Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

Üff, be güzelim, şımarık, hırçın bir eşiniz var. Annesi de ona annelik etmenizi bekliyor anlaşılan, ama birinin ona sizin eşinizin annesi olmadığınızı hatırlatması lazım. Hoş, annesi eşinizle konuşursa da bir şey değişir mi süpheliyim. Bugüne kadar kimse höt dememiş sanırım eşinize, sizin bu kesin çıkışınız belki aklını gerçekten başına getirir diye umuyorum. Ama bu arada, eşiniz gerçekten melek de kesilse siz buna inanabilecek misiniz, ne zaman yine hakaret başlayacak endişesini mi taşıyacaksınız o da belli değil.

Hakkınızda ne hayırlıysa o olsun, insan bazen malesef hiç de hakketmediği şeylerle karşılaşıyor. İnşallah, eşinizin bundan sonra davranışları kalıcı olarak düzelir ve siz de ona tekrar ısınabilirsiniz. Ama olmayacak gibiyse de uğraşmanın bir anlamı yok, çoluk çocuğa karışmadan bitmesi en iyisi. İleride sizi gerçekten mutlu edebilecek birinin karşınıza çıkmaması için hiç bir neden yok, neden çekesiniz ki tüm bunları.

Son düzenleme:
Baştan berı okudum ..Cok akıllı skaın bır sekılde ılk aydan berı davranıyorsun

Fevrı cıkışların yok..eşıne sakın sekılde anlatıyorsun..

6 ay gectı sonunda eşınde ısık namına bırsey yok senın bu evlılıge verdıgın deger ..fedekarlıklar karsısında eşının hal ısrarla aynı tavırlar ıcınde olması uzucu

ama senınde dedıgın gıbı yetişme tarzı aılesıyle konusmalarıda aynı..

Konun basında ona ıkıncı sans verdın kendınle olan mucadele okudum..

Keske mutlu haberler verseydın

aılesının senın yanında olması cok guzel dılerım eşın degısır ...

Anladigim kadariyla kayinvaliden sizin aranizdaki sorunlar yuzunden ogluyla kotu olmak istemiyor..evet dogru bugune kadar oglunun her dedigini yaparak kendince idare etmis..
bu yuzden aynisini da sizden bekliyor..

Evet kızın babası sordu diyelim başka kızlarla görüşüyor musun?

El-cevap; hayır babacığım.

Noldu şimdi?

Kesinlikle katılıyorum. Sevgili ve nişanlılık döneminde bu tarz olayları yaşayanlar veya kuşku içinde, karşısındakine güvenmeden ilişkiye devam eden kızlar kesinlikle ipleri baştan koparsın. Sonra kördüğüm olmaması için..

Eşim düzelecek ama 50 yaşına gelip artık erkeklik hormonu zamanla azaldıkca siniri dinecek, daha anlayışlı olacak buna eminim. Sonra evlatlarına çok iyi bir baba olacak bunada eminim. İlerde düzelecek evet ama benim 25-30 yıl eşim düzelsin diye beklemeye sabrım yok. Zaten ondan sonra ben kaç yıl yaşayacağım ki!
Bir haftadır kibar davranıyor. Dün yine başladı biraz saçmalamaya, gereksiz yere heyheylenmeye. Benle ilgili konular değil, benim uzaktan yakından alakam olmayan konulara sırf kızdığı ve birşey yapamadığı için acısını benden çıkarmaya çalıştı ama müsade etmedim. Duruldu sonra.
3 ay süre mi vereceksin demişsin. Ben 3 ay dolmadan eşimin yine hakaretler yağdıracağını biliyorum. O değişmez. Gençlik dönemi hep böyle geçecek. Çünkü babadan bunları görmüş. Kayınbabamı severim, çok sevilen bir adamdır, kayınvalideminde üstüune titrer sever karısını ama gençliğinde eşine hiç değer vermemiş. Çocuklarının gözü önünde karısını azarlamış, bazen tokatlamış. Eşimde çocuk olarak bunlara sahit olmuş. Dolayısıyla eşim için bütün bunlar çok normal geliyor diye düşünüyorum. Bizim evde olmadı mı hiç dargınlık.Oldu. Annem babama hiç bağırmadı mı. Bağırdı. Ama bu derece değil. Bir bulaşık makinası için hiç bir zaman bizim evde hakaret edilmedi. Veya servisi kaçırdı diye birileri, hiç kimse küfür yağdırıp kimsenin ağzını burnunu dağıtmak istemedi. Bana normal gelmiyor bunlar.
Dün kendim kendime hayatımı sorgularken ''mutluyum'' diyemedim kendime. Mutlu değilim. Çünkü en başta adam gibi bir muamele görmüyorum. Her konuda kısıtlanıyorum. Markete gitmem bile sorun oluyor. Kendisiyle gidincede çok alışveriş yapıyor oluyorum milletin içinde azar işitiyorum. Evde durup dururken bir cevizin kabuğunu doldurmayacak sebeplerden hakaret yiyorum. Kocamla yürüyüş yapmak istediğimde geri zekalı oluyorum, ama kendisi kuzenleriyle hafta sonları ben kayınvalidemlerdeyken benden habersiz viaportlarda oralarda buralarda gezebiliyor. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak istediğimde evli kadın oluyorum (burdaki arkadaşlarım bekar, onlarla bir yerlere gitmem uygun değilmiş). İş ve ev arasında debelenip duruyorum işte. Yine sesimi çıkarmıyorum ama kıymetimizde bilinmiyor. Belki cadılık yapsaydık en baştan değerimiz olurdu. En azından hissettirirlerdi değerli olduğumuzu.

