Evliliği ayakta tutan kadın mıdır erkek mi

Evliligi ayakta tutan her iki tarafin da ozverili olmasi ,
duyarli olmasi ,
saygiyi sevgiyi yitirmemesidir ...

Eger bir tarafin iteklemesiyle yuruyen bir evlilik varsa ortada,
o evlilik derinden sarsilmis demektir...

uzun zamandır aklıma takılan bi sorudur...
sizce evliliği ayakta tutup yürümesini sağlayan kimdir?
evliliğin yükü en çok kimin üzerindedir?

Bu sorunun cevabı "evliliğine" göre değişir.

Örneğin x evliliğini kadın ayakta tutuyordur, y evliliğini erkek.

Fakat ülkemizde genelleme yaparsak kadınların yükünün daha çok olduğu aşikar.

Bu demek değildir ki kadının evliliğinden bihaber yaşadığı erkeğin sırtlandığı evlilikler yok, elbette vardır.

bende evliliği ayakta tutan kişinin kadın olduğunu düşünüyordum ama kadını bunaltan,üzen,kıran, erkek olduğu gibi ,mutlu eden ,huzur veren de erkektir... dolayısı ile mutlu kadın =mutlu evlilik , mutsuz kadın=mutsuz evlilik ...peki kadının dengesini değiştiren ve ruh halini belirleyen erkek sizce de evlilikte mutluluğun temeli değil midir ?

Genelleme yapamam her evlilik farklıdır ben sadece kendi açımdan bakıyorum. Ben çabalamasam mücadele etmesem bu evlilik bir felakete dönüşürdü diye düşünüyorum:) Eşimi idare eden benim... gerçi eşim de beni idare ettiğini zannediyor ama

7.5 aylık evliyim toplamda 10 senedir beraberiz,bu ilişkide hiç yorulmadım bunalmadım baskı altında hissetmedim kendimi,hala evli gibi hissetmiyorum, çok güzel bi insan benim eşim, Allah ikimizi de şaşırtmasın ömrüm onunla geçsin

bütün eşler idare ettiğini düşünür ama gerçek farklıdır malesef

maşallah amin canım

Evliligi ayakta tutan her iki tarafin da ozverili olmasi ,
duyarli olmasi ,
saygiyi sevgiyi yitirmemesidir ...

Eger bir tarafin iteklemesiyle yuruyen bir evlilik varsa ortada,
o evlilik derinden sarsilmis demektir...

çok doğru bi tespit ama malesef günümüzde tek tarafın uğraşıyla yürüyen evlilikler çok fazla

evet benim de tam olarak anlatmak istediğim şey bu...kadın mutlu olunca zaten mutlu ediyor

Malesef genel anlamda kadın ayakta tutuyor evliliği.
Fedakarlıklarıyla, görmezden gelmeleriyle, aza kanaat etmesiyle,
sabrıyla, unutmasa da unutmuş gibi yapmalarıyla kadın yürütüyor..

Ama tek tarafın çabasıyla ayakta kalan evlilik mutsuz,topal bir evliliktir..
Güzel olan iki tarafın da çabalamasıdır. Kimi zaman erkek tutmalı, kaldırmalı
kimi zaman kadın. O şartlara göre değişir..

nereye kadar tek taraf tutabilir ki?
misal trenin bir tarafına yük bindirirseniz sizi bir süre götürür ama hiç beklemediğiniz bir yerde devrilir, yolda kalırsınız.

yani tek tarafla olmaz.
iki tarafta sorumluluğu paylaşmalı.

iki tarafta yükü/zorluğu paylaşmalı.
eşine destek olmalı

ben kendi evliliğim için söylüyorum benim çabamla ayakta duruyor her evlilik farklıdır tabi ama bizim ülkemizde genelde kadınlar daha yapıcı ve idareci yani yük daha çok kadınlarda maalesef
bu sağlıklı bir durum mu hiç değil en güzeli kadının da erkeğin de evliliğin yükünü paylaşması omuz omuza vermeleri mutluluk için iki taraf da çabalamalı

Allah kem gözlerden korusun,özendim valla size. Sorunun cevabı evliliğe göre değişir ama çevremde hep kadınlar evliliklerini ayakta tutuyor.

Tabi ki kadındır ..Kadın herseyı yapsın ama gık demesin evlılıgı devam etsın dıye ..%90 kadının alttan almasıyla evlılık yürüyor ve de yuvayı dişi kuş yapar...

Kadin kadin kadin! kadin alttan almazsa verici olmazsa sabretmezse evliliklerin cogu biter. kadin karsilik beklemeden verecek soylenmicek yorulmucak yani brz kor sagir dilsiz olursa gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…