Evliliğimde içinden çıkamadığım sorunlarım

ben bu olay için demiyorum genel konuştum haddimiz olanı yapıyoruz diye

sen üzülme bu olay için söylediklerine tamamen katılıyorum !

biraz çek bakalım kendini... uzaklaş bakalım az ilgilen bakalım sanki emir eri var karşısında hayret bişi.... anası çekmez bunları yeminle...

Bazi arkadaslar sana sevgisi bitmis falan demis. Seninle ilgili oldugunu dusunmuyorum. Babasi da ayniymis diyosun konusunca kabul ediyo sonra degisiyo diyosun. Tedavi sart
Seni anneme cok benzettim
Esin duzelmeden SAKIN cocuk yapma
Cunku sana nasil kiziyosa cocuklarina da kizacak
Ve o eve geldiginde saklanacak yer arayacaklar. Kizmasin diye konusmaya bile cekinecekler
Lutfen sen saglikli kalabilmek istiyosan ve saglikli cocuklar yetistirmek istiyosan cozulebilecek biseyse coz ama cokk iyi dusun devaminda

Ailene söyle böyle devam edersen kızımızı alıcaz desinler belki değişmek için çaba harcar korkarsa eğer.

Bence eşinizin problemi sizinle değil kendiyle. İçten içe kendisini babasıyla kıyaslıyor ve bu yüzden mutsuz oluyor olabilir. Ona babana benzedin gibi şeyler söyledikçe farkında olmadan içselleştiriyor olabilir durumu. En güzeli uzmandan yardım almak, bu sürece ikna edinceye kadarda sakinleştirici çaylar falan içmesini sağlayabilirsiniz. Ama uzun sürede bu böyle devam ederse siz çok yıpranırsınız. Geçmiş olsun...

her zaman öyle olmadığını söylemişssiniz düzgün bir anında anlatsanız yada o çok keyifliyken size yanaşmaya çalışıyorken yanlış anlamayın sarılmaya öpmeye vs. surat assanız neyin var dediğinde bundan çok rahatsız olduğunuzu artık tahammül edemediğinizi söyleseniz işe yaramaz mı ?

Bence eşiniz çok gereksiz sinirleniyo.. Yardım alması eviliğinizin geleceği açısından önemli.. Çünkü düzeleceğini bile bilmediğiniz bi soruna ne kadar süre katlanabilirsiniz ki

Konu basligi ilgimi cekti sadece konunu okudum diger yorumlari okumadan kisa bir yorumda bulunmak istedim.
Anlattigin seyler benim yasadiklarima o kadar benziyor ki! Benim 20 yillik esim de ayni boyleydi sebepsiz yere bagirip cagirir gunumu bana zindan ederdi. Sanki dunyada ters giden herseyin sorumlusu benmisim gibi.
Cikar yolu arama hic bosuna tatlim kendi kendini yipratirsin ancak.
Disaridan bakan adam saniyor boylelerini. Benden sana nasihat sakin onun bagirmalarina izin verme sen alttan aldikca o sesini daha yukseltecek her seferinde. Zamanla icindeki yasama sevincini de alip goturecek. Ufak ufak basliyor her sey. Eger baslangicta bir puruz varsa onun uzerinde mutlaka durmak lazim. Cozulecek gibi davranislari yoksa asla ve asla sineye cekip oturup bir gun duzelir diye beklememek lazim. Yoksa icinizdeki yasam sevincini kaybetmis olarak bulursun kendini. Buna asla izin verme.

Denedim. O zaman da iyi anı mahvettigimi hicbirseyin kiymetini bilmedigimi söyledi. Beni normal olmamakla suçladı. Bağırdı küstü.

ne demek yüzünü görmeye tahammül edemiyorum ya..
iyi alışmış azarlamaya sizi
bence bir kez her şeyi göze alın ve size bağardığında
bana saygı duymak zorundasın haddini bil sınırını aşma diye bağarıp kapı dışarı edin bu kadarına gerçekten hakkı yok sessiz kalmayın kibar davranmayın bu saatten sonra

Sesimi cikarttigim zaman daha da üzere geldi. Olaylar hiç durulmuyordu o zaman. Uzun zamandır iyiydik aslinda. Tam anlamda bir iyilikten bahsetmiyorum ama şimdiye nazaran iyiydik. Şu an ise gozlemliyorum sanki. Kendi duygularımı tartiyorum. Ben bitsin dersem biter gibi geliyor. Dur gitme duzelecegim diyecek birisi yok karsimda.

Dediklerini yapmazsam ne olacak diye karşılık verdi bir defasında bu şekilde çıkış yaptığımda. Bana saygı duymuyor ki. Şimdi size anlattikca nasıl bir şeyin içinde olduğumu daha net görüyorum.

ama siz kedinize saygı duymazsanız karşınızdaki insandan da saygı bekleyemezsiniz.
eğer çocuğunuz yoksa
ciddi köpek muamelesi yap eşine gerçekten bak
sen kim köpeksin diye bir espri var ya
kızma lütfen aşağalık kompleksine sok onu
saç söv çek kapıyı çık
ya gelip ağlayıp zırlayacak bir daha yemeyecek öyle artistlik yapmak
ya da bitecek bu iş
inan bana bir ömür bu adamı çekersen hastalık sahibi olursun.

