Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

Umarım eşinizle beraber sağlıklı bir karar vermişsinizdir ve birlikte hareket edebilirsiniz.
Hayırlısı olsun hakkınızda...

Eşinizin davranışları anormal.
Üzdüğü için gözleri dolan bir insan samimidir, ama hakaret etmesine asla bahane bulunamaz.
Kimse, kimsenin gurunu kırma hakkına sahip değil; ne cüretle yapılabilir!
Tek başına halledemeyeceği kadar büyük bir sorunu var, fark edip çözüm yoluna gitmeli, kendisini kontrol edemiyorsa destek almalı.
Boşansanız bile kendisi için yapar umarım bunu...

Arkadasim cok üzüldüm , cok duygulandim, o kadar samimisin ki icindeki yangini görmek hic zor degil..
Evlenmeden önce birkac sohbetimiz olmustu seninle, ne kadar heyecanli ve hevesliydin, o sohbetlerimiz geldi aklima..

Yorumda bulunan bircok arkadasin dedigi gibi sen bu muameleyi kesinlikle haketmiyorsun..
Olumsuz birsey yazmak istemiyorum, hayirli haberlerle gel sadece...

neler oldu acaba :S az önce geldin bisey yazmadan ciktin
umarim kötü bisey yoktur tatlim

mail olayındada yorum yapmıştın
inan ne karar verirsen ver doğru olacaktı çünkü herşeye o kadar mantıklı yaklaşıyosun ki enine boyuna düşünüyosun olayı. hakkında hayırlısı olsun
eşinle konuştun mu ?

Merhaba,

Kızlar birkaç gündür siteye giriyorum ani işlerim çıktığından yazamadan çıkıyorum.
Vakit ayırıp yorumlarınız için sağolun, kendimi yalnız hissetmememi sağladınız.

