Evliliğim bitiyor,boşanıyoruz..

sorununuzun bi kısmının kayınvalide olduğunu anladım eğer sebep olduysa oda çekecektir allah a sığın ve dua et asla isyan etme ölmek istiyorum deme bunu söylemekte bir isyan
bu dünyada hepimiz bir sınavdayız ve seninde sınavın bu allaha dua edip hayırlısını istemekten baska çaren yok belki o zaman Allah da derki bak ben bu kuluma bu kadar acı verdim yinede bana isyan etmedi bana karsı gelmedi o zaman bende onu tekrar barıstır mutlu kılarım.
sen böyle ağlayarak bebeğinede zarar verirsin biliyorum çok zor çok hemde ,
sana bir örnek vereyim burda bir kayınvalide oğluyla gelini öyle yaptı böyle yaptı gelinin yok boyu kısaymıs yok zayıfmıs yok şöyleymiş böyleymiş diye oğlundan soğuttu ve en sonunda bosattı bir tanede oğulları var 5 yasında aradan 1 yıl geçti kadının evini yılanlar bastı kadın ne uyuyabiliyor ne evinde oturabiliyor artık kadın yılan olmadığı halde yılan görür oldu heryerde sonra evini yıktırdı baska şehre tasındı evini mütahite verdi...oğlu baska birini kaçırdı kız uzun boylu alımlı herşeyi tam ama kayınvalidesi şimdide eski gelini istiyor çünkü yenisi kötü davranıyor şimdide eski geliniyle hiç olmadğı kadar iyimiş sana diyeceğim sabret sabırlı ol ve izle bak ben burdayım 1 yıl geçsin durumunu izle hem eşinin hemde kayınvalidenın ama sakın beddua verme sakınnnnnn hep dua er

canim tabiki durumun cok kötü ama bak kendin diyosun esinin gezip tozdugunu peki sen ne yapiyosun

kendini yiyip bitiriyosun degermi peki tamam zor biliyorum ama topla artik kendini yazik degilmi sana evladina

bak ailende yaninda topla artik kendini hersey olucagi yere variyo üzülmek kar etmiyo malesef sende bundan

sonrasina bak artik topla kendini bak ailene hele hele annenede yazik onuda üzüyosundur bir hobi edinmeye

calis kendine biseyler yap ne biliyim el isi yap kitap oku arkadaslarinla disari cik böyle otur agla agla nereye

kadar ha bu arada karsi taraf ne yapiyo gezip tozuyo yapma canim herseyden önce kendine olan saygini koru

:teselli: hadi canim güzel seyler yaz artik buraya iyi oldugunu duyalim topladim kendimi de gercekten cok

üzülüyorum durumuna tabiki böyle olsun istemez kimse ayrilmak icin evlenmez ama ne yapican böyle iste

allah razı olsun yazını okuyunca bi nebze rahatladım..kendime göre inançlı biriyim..isyan etmedim hiç bugüne kadar ama dün mahvoldum halada öleyim..gözümün içine baka baka hala aynı şeyi yapıyor su dakika bile..nispet resmen..bak ben nasıl mutluyum..ama hasbibnallah venimel vekil allah büyük...bu kandil gününde oınları allaha havale ediyorum..
kaynanama çok ah ediyorum ama ahım da su sekilde allahından bulsun diyorum eşime hiç mi hiç etmiyorum..biri ağlarken diğeri gülemezmiş der büyükler...eden bulsun tez zamanda..ben sabrediyorum sadece..allah beni seviyor bunu biliyorum..kurban olduğum allah herkeze hakettiğini vericek işallah..rabbimin değirmeni yavaş döner ama çok güzel öğütür..işte böle diye diye kendimi teselli ediyorum

canımsın benim..gerçekten çok destek oldun bana allah razı olsun..
aslında biraz toparlamıştım ama dünden bu yana sıfırlandım resmen..hayatım dünyam başıma yıkıldı..

