• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim kocamla mutsuzum

Onu bırakıp tek başınada gitmesine gönlüm el vermiyor biliyorum üzülüyor
Madem bunların farkındasınız 2 günü bu kadar büyütmeyin gidin gelin,samimi olun ne var bunda siz bir ailesiniz 2 kişi edi-büdü napacaksiniz. Sırf ailesine gidiyorsunuz diye boşanacak misiniz?
Yani onlarda birbirini görmeyi seven bir aile;daha 1 yıl olmuş zamanla evinden dışarı çıkmak istemez.Bana göre Eskiyi unutun unutmazsınız hep mutsuz okursunuz.Silin atın kafanızdan 2 günde gidin gelin yiyin için gelin evinize.Lütfen çok abartmayın ne emeklere kurduğunuz yuvayı bir gitme gelme yüzünden bozmayın.
Tartışmalarıda bırakıp olgunlaşmaniz lazım!

merhabalar ben 1 yıllık evliyim ama evlendiğim günden beri sürekli eşimle tartışma kavga küsme konuşmama ilgisizlik bunların hepsini yaşadım. Ve halada yaşamaktayım sebebine gelince de eşimin ailesi biz eşimle severek evlendik kayınvalidem beni isteyerek aldı ama tabi her evlilik aşamasında olan olaylar benimde oldu eşya sıkıntısı bilezik gelinlik vb. Bissüri şeyler bunlara rağmen yinede yuvamızı kurduk çünkü eşime çok güvenmiştim ondan başkası yoktu benim için ki ailemi bile gözüm görmedi hiç. Neyse evlendik keşke evlenmez olaydım 1 yıl boyunca birkere bile iyiki evlenmişim diyemedim. Çünkü eşim fena birşekilde aileci anneci çıktı onun için annesi var başkada kimsesi yok. Evlendik balayından döndük 2 hafta ailesinin yanında kaldık sesimi çıkarmadım çünkü öyle birşeyin altına girmiştim ki mal gibi olmuştum he evimizde yakın 10 dakika arası eşim bir kere evimize gidelim demedi sonra geçtik evimize ve sürekli ailesi bizde bide yatmalı geliyorlar evleri yakın olduğu halde neyse bir oldu 2 oldu görümce olacak kişiyle tartıştık neymiş surat asıyormuşum neymiş onlara layık değilmişim falan filan he şimdi diyeceksiniz ki sizin aileniz gelmiyormu gelmiyor evlendim 1 kere geldiler eşim olacak onların yanında benimle kavga etti ve babam bir daha gelmedi bizi istemiyor diye. Ama onun ailesi sürekli bizde ve ben az bi yüzümü asıyorum diye sürekli oğullarına şikayet edip üzerime saldılar hergün kavga hergün küslük evliliğimin 5 ayı böyle geçti her seferinde gitmek istedim ama eşim bırakmadı gidemezsin dedi 2 gün üzerimden kapıyı kilitledi bide çok seviyordum gidemedim neyse sonra biz büyük bi kavga ettik bütün aile Allah razı olsun kayınpederim bana sahip çıktı ve bütün herkesi karşısına aldı bir daha duymayacağım böyle şeyler diye beni savundu o gün bu gündür kimse kimseyi şikayet etmiyor herkes birbiri ile iyi geçiniyor görümce hariç hiç muhatap olmuyorum .ama işte İnsanın yaşadıkları hep bi yerde pusu kurup en ufak bir şeyde ortaya çıkıyor üzüyor. He şimdi size söylemem fikir almam gereken şey artık yoruldum sinirlerim bozuldu hiçbirşeye tahammülüm kalmadı heleki eşime dışarıdan böyle o kadar kendine güvenli böyle kendi kararını kendi alan biri olarak görünüyor ama o kadar pasif o kadar ezik ailesinden habersiz hiçbirşey yapamıyor eğer onlar tatile gitmiyorsa bizde gidemiyoruz bu derece ve ben çok pişmanım onunla evlendiğime sürekli ailesi 2 güne onlara gidiyoruz sürekli göremeden yapamıyor ve ben gıcık oluyorum istemiyorum gitmek evlerimiz yakın sokakta bile görüyoruz birbirimizi. Mesela dün tatilden geldiler 11 de indik aşşagıya görüştük. Bugün yine inip görüşecez neymiş dün akşam az durmuşuz. Artık sinirlerim o kadar bozuldu ki ben diyorum bu şekilde bu adama nasıl tahammül edeceğim bi insan hiç mi değişmez değişmiyor beni hiç düşünmüyor sürekli kendisi sürekli ailesi. Ama gel gör sürekli beni çok sevdiğini söyler bensiz uyumaz bensiz biryere gitmez bensiz tv bile izlemez bu derece ama biz sürekli kavga ediyoruz 1 saat kavga ederiz sonra hiçbirşey olamamış gibi dip dibe. Ama kavgadan sonra yanıma gelen hep o olur. Yani ben çok bunaldım gel gitli bir evlilik yoruldum 1 yıl bin yıl gibi geçti arkamı dönüp bakıyorum güzel hatırladığım 5 parmağımı geçmiyor. Ve şu aralar sürekli sessiz sedasız gitmeyi düşünüyorum bir ömür böyle gecermi uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim çünkü ancak böyle fikir alabilirim.
Bu adama sakin cocuk yapma dkkat et kaza oluyo bazen gerekli tum tedbirleri al cocuk yapma malesef bu adamla evlilik yurumez:(

