Evliliği erteleyen sevgili

Ama farklı şehirleyiz uzaktan ilişkiyi yürütmek çok zor. Birkaç yıl daha beklesek 7-8 yıllık bir ilişki üzerine evlenmiş oluyoruz ve tadı kaçıyor bazı şeylerin
7-8 yıllık bir ilişkide bir şeylerin tadının kaçacağını düşünüyorsanız nasıl uzun süreli evlilik yürüteceksiniz ki? Bir de 5 yılda kaçmadı da 2-3 yıl daha bekleyince mi kaçacak? Benim de 5 yıllık ilişkim var, sizden 2 yaş büyüğüm. Herhangi bir şeyin tadı kaçmadı. Aksine benzer şekilde büyüdük, öncekinden çok daha yakınız, öncekinden çok daha heyecanlı tutku dolu bir ilişkimiz var. 2-3 yıl daha beklerseniz bir şeylerin yürümeyeceğini düşünüyorsanız evlenince de yürütemezsiniz.
 
3 yili doldurunca es durumu hakki cikiyor yanina ic güveysi gelsin Konu sahibinin sevgilisi de cok emin değil çünkü evlenmek istediginden erken olduğunu düşünüyor. Daha birikim yok oturmus bir düzen yok.
 
Uzaktan iliski sürdürerek taninmaz. İliskinin en azindan ilk 2 yılı yanyana olmak gerekiyor. Ayda bir gel gitle bu isler olmaz kesinlikle
 
İnsanlar elbette değişebilir, bu sadece 25-30 arasında değil 35-40 arasında da olabilir. Sonuçta her geçen yıl insana tecrübe ve olgunluk katıyor. Hayatımızdaki insanla birlikte aynı eksende geliştikten, birlikte büyüdükten sonra ilişkide bir sorun olacağını düşünmüyorum ben. Kaldı ki bizim de o günlerden bugüne belli oranda değiştiğimizi, hayata daha mantıklı yönlerinden baktığımızı ama bunun ilişkimizi kötüleştirmek yerine daha da güçlendirdiğini söylemiştim
 
3 yili doldurunca es durumu hakki cikiyor yanina ic güveysi gelsin Konu sahibinin sevgilisi de cok emin değil çünkü evlenmek istediginden erken olduğunu düşünüyor. Daha birikim yok oturmus bir düzen yok.

Ya biz pek bir şanssızız benimki 2019 ekimde göreve başladı. Koronadan okul ara verdi bir de 30 eylülden geç başladığı için bu yıl bir yıl çalışmış sayılmayacak galiba. Ben farklı şehre atanırsam eş durumunu bekleyeceğiz o gelir yanıma benden önce gelebileceği için. (3 yılda da gidemeyen hocalar var okulunda, şehir değiştirmek için 5 yıl gerekiyor diyormuş müdürü falan, karışık o işler de) Bakalım kesin bilgimiz olmadığı için kafamız karışıyor biraz. Aynı şehre atanırsam da 1 yıl sonrasında evlenmiş oluruz biz.

Son alıntına da buradan yazayım. Tamamında ayrı şehirlerde olduklarını düşünmedim ben. Başından beri ayrı şehirdelerse ben de onu 5 yıllık ilişki olarak saymam. Çocuk çalışmaya başlayınca ayrı kaldılarsa diye düşünerek yazdım hep. Bir de 5 yılın tamamı uzakta geçtiyse 2-3 yıl bir arada geçirmeleri hayırlarına olur birbirlerini tanırlar. Şu zamana kadar hep uzak mesafe yürüttülerse birbirlerini %30’dan fazla tanımalarının imkanı yok.
 
Beybisi senin dedigin 3 yil 5 yil olayi hizmet bölgesinim zorluğuna göre(1'den 6'ya kadar derecelendiriliyor diye hatirliylrum) mesela van/ipekyolunda zorunlu hizmet 5 yilsa diyarbakin ilcesinde 3 yildir. 5 yillik bölgedeysende 3 yilin sonunda il ici yer degistirme hakkı oluyor. Googledan bakarsiniz ona. Hizmet derecesi yazarsaniz. Ayni ilcenin okullarinda bile değişiyor. Eş durumunda 2 yilda bile gelenler oluyor. Çok fazla öyle yapan. Okul müdürü öğretmen tutmak icin demis bile olabilir.
 