ne oldu ki canım dünden bugüne eşin nispet olucak ne yaptı. görüyorum eşimi hala demişsin farklı evlerde değil misiniz şu an ben orayı anlayamamışım. bazı insanlar çok iyi rol yapar eşin de öyle olabili mi üzülür üzüntüsünü belli etmez sevinir sevincini belli etmez.. vicdanen tamamiyle rahat olması için henüz çok erken. bir kere arada bebek var onu düşüp üzülüyodur en azından yani. akabinde sen aklına geliyorsundur. küçük bebeğin için mutlu ol hayata tutun o da hissediyordur annesinin üzüntüsünü huzursuz oluyordur. hiç birşey olmasa eşini seviyorsun biliyorum ama en kötü ihtimale bambaşka bir hayat kurarsın dünyadaki tek erkek o değil. şu an sadece o varmış gibi geliyor biliyorum da. öneri olarak söyleyebileceğim tek işe yarar şey özlediğini eşine belli etme çoktan unutmuşsun gibi davran. eğer o öyleyse sen de öyle ol. sen daha da umursamaz ol. çocuğu almaya geldiğinde zor biliyorum ama sıradan biriymiş gibi davran yüzüne bakmadan falan ver. gözlerinin içine bakarak konuşma. anlamasın sendeki önemini. bunu anlamayı hak etmiyor şu an. ve erkeklere hak ettiğinden fazlasını vermiceksin.

çok güzel yazmışsın tatlım erkeklere hakettiğinden fazlasını vermiceksin..ben çok fazla verdim..kırdı gittim ben öptüm barıştık..azarladı aynı şekilde..o suçluyken suçu ben kabullendim..
dünden beri naptığına gelince biz aynı mahalledeyiz tatlım ayrı evlerde yaşıyoruz ama aynı ortamdayız..o yüzden sık sık görüyorum ben onu..nispetli davranışları beni deli ediyor artık..umrunda değilmişim gibi davranıyor..camı kapıyı açıp hayatım lı cicimli birisi ile konuşuyor..madem umrunda değilim o halde neden kapımdan gecerken kapıya bakıyosun...
dünden beri iyice arttı bu davranışları ve bei deli ediyor..benim göreceğimi bildiği için kıskandıracak çatlatacak davranışlar yapıyor..
yani öle bişeyki istesemde onu içimden atamıyorum nefret etmek istiyorum ama olmuyor.
o hala onu ne kadar sevdiğimi biliyor..hatta iç dünyamda çok üzüldüğümüde biliyor..hissediyor en azından..çünkü zamanında onu ne kadar sevdiğimi ve değer verdiğimi biliyordu..
iyi bi rolcü kendisi evet..belkide çok üzülüyor ama gururu ve nefsi onu yeniyor..e o şekilde hareket ediyor..
evet bebeğimi düşünmeliyim ama inanın üzüntüm çok fazla..

Canım sen ne oldun böyle? Yapma, topla kendini, senin evliliğin sürerdi, sen aynı şekilde kendinden verdiğin sürece devam ederdi. Verecek neyin kaldı. O ve ailesi senin canından değerli mi? Sen olmazsan dünyada neler olur bir düşünsene. Hak etmedin tamam da, birde şunu düşün herşeyde bir hayır vardır. Bu şekilde olmasa belki ileride sana çok daha büyük acılar yaşatacak. Seni bu hallere sokan bir adam için akan gzyaşına günah. Kıyamam sana, toparla kendini. Hayat o kadar güzel ki... Onu sürekli gördüğün için bu kadar canın acıyor. Hergün bir sürü insanla karşılaşıyoruz, çoğunu da tanımıyoruz, o adamın da artık senin için farklı bir vasfı yok. Önce sen, herşeyden önce sen olmalısın.