merhabalar ben 1 yıllık evliyim ama evlendiğim günden beri sürekli eşimle tartışma kavga küsme konuşmama ilgisizlik bunların hepsini yaşadım. Ve halada yaşamaktayım sebebine gelince de eşimin ailesi biz eşimle severek evlendik kayınvalidem beni isteyerek aldı ama tabi her evlilik aşamasında olan olaylar benimde oldu eşya sıkıntısı bilezik gelinlik vb. Bissüri şeyler bunlara rağmen yinede yuvamızı kurduk çünkü eşime çok güvenmiştim ondan başkası yoktu benim için ki ailemi bile gözüm görmedi hiç. Neyse evlendik keşke evlenmez olaydım 1 yıl boyunca birkere bile iyiki evlenmişim diyemedim. Çünkü eşim fena birşekilde aileci anneci çıktı onun için annesi var başkada kimsesi yok. Evlendik balayından döndük 2 hafta ailesinin yanında kaldık sesimi çıkarmadım çünkü öyle birşeyin altına girmiştim ki mal gibi olmuştum he evimizde yakın 10 dakika arası eşim bir kere evimize gidelim demedi sonra geçtik evimize ve sürekli ailesi bizde bide yatmalı geliyorlar evleri yakın olduğu halde neyse bir oldu 2 oldu görümce olacak kişiyle tartıştık neymiş surat asıyormuşum neymiş onlara layık değilmişim falan filan he şimdi diyeceksiniz ki sizin aileniz gelmiyormu gelmiyor evlendim 1 kere geldiler eşim olacak onların yanında benimle kavga etti ve babam bir daha gelmedi bizi istemiyor diye. Ama onun ailesi sürekli bizde ve ben az bi yüzümü asıyorum diye sürekli oğullarına şikayet edip üzerime saldılar hergün kavga hergün küslük evliliğimin 5 ayı böyle geçti her seferinde gitmek istedim ama eşim bırakmadı gidemezsin dedi 2 gün üzerimden kapıyı kilitledi bide çok seviyordum gidemedim neyse sonra biz büyük bi kavga ettik bütün aile Allah razı olsun kayınpederim bana sahip çıktı ve bütün herkesi karşısına aldı bir daha duymayacağım böyle şeyler diye beni savundu o gün bu gündür kimse kimseyi şikayet etmiyor herkes birbiri ile iyi geçiniyor görümce hariç hiç muhatap olmuyorum .ama işte İnsanın yaşadıkları hep bi yerde pusu kurup en ufak bir şeyde ortaya çıkıyor üzüyor. He şimdi size söylemem fikir almam gereken şey artık yoruldum sinirlerim bozuldu hiçbirşeye tahammülüm kalmadı heleki eşime dışarıdan böyle o kadar kendine güvenli böyle kendi kararını kendi alan biri olarak görünüyor ama o kadar pasif o kadar ezik ailesinden habersiz hiçbirşey yapamıyor eğer onlar tatile gitmiyorsa bizde gidemiyoruz bu derece ve ben çok pişmanım onunla evlendiğime sürekli ailesi 2 güne onlara gidiyoruz sürekli göremeden yapamıyor ve ben gıcık oluyorum istemiyorum gitmek evlerimiz yakın sokakta bile görüyoruz birbirimizi. Mesela dün tatilden geldiler 11 de indik aşşagıya görüştük. Bugün yine inip görüşecez neymiş dün akşam az durmuşuz. Artık sinirlerim o kadar bozuldu ki ben diyorum bu şekilde bu adama nasıl tahammül edeceğim bi insan hiç mi değişmez değişmiyor beni hiç düşünmüyor sürekli kendisi sürekli ailesi. Ama gel gör sürekli beni çok sevdiğini söyler bensiz uyumaz bensiz biryere gitmez bensiz tv bile izlemez bu derece ama biz sürekli kavga ediyoruz 1 saat kavga ederiz sonra hiçbirşey olamamış gibi dip dibe. Ama kavgadan sonra yanıma gelen hep o olur. Yani ben çok bunaldım gel gitli bir evlilik yoruldum 1 yıl bin yıl gibi geçti arkamı dönüp bakıyorum güzel hatırladığım 5 parmağımı geçmiyor. Ve şu aralar sürekli sessiz sedasız gitmeyi düşünüyorum bir ömür böyle gecermi uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim çünkü ancak böyle fikir alabilirim.
Tamam çok şey yaşamışsın canm ama benimm kadr değil en azından çok ilkel bi aileye gitmedin eski zaman şeylerini yapmadın evin nr olursa olsun ewin ayrı bizim gücümz var kayın baba mütait ama ona rağmen beraber yaşıyoruz ben buna rağmen gitmedim ki kocam anneci ve aileciydi her akşm onlarla otururdk görümce işe giderdi herkes yer içerben temizler ben pişirirdim ve artı olarak hem akraba hem görücü usülü şimdi hala o eskü sıcaklığım güvenim duvarım yok kocama sağlam bi dayank değil benim için bana bir kere dedi 20 tane karım olur ama annem bitane çok pişman olsa bile unutmam o lafı gitmeyi değil ölmeyi düşünmüştüm çünkü destekçim kimse yoktu