Bildiğiniz üzere eşimle ayrılık kararı almıştım. O gün akşam eve geldiğinde kararımı açıkladığımda yine her zamanki gibi oralı olmadı. Umursamaz takılınca burnunun dibine kadar gittim ve beni dinlemesi gerektiğini söyledim. Neler konuştuğumuzu yazmama gerek yok sanırım. Size anlattıklarımın hepsini anlattım. Eşim önce sakin sakin dinlesede, beni hala umursamaz gibi dinlediği için sesimi yükseltmiş olmamdan gerek, çılgınca bağırıp çağırdı. Ne istiyorsam yapabilirmişim. Ben ertesi gün dayımlara geçmeyi planlarken o akşam bavulumu hazırladım tam odanın kapısından koridora çıkacakken annem aradı. Kardeşim annemlerle konuşmuş, durumu izah etmiş. Annem olayları benden bir kez daha dinledikten sonra, bunların hepsini eşimin ailesine anlatmamı tavsiye etti. İlerde herhangi bir şey olursa, olaylara sebebiyet verenin oğulları olduğunu bilsinler dedi. Ve eşinin bu hareketlerini kahrını çekmek zorunda değilsin dedi. Bende anneme artık ilerisinin olmadığını evden şuan gitmek üzere olduğumu söyledim. O sıra babam aldı telefonu. Bizi bekle kızım dedi (10 gün sonra gelecekler). Evlilikte mutlaka tartışmaların olacağını söyledi. Ama her şeyin saygı çerçevesi içerisinde olması gerekir dedi. Evlenmek hak ise ayrılmakta hak, sana kapımız sonsuza kadar açık bunu biliyorsun dedi. Olmuyorsa, sana davranması gerektiği gibi davranmıyorsa orda kalmana öncelikle ben izin vermem, çıkıp geleceksin dedi. Ve babamda annem gibi öncelikle bu konuyu eşimin ailesi ile paylaşmamı istedi. Böylece eşinide son bir kez uyarmış olursun, eşinin ailesinide hiçe saymamış olursun dedi. Eğer aynı hareketler tekrarlanırsa, kesinlikle bize haber vereceksin ve biz bu işe el atacağız dedi. Babam beni sakinleştirmeye çalıştı telefonda.
Nihayetinde babamın sözünü dinledim ve gitmedim bir yere. Ertesi gün eşimin ailesine her şeyi anlatmaya karar vermiştim. Pazar günü, yani ailemle konuştuğumun ertesi günü babalar günüydü, kayınpederimi öyle bir günde üzmek istemedim erteledim.
Pazartesi günü yeni bir olay patlak verdi. Sabah işe gelecekken servisi kaçırdım. Eşimde otobüse bindiğinde haber ver dedi (tabi soğuk konuşuyoruz birbirimize). Tam 20 dakika bekledim. Eşim o sıra binip binmediğimi öğrenmek için 2 kere aradı. 2. arayışında ‘hala binmedin mi!! sen gerizekalısın, sen bilmem nesin sen şusun sen nasıl servisi kaçırırsında iki saat birde otobüsü beklersin’ tarzında hakaretlere başladı. Oysa evden çıkarken gayet sakin bir şekilde otobüse bindiğimde ona haber vermemi istemişti. Sesimi çıkarmadım yüzüne kapadım telefonu. Tekrar aradı. Açtım telefonu tonlarca hakaret küfür. Sonra kapadım suratına tekrar hiç ses etmeden. Bindim otobüse. Ardından defalarca üst üste aradı açmadım. Meşgule attım sürekli. En sonunda açtım sesimi daha çıkarmadan ‘akşam evde ağzını burnunu dağıtacağım, sen nasıl telefonu açmazsın’ diye bağırdı.
Otobüsten iner inmez kayınpederimi aradım. Kayınpederim telefonu açar açmaz ağlamamdan anladı bir şeylerin ters gittiğini. Anlattım durumu, ben artık çekemiyorum, bana hakaret yağdırıyor insan gibi davranmıyor dedim. Adamcağız telefonda benle birlikte ağladı. Sana bunu nasıl yapar dedi. Acaba stresli mi birşeyemi canı sIkkIn diyerek benim olaya daha sakin bakmamı istedi. Evlendiğimizden beri böyle olduğunu fakat son zamanlarda hakarete başladığını söyledim. Kızım sen üzülme sakın ben kendisiyle konuşacağım diyerek kapadı telefonu. Adamcağız eşime ulaşamayınca kalkmış eşimin iş yerine kadar gitmiş. Kayınpederim aradı sonra beni. Ben oğluma seni çok sevdiğimizi, seni birdaha üzerse karşısında bizim olacağımızı söyledi m dedi. Eşimde ‘’servisi kaçırdığı gün ağzımdan bir hakaret kaçtı’ demiş. Dedimki o ilk hakareti değildi, defalarca yaptı aynı şeyleri. Bundan sonra eğer yaparsa bizi arayacaksın dedi, daha önce neden aramadın dedi. Onları üzmek istemediğimi ama artık tek başına eşimle mücadele edemediğimi ve ayrılmak istediğimi söyledim. Kayınpederim telefonda ağladı. Koskoca adam oğlunun terbiyesizliği yüzünden gelininin karşısında göz yaşı döktü. Eşimde hala utanmadan adamım diye ortalıkta geziyor.
Daha sonra görümcem aradı. Kayınpederim görümceme söylemiş olayı. Görümcemde ‘sakın kendini ezdirme, hakkını savun’ tarzında konuştu. Dedim ki hakkımı savununca ne oluyor? Yine kavga çıkıyor. İnsan hakkını savunabilse dahi kavga çıkarsa durmak ister mi? Sussam yine aynı. Her ev içinde tartışmaların olabileceğini, fakat son zamanlarda saygısızlığın cizgisini aştığını söyledim. Evlendikten bir ay sonra benimle nişanlıyken başkaları ile konuştuğunuda açık açık söylemesemde duyurdum. Ona defalarca şans tanıdığımı ve ayrılmak istediğimi söyledim. Görümcem şehir dışından geldi dün akşam, bu akşam bize gelecek konuşacağız. Kayınvalidem ise olan bitenlerden tamamen habersiz. Eşim ise şu an iki kanatlı meleği oynuyor.
Son durum bu arkadaşlar. Kendimi futbol topu gibi hissediyorum artık. Yuvarlanıyorum sürekli. Bakalım nereye kadar..