Evet haklısınız hiçbir zaman aklımda erken yaşta evlenmek olmamıştı, en erken 28-29 derdim hatta. Şu anda hayatımda bu kadar uzun zamandır biri olmasa asla evlenmeyi de düşünmezdim. Hala daha önceliğim evlenmek değil zaten, ne zaman kariyerimi oturtursam ondan sonra evlenirim diyorum.
Haklısınız insan her zaman değişebilir, değişimin yaşı da yoktur zaten yaşadığımız olaylar her yaşta değiştirebilir. Bunun ilişkide sorun olmaması içinse iki kişinin aynı yönde değişmesi gerekir. 17 yaşında tanıştığınız insanla aynı yönde değişseniz ve bugün hayata bakış açılarınız paralellik gösterse sorun olmazdı diye düşünüyorum. Sonuçta siz değişirken karşı taraf da sabit kalmıyordur muhtemelen.
 
5 yıllık ilişki deyince ben de yetişkin en az 25 üstü insanlar sandım. 22 23 yaşında evlenilir mi Allah aşkına. Çocuk biraz mantıklı Allahtan
 
5 yıl ilişki ne demek zaten evli gibi olmuşsunuzdur evlenmek extra ne getiriyor diye bir düşünün ? birbirinize kavuşma heycanı bile kalmamış durumda . birde bir çok görüş var kimi hemen evlenmek ister kimi evlenmeyi gereksiz bulur sevgili olur takılır kimisi sürekli sevgili değiştirir sizi ve sevgilinizi en iyi siz bilirsiniz. sizin durumu da en iyi siz bilirsiniz.
 
Eş durumundan önceden 1 yılda da geliniyordu. Fakat öğretmenlerin atama durumu değişti. Artık atananlar sözleşmeli ve sanırım 6 yıl bir yere gidememe kuralı var
 
Eş durumundan önceden 1 yılda da geliniyordu. Fakat öğretmenlerin atama durumu değişti. Artık atananlar sözleşmeli ve sanırım 6 yıl bir yere gidememe kuralı var
İlkini bilmiyorum es durumunu ama 6 yil olayi kalkti maksimum 5 yıl simdi.O da genelde il merkezlerine falan atanan branşçılarda. Köylere 3-4 yil veriyorlar. Benim branşım sınıf oldugu icin merkezi yerlere vermiyorlar. O yüzden genellikle arkadasladim hep 3-4 yillik yaptilar görevlerini.
 
Ben 23 yaşındayım, geçen seneki halimi öyle bir eleştiriyorum ki ağzınız açık kalır. Yaş konusunda fikrim bu kadar açık ve net. Tabii hayatınızda olan insanın sizinle aynı yönlere evrilmesi gibi bir durum da olabilir ama bence düşük bir ihtimal. Yaptığımız hatalarla büyüyoruz aslında çünkü. O hatalardan ve onlardan tecrübe edinme sürecinden dolayı böyle söylüyorum, birbirini tolere etmek kolay değil.

Ama sizin durumunuzda ciddi bir iletişimsizlik sezdim. Sanki sevgiliniz evlenme isteğini ertelediğini söyleyemez, çekinirmiş gibi geldi. Bu da gönülsüz takılan yüzüğü açıklar. Niye sizinle konuşamıyor ki, ya da siz onunla? Birbirinize açık olmanız gerektiğini düşünüyorum.
Bir de birikim yapın, tavsiyemdir. Ailelerin sıfırdan kurduğu evler ve yaptığı düğünlere karşıyım. Destek olsunlar isterlerse, ama temeli siz inşa edin. En kötü mal bile sizin malınızsa sadece sizi ilgilendirir, başkasına söz hakkı vermez çünkü.
 
Bu yeni durumda Evlenince eşler ayrı şehirdeyse de 3 4 yol ayrı mi kalıyorlar peki
 
Evlilik için yaşınız çok genç. Daha yeni işe başlamışsınız. Biraz kazandığınız parayla gezip, tozup, hayatınızı yaşayıp, Türkiye de, Dünya da keşif yapsanıza.
Tabi bu benim fikrim, fakat, sevgilinizde para kazanma ile birlikte biraz hayatı yaşama yoluna girmiş olabilir. Yanlış anlamayın bu illa ki başka kızlarla takılmak anlamında değil. Sevgiliniz kaç yaşında?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…