evliligimi nasil kurtaririm.. yardim edin lutfen


esiniz ayni esim gibi konusmus, esimde istersen dizinin dibinde oturayim sen calis bak bize diyor. hic birsey mutlu etmiyor seni doyumsuzsun diyor. Aslinda sadece paylasmak konusmak aski yasamak istiyorum ben evlenmeden onceki gibi , ama zorlama ve dirdirla hic birsey kazanmadim.. siz hamileymissiniz bence boyle ufak seyleri icin bosanmaya vardirmayin, biraz hormonlarinda etkisi sanirim
 
tesekkurler yorumunuz icin, ev duzeniyle ilgili istesemde soylenmekten vazgecemiyorum zaten.. cani nasil istiyorsa oyle zaman gecirsin ama bende birlikte film izleyelim, gezelim, konusalim istiyorum. bunun disinda insanin kendine de vakit ayirmasi lazim dogru ama ben sanirim tum vaktimi onunla gecirmek istiyorum.. aksam sormalarimda sohbet etmek icin ve bazen evet kiskancliktan soruyorum napti ne yedi nereye gitti kiminleydi...
 
tesekkurler yorumunuz icin. evet dikkat etmeye calisiyorum fakat merakimi yenemiyorum, ne yapti nasil gecti vs anlatsin konusalim istiyorum, yani ona odakli yasamam kotu mu? ilgileniyorum fena mi diyorum ona bu ilgi degil kontrol diyor.. ilgi nasil olurki..
 
Sorun acik secik ortada. Adami bunaltmissin. Herkesin, eslerin bile ozel alani vardir, olmalidir.
Annenin bile asiri ilgisi cocugu bunaltiyorsa gerisini siz dusunun.
Kimse ozgur hissetmedigi, baski altinda oldugunu hissettigi bir yerde bulunmak istemez.
Ben bile okurken bunaldim.
Kendinize esinizden baska ilgi alanlari bulun her saglikli bireyin yapmasi gerektigi gibi.
 

esimden ozelim ne olabilir ornek verebilirmisiniz? Evlilik aski yok ediyor gercekten bi sinir bi mesafemiz kalmiyor fazla bi icli disli olduk, benim soylenmelerim ve herseyi konusmam mi bu hale getirdi? soylemek yerine icimde mi tutmaliym?
 

Genel olarak benimle ilgilensin birbirimizle ilgilenelim konusalim sohbet edelim istedim bi konu yoktu o anda aklimda, bu monotonluktan cikmak istedim sadece o ise cok yorgundu isten gec gelmisti , bu istegime tam tersine sinirlendi ve kontrol etmeye calsitigimi soyledi, is yerinde mudurunun evde de benim talimatlarimla hayati geciyormus
 
tesekkurler yorumun icin, ona sorsan zaten o fazla birsey istemiyordur belki de sadece kendi biseyle ilgileniyoken saygi duyup susmami istiyo bende birlikte bisi yapmak istiyosam onun da istedigi zamanda olurmus ancak, benim talimatlarimla degil.
ben ne zaman sen bisi yaparken biraktirdim diyo. bende o gun is-ev - yemek bulasik -tv ve telefon monotonlugundan cikmak ve birbirimizle ilgilenmek istedim, fakat ters tepti.
 
Canm bence üstüne gitmeeee hoş giyinn...parfm sıkkkk ve de geldiği zamn gozlernn içine bak gulumse seslenmeeeee.......ev işi yappppp .....mutfaga gitttg....birseylerle uğraş...azda olsa kstçrşısında oyalan..birşey sorma .yuzune baksrsa gull...bekle o senn ysnıns gelirrrr...sıkılırrr......kızdır ma kıskandıgonı belli etmeeee ...işteyken azdrıcı mesajlar....atttttrtrt
 

Tesekkurler yorumunuz icin.

dogru kesinlikle o anda icimden ne gecerse soyluyorum, sonunda onu kontrol etmis ve talimatlarimla bogmus oluyorum.
Gorev olarak degil ama is disinda evde sadece birbirimizle ilgilenelim istiyorum. belki diceksinizki zaten hergun birliktesiniz, ama nedense bana yetmiyor, aksam 3 saatimiz var birlikte, 1 saati bulasikla evi toplama yemekle gecsin geri kalaniyla birlikte bisiler yapalim istiyorum bu yuzden soyleniyorum fakat ters tepiyor farkindayim.

