Evliliği kurtarmak için cocuk yapmalımı?

deep blue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
97
0
96
İstanbul
bir cok kadın evliliğini kurtarmak yada eşinden ayrılmamak için cocuk yapıyor belki o an en maantıklı olan o dur ama...
bana göre cocuk evlilik kurtarmaz sadece bağlayıcı olur ama biten bir ilişkiyi düzeltmez...

bence evliliği sürdürmek için çocuk çok yanlış bir düşünce. bir şeyler bitti mi bitiyor iki işi arasında çocuk çok bağlayıcı değil sonra hayat çekilmez hale geliyor, olan yazık zavallı masumlara oluyor arkadaşlar bunun örneğini çok yaşadım çevremde sonra çocuklar bir ordan bir oraya savruluyor başlarına üvey anne ya da veya üveybaba derdi çıkıyor

bence çocuk olmadan ayrılmak en mantıklısı
çünkü görüyoruzzz sokaktaki çocukları veya anne baba arasında büyüyerekk yıpranan çocuklarııı
en azından onların günahına girmeyelimm

Cevabı baştan belli zaten;hayır çocuk falan kurtaramaz o evliliği! Dikkatinizi çekerim (biten evlilik) sözü zaten bunun cevabıdır.Zaten çocuk doğduğunda ilk zamanlar ,eşler çocuğa yöneliyor.Büsbütün mahvolur herşey. Fikrimcee.tatlicadiarzu

evliliği yürütmeyi beceremeyen kişiler nasıl dünyaya bir canlı getirmeyi göze alıyorlar.bir insan yetiştirmek kolaymı.cocuğun bir evliliği kurtaracağına inanmıyorum. bitmişliklerin üzerine bir bebek düşünmek o çocuğua haksızlık bence.her bebek mutlu ve huzurlu bir ortamı hakeder.

Sırf evliliğini düzeltmek için,eşinin düzeleceğine inanıp çocuk yapan insanlar var ama bence büyük hata.O zaman birçok ilişki çocuk sayesinde düzene girer,kocalar kadınların istediği gibi bir eş haline dönerdi ama bu bence bi hayal yada çaresizlikten o düşünceye sarılıyorlar ama eninde sonunda biter eğer bitmiş bi ilişkiyse.Çocukla kurtarılacağını zannetmiyorum bitmiş bir ilişkinin

bencede çok yanlış bağlayıcılıkta nederece doğru oda yanlış evliliğe mi bağlılık yoksa eşe uvayamı bağlılık bunu ayırmak gerek bebek oldu diye beni bırakmayan kocayı ne edeyim ben zaten allah kimseye vermesin eşler arasında sorun varsa hiçbirzaman çocuk düşünülmemeli bence yazık o çocuğa öncelikle mutsuz bir yuvaya doğacak belki daha çok kötü olacak ortam ve birbirinden nefret eden iki ebeveyn ile yaşamak zorunda kalacak belki aman diyim aman kimse bu yanlışa düşmesin

Çocuk mutlu yuvanın meyvesidir...

Küçücük bir çocuğua bukadar sorumluluk yüklenir mi ?
Gel yavrum ; babanı düzelt, onu eve bağla, evliliğimizi kurtar,
beni mutlu bir kadın yap v.s....

Ona bu kadar soumluluk yüklemek acımasızlık....

düşüncen çok doğru arkadaşım katılıyorum sana ...

evliliği kurtarmak için çocuk yapmak çok saçma bence. sonuçta bişeyler bitmişşe bunu zorla ayakta tutmak gereksiz hele birde buna günahsız bı bebeği katarak.
eğer bi insan benim yanımda bebek için duruyosa hiç durmasın..

çocuğun evliliği kurtaracağına inanmıyorum. maalesef çocukları buna alet edenler de çok. bir de onların günahına girecekler.

eskiden; kendine güvenmeyen,eşini çocukla eve bağlamaya çalışan hep kadınlardır sanıyordum.
bir arkadaşımın evliliğinde problemler artınca, eşi birden çocuk istemeye başlamış.arkadaşım istemiyor, velhasıl istemeden de hamile kalıyor.çocuk da oldu. sorunlar bitti mi, hayır. kız iyice çıkmaza girdi.çocuk için herşeye dayanmaya çalışıyor.
anladım ki bir erkek de karısını elde tutmak için, olumsuz yönlerini düzeltmek yerine çocuğu alet edebiliyor.

cocugun aileye mutluluk kattigi kesin
ama esler arasinda anlasmazlik varsa cocuk ne yapabilirki buna?
esler arasinda anlasmazlik var ve sevgi bitmisse ayrilmak en iyi cözüm olur sanirim.
böyle bir durumda cocuk yapmak
eslerin sucunu cocuga ödetmek olur.yazik olmazmi o cocuga?
mutlu bir ailede ystismek her cocugun hakki bence.

kesinlikle doğru değil...
zaten mutsuz bir evliliğe çocuguda sürüklemek ona bu acıyı yaşatmakk ve omuzuna yük bindirmek kesinlikle yalnışında yalnışı olur...
ileridede senin yüznden anana katlandım yok babana katlandım demek çocuğuda suçlu konuma düşürmek çok kötü bir davranış olur..
eğer evlilikte problem varsa kesinlikle çocuk asla yapılmamalı hatta düşünülmemelidir...
bence bir bebek yapılacaksa aşk ve sevgi bebeği olmalı...

tükenmiş bir ilişkinin orta yerine bir de çocuk eklenirse düzelen hiçbir şey olmaz. aksine mutsuz bir ortamda büyüyen çocuğun psikolojik problemleri de ailenin sornularına eklenince durum içnden iyice çıkılmaz bir hal alır. olan yine çocuğa olur. stres kavga gürltü huzursuz bir ortam çocuğun geleceğini alt üst etmeye yeter. eşler çocuk yapmadan önce bile birbirlerini çok iyi tanımalı emin olmalı ki sorunlu bir ilişkiyse aslaaaa

ne kadar güzel anlatmışsın arkadaşım tebrikler. sana katılmamak mümkün değil

Evet yapın, eşinizle sorunlarınız olduğunda bir tane, sorunlar çoğalınca başka bir tane, kopma noktasında bir tane yani her çıkmazınızda bir çocuk yapın. Sizi 3-5 ay idare eder. Ardından boşanırsınız, anne baba ve çocuk savrulursunuz bir tarafa. Ne aileyi öğrenir çocuk, ne sevgiyi.. Ne de çocukluğunu.. Gerçi öğrenmese de ne olur ki, siz o anlık durumu kurtardığınızı sandınız. Geride benim gibi boynu bükük çocuklar bırakırsınız.. (Lütfen kimse üstüne alınmasın, bu konuda yaralı olduğum için tepkimi mazur görün, ha böyle bir niyeti olan varsa da lütfen hemen alınsın) Bir can, bir yaşam asla çocuk oyuncağı gibi görülmemeli..

merhaba deep blue çok önemli bir konu açmışsın, evliliği kurtarmak için çocuk yapılmamalıdır, ne kadar kurtarıcı olabilir acaba, ortada bir geçimsizlik varsa çocuk sadece bu evliliğin zamanını uzatır, boşanmayı geciktirir, engelliyemeyebilir, çocuk olduktan sonra boşanma olursa eğer, bu çocuğun günahı nedir acaba? Anne ayrı baba ayrı bu çocukta da haliyle bir şeyler eksik olacak, sorunu kökünden halletmeye çalışmak daha iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…