Evliliğimdeki sorun

Canım ben çalışmıyorum ama üni okuyorum. Dolayısıyla sabahtan akşama kadar evde değilim. Akşam eve gelince yemek yetişmeyeceği için geceden yapıyorum ertesi akşam ısıtıyorum sen de öyle yapabilirsin. Ya da yaptığın yemekleri bol yapıp birazını buzluğa atabilirsin...
Ev işleri için işten çıkmak çok saçma...

Yemek,ev iş yapmak için işten mi çıkılır ?Eşiniz yapsın o zaman yemeği.Madem beğenmiyor.İşten çıkmayın,nankör olan ev işleri için işten çıkılmaz.Para kazanıyorsunuz en azından temizliğinizi yaptırın.Yemeği de bir şekilde halledersiniz.lmaz:

Bu mantıkta biri için hiç işten çıkıp kendinizi riske atmaya değmez.Daha para kazanıp ona minnet etmezken bunları yapan işten çıksanızda kıymet bilmeyecektir belki daha fazlasını yapacak nasılsa evdesin diye daha çok şey bekleyecektir.Beğenmezse yemesin zamanla alışır hiç kendini yorma.

bence ertesi günün yemeğini bir önceki akşamdan yapın derim ..hani 2 günlük yapın mesela yemeğinizi..o akşam yemeğinizi yedikten sonra mutfakta yemek yapınca 2 günlük hem işten yorgun gelince yemek yapmaya girişmemiş olursunuz hem de bu sorununuz hafifler umarım

Bırak ne bulursa yesin.Zamanla kabullenir kabullenmezsede o yapsın beraber yiyin.4X4 lük kadın olma derdinde olmanıza gerek yok sonuçta sorun yaratan melek olsanız dahi beğenmez ki çevremde yakın örnek o kadar çok ki

yemek yapmak için işten mi çıkılır. hafta sonu yap yemeklerini at dondurucuya hafta içi de çıkar çıkar ye

böylelerine kahvaltı hazırlayıp koyucaksın önüne.ilgilenmeyince kıymetin daha iyi biliniyo.

Yemek yapmak için ne demek işten çıkmak yaa. Sakın. Çok pişman olursun.
Hafta sonu yada ne zaman izinliysen artık. Birkaç günlük yemek yapıp derin dondurucuya koyabilirsin. Ben öyle yapıyorum.
Haa kocan taze günlük yemek istiyorsa, o zaman bi zahmet dışarıdan sipariş versin. Ev yemekleri yapan bir sürü yerler var

işten çıkma ....sakın cıkma...kendıne vakıt ayıramamaktan dertlenıyor ama senın kendıne ayıramadıgın vakıtten hıc bassetmıyor...yok bır oncekı gunden yemek yemezmıs...valla o zaman ev kızı ıle evlenseymıs..ışten cıkarsan coooookkkkk pışman olursun..

vıyyy başka ne istiyomuş e tabi suç senin işten gelir gelmez mantı yapmalıydınakannehirakannehirakannehirakannehir

canım ben de çalışıyorum... ben bazen akşamdan yapıyorum çorbamı.. çorbaya bişey olmuyo bir gün sonrada ısıtıp kaynar kaynar verebilirsin...
sabahtan da erken kalkıyorum işten önce yemeğimi yapıyorum ben genelde sebze yapıyorum eşim diyet yaptığı için. akşama gelince de bi salata... tamamdııırr

he senin için nesi farklı olur , eğer köfteli falan yemekler yapacak olursan yine sabahtan hazırlayıp buzdolabında bekletirsin akşam gelince hemen pişirir veya fırına atarsın... birde pilev falan serbestse zaten beş dakka hazırlama on dakka pişme olsa ... eğer basit geliosa eşine içine arada garnitürler eklersin veya daha önceden yada bir gece önceden kavurduğun etleri yada tavukları ekleyebilrisin...

ya nebiliiim yaaa... işin özü ne yap yap çıkma kızım işinden... kolay bulunmuyo arayınca...allah yardımcın olsun...