Ayrılmayı istiyorum. Ama birilerinin kolumdan çekip ''hadi'' demesini bekliyorum sanki. Bizimkiler haftaya geliyorlar, gelsinler bakalım konuşacağım onlarla.

Laale ablacım..
İnan çok yoruldum artık. Hergün eve tedirgin gidiyorum. Eşimin yüzüne inan tedirgin bakıyorum.
Her an ağzından birşey çıkacak, heran sinirlenecek diye tetikte bekliyorum sürekli.
Şu an, bana en iyi davrandığı anlarda bile kalbim yumuşamıyor eşime karşı.
Çok deniyorum çok. Olmuyor.
Bütün evlilik hayallerim, kabus gibi oldu.
Bitirmek istiyorum ama beklemedeyim şuan. Ailem bir gelsin bakalım.
Bende seni çok seviyorum Laale ablacım dualarını eksik etme.

Nerelerdesin sensible ailen geldi mi karar verebildin mi hakkında hayırlısı olsun

çok üzüldüm canım ya eğer ayrılabilecek gücün varsa tabiki bitir çocuğunda yok kimseye fedakarlık yapmak zorunda değilsin sadece kendine yap bu fedakarlığı canım allah yar ve yardımcın olsun ...

ben gerçekten inanamıyorum, "bekle düzelir" diyenlere anlam veremiyorum. 2 hafta, 3 ay o kadar bu kadar şu kadar zaman da bu adamın değişebileceğine inandıklarına inanamıyorum. o kadar sinirliyim ki şuan! ben böyle bir babanın çocuğuyum, ben böyle bir babanın karısını her gün hakaretlerle uyuşturan, o kadını da sevgisiz, saygısız biri yapan bir adamın çocuğuyum. 21 yıl ya! 21 yıl! sevgisiz, saygısız bu evde yaşıyorum ve ben ölüyorum. annem napsın ! napabilir ki ? hiçbişey! bu saatten sonra nereye gidebilir ki! anladın beni canım ? hiçbir yere. onun yanında geçirdiğin her saat, her gün, her ay bu evliliği bitirmeni daha da zoraştıracak. bunu çok iyi biliyorum kendim yaşıyorum. annemin mutsuzluğuna ortak oluyorum, yaşlandığında da değişmeyecek emin ol. terliklerim niye yerinde değil diye, bu ekmekler neden kesilmemiş diye, o kadar fazla alışveriş yapılır mı diye, o kadar çok peynir yenir mi biraz tutumlu ol diye, yerler neden ıslak çorabım ıslandı diye, benim aynama kim dokundu diye hatta ve hatta bu halı neden yamuk, bu çöp niye dolu, bu tuvalet kağıdı niye çabuk bitiyo diye iğrenç sebeplerle sürekli kavgalar çıkacak. ARSIZLIK yapacak. kendini düşünmüyosan ileride olabilecek çocuklarını düşün onlara yazık etme nolur. onları da mutsuz etme. hayatını feda mı edeceksin sende annem gibi ya da kocanın annesi gibi. yapma etme kurtar kendini. o adam hem daha ÇOCUK! hangi aklıbaşında olgun bi adam bu yaşta hala internette kadınlarla tanışıp flört edebilir ki. bu nasıl bir çocukluk. yeni yetme ergenler gibi. konuşmaları da öyle! yiyosa git, beğenmiyosan çek git. falan

