Evliliği kurtarmak için cocuk yapmalımı?

Evliliği kurtarmak için çocuk sahibi olmak kadar saçma bir düşünce yok,malesef bu yöntemi çoğunlukla aile büyükleri veya sözü dinlenir büyükler öğütlüyorlar:-Aman kızım bir çocuk doğur eşini evine bağla.
Erkeğin eşine yuvasına bağlılığı yoksa,saygısı yoksa isterseniz bir düzine çocuk doğurun fayda etmez,çevremde birçok örneği vardı,eşleriyle araları kötü olan tanıdıklarım çocuk doğurdular ama yine de boşandılar.Olan çocuklara oldu.
Hani bazı erkekler erkek çocuğa düşkündür,böyle erkeklerin eşlerine erkek çocuk doğur derler,benim bir arkadaşım 2 tane peşpeşe erkek çocuk doğurdu ama eşini eve bağlayamadı.
O yüzden gençler sakın ama sakın evleneceğiniz veya evlendiğiniz erkekleri eve bağlamak için doğurmayın,düzenli bir aile yaşantınız,oturmuş saygılı ve hzuurlu bir evliliğiniz varsa mutluluğunuzu çoğaltmak için doğurun.
Günah parçalanmış ailelerin çocuklarına:çok üzgünüm:

Olan o günahsız masum çocuğa olur.Kesinlikle yanlış bi düşünce olmuyorsa çocuk olmadan ayrılmak daha doğrudur.

bencede yanlış bir düşünce .huysuz adama deyil bir çocuk ,on çocuk yapsan nafile
.benim çevremde var öyle bir kaç kişi sonuç deyişmedi. olan o masum yavrulara oldu.

evlilik eğer çıkmazdaysa,artık kurtarılması çok zorsa bir çocuk dünyaya getirip ona bu ağır yükü yüklemek kadar bencilce birşey olamaz...yani çocuk mu kurtaracak evliliği..peki evlenmiş ve 1-2 tane çocuğuda olmuş insanları neden kurtaramamış...kesinlikle hayır diyorum..

bence hayır çocuk yaparak bir ilişkiyi rayına oturtamazsınız aksine çocuk da mutsuz ortamın ve ilişkinin kurbanı olur..............

Çocuk sahibi olmak çok büyük bir sorumluluk ve elbette pek çok zorluğu da beraberinde getiriyor.
Özellikle anne, tüm ilgisini ve sevgisini bebeğine yöneltiyor.
Dolayısıyla bu dönemde eşler arasında sorunların baş göstermesi kuvvetle muhtemel.
Ancak birbirine karşı saygılı ve anlayışlı olan, evliliği oturmuş çiftler bu sorunları çok kolay çözebiliyorlar bence.
Oysa zaten sorunlu, kör-topal yürümeye çalışan bir evlilikte çocuk sahibi olmak hiçbirşeyi kurtarmayacağı gibi tam aksine iyice raydan çıkarır kanısındayım.
Çevremizde de gördüğümüz örnekler bunu destekliyor ne yazık ki..
Evliliği kurtarmak umuduyla çocuk sahibi olmak sadece bitişi hızlandırıyor, o kadar...
Tabii olan o küçücük masum bebeklere oluyor...

bana göre çok ters
insan mutlu bir evlilikte çocuk yapmalı
çocuk olunca düzeliriz mantiği çok saçma
iki kişinin yapamadiğini minacik bebek nasil yapacak
çocuk olunca ayrılmakta zorlaşir ee kavga gürültüde devam ederse hayat çekilmez hal alır
hiç mantıklı değil

vuslat senin fikirlerine katılıyorum, bu sözlerin üzerine bir şey söylememe gerek yok sanırım.

çocuk bana göre evlilik oturmuşsa. ortada ufak tefek şeylerin dışında gözle görülücek bi sorun yoksa..
eşler artık biz bu hayatı beraber geçireceğiz düşüncesiyle evliiğini sürdürüyorsa.. eşler arasında sevgi saygı ilişkisi varsa eğer.. ancak bu şekilde çocuk yapmaya karar verilir. aksi halde özelliklede bir evliliği kurtarmak için çocuk yapılmaz. yapılsada çok büyük hatalara daha yol açar.

Asla çocuk bir iliskiyi evliligi kurtarmaz. çok yanlis bir dusunce.
simdi aklima çocukluk arkadasim geldi de...ah ah...keskelerin içinde yasiyor hala bunalimda.
zamaninda hepimiz ona dedik, evliligin yurumuyor, sakin çocuk yapma, etme eyleme dedik. karismayin dedi.
çocuk yapti.
simdi bir yasina daha girmemis bebegiyle baba evine geri dondu. bosandi. keske deyip duruyor...

aile saglam olmali ki dunyaya gelen bebek de saglam buyusun...
olan çocuklara oluyor, kuzucuklar...

Asla çocuk bir iliskiyi evliligi kurtarmaz. çok yanlis bir dusunce.
simdi aklima çocukluk arkadasim geldi de...ah ah...keskelerin içinde yasiyor hala bunalimda.
zamaninda hepimiz ona dedik, evliligin yurumuyor, sakin çocuk yapma, etme eyleme dedik. karismayin dedi.
çocuk yapti.
simdi bir yasina daha girmemis bebegiyle baba evine geri dondu. bosandi. keske deyip duruyor...

aile saglam olmali ki dunyaya gelen bebek de saglam buyusun...
olan çocuklara oluyor, kuzucuklar...

çocuk yaparak evliliği kurtarma düşüncesini asla onaylamıyorum.
birbirlerine katlanamayan,sevmeyen iki kişi bir çocuğun sırtından bu birlikteliği sürdürmek istiyorlarsa,doğacağı varsayılan bebeğe haksızlık ediyorlar.
gelecekteki bebeğin sırtına bu kadar yük neden?
çocuklar sanki mucize yaratıklar mı ki?
bu evlilik yine de kurtulmazsa bu doğacak çocuğa yazık değil mi?
bu evlilik kurtulursa da,anlaşamayan anne baba arasında bu doğacak çocuğa yine de yazık değil mi?
bence hem bencillik hem de vicdansızlık!

hayır kesinlikle çocuk yapmak bir çözüm değil bence. önce evliliği kurtarmalı sonra çocuk yapmalı.yani ihtimaller üzerine nasıl günahsız bir yavrucağı alet edelimki.

bu olayın adı evliliği kurtarmak değil..olan huzursuzluğa, geçimsizliğe günahsız bir yavruyu da dahil etmektir..

"dram" başka bişey değil:1closedeyes:

cok cok yanlis bi fikir sakin bunu deneme ....O cocugun sucu yok huzursuz bi ortamda buyumesini istermisin...Olmuyosa ayrilmak en mantiklisi.Hayata tek kisi gogus germek mi daha kolay yoksa cocukla mi? Cocougun getirdigi sorumluluk evliliginizi daha da buyuk cikmaza sokacaktir...

aralarında sevgi saygı biten bi çifti bebek kurtarmazki sadece erkek yada kadın yavrusuna kıymaamz bi süre devam eder yine biter olan minik meleğe olur buna kesinlikle karşıyım eş bağlamak için çocuk yapmaya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…