Buna rağmwnde barıştm çok şükür iyiyim ama eskiye dönme şansım olsa ailesi içinde ewkenmezdim ama ben fazla bi kötü olunca artk deliriyordum sürekli ağlamala falan ve daha nicesi çok değiştirdi kendini

Bırakın doysun annesine. Buna evlilik bile denemez gibi geliyor. Tamamen bağımlı kişilik tipi. Kimseye mecbur değilsiniz,hele mutsuz bir evliliğe hiç mecbur değilsiniz.

Bırakın doysun annesine. Buna evlilik bile denemez gibi geliyor. Tamamen bağımlı kişilik tipi. Kimseye mecbur değilsiniz,hele mutsuz bir evliliğe hiç mecbur değilsiniz.
Alışıyosun konuştum babamla baktım destk yok annemin yapabileceği bişey yok ben desen orta okuldan sonra okula göndermediler elimde bi bileziğim bile yok (meslek açısından yani) ya çok şükür yinede kocamda değişme var gerçektn 18 yaşında nefrt ettirmişlerdi evlilikten

Ne yapmalıyım diye soruyorsunuz
Herkesten farklı bir öneri geliyor,
Ama her öneriyi kendiniz çürütüyor sunuz.
Ne denmesi sizi mutlu eder söyleyin ona göre yorum yapalım biz de...

Gitmeyeceksin arkadaşım gitmeyeceksin seni o kdr iyi anlıyorum ki ilk sene bende aynı sıkıntıyı yasadım hergün sabah aksam aramalar mı dersim gelip kalmalar mı dersin msjla beni sikayet etmeler mi dersin kv nin bana etmediği küfür hakaret kalmadı ilk ay daha ilk ay bende üstüne yürüdüm aradı eve herkesi topladı babamda agzının payını verdi kocam da agladı gidemezsin die annesini kovdu benim arkamda durdu üstelik evlendikten 1 ay sonra hamile kalmıstım tam 9 ay kustum hamileligimde 15 kilo verdim borc var die işe gittim geldim o halde 100 lira yardımları olmamıstır bize sorsan aglar oglunu cok sever onun icin herseyi yapar hamileligimden de evlendigimden de birsey anlamadım onların yüzünden elimi ayagımı onlardan oyle güzel cektim oyle güzel kafa tuttum ki şimdi ne evime gelebilir ne tlfnumu caldırabilir ama allah büyük kimsenin yaptıgını yanına bırakmıyor şimdi görümcem hamile o da kocasından cekiyor annesinin yanına gitti ynnda bi cocuk karnında bi bebekle beni boşatmaya calıstı karnımda bebekle simdi binini kızı cekiyor