Konuyu en basindan itibaren bugun gorup okudum ve 24 yasinda gencecik bir kadinin bunlari yasamasina gercekten cok uzuldum.
10 gundur de sesin cikmamis, umarim dogru karari verip o evden ve o adamdan uzaklasmissindir.
Adini hatirlayamadigim biri "ne kadar uzun sure yaninda kalirsan, ayrilman o kadar zor olur" yazmis.
Kesinlikle katiliyorum, bir an once harekete gecip ve kendini guvene alip ayrilmalisin bu hayattan.
Insanlarin karakterleri daha cocukken bile yerlesir ve senin esin bu yastan sonra asla degismez.
Lutfen kendini , aileni ve gelecek hayatini dusun. Kurtul bu hayattan arkadasim...

Eşim düzelecek ama 50 yaşına gelip artık erkeklik hormonu zamanla azaldıkca siniri dinecek, daha anlayışlı olacak buna eminim. Sonra evlatlarına çok iyi bir baba olacak bunada eminim. İlerde düzelecek evet ama benim 25-30 yıl eşim düzelsin diye beklemeye sabrım yok. Zaten ondan sonra ben kaç yıl yaşayacağım ki!
Bir haftadır kibar davranıyor. Dün yine başladı biraz saçmalamaya, gereksiz yere heyheylenmeye. Benle ilgili konular değil, benim uzaktan yakından alakam olmayan konulara sırf kızdığı ve birşey yapamadığı için acısını benden çıkarmaya çalıştı ama müsade etmedim. Duruldu sonra.
3 ay süre mi vereceksin demişsin. Ben 3 ay dolmadan eşimin yine hakaretler yağdıracağını biliyorum. O değişmez. Gençlik dönemi hep böyle geçecek. Çünkü babadan bunları görmüş. Kayınbabamı severim, çok sevilen bir adamdır, kayınvalideminde üstüune titrer sever karısını ama gençliğinde eşine hiç değer vermemiş. Çocuklarının gözü önünde karısını azarlamış, bazen tokatlamış. Eşimde çocuk olarak bunlara sahit olmuş. Dolayısıyla eşim için bütün bunlar çok normal geliyor diye düşünüyorum. Bizim evde olmadı mı hiç dargınlık.Oldu. Annem babama hiç bağırmadı mı. Bağırdı. Ama bu derece değil. Bir bulaşık makinası için hiç bir zaman bizim evde hakaret edilmedi. Veya servisi kaçırdı diye birileri, hiç kimse küfür yağdırıp kimsenin ağzını burnunu dağıtmak istemedi. Bana normal gelmiyor bunlar.
Dün kendim kendime hayatımı sorgularken ''mutluyum'' diyemedim kendime. Mutlu değilim. Çünkü en başta adam gibi bir muamele görmüyorum. Her konuda kısıtlanıyorum. Markete gitmem bile sorun oluyor. Kendisiyle gidincede çok alışveriş yapıyor oluyorum milletin içinde azar işitiyorum. Evde durup dururken bir cevizin kabuğunu doldurmayacak sebeplerden hakaret yiyorum. Kocamla yürüyüş yapmak istediğimde geri zekalı oluyorum, ama kendisi kuzenleriyle hafta sonları ben kayınvalidemlerdeyken benden habersiz viaportlarda oralarda buralarda gezebiliyor. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak istediğimde evli kadın oluyorum (burdaki arkadaşlarım bekar, onlarla bir yerlere gitmem uygun değilmiş). İş ve ev arasında debelenip duruyorum işte. Yine sesimi çıkarmıyorum ama kıymetimizde bilinmiyor. Belki cadılık yapsaydık en baştan değerimiz olurdu. En azından hissettirirlerdi değerli olduğumuzu.