Ozguven eksikligi sorununa da katiliyorum bazen kiskanclik yapiyorum ki ben guzel bir bayanim , yani kendimi ovmek icin degil anlatabilmek icin belirttim :)) yani boyle bir sorunum var biraz irdeleyip kiskanclik yapiyorum merak ediyorum. cunku esim her detayi anlatmaz ne yapti neredeydi gun icince nasil gecti, ben musterileri kimdi bayan erkek vs herseyi bilmek istiyorum bu cok fazla dimi?
 

vallahi buluyorum, gun icindede surekli mesaj attigim icin kavga edecek zamanim oluyor.. malesef yani.
Evet dogru , cenemin cok dusuk oldugunu soyluyor.. yani buraya yazdiklarim belki yasadiklarimizin %10 u bu kadar mi kotu gorunuyor oradan??
 

tesekkurler yorumunuz icin, evet o kendiyle vakit gecirmeyi seviyor , mac izlemek veya oyun oynamak , haberlere bakmak istiyo bazen, bende o anlarda ilgisi bende olsun diye zorlarsam ters tepiyor iste kontrol ediyosun beni rahat birakmiyosun diyor. bunaliyor
 

Merhaba tesekkurler yorum icin. hergun sormuyorum ne yedigini ne yaptigini ama haftanin 2-3 gunu sorarim naptin oglen kimle yemek yedin vs.. o bana pek sormaz cok nadirdir yani.... evde daginikmidir esiniz? calisiyormusunuz peki? ben soylenmeden edemiyorum nasi basariyosunuz herseyi toplayip ses etmemeye?
 

Ben dengeyi saglayamadim sanirim, evet herkesin kendine ozel alani olmalidir fakat biz evlenmeden once surekli birlikteydik tum gun, ayni sirkette calistigimiz icin kahvalti ogle aksam yemekleri , haftasonu hergun birlikteydik ve bundan cok mutluyduk. belki o zaman ayri evlere dagilip kafa dinliyorduk , bilmiyorum ama suanda ayri sirketlerde calisiyoruz, eve gelip yemek yiyoruz ve sonrasinda konusalim paylasalim bisiler yapalim istiyorum. o ise kendine vakit ayirmak istiyor bazen, ben niyeyse kisisel algiliyorum bunu ve ustune gidiyorum
 

Sen çalışmayı düşünmüyor musun?
Hayatı yaşama hızınız birbirine uymuyor. Sen bütün gün evdesin, yorulmuyorsun, muhtemelen çok kimseyle konuşmuyorsun o gelince seninle ilgilensin istiyorsun.
O ise bütün gün çalışıyor, koşturuyor, millete laf anlatmaya çalışıyor. Eve geldiğinde yorgun oluyor, dinlenmek istiyor.
Sen enerji doluyken onun pili bitmiş oluyor.
Çalışman ikinize de iyi gelir. Hiç bişey yapamıyorsan kursa falan git oyala kendini biraz.

Edit: çalışıyormuşsun zaten. Yorulmuyor musun peki? Rahat mı işin?
 

merhaba, evet calisiyorum :)) calismadigim zamanlarda cok daha zordu benim icin, burada ne akraba ne arkadas kimsem yoktu yalnizdim dedigin gibi eve gelince ona sariyodum.
calisiyorum suanda isimden cok memnunum pek rahat bir isim yok, ama esimle kiyaslayinca hic sayilir, ben hizli hizli islerimi yapip aksam 5.30 6 gibi cikiyorm 6.30 gibi evde oluyorum evi toparlayip yemek hazirliyorum. esim mudur pozisyonunda ona bagli 30 kisilik ekibi var birkac ulkede, 2 ayda 1 seyahat ediyor farkli ulkelere ekiplerini gormeye ve musterileriyle, isten 7den erken cikamiyor. saat 8- 8.30 gibi evde oluyor yemek yiyoruz sonrasi anlattigim gibi bazen hali oluyor bazen olmuyor kendi takilmak istiyor... bense kabullenemiyorum onceliginin is olmasini, yerimi almis gibi hissediyorum..
 

Ama onun kadar yoğun çalışsan senin de kıpırdamaya halin kalmazdı inan ki.
önceliği iş olmazsa ne olacak? Evde seninle ilgilense, geç yatsa, yorulsa ertesi gün işte verimsiz olacak. Bu birilerinin gözüne batacak belki işinden olmaya kadar gidecek. Ki gider emin ol, o zaman da sen çok daha mutsuz olursun.
Yeni evlisiniz sanırım. Ondandır bu hallerin, fazla ilgi beklemen. Zamanla her şey rutine biniyor. Benim eşim masa başı çalışıyor en geç 7 de evde olur. Buna rağmen bazı akşamlar kanepeden totosunu kaldırmıyor. İki üç kelime ediyoruz tvye gömülüyor. Bazen saat 9'da sızıyor. Hiiç ses etmiyorum. Anlıyorum ki o gün çok yoğun geçmiş, kafası çok dolu, boşaltmaya, dinlenmeye ihtiyacı var.

