Evliliği sıradanlıktan kurtarmanın yolları

Deniz_vm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2022
10
6
1
35
Herkese merhaba, Eşimle ciddi problemler yaşamıyorum. Fakat son zamanlarda evliliğimiz sıradan bir hale geldi. Görünüşte herşey güzel gibi gözükse de bu sıradanlık ve heyecansızlik canımı sıkıyor. Sizler de bu durumu yaşıyor musunuz? Evliliğimiz daha heyecanlı ve keyifli hale nasıl gelir? Paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

İnşallah şu yorumunu Ferhans ta okur da rahatlar kızcağız ; malum , evliliğini çok coşkulu anlatıyorsun diye sana bozuluyordu en son. 😂😂
Ahahah ona da dedim sıradan bir evliliğim var diye ama inanmıyor 😂 sevişiyor olmam onun bozulması için yeterli sebep zaten 😂😂😂

Olmayan yollardır, başlarda heyecan vardır ama zamanla kalmaz, çevrenizdeki yaşlı ve orta yaşlılara bakın, işte evlilik aslında öyle bir şey. Doğurabiliyorsanız çocuk büyütün zaten heyecan arayacak vaktiniz de kalmaz. Ben doğuramadığım için iyice bok bir hal aldı mesela.

Kendinize özel alanlar yaratıyor musunuz? Eşinizin kendine ait bir alanı var mı?

Her zaman her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Bir alanınız olsun içinde keyif aldığınız.

Ve tabii ki birlikte yapmaktan keyif aldığınız şeyler keşfetmeye çalışın. Yenilikler teklif edin.

Arkadaş grupları edinmeye çalışın eşli olarak görüşebileceğiniz.

Öğrendiklerinizi onunla paylaşın.

Ve tabii ki birlikte hayaller kurun :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aa bir de yatak odanızda yenilikler olmazsa olmaz. Farklı bir pozisyon teklif edebilirsiniz.

Sıradanlıktan çıkınca sıkıntı vardır demek . Mesela hastalık durumu ( Allah korusun hele ki çocuklar hastaysa ) , eşin işini kaybetmesi , evi su basması , beyaz eşyaların bozulması , konservelerin patlaması , alarmın çalmaması vs sıradanlığı bozar .
Sabah kalk , kocanı işe gönder , çocukları okullarına bırak sonra kendi okuluna git . Öğleden sonrada çocukları topla , market ve fırına uğra , eve gel. Atıştırma saati , yemek hazırlığı , ödev kontrolü , yemek saati , bulaşık makinesi boşalt , çay iç , kitap oku , çiş ve diş fırçalama ritüeli çocuklara masal oku , eşin evi toparlasın , namaz kıl ve yat . Oohhh mis gibi hayat .
Aksiyona ne gerek var . Zaten hayat çok curcunalı , yorucu . Evde bari sakinlik olsun , huzur olsun , akvaryum gibi olsun .
İlla heyecan istiyorsan jenga oynayın ama alt kattakileri çok rahatsız etmeyin 😚

Kendinize özel alanlar yaratıyor musunuz? Eşinizin kendine ait bir alanı var mı?

Her zaman her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Bir alanınız olsun içinde keyif aldığınız.

Ve tabii ki birlikte yapmaktan keyif aldığınız şeyler keşfetmeye çalışın. Yenilikler teklif edin.

Arkadaş grupları edinmeye çalışın eşli olarak görüşebileceğiniz.

Öğrendiklerinizi onunla paylaşın.

Ve tabii ki birlikte hayaller kurun :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aa bir de yatak odanızda yenilikler olmazsa olmaz. Farklı bir pozisyon teklif edebilirsiniz

Herkese merhaba, Eşimle ciddi problemler yaşamıyorum. Fakat son zamanlarda evliliğimiz sıradan bir hale geldi. Görünüşte herşey güzel gibi gözükse de bu sıradanlık ve heyecansızlik canımı sıkıyor. Sizler de bu durumu yaşıyor musunuz? Evliliğimiz daha heyecanlı ve keyifli hale nasıl gelir? Paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
Keşke ilk zamanlardaki heyecan hep sürse 😉

Aslında ayrı alanlar oluşturmak fikrine katılıyorum. Aynı yerde, aynı zamanda sürekli beraber vakit geçirmek biraz sıradanlığa neden olabiliyor.

Bende bir süredir düşünüyorum bunu ne yapabilirim de heyecanı yeniden kazanırım diye ama iki çocuk olunca dermanım kalmiyo heyecana:) eskiden en azından film izlerdik beraber artık onuda yapamıyoruz konuyu takipteyim

Bende bir süredir düşünüyorum bunu ne yapabilirim de heyecanı yeniden kazanırım diye ama iki çocuk olunca dermanım kalmiyo heyecana:) eskiden en azından film izlerdik beraber artık onuda yapamıyoruz konuyu takipteyim
Zaman da çok kısıtlı. Nasıl geçtiği hiç anlaşılmıyor. Tabii çocuk olunca ayrı bir uğraş. Fakat sıradan diye ipin ucunu tamamen bırakmamak gerekiyor bence.

Benim esimin surekli yurtdisi isleri oluyor bazen cidden uzun kalmak zorunda. Gidicek diye mic mic yeni geldi diye mic mic, sonra bi de bebisden vakit bulamiyoruz diye vakit buldukca mic mic… yeni evliyken bu kadar çok sarılmıyorduk ozlemiyorduk birbirimizi. Aslinda duzenli yasamak iliskiyi monotonlastiriyor. Biraz ozlemek ayri kalmak iliskiyi inanilmaz canli tutuyor. Esinizle ayri planlar yapip sonra birbirinizi ozleseniz heyecan verir mi acaba?

Zaman da çok kısıtlı. Nasıl geçtiği hiç anlaşılmıyor. Tabii çocuk olunca ayrı bir uğraş. Fakat sıradan diye ipin ucunu tamamen bırakmamak gerekiyor bence.
İpin ucu bizde çoktan kacti da hayırlısı bakalım inşallah bir şeyler değişir kolaylıklar diliyorum gönlünüzce olur insallah

Canı sıkılan sıkılana maşallah 41 kere👏

Benim esimin surekli yurtdisi isleri oluyor bazen cidden uzun kalmak zorunda. Gidicek diye mic mic yeni geldi diye mic mic, sonra bi de bebisden vakit bulamiyoruz diye vakit buldukca mic mic… yeni evliyken bu kadar çok sarılmıyorduk ozlemiyorduk birbirimizi. Aslinda duzenli yasamak iliskiyi monotonlastiriyor. Biraz ozlemek ayri kalmak iliskiyi inanilmaz canli tutuyor. Esinizle ayri planlar yapip sonra birbirinizi ozleseniz heyecan verir mi acaba?
Aslında bazen ayrı planlar yapmak gerekiyor. Prensip icabı simdiye kadar hep ortak hareket etme, ortak plan yapma fikrindeydim. Ama dediğiniz gibi bazen özlemek bazı şeyleri daha anlamlı kılabiliyor. Buna yönelik adımlar atmayı planlıyorum. Teşekkürler.

Back
X