Ayrılmayı istiyorum. Ama birilerinin kolumdan çekip ''hadi'' demesini bekliyorum sanki. Bizimkiler haftaya geliyorlar, gelsinler bakalım konuşacağım onlarla.

canım, kültürlü görgülü bir ailenin kızısın belli. Eşinle ve ailesiyle aynı kulvarda değilsiniz. Hadi eşin bir hata yaptı siz evlenmeden önce diyelim, anlattığın kadarı ile, çok cahil ve de maço bir tip. Yani kaba. Sana yeri geldimi kaba davranıyor..

şu an herşeyi bitirmeye korktuğun için beklemedesin. Bu bekleyiş seni kanser gibi yiyecek içten. Çabuk çökeceksin ve ailen bunu anladıkça kahrolacak...

kır dizginlerini.. eşin sana yalan söylemesi ile değil sadece, aile görgüsü ile, hayata bakış açısı ile de zarar veriyor..
o senin gözünde kahramanlığını yitirmiş. kurtarılacak bir tarafı kalmamış..

ailene git... bu adamla olmayacak. onun 50 yaşını bekleme lütfen. o 50 yaşındayken, sen 75 gibi görüneceksin seni yıprattığı için..AMA ONA birşey olmayacak merak etme. gençsin, güzelsin, hayatını heba etme... dön babaevine....

hayatının baharını bu adamla karartma..

Bence senin hiç bir sorunun yok ...sürekli kendin kendini dinleyip adama saldırmışsın ilk evliliğinizin ayından beri yok evlenmeden önce yazışmalarından dolayı daha evliliğinizin ilk ayında ona neler yapacağını buraya büyük bir kin ve öfkeyle yazmışsın ki evlendiğinden beri hiç birşey yapmamış olmasına rağmen..Adamın hzuruunu bozmuşsun evin huzurunu bozmuşsun.Yuvanın huzurunu bozmuşsun.Sürekli kendi kendine kuruntular ve saldırı teyakkuzunda durmalar.Daha bir ay yaolmadı 6 ay ne gördün sen bu adamdan böye...Tabiki de sen en baştan böyle davranmaya başlarsan adam da eşinde savunma mekanizması olarak başka şekillerde davranmaya başlar.
Bak bazı insanalr kafalarında senin gibi kururntular kurarak kendi kendilerine zulmetmeyi daha da çok kısır döngülere girmeyi kendilerine acımayı severler sen de biraz öylesin gibi me geldi ve biraz da şımarık.
Oyun sitleri falan demişsin evlenmeden önceki yaptıklarını o gece sana sarılıp yatmak isterken önüne sürmüşsün falan...Hem zaten bak burada işyerinde bizim 40-50 yaşındaki admalar bile giriyor bu sitelere hiç kafaya takılmayacak bir konu yüzünden hem kendini hem eşini üzmüşsün.Evlilik huzurunu da bozmuşsun.
Hem sen böyle huzursuz yapmakala sürüekli problemler bulup buluttan nem kapıp herşeyle kavga çıkarmakla eşini daha çok BAŞKALARININ KUCAĞINA ATMIŞ OLURUSN.Allahtan ki eşin bak kötü niyetli biri değilmişki birini bulammaış bunları evdeki huzursuluğu bahane dip de gitmemiş birine gerçekten içinde olsaydı bunu bahne eder giderdi.
Neyse sana tavisyem huzursuzluk çıkarma ve gerçek bir kadın gibi alttan fedakar saygılı ol.50 yıl öncesinden olan olayları açma ..Eşinin başına birşeyler kakma sürekli.
Sert yazıyorum çünkü ciddi bir biçimde dost tavsiysine hitiyacın var ...dost acı söylermiş çünkü...
Eşine yuvana ve ailene sahip çık kötünün kötüsü beterin beteri var.Şükret bolca ve Allahtan çok iylik isteki iyiliğini arttırsın bak ne güzel melek gibi de kayınpederin kayınvalden varmış.
Ya bence şımarık davranma artık evli bir kadın gibi davran.Kocanı kantlarının arasına al evini yuvanı ve aileni
Selamlarla

