Evliliğim ve yıkılan hayallerim..

Tam olarak çok benzerlerini yapıyordu bana da..
Ama ben sevmediğini, bu saatten sonra ne yaparım boşanırsam diye düşüneceğini düşünmedim hiç.
Ciddi anlamda maddi manevi inanılmaz zor zamanlar yaşadık. Uzun çalışma saatlerine, maddi imkansızlıklara bağlıyordum.
Bir süre idare ettim sabrettim. Sonra ayni zorlukları benmde yaşadığımı ama bana hiç anlayış tatlı söz gösterilmediğini ve bunun değişmediğini farkettim. Ciddi ciddi sadece oğlumla bir hayat kurma hayali kurdum. Çok yıprandım ama karar vermiştim.
Hatta dedim ki boşanma davası açalım aramız düzelirse geri çekeriz.
Anladım hatalarımı dedi. Bakalım..
Yaşayıp görme aşamasındayım şuanda.
Sen konus değişecem derse zaman vermek istersen ver.
Yok istemezsen de iyi düşün.
Bu arada maşallah 4 aylık bebişin duruyor mu baba da.

Sevgililik döneminde nasıldı acaba?
Diyorum ki onu böyle sinirli yapan bir sıkıntısı olabilir mi?

O beni, bende onu suçluyorum. İkimiz de birbirimize çok defa evlendiğimize pişman olduğumuzu söyledik. Ben gerçekten pişmanım, çünkü hiç çabalarıma, çektiklerime değmedi bu evlilik, tam tersi 25 senelik bekar hayatımda hiç görmediğim kadar sıkıntı çekiyorum.

Duruyor, baya ilgileniyor, oynuyor çocukla. Maddi imkansızlıklar bizde de var ama bu evlilikte zor çalışma şartlarıyla birlikte imkansızlığı çeken bendim. Kendi paramı kazanmanın lüksünü yaşayamadım hiç. Bütün parayı eve veriyordum. Buna rağmen içtiğim sigarayı sayıyor, aldığım bir tişörte bir kazağa bakıyor, laf söylüyordu. Herşeyime karışıyor, aldığım, yaptığım şeylerden ona rapor vermemi istiyordu. Cumtesi bile akşama kadar çalışıyordum ben eve geliyordum ölü gibi, onu tv karşısında elinde kupasıyla buluyordum bir de bana hadi kalk gezelim diyordu. Halim yok, uyuyorum hiç bir şeye uymadığımı söylüyordu, yetmezmiş gibi. Hem karnım doysun, hem pastam dursun misali.

Halbuki para yetmiyorsa onun yüzünden yetmiyordu çünkü daha önce de bahsettiğim gibi sıkıntıya gelemediği için sırf çalışma koşulları rahat diye yıllardır çalışmaya devam ediyor. Bende o rahatını düşünürken beni sıkıntıya sokmasını hazmedemiyorum. Çünkü hem iyi bir iş bulmama imkan tanımadı, hemde kendisi rahatlığını düşünürken çalışma koşullarını kaldıramadığım için onun gözünde çalışmak bana zor geldi.

Daha geçen gün kız kardeşim' den konuşurken bir işyerinde çalışma saatleri belli olacak ya 12 ise o saatte çıkacaksın, ben kaçta çıkacağımı bileceğim dedi.

Peki beni niye çıkış saatleri belli olmadığı yerde, kaldıramadığımı gördüğün halde hiç üzülmeden çalışmama göz yumdun dedim? Ağzında lafı eveledi geveledi hiç bir şey diyemedi.

Eşim çok dominant bir karakter oldu evlendikten sonra eskiden, sevgiliyken bana hep " senin bilgin çok yüksek" derdi. Çok kitap okurum, kendimi çok güzel ifade ediyorsun gibi şeyler söylüyordu. Ben, beni hazmedemediğini düşünüyorum. Benim fikirlerime önem verirdi ama bir süre sonra benim fikirlerimin, düşüncelerimin önemi kalmadı. Sanki ben hiç bir şey bilmiyorum, cahil bir insanım. Arada bir bana işte bilmeden konuşuyorsun, ezbere konuşuyorsun gibi şeyler söylediğinden yola çıkarak bu anlamı çıkardım.