Evlilik böyle bişey canımcım. Her dakika mıçmıç birbirimizle ilgilenemeyiz ki. Akşamları (her akşam olmasa da) birlikte yarım saat geçirebiliyorsan, hafta sonları bir gün de olsa kendinize ayırabiliyorsanız yeter. Ne kadar zaman geçirdiğin değil, o zamanı ne kadar verimli geçirdiğin önemli. İletişimde olduğunuz zamanı söylenerek, kavga ederek geçirmeyin. Uzaklaşırsınız.

Ve sana bir abla tavsiyesi. Eşinin bişey yapmasını istiyorsan güzellikle tatlı dille söyle. Söylenme, kızma. İnan çok daha etkili oluyor öyle yapınca.
 
Yani evet hamileliğin etkisi var. Bir de çok kıskanıyorum onu. Yılların birikmisligi. Evliliğimizin ilk yılı bir kaç ay calismamisti benimle atandigim şehre geldi. Ne yalan söyleyeyim daha rahattım ama öyle de olmuyor malesef . Siz kaç yıllık evlisiniz
 

Hic arama sorma demiyorum mesela gun icinde bi kere mesaj atip gunun nasil geciyor canim filan diyebilirsin ama tutup saat basi isyerindeyken mesajlasmaya kalkarsan biraz fazla olur. Biz esimle is saatleri icinde onemli bisey olmadigi surece konusmuyoruz. Sadece cok bogma, inan hersey duzelir, tecrubeyle sabitlenmistir!
 
öncelikle kendine bak ve süper bakımlı ol. eşin işteyken git gez eğlen. ama eşine hiç haber verme. o neden söylemedin derse üstüme çok geliyosun özgür alan bırakmıyosun de. dar kıyafetler giy. eşin geldiğinde sadece hoşgeldin de. o sessizce oturduğunda sende al eline bir kitap okumaya başla. o konuşana kadar hiç konuşma. senin böyle uzaklaştığını görünce eşin zamanla mum gibi olacak
 
Bakma sen erkeklerin üstüne gidilmeye gelmez diyenlere.
Daha yeni evlisiniz, eşin evde sorumluluk almak istemiyor ama belli ki yapmaya mecbur olduğunu hissetmeye başlamış. İşi inada bindirip, şikayetlerlerle aba altından sopa gösteriyor.
Her zaman yaptığın şeylerden şikayet etmesi de tipik öküz akıllarından kaynaklı.
Hatun artık benim, E bende, benim. Evlendik biz, gün içinde mesajlaşmaya be gerek var ki artık. Kesin bu beni kontrol ediyor diyor yani. Sevmiyorsa mesaj sayısını düşür.
Ama ev içi işler için bence geri adım atma.
Kimse kusura bakmasın, kadın olsun erkek olsun çocuk olsun üstünden çıkardığı kirli çamaşırı bir zahmet sepete atacak. Durumu acilse, makineye yollayıp eve haber verecek, bilmem ne renk çamaşır attım yanına atmamı istediğiniz bir şey yoksa yıkıyorum diye.

Evet, herkesin kendine özel Zaman geçirmeye ihtiyacı var. Herkesin hobileri olmalı, ama Eşe k.çını dönüp bik bik bik elinde telefonla oynamak hobi değil. Evlilik emek ister ve insan en çok emeğini sever. Ama bizim yurdum erkeği evlenmeden önce, hertürlü eziyete maruz bırakılıyor. Yok şu kadar altın biriktir, eşya parası, düğün parası, yüz görümlüğü, kızı odaya kapattık bahşişi, bıçak kesmez, makas dürtmez, kurdele düştü, arabanın kapısı kilitli, koş evrakları hazırla, gerdeğe girecen al buda son dakika golü zumzuk.
Aferim evlendin şimdi kral sensin. Hiç bir naneye el sürme. Sonra ayyy çok sıkıldım.
Bu evlilik beni boğuyor. İşte müdür evde sen. Hani ben kraldım. Kral değil, eğitim zaiyatı.

Kısaca geri adım atmıcan. Sabırlı olucan, dırdır etmiycen, anası gibi poh pohlayarak eğiticen. Şikayet ederse kale almayıp haklısın deyip. Bir daha yapınca daha yumuşak tonda uyarıcan.

Eğitim sırasında hertürlü ilgi ve münasebet, serbest.
Gazan mübarek olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…