir ama olan olmuş fazla üstüne gitme.

Aynı evde yaşayan 2 tane çift tanıyorum.1. çiftte ikisi de evlenmek istemiyor ve öyle yaşayıp gidiyorlar ama laçka ilişkileri var çok rahatlar..Kız ilk başlarda evlenmek istiyor ama erkek istemiyor sonra da kız da uzatmıyor ve alışkanlık oluyor..
2. çiftte ise erkeğin en yakın arkadaşı (20 yıllık falan) ailesi istiyor diye bulduğu bir kızla kısa sürede evleniyor ve kısa zamanda boşanıyor.Kızı tanıyamadan evlendiği için çok pişman..Ve arkadaşına şimdi ki aklım olsa kesinlikle aynı eve çıkar huyunu suyunu öğrenir öyle evlenirim diyor.Sanırım erkek bu sözden çok etkilenmiş,gözü çok korkmuş ve ( kızı seviyor evlenmek istediğini belirtiyor kızı da ikna ediyor ) kızla aynı evde yaşamaya başlıyorlar.Kızın huyları hoşuna gidiyor ve 1 yıl sonra da evleniyorlar :)
Benim fikrime gelecek olursak kesinlikle içini dışını bilmeden böyle şeylere karşı değilim..Sen bilirsin fakat hayatını sevgiline odaklama çünkü ileri de yine evlilik mevzusu açılır ve sana rest çekerse senin de tutunacağın bir şeyler olmalı..

Evlenmeden ayni evde yasamaya karsiyim. Ama ayni evde yasiyorsunuz neden evlenmek istiyorsunuz? Zaten bi hayati paylasiyorsunuz. Her seyi yapiyorsunuz?
Bir imza atinca ne degisecek?
yorumunuza imzamı atarım ne guzel dediniz herşeyi yaşıyorlar birde evleneyim dersiniz bir imza atınca daha mi farklı olacak sanki

Birlikte yaşamaya karşı değillim.Fakat bbence bu erkeklerin ortak bir noktası var.Oda sevgili olmadan sevgili gibii, evli olmadan karısı gibi davranan kadınlara kızlara karşı sorumluluktan daha çok kaçıyorlar.Haklarında yanlış düşündüğü için değil.Ama sevgilisi değilken bile sevgili gibi vakit geçiriyorlarsa, evli değilken aynı evde yaşayıp ve hatta birşeyler yaşayabiliyorlarsa adam ''ne gerek var isim koymaya'' mantığına yakınlaşıyor.Çünkü zaten birliktede yaşayabiliyor e istediğinide yaşayabiliyor yada zaten yakında davranabiliyor.Bu yüzden sorumluluğa ihtiyaç duymuyor.Bu açıdan baktığım zaman birlikte yaşamanın mantıksız olduğunu düşünüyorum.İlişkiler hakkında çok emin olduğum birşey varsa o da şudur. Hiç bir ilişki sondan başa ilerlemiyor.Mutlaka en baştan başlanmalı.Yani direkt birşeylerin yaşanması yada direkt rahat bir ortam sağlanması o ilişkiyi bir yere götürmekten çok alıkoyuyor. Bu yüzden mutlaka evli değilse insanlar dışarıda buluşmaya çalışıp aynı evde yaşayıp birlikte uyuyup uyanmanın hayalini kurmalıki evlenmeye yakınlık duysun.Yada sevgili olduğunda elini tutmuş sarılmış kokusunu duymuş olmanın heyecanını yaşabilsinki bundan keyif alsın. Bu yüzden size sevgilim demeyen insanın elini tutmamalı öpmemeli başbaşa vakitler geçirmemelisiniz.Ve bu yüzden karısı olmadığıız bir adama birlikte uyuyup birlikte uyanma lütfunu bağışlamamalısınız.Çünkü zaten ötesi sadece nikahtır,ve artık herşey yaşanabildiği için karşımızdaki erkek buna gerek duymuyor.
Anlayacağınız böyle şeyleri namusla örfle adetle filan bağdaştırmam. İstediklerimi elde etmede aracı olarak kullannırım.Bu yüzden evlenmeden ilişkiye girmek, evlenmeden aynı evde yaşamak bana yanlış gelir. Karşımdakine o kadar alan açarsam, artık hayali kurulacak bir an kalmamıştır. E o zaman fazlasına ne gerek var? DIR. Umarım anlatabilmişimdir.
Son diyeceğimde şudur, bir daha karşınızdakine evlilik fikrini açmayın derim. Erkek adam zaten böyle birşeye heveslenir ve sizinle evlenmeyi isterse bunun için alt yapıyı hazırlar. Duymaya yada söylenilmesine ihtiyaç yoktur. Evet sizi çok seviyor olabilir, ama evlenmeyi düşünücek kadar değildir belki.Yada tam tersi yukarıda anlattıklarım sebebiyle tam anlamıyla bir sorumluluğa gerek duymuyordur.Çünkü zaten sizinle yaşıyor :)

...ozaman simdi ailenede bahset. ..Kendinizi bu kadar marjinalize etmeyin..farklı olmak adina adamin duygularini düşünüp ...yok zaten yasimiz genç. .evlilige hazır deiliz..bunlar fasa fiso...sen ailenin karsisina geçip sevdigini sandigin duygunun avukatlığını yapamiyorsun...bir kere...bu çocuğu al karşına madem seninle bi paylasimi var..evlilik illa pahali gelinlikle milleti imrendircek düğün yada balayi deil..gidin kiyin nikahinizi.ayni düzende dewam edin...korkarak cekinerek saklayarak değil. ..

Siz zaten evli ciftler gibi ayni evi paylasiyorsunuz.Bi imza neyi degistirecek? Sadece sevgilinizin sorumluluklarini artiracak.
Kusura bakmayin bu rahatligi ona siz saglamissiniz.
Ne gerek var evlenmeden ayni eve cikmaya..

herşeye saygı duyarım evlenmeden herşeyi yaşamaya da saygım sonsuz ama beraber yaşamak nedir yav?
o halde evlilik niçin var aynı çatı altında hayatları birleştirmek, bir olmak için var.
adam zaten şuan imza atmadan da yaşıyor niye evlensin ki? ne gerek var?
bu adam evlenmez, evlenmeden beraber yaşayan adamların %90 ı beraber yaşadığı kadınla evlenmez.

Cinsel olarak ne alemdesiniz ...ilerde bu cocuktan ayrilinca evlencegin biri daha cikarsa karşına...onada geçmişte yaptigin, arkasında durdugun bu konulardan bahseder misin peki?
niye bahsetsinki ne gerek var adam sorsa sapık mısın derim önemli derse evet sapıksın derim dflkgjfg

valla kusura bakmada evlenmeden aynı evde yaşamaya başlamışsın evlilik olsada olur olmazsada olur mantığı var sevgilinde zaten düzenli bi hayat var şuan elinin altında neden evlensinki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…