sanki herşeyi eşinin eline bırakmış gibisin. O isterse boşanacaksınız , hayır derse boşanmıyacakmışsınız gibi. Onun ne istediği önemli değil, senin ne istediğin önemli. Ondan boşanmak istiyormusun?!?? cevap: hayır . o zaman boşanma. hiçbirşey için çabuk hareket etmek zorunda değilsin. 7,5 ay olmuş ama bu kadar zamandır bile kararını tam verebilmiş görmedim ben seni. İnsan neden boşanmalı biliyormusun? Gelecek hayatının daha güzel olacağını bildiği zaman. Buna inandığı, bunu umut ettiği, şimdiki hayatına katlanamadığı için değil; daha güzel olacağını BİLDİĞİ zaman! diyelimki yarın seni hakim boşadı. Ki her mahkemeye inşallah boşamaz diye girdiğine eminim. İnşallah eşim boşanmıyorum ben der diye gittiğine eminim. Medeni durumun Bekar olduğunda daha yoluna giren bir hayatın, daha huzurlu, daha mutlu bir hayatın olacakmı? Ona olan sevgin bitmeden daha mı az acı çekeceksin? Çocuğunun yüzüne her bakışında için burkulmayacakmı? Onun adını başka bir kadınla duyunca kıskançlıktan delirmeyecekmisin? Onun yatağında başkalarını düşündükçe kahrolmayacakmısın? Hele bir de başkasıyla evlense?! ki olacağı eninde sonunda bu. Boşanınca bir daha geri dönüş yok çünkü. yaşantınızı bilemem o yüzden çözümleri de ben üretemem, ama dış etkenler nedeniyle bir yuva yıkılmamalı bunu biliyorum .Bunun çözümlerini siz bulacaksınız.

Esiniz size nispet yapabiliyorsa bu onun güclü oldugunu göstermez; tam aksine bu gücü ona veren sizsiniz.
Kendisini vazgecilmez saniyor herhalde.
Sizin üzerinizdeki etkisini biliyor ve kendini pahali satiyor.
Siz de biraz güclü durmaya calisin ,size yaptiklarini getirin akliniza.

üzülme sakin degmez. anasinin agzina bakan erkek karisini nasil mutlu edecekki?
ayni benim kocam gibi senin kocan.
kisiligi gelismemis,kendi kararlarini verecek olgunlukta degil,annesinin ipiyle yürüyor.
erkek degil bunlar; oglan cocugu!
bir adam evlendikten sonra asil ailesinin karisi ve cocuklari oldugunu bilmezse,öncelik hakkinin onlarda oldugunu bilmezse,annesini her durumdan bir adim geriye koymayi bilmezse iste böyle sonuclar oluyor.bizim gibi aptallarda anca aglayip zirliyo.
sen bosaniyorsun kurtuluyorsun bu karaktersiz zavalli adamdan birak sal gitsin. annesini emsin o daha.
ayni benim kocam ama ayni!
ben hala bosanamadim biliyormusun? senden daha aptalim yani.bu yüzden sevin sakin aglama,biliyorum kolay degil ama yemin ederim onlar bizi hak etmiyorlar!
Allah seni ve cocugunu korusun cnm,üzülme.

edacım canım...
biliyosun bi ara toparlamıştım ama yıkım yaşadım eşimi başka biri ile görünce..kendime çok kızıyorum neden bu kadar verici olmuşum diye..belki biraz kendimi ezdirmeseydim bu duruma gelmezdik diyorum.hiçkimse canımdan ve kızımdan değerli ama sevgi denen şey ne yazıkki hemen sökülmüyor ve kanayan yara hemen kabukl bağlamıyor..evet tatlım bende öle diyorum allaha sığınıyorum herşeyde bi hayır olduğunu düşünüyorum ve bunun altındanda iyi şeyler çıksın istiyorum..gözyaşlarıma bazen hakim olsamda çoğu zaman ben hiç istemesemde akıp gidiyor..engel olamıyorum..araba kullanırken kafam dağılsın diyorum uzun uzun yollara giriyorum ama her anıda bişey var..geçtiğim sokak dinlediğim şarkı..yani hayat her anımda onu getiriyor aklıma..bi markete gidiyorum en sevdiğim çikolataları alırdı bana bakıyorum gözümöün önünde..gittiğimiz yerlerin önünden geçemiyorum..en kötüsüde yerimi bi başkasının almasına tahammülüm kalmadı..en çok beni bu yaraladı en çok...