Gitmeyeceksin arkadaşım gitmeyeceksin seni o kdr iyi anlıyorum ki ilk sene bende aynı sıkıntıyı yasadım hergün sabah aksam aramalar mı dersim gelip kalmalar mı dersin msjla beni sikayet etmeler mi dersin kv nin bana etmediği küfür hakaret kalmadı ilk ay daha ilk ay bende üstüne yürüdüm aradı eve herkesi topladı babamda agzının payını verdi kocam da agladı gidemezsin die annesini kovdu benim arkamda durdu üstelik evlendikten 1 ay sonra hamile kalmıstım tam 9 ay kustum hamileligimde 15 kilo verdim borc var die işe gittim geldim o halde 100 lira yardımları olmamıstır bize sorsan aglar oglunu cok sever onun icin herseyi yapar hamileligimden de evlendigimden de birsey anlamadım onların yüzünden elimi ayagımı onlardan oyle güzel cektim oyle güzel kafa tuttum ki şimdi ne evime gelebilir ne tlfnumu caldırabilir ama allah büyük kimsenin yaptıgını yanına bırakmıyor şimdi görümcem hamile o da kocasından cekiyor annesinin yanına gitti ynnda bi cocuk karnında bi bebekle beni boşatmaya calıstı karnımda bebekle simdi binini kızı cekiyor
Kimsenin hakkı kimsede klmaz bunun rrahatlığı var bendede

Aynı benim yaşadıklarım benimde eşim çok anneci kv desen merhaba demedi gelmedi gitmedi diye benden için az kavgalar çıkarmadı ben 4 yıllık evliyim eskiye nazaran azalsada hala aynı benim gözümde cocuk yapma bu adamdan ve boşan benim çocuğum olmasaydı asla bu kadar çekmezdim.
Sinirlerin daha da yıpranacak zaman geçtikçe kaç git babanın evine daha mutlu olacağın biriyle evlen anasına düşkün olmayan.

üzüldüm eşiniz bağımlı Ailesi’ne belli
Psikolojik destek veya yardım almak istemiyor mu
Siz gitmeseniz Ailesi’ne her gidişinde nasıl olur
Bundan sonra haftada 1 gideceğiz haftada 1de benim aileme görüşmek isteyen telefonla arar diyip kestirip atsanız
Kavga zaten çıkıyor bu yüzden de çıksa ama sizde kararlı olsanız

size saygi ve sevgi göstermeyen kocislerine hic kiyamiyorsunuz böyle ya...beni delirtiyor yemin ederim. Sizin üstünüze kapi kitlemek nedir. Yani aslinda hickimse icin böyle mutsuz olmak degmez diyorim,ama siz bu adami size gün yüzü göstermedigi halde cekmeye devam edeceksiniz. O "gitmeler" de ciddi degilse,ondanda eminim

Etrafındaki evlilikler kendi ailesi de dahil biraz resmî çoğunlukla büyüklere karşı çok abartı saygı var kp kv de kendi büyüklerine karşı öyle evet çok konuştuk ve her seferinde de sarılıp ağlaştık. Beni çok sevdiğini biliyorum ama işte ailesine düşkün onlar da buna düşkün bildiginiz kız çocuğu kv 1 ay ağladı oğlum evden gitti diye
Ailesini fazla dile getirmeden baska bır yol denenmeli..ama nasıl:)

Madem üzülüyorsun onun için o zaman böyle davranmaya devam et ama bu şekilde kocan düzelmez ve sende hiçbir şey yapmadan kocanın değişmesini beklersen daha çok beklersin. Bu şekilde de şikayet etmeye hakkın yok

Eşinizle siz aile olamamışsınız. Eşinizin ailesi de aile olmanıza izin vermemiş. Ama her şey erkekte biter olgun biri olsa annesine kardeşine izin vermezdi. Sizin de aileniz gelmiyor oh keyif yapıyorlar. Erkek ailelerinin en sevdikleri şey.

Sizin yerinizde olsam asla gitmem kendi gitsin derim. Siz niye gidiyorsunuz ki kendi gitsin annesine. Diyin ki annen gelmeden sen git onlara hadi git diyin gönderin evden ne hali varsa görsün

nereli? doğu kültüründe çok fazla böyle

O giderse gitsin sen gitme.
Tek gidince üzülüyormuş. Üzülsün.
O seni düşünüyor mu karım mutlu mu mutsuz mu diye?
Ben gelmiyorum de gitme. Laf söylerse de ananın evine bu kadar meraklı olduğunu bilseydim evlenmezdim seninle de. Bazı hareketleri aklım almıyor ya nasıl balayından sonra 2 hafta kvde kalabildin susarak? Kendin etmişsin resmen.

Evet ne yazık ki çok da unutulacak şeyler yaşamamışsınız eşinizin bağlanma problemi olduğunu düşünüyorum hem sesine hem size bi kadar düşkün olması normal değil yardim almalı bence birlikte aile danışmanına gidin eşine ondan soğumaya başladığını böyle devam ederse boşanacağını söyle son bir kez danışmana gitmek istediği faydası olmazsa kararının kesin olduğunu söyle son bir şans verin

Back
X