Son düzenleme:
Eşimle sizin ki kadar uzun uzadıya bir birlikteliğim olmadı 2 yıl ardından evlilik 8 aylık kızım var. Bende kayınvalidem ile beraber oturuyorum ikisi de aynı benimkilerin kayınvalidem bana demez eşime der. eeşimde hiç susmazdı.... Bende sizin gibiydim yeni ynei kendime geliyorum. Artık kayınvalidemi takmamaya başladım oda bana alıştı. Dese bile ben takmıyorum diye tek tek değil de biriktirip söylüyor. Eşime gelince oda sizin eşiniz gibi idi fazla değil ama öyle gibi yani . Kişilik çatışmaları yaşadık çokkkkk çocuk doğana kadar bi ayrı bi birlikte bi küs bi barışık filan filan.... Artık eşime tamam hayatım, tamam bitanem, tamam aşkım diyorum bi de öpüyorum onun da hoşuna gidiyor. Haklı olmasa bile haklısın diyorum. Daha sonra uygun ve keyifli zamanında uykudan önce anlatıyorum bu bu böyle değildi filan açıklamasını yapıyorum. ÇOK Yıpranmıştım bende evlilik bu değil diye hergün ağlıyodum nerdeyse. Ama olay bu imiş.

Uzun süreli ilişkilerde böyle oluyor malesef insan sevgili durumlarına çok kaptırıp evliliğe adapte olamıyor , ben de 6 yıl sevgili 6 yıldır da evliyim 30 yasindanyim bi de :)) cok buyuk sorunlar yaşadık büyük kavgalar ,bosanmaya kalkmalar,ailelerle tartışmalar ,pişmanım nefret ediyorum demeler nelerrrr nelerrr ama son 7-8 aydır tek bir kavgamız kotu sözümüz olmadı ne oldu da böyle oldu dersen uzak kaldık bi süre tayinlerimiz farklı ama yakın illere çıktı sadece haftasonlari birlikteydik 3 ay kadar aman bizde bi aşk bi meşk anladık ki biz birbimize aidiz olmuyor yalnız ve sonunda haksızlık etmeyi bıraktık.
Sizin durumda böyle bi time out mümkün mü bilmiyorum ama ilişkinin değerini anlamaniz için ne gerekiyorsa yapın derim.
Eşiniz normal davranmaya başlayınca kivilcim olunca siz de eski heyecaninizi yakalarsınız bence.

Of işte hepsinin odunluğu değişik yerden çıkıyor. Benim eşim çocukla aman aman bir oyun oynayım bakayım hiç olmadı.
Ama benimki de deli fişek durmuyor benim diyen insan bakamaz, ona da bağlıyorum.
Çocukla birebir ilgilenmese bile başka bişeyin ucundan tutabilirdi, yapmadı..
Hatta en nefretlik lafı ben yokken nasıl yapıyorsun derdi birşey istediğimde. Bende bir gün kahve yaptım kendime ona sormadım bile oturdum içtim. Bozuldu. Sen yokken nasıl yapıyorsam öyle yapıyorum demiştim :)
Ama aldığıma gezdiğime hiç karışmaz almazsam kızar.
Çalışan tarafta genel de eşim oldu hep. İki iş yapıp sabah 9 gece 2 kadar çalıştığı oluyor. Bunun yorgunluğuna verip de sustum hep. Ama o bile bir yere kadar oldu.

Bu kadar alttan almayın.. Benim eşim de bi dönem böyleydi.. Ne zaman sabrım tükendi tavalar, bardaklar hava da uçuştu, ondan daha çok sinirlendim o zaman yola geldi.. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.. Gecem gündüzüme karışmış çocuk bakmaktan bi de kimsenin kibrini kaprisini çekemem.. Sporla mı üredik biz, bu çocuk onun da çocuğu.. Size destek olması, hatta moral vermesi gerekirken yaptığı terbiyesizlik.. Kadınız diye sürekli alttan almak zorundayız gibi bir anlayış var.. Erkekler genelde böyleymiş de bilmem ne... Evlenmesinler o zaman.. Gırtlağına mı çöktünüz evlen, çocuk yap diye.! Bu neyin öfkesiymiş böyle..

Ya bunu çok istiyorum bana çokta iyi gelir. Yapacağım bunu.

Tam tersi benim öfkelenmem gerekiyor. Hiç çocuk düşünmediğim halde çocuk yaptım, mecbur kaldım. Hiç hayal etmediğim bir hayat yaşıyorum şuan, benim öfkelenmem gerekir onun değil.

Biz ayrı şehirlere tayin olduğumuzda aman iyi oldu kolay olur boşanması demiştim nasıl bezmişsem artık ama tam tersi oldu inşallah sizin için de öyle olur

Hayırlısı olsun, resmen duygularım körelmiş benim de, düzeliriz demek bile içimden gelmiyor çünkü yaşanan her şey iz bıraktı bende.

Tam tersi benim öfkelenmem gerekiyor. Hiç çocuk düşünmediğim halde çocuk yaptım, mecbur kaldım. Hiç hayal etmediğim bir hayat yaşıyorum şuan, benim öfkelenmem gerekir onun değil.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, eşimin en kötü huyuydu bu. Aşırı eleştirir ve suçlar'dı bir zamanlar'.. Bi olay olduysa muhakkak onun bi suçlusu olmalıdır ve o kişi asla kendi değildir. Kapıda kalırız, ben suçlu olurum. Çocuk yere bişey döker, düşer, hasta olur ben suçlu olurum. İnsan bi zaman sonra sürekli diken üstünde yaşıyor. 'Aman bi hata yapmayayım da kızmasın, gerilmeyelim'.