Son düzenleme:
Konunuzu baştan sona okudum.Ben hep belki eşi düzelir diye umuyordum ama şu ağız burun dağıtma lafını okuyunca çok sinirlendim.Adam mı sanıyor kendini,bencil herif.Ay çok kızdım ya nolur çekme bu adamı düzelmeyecek belli.Daha 1 yıl bile olamamış evliliğiniz hakaretler,çatal fırlatmalar.Terbiyesiz.Ailen gelince de iyi koca olur.

Terbiye sInIrInI aşalı çok oldu. Ben dur dedkçe, yapma dedikçe devam etti. O gün annem aramasa kurtuluyordum. Babamın bizi bekle demesi elimi kolumu bağlıyor şuan.
Ağzını burnunu dağıtırım diyen adam iki saat sonra arayıp süt dökmüş kedi gibi 'vardın mı iş yerine, merak ettim telefonu açmadın daha sonra' diyebiliyor.
Bir insan sinirli olur tamam. O insanın yapısında vardır, genetiktir, hemen alevlenir, birşeyleri sakin anlatacakken sinirle anlatır. Tamam buna bir lafım yok hadi. Ama işin boyutu artık çok farklı. Sinirle birlikte hakaret var.
Otobüsten indikten sonra iş yerine yürürken kendimi öyle yalnız hissettim ki. Napayım diye çırpındım, nereye gideceğimi bilemedim. Kendime acıdım, kendim için ağladım. Tek başına kocaman bir dünya geliyor üzerime üzerime. Hem ailemden uzak olmak, yeni bir ülkeye, koskca bir şehire, yeni bir işe, üstüne üstelik anlayışsız bir kocaya tek başına direniyorum. Hak mı bu?

Kardeşim bu adam değişmeyecek diyor. Eşimin ailesine olayı anlatmamın hiç bir faydası olacağını zannetmiyor.
Akıllıysan çıkar gelirsin şimdi diyor. Ama madem babamın sana bir tavsiyesi var, her ne kadar babamın tavsiyesini tam olarak doğru bulmasamda, babam ne diyorsa yap diyor. Ama değişmez değişmeyecek bunu unutma, ya susup çekeceksin yada çıkıp geleceksin bu iki seçenekten başka seçenek sunamıyorum sana malsef diyor.

Her konuda haklı çıktığı gibi bu konudada haklı çıkacağını biliyorum.

İçim acıdı yazdıklarını okurken Hani hep böyle durumlarda deriz ya; son bir şans ver, son kez affet diye sen kaç kez şans vermişsin..... Kac kez kendinden ödün vermişsin, kıymet bilememiş odun kocan....

Sen orda yapayalnızsın, kimsen yok! Eşi olarak değilse bile insan olduğun için sana sahip çıkıp yalnızlığını paylaşacağı yerde bir de köpek gibi davranıyor.

Yazık gerçekten çok yazık... Senin gözyaşlarına yazık...

Böyle kocaya yaziklar olsun, herseye ragmen güclü dur, yikildigini görmesin canim..
Ailen biraz zaman tanimak istemis olabilir, ama görünen köy kilavuz istemez.
Ne yazikki kardesine katiliyorum. Kaybeden taraf sen degilsin bunu unutma..