evet haklısın güzelim ben evliliğimde böyleydim hep onun dedikleri olurdu ben hep tamam derdim fazla iyi niyet ve fazla suıstimal edilmemin sonucunu yaşıyorum şuan..
artık aileler koptu bitanem o yüzden boşanmak istemiyorum durumum söz konusu değil..kaldıki davayı açanda benim..biliyorum yazdıklarını düşünüyorum hep boşandığım gün sanki herşey dahamı farklı olucak diyorum bi başkası aynı şeyleri yaşatmıycakmı diyorum ama sorular cervapsız bende artık..çünkü düşünme yetimi kaybetmiş durumdayım..onu bi başkasıyla gördüğüm gün bittim zaten ben..önceki gün ooldu bu ve benim dünyam yıkıldı..

İyi de bu adamın böyle olcağını, en azından ailesinin tesiri ile böyle olacağını biliyordun. Tamam haklısın şu an çok üzülüyorsun, ama şunu unutma hiçkimse vazgeçilmez değildir. O da vazgeçilmez değil. Şu an kendine eziyet ediyorsun. Adam senin üzülmeni istiyor, sana eziyet etmek amacı, şu anda psikolojik olarak bunu başarıyor. Lütfen yapma, sen yoksan herşey boş. Toplamaya çalış kendini, baktın olmuyor bir psikologdan yardım al. İnan çok faydasını göreceksin. Ve zaman neler gösterecek sen bile şaşıracaksın, ama bu şekilde olmaz. Topla kendini, hayata sarıl, hayatını kur artık. Onu öldü kabul et. İçindeki onu öldür artık, sen onu yaşatmaya çalıştıkça o seni öldürüyor. Neden hep iyi nıları hatırlıyorsun. Herşey iyi olsa idi bu noktada olurmuydunuz. Sana haksız yre neler yaptığını düşün. Senin hakkın bu mu. Sen eziyetini çektin, hala daha çekiyorsun adam gününü gün ediyor. Hadi canım, bir an önce psikolog bul, bir an önce silkelen kendine gel.

Geçmişi hep güzeldi eskiden ne mutluydum diye hatırlarız ama bu beynimizin bize bir oyunu beyin unutmak istediği kötü anıları atıyor hep dolayısıyla uzak geçmişi hep iyi hatırlıyoruz. boşanmak üzere olduğun eşini kiminle gördün nasıl gördün bilmiyorum da senin yerini kimse alamaz sen herkesten farklısın, herkes herkesten farklıdır ve de öyle durumlarda aklına şunu getir benim çektiğim eziyetleri şimdi o da çekicek benim gibi o da uğraş vericek belli ki eşin ideal bir eş değil dolayısıyla bu sorunları her kimle birlikte olursa o da yaşayacak. Gerçekten başka biri varsa demek ki seni hiç hak etmemiş, asıl şimdi daha çabuk unutmalısın onu. Affedebilir misin onu artık. Hatalarına bir yenisi daha eklendi işte. Bu senin işini kolaylaştırır. Ona değer vermeği bırak artık. Özlediğinde aklına geldiğinde kötü anılarınızı hatırlamaya çalış. Annesinin gudubet suratını getir gözünün önüne. Onlar çirkin ayrılmaz bir bütün ve sen bütün hepsinden uzaksın artık. Huzurlu ve mutlusun... Bunu düşün.

edacım evlenmeden önce neden böyle değildi ozaman..neden herşey tozpembeydi..ya tabiki hiç kimse vazgeçilmez değil haklısın..ama ben çok sevdim deli gibi..herşeyine gözyumabilecek kadar..aslında düşünüyorum da ne salağım ben..benim canımı acıtmaya çalışan her fırsatta beni incitmeye bıktırtmaya usandırmaya çalışan bi adamı ve bana bunca seyler yaşatan adamı daha kolay silmem gerekirken nedense hiç aklıma getirmiyorum acı günlerimi...
zaman çok şey göstericek biliyorum..biliyorum hatta çevremdekiler bile söylüyor bunu..hiç üzülme diyolar sadece bekle..sadece bekle çünki suan sensizliğin farkında değil geziyor tozuyor aklınca hayatını yaşıyor..ama ne zamanki o insandan zarar görmeye başlıycak ozaman diycekki ahhhhhhh keşke yapmasaydım karıma bunları..onun yeri başkaydı..gelen gideni çok arattı diycek diyolar..