Bi gün çocuk koltuktan düştü, sehpaya çarptı çenesini.. O ağlıyo ben ayrı ağlıyorum ya boynu kırılsaydı diye. Kv'dem de bizdeydi. Normalde çok sakin, sessiz biriyim.. Eşim geldi sadece 'ahh be hayatım dikkat etsene' dedi. Artık nasıl dolduysam o kadar büyük bi tepki verdim ki 'bi kere olsun kötü bi olayda suçlu aramak yerine yanımda ol, destek ol, görmüyor musun ben zaten yeterince üzgünüm' diye bağırdım.

Bunu ona çok söyledim, yeri geldi güzellikle de anlattım. 'Neden bi olay olduğunda sürekli suçlu biri olmak zorunda. Bizim elimizde olmayan şeyler de var. Sen bi hata yaptığında ben senin ne kadar üzüldüğünü görür, üzülme diye seni teselli ederim. Sen neden bu hassasiyeti göstermiyorsun' derdim. Böyle konuşa konuşa bana hak vermeye başladı, baya toparladı kendini.

Ailesinde de onu sürekli eleştiren biri var mı böyle merak ettim ? Eşimin annesi aşırı eleştirir. O da aynı onun gibi bi olay karşısında hemen topu eşime atar. Ama bitek eşime karşı böyle. Hiç anlaşamazlar. Yani eşinizi de sürekli böyle suçlayan, eleştiren birileri olduysa kendince bi savunma kalkanı yaratmış olabilir. Birileri onu suçlamadan o birini suçluyor.

Ailesiyle genelde tartışma ortamına girmez, zaten evin en küçüğü. Haklı da olsa susar. Babası çok eleştirir herkesi abisi 40 yaşında ne araba sürmesini beğenir, ne yaptığı başka bir işi. Çocukmuş gibi herkesin içinde azarlar, sürekli eleştirir.

Bu sebeplerle boşanılmaz yapmayın
Minik bebeğinizde var.eşinizle iletişim tarzınızı değiştirin ama boşanmayı unutun !

Bosanmayın ama konusabiliyirsaniz oturup sakince konusun bu hırsı ve sınırı nedenmis bi ogrenmeye çalışın çünkü bu kadar sinir ve hırs hiç normal değil okurken gözümde canlandı da hareketler gerçekten insanı yipratici bu tarz davranışlar kaldiki daha yeni cikmissiniz lohusaliktan destek lazım size böyle yapması çok yanlış Rabbim evinize huzur versin

Hayırlısı olsun, resmen duygularım körelmiş benim de, düzeliriz demek bile içimden gelmiyor çünkü yaşanan her şey iz bıraktı bende.
Canım ben seni çok iyi anlıyorum da buradaki yorumlarla gaza gelme lütfen. Buradaki kadınlara çok kolay boşanmak. Ben sana yaşlandıkça düzeliyor diye yazdım diye bana bile saldırmışlar, senin hayatın ben sadece Öneri sunarım, yaşayan sensin . kimsenin evliliği dört dörtlük değil, yinede her sebepten boşanmak da burda moda olmuş, atalım gitsin modunda herkes.
Benim eşimde seninkine benziyor, ama çok şükür psikolojik olarak yara açmadı bende (inşallah da açmaz) çünkü sinirli biliyorum, oğlumda da aynı huy var, mizaç böyle, oğlum büyüdükçe ve tanıdıkça eşimi de daha iyi anlıyorum, haklı demiyorum ama idare etmek gerek diye düşünüyorum.

tepkini göster , gerekirse cinnet geçir hatasını anlasın, ama düzeliriz diye düşünmüyorum deme, hemen vazgeçme. iyi olur inşallah, olmazsa da hakkında hayırlısı olsun

Belki de sadece rol model olarak babasını aldığı için öyle davranıyor. Bencillik de var tabi

Bu erkeklere iyi olmayacaksin arkadas cunku iyilikten anlamayacak kapasitedeler.(bazilari haric) deger verdikce anlamadiklari icin bunu yapmak zorundaymissin gibi dusunuyorlar. O yuzden basta kendini dusuneceksin ben bunu anladim. Mesela hep deger verdin mi kiymeti kalmiyor. Kirk yilda bir deger verince anliyorlar. Fazla fedakarlik iyi birsey degil kadin olsun erkek olsun farketmez. Allah yardimcin olsun. Sinirlenince besmele cek ve ya Vedud oku bol bol. Insallah duzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…