Bence senin hiç bir sorunun yok ...sürekli kendin kendini dinleyip adama saldırmışsın ilk evliliğinizin ayından beri yok evlenmeden önce yazışmalarından dolayı daha evliliğinizin ilk ayında ona neler yapacağını buraya büyük bir kin ve öfkeyle yazmışsın ki evlendiğinden beri hiç birşey yapmamış olmasına rağmen..Adamın hzuruunu bozmuşsun evin huzurunu bozmuşsun.Yuvanın huzurunu bozmuşsun.Sürekli kendi kendine kuruntular ve saldırı teyakkuzunda durmalar.Daha bir ay yaolmadı 6 ay ne gördün sen bu adamdan böye...Tabiki de sen en baştan böyle davranmaya başlarsan adam da eşinde savunma mekanizması olarak başka şekillerde davranmaya başlar.
Bak bazı insanalr kafalarında senin gibi kururntular kurarak kendi kendilerine zulmetmeyi daha da çok kısır döngülere girmeyi kendilerine acımayı severler sen de biraz öylesin gibi me geldi ve biraz da şımarık.
oyun sitleri falan demişsin evlenmeden önceki yaptıklarını o gece sana sarılıp yatmak isterken önüne sürmüşsün falan...Hem zaten bak burada işyerinde bizim 40-50 yaşındaki admalar bile giriyor bu sitelere hiç kafaya takılmayacak bir konu yüzünden hem kendini hem eşini üzmüşsün.evlilik huzurunu da bozmuşsun.
Hem sen böyle huzursuz yapmakala sürüekli problemler bulup buluttan nem kapıp herşeyle kavga çıkarmakla eşini daha çok BAŞKALARININ KUCAĞINA ATMIŞ OLURUSN.Allahtan ki eşin bak kötü niyetli biri değilmişki birini bulammaış bunları evdeki huzursuluğu bahane dip de gitmemiş birine gerçekten içinde olsaydı bunu bahne eder giderdi.
Neyse sana tavisyem huzursuzluk çıkarma ve gerçek bir kadın gibi alttan fedakar saygılı ol.50 yıl öncesinden olan olayları açma ..Eşinin başına birşeyler kakma sürekli.
Sert yazıyorum çünkü ciddi bir biçimde dost tavsiysine hitiyacın var ...dost acı söylermiş çünkü...
Eşine yuvana ve ailene sahip çık kötünün kötüsü beterin beteri var.Şükret bolca ve Allahtan çok iylik isteki iyiliğini arttırsın bak ne güzel melek gibi de kayınpederin kayınvalden varmış.
Ya bence şımarık davranma artık evli bir kadın gibi davran.Kocanı kantlarının arasına al evini yuvanı ve aileni
Selamlarla

vah vah yaa
zavallı adamcağız sensible onu özleyip ağlarken onu aldatmış
sensible tabi ki sineye çekmeliyindin, evlenmeden önce olmuş deyip oturmalıydın
ne diye adamın başını ağrıttın dırdır ettin, öfkelendin ki ona
bak adamcağız sırf bu yüzden sana hakaretler ediyo
bırak o hakaret etsin sana sen alttan al yuvanı kurtar canımm
ya sabır yaa ilk paragrafı okudum sinirlerimi zıplatmaya yetti yani.

Hakaret gibi algılanmasın lütfen ama sizin gibi erkekleri el üstünde tutup kadını ezen hor gören hemcinslerimi bu dünyadan silmek isterdim...

Arakadaşım neden ortamı geriyorsunuz.Karı ile kocasının arasını yapmakdabile ne kadar büyük sevap varken...Adam ta nişanlıyken yazışmış bir iki defa çepten konuşmuş.Evliyken hiç birşey bile yapmamış. Bayan dile getirmiş özür dilemiş bitmiş.Ne diye evlilik boyunca bunu başanı kakıyor ya bu nekadar zararlı ya evliliğe sizde onu burdan destekleyerek iyice evliliğin temeline dinamiyler kouyorsunuz.Evlendikten sonra aldatsaydı benimde iki çift laım olurdu elbet.

rakadaşım neden ortamı geriyorsunuz. Karı ile kocasının arasını yapmakdabile ne kadar büyük sevap varken...Adam ta nişanlıyken yazışmış bir iki defa çepten konuşmuş.Evliyken hiç birşey bile yapmamış. Bayan dile getirmiş özür dilemiş bitmiş.Ne diye evlilik boyunca bunu başanı kakıyor ya bu nekadar zararlı ya evliliğe sizde onu burdan destekleyerek iyice evliliğin temeline dinamiyler kouyorsunuz.Evlendikten sonra aldatsaydı benimde iki çift laım olurdu elbet.
Lütfen aile içi ilişkilerde olumsuz ve negatif yorumlar yapmaktan çekinelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…