samantha; haklısın canım.edanın mesajına cevap yazarkende şimdi yazdım..nedense yaşadığım kıötü günleri hiç aklıma getirmiyorum sadece gezdiğimiz tozduğumuz beni mutluluktan havalara uçurduğu günleri hatırlıyorum..aslında bana yaşattığı o günleri hatırlarsam ve aklıma geitirirsem sanırım dedğin gibi daha çabuk başarıcam bunları..evet her kim gelirse belki aynılarını yaşatıcaklar ama bazende söyle diyorum hani olur ya ben cefasını çektim eller sefasını sürüyor muhabbeti..işte bana yapılanların tam aksine kız dişli çıkarda kendini ezdirmez biri olursa hatta o bunları ezerse oızaman gerçekten bi kez daha üzülürüm neden ben aynısını yapmadım sustum diye..diyorum ya güzelim evet başka biri var ama bence sadece var..unutmak için beni..en önemliside benim canımı acıtmak için..kullanıyor kızı biliyorum..beni incitmek için yapıyor bana bunu..
aslında gece yatağına girdiğinde kendisi ile başbaşa kaldığında iç dünyasında beni hissediyor belkide yaptığı hatalardan çok pişman oluyor ben öle hissediyorum..yada tamamıyle yanlış düşünüp kendimi avutuyorum..ay ne bilim yaaa offffffffffffffffffff

Bırak artık onun ne düşündüğünü, ne hissettiğii. Kendine bak artık. ınsanların çoğu böyle maalesef, yada biz görmek istediğimiz gibi görüyoruz. Fark etmez olan biten bişeyin arkasından konuşmaya değmez. Kendine topla, sana bunca acı çektiren insan için şu haline bak. Biliyorsun amacı sana acı çektirmek, yapma onun istediğini, mutlu etme onu, bak böyle bir adam senden boşanmadan başkası ile beraber olmaya başladı, bu adamı eş diye yanında gezdirdin sen. Kö şeytanından bulsun, sana yaptıklarını, yaşattıklarını düşün, şu anda ble adamaın yaptıkları aklı başında birini yapacakları değil. Kendine gel, gç aynanaın karşısına kendine bak, ne kadar şanslı olduğunu düşün.

yani.. gündüz başkasıyla gezip gece yattığında seni düşünse ne fayda nerde bunun pişmanlığı kendini kandırma canım boş yere çünkü emin ol dönse ayaklarına kapansa bu sefer de sen istemiceksin sen onu kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle onu bulunmaz hint kumaşı sanıyorsun. asıl o seni kaybetti. sen hiçbir şey yapmadın. hep alttan aldın üzmedin kızmadın üstelemedin o tepene çıktı. sen bu kadar vericiyken o hiçbirini hak etmedi. sen tutup kötü davransaydın dişli olsaydın sen sen olmıcaktın ki. birşeyler planlı ve kasıtlı yapılınca anlamını yitirir. sen olması gerektiği gibi içinden geldiği şekilde davrandın ve onun karaktersizliği ortada. hepimiz yaşadık böyle hayal kırıklıklarını en aşağı bir kez. ama değmiyor işte görüyorsun şimdi pişmanım ölüyorum dön gel dese gidebilir misin sanki gitsen iki gün sonra ya bu yokluğumda başkasıyla oldu diye adım adım soğumıcak mısın sanki. o kaçtığı için gönlün kovalıyor. aslında sevmiyorsun inan bana. nefret ediyorsun demiyorum ama onca yaşanan hayal kırıklığından sonra niye sevesin ki?

bazi kadinlar (bende öyle) evlendikten sonra dünyanin merkezi ni kocalarimiz saniyoruz,ve daha kötüsü bunu onlara hissettiriyoruz...sonra al iste böyle oluyor..aci üstüne aci..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…