Seven erkek bagirmaz sevdigine aksine sevgisini sefkatini gosterir. Gucunu sinamaz kadininin ustunde. Bagirmasi hic bir sekilde kabul edilemez bunun mazereti olamaz. Bana bagiran erkegin ben sevgisinden suphe ederim. Evlilikte saygi yoksa sevgiyi de bitiriyor zamanla ama yipranan sen olursun.

Denedim. O zaman da iyi anı mahvettigimi hicbirseyin kiymetini bilmedigimi söyledi. Beni normal olmamakla suçladı. Bağırdı küstü.
gerçekten garip o zaman çocuğunuz yoksa çocuk yapmayın ya da onun davrandığı gibi davranın bağırıp çağırın sizde

sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz kendi kocamı da gördüm. benimkide sinirli gereksiz çıkışları olan biri. bazen kızdığı şeye bazen kızmaz. gereksiz şeylere parlar. kızınca karşısındakini aşağılarca konuşur falan filan.
ama söyleyince öyle olduğunu kabul etmez.

ben kocamı 12 yıldır tanıyorum ve 9 yıldırda evliyim. birde çocuğumuz var. ilk başlarda hep kavga ettim çok ağladım ama baktım ki hiçbirşey değişmiyor. ama bu tavırlarının altında yatan sebebi evlenince gördüm her istediğini yapan kızacak diye ödü kopan bir annesi var. hatta annesi babası ve kardeşini de eşimin bu tavırlarına karşı sindirmiş.

çok defa konuştum iyilikle güzellikle terslikle her seferinde haklı olduğumu , o anlık sinirinden söylediğini sonrasında çok pişman olduğunu bana yada başkalarına hep dile getirdi.

yıllarda maden öfke kontrolün yok doktora git dediğimi dinlemedi ama çocuk olduktan sonra karşısında sadece eş değil birde anne gördü ve ne olursa olsun onun öfkesinin benim çocuğumun prsikolojisini bozmasına izin vermeyeceğimi gerekirse hayatımdan hiç düşünmeden çıkaracağımı söyledim. ve nasıl olduysa çocuktan sonra maşallah diyeyim daha kontrollü oldu. hatta bu konu ile ilgili önerisi bile oldu.

işte çözümümüz o sinirlenince ben susuyorum o içinden geçeni ( dediğine göre içinden geçen değilde sinirin getirdiği sözler) döküyor. sonra sakinleşincede ben gerçekten içimden geçeni döküyorum.

belki birçok arkadaş neden katlandın bunca zaman diyebilir. bir insanın seni gerçekten sevip sevmediğini anlamanla ilgili birşey bu sanırım.

Siz eşinizi hiç eleştirmez misiniz. Gereksiz bir egosu var. Biz kadınlar ne göbek salan ne kelleşen erkeğe ayy bu ne böyle deriz. Nede priz tamir etmeyen evde erkeklerin yapması gerek olan işi yapmayan adama bişey beceremiyorsun deriz. Evet normalde de eşler birbirinin eksiği ni tamamlamalı ama böyle adamların egosunu kırmak içşn yapmak gerekir. Ama size bir eksik sunduğu tartışma esnasında değil. Tıpkı onun yaptığı gibi ortamda hiç bir sorun yokken.

Valla canım çivi çıviyi söker. Böyle insanlara ben kibar tatlı sözle olumlu davranıp düzelmesini bekleyen insanlara üzülüyorum. çünkü onlar böyle yaptıkça karşı tarafın bitarafi kalkıp daha çok yükleniyor. Ablamda evli tıpkı senin esin gibiydi artık bizim yanımız da bile bu ani terslemeleri vardı. Babam kızım ayrıl bundan çocuk olmadan hasta edicek seni dedi. Ablamda onun rahatlıgiyla ve bikmisligiyla öyle bi ters davrandı ki enistemden beter oldu şimdi enistem aman kavga çıkmasın sorun olmasın diye ortamı yumuşatıyor. Sana tavsiyem böyle hayat korkuyla çekinmeyle çocuk gibi azarlanmayla geçmez. Madem ki kendini tükenmiş gibi hissediyosun sende onun gibi ol. İlla ki sorucak sana ne oldu diye senin gibi davranıyorum iyi davrandım adam olmadın ne zaman adam olursun bende eski halime dönerim olmadı sen yoluna ben yolumaaaaaa dersin

konu sahibi depresyona girdiysen eşin yüzünden önce bi psikiyatırdan yardım al.iyileşince kocanı götür.iradeni zorlayıp aşağılanmış hissi böyle sonlanır adam oluyorsa olur olmuyorsa annesiyle beraber bi ergenlik daha geçirsin.bende böyle yapmayı düşünüyorum.iyicene ergen çocuk anası gibi oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…