Zaman geçtikçe insan daha bir alışıyor ev işlerine ve herşey düzene oturuyor. İşini kolaylaştıracak en basit iş, haftasonu yemek hazırlayıp, börek sarıp, köfte yapıp vs. buzluğa kaldırmak. Bütün bir hafta size yeter. Ama asıl konu bu değil bence. Bunlar öyle böyle zamanla pratiklik kazanmakla çözülür. Sorun eşinin tepkileri, seni makine gibi görmesi. Bunlar konuşmadan, tepki koymadan çözülecek gibi gelmedi bana. Kendini ezdirme canım, evde işte çalışıyorsun motor taktıracak halin yok eşine bunu güzelce anlat ve kendini hırpalama. Sen ne kadar uğraşırsan o kadar daha iyisini bekler sonra. Yemek mi yaptın, abart sen de böyle uğraştım şöyle uğraştım yoruldum vs. naz yap kıymet bilsin biraz. Ama çalışmanı istemiyorsa böyle söyleme tabi, işten ayrılmanı da kesinlikle önermem. Dediğim gibi ayrılırsan farklı olacağını sanma hep daha iyisini ister. Benim eşim de bana yardım etmez ama boşver dağınık kalsın der en azından sıkıntı yapmaz, temizliğe kadın gelsin sen yorulma der. Yemek ise yorulma dışarıdan söyleyelim der hatta ben yemek yapmayı çok sevdiğim için kabul etmem bazen. Sonuç olarak yardım etmez ama hiçbir şeyi takmaz rahattır yani, yemek yapınca ayıla bayıla yer. Ben de çok yoruldum, koşturdum bütün gün derim naza çekerim biraz. Sen de önce konuş, sonra bu şekilde davran bence canım, aza kanaat etmezse, çoğu bulamayacağını anlasın.. Allah kolaylık versin..

yemek felan bahane adam sizi işten çıkarıp.
eve kapatmak istiyor besbelli.
sakın arkadaşım bi yemek yüzünden işini bırakma yazık.
beğenmeyende gitsin anasının evine orda yesin...

bugün çalışırken yaptığınız yemeği (pilavla et yemeğini) basit diye nitelendiriyorsa siz işten çıktıktan sonra beklentileri yükseldiği için yaptığınız her yemeğe bahane bulur. hiç birini beğenmez. kendinizi daha çok yıpratırsınız.

madem evi pırıl pırıl istiyor kalksın kendisi yapsın. sırf bunun için iştenmi çıkacaksın yok artık. eşimde ilk sene öyle isterdi. hele evlendik ramazan ayına girdik her akşam iftarda ayrı bir yemek her sahurda ayrı bir hamur işi isterdi. bıkmıştım ve 12 kilo birden aldık ikimizde. sonra çok hasta oldum tabi dinlenemiyorum ki. bütün işler ona kaldı mecburen yaptı. şimdi ise yardımcı oluyor bazen kaytarıyor hemen çağırıyorum. sende öyle yap seninle birlikte yapsın hiç söylenmeye hakkı yok. işten çıkarsan çok pişman olursun. çocuk felan olursa o zaman çıkarsın ama şimdi çıkma.

et pilav basitmiş..ben izinli olduğum gün bile bu kadar uğraşmıyorum çoğu zaman..bahane onlar işine takıntısı filan mı var eşinin ? bu kadar fedakarlık yapma hep daha fazlasını ister..hayat müşterek bundan haberdar et bence...

kendi evimde tabbiiki hizmetçi olarak görmüyorum kendimi kenmdi evim yaparım ama eşimin sorunlu maalesef herşeyden kıskanıo yeri geldiğind ehakaret evde herşey düzgün yemekler ayrı konu bunun için dedm ben

canım ben sabah 6,30 da kalkıp 7de evden çıkıyorum eve gelmem 8i buluyor hakaretler cabası işine gelmediği zamanda sen işe mi yarıosn çalışıyosunda dio bukadarı abartılıo mu sence bnm tarafımdan ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…