Sizin bu yazdıklarınızdan sonra yaşananlara dönüp baktımda hakikaten kendimden defalarca ödün verdiğimi farkettim.
Kıymetimi birgün anlayacak buna çok eminim. Allah'ın cezası o kadar büyük ki. Bana yaptıklarının için 'ah' diyeceğine çok eminim. Allah'ıma güveniyorum çünkü. O gün nasıl bir gün olur, ben nerde olurum yaşayıp göreceğiz. Artık beklemektende çok sIkIldım. Yerimde sayıyorum sürekli. Tam icraata geçerken durduruluyorum. Sabret deniliyor. Sabrediyorum. Allah için sabrediyorum. Babam için. Hadi bir pireye(!) yorganı yakmayalım. Sabredelim.

Ben çıkıyorum kızlar. Yarım saat sonra eve gideceğim. Görümcemde gelsin bakalım.
Eşimin beni bu hallere soktuğuna şuan inanamıyorum. Filmlerde izlediğim, etraftan duyduğum herşeyin aynısını birebir ben yaşıyorum. Kendi aile yapımıza bunları yakıştıramıyorum. Böyle bir adamla evliliği seçip ailemize bunları yaşattığım için çok üzgünüm.

Gelişmeleri yazarım, dualarınızı eksik etmeyin.

canım burda o kadar sorun okudum ve ben de o kadar şey yaşadımki senin eşinin yaptığı çok masumca geldi bana açıkcası yani sonuçta yazdıklarında bir müstehcenlik yok sadece arkadaş gibi konuşmuş tabii yanına bırakma ama bu kapıyı çekip çıkacak bir mevzu değil inan bana. birde şunu anlamıyorum insanlar hangi sorunu yazsa boşan kurtul diyolar. burada bazı insanlara bende bunu söyledim ama gerçekte problemleri olan insanlardı. eşine bulduğun dosyaları tek tek göster ve gözünü korkut biraz küs ama daha fazlası inan abartı olur bence sonucta herşeyin bu güne kadar çok iyi gittiğini yazmışsın. İnşallah hep iyi gider.

Belki de herşeyin bir zamanı vardır. Sen ne kadar adım atarsan at o kapı sana açılmazsa çıkamazsın... Off çok üzgünüm gerçekten. Allah yardımcın olsun. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun inş.

canım ben konunun başını okumuşum bir baktım yorumum 48. sayfada hepsini okumadım ama kadınına hakaret eden bir adam (lafın gelişi adam) küfreden bir adam ! Sen içinden ne geliyosa mantıklı olan neyse onu yaparsın ama eşinin ailesinin seni desteklemesini takdir ettim açıkcası. Genelde böyle durumlarda haklı olan değil taraf olan tutulur. Allah yardımcın olsun ailen destek zaten sana. son karar senin en hayırlı kararı verirsin inşallah

ben mahkemenin bu kanıtları kabul edeceğini düşünüyorum. ben işletme öğrencisiyim geçen yıl hukuk dersi aldım. ve bu süreç içinde eğer biriyle nişanlıyken sizi aldattığında veya sizi terkettiğinde ona dava açabiliyorsunuz bunu öğrenmiştim. hatta çok şaşırmıştım ilgimi çektiği için de baya ilgilenmiştim. böyle bir durumda psikolojimi bozdu beni aldattı veya terketti diyerek dava açıp tazminat bile alabiliyormuşsunuz. tabiki o tarihlerde nişanlı olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. fotoğraflarla olsun, tanıklarla olsun ve nişan ile ilgili davetiye gibi şeylerle.sizin tabiki tazminatla ilgili bi derdiniz yok biliyorum ama bunun için böyle bir dava açabiliyorsanız sizin durumunuz için de açabilirsiniz diye düşünüyorum. yine de bir hukukçuya danışın derim bunun için ücret bile almazlar. ayrıca ayrılacağınızı eşinize açıklarken ben eşinizin sinirlenip size yine hakaret edeceğini düşünüyorum. bunu telefonunuzun ses kayıt cihazına kaydetseniz bu da sizin için delil olacaktır.

Tek kelime ile eşinin ailesine bayıldım böyle aileden bu görgüsüz nasıl olmuş hayret .Maalesef eşin klasik Türk erkeği gözlerimiz alışmış artık erkek saygısızlığına ..

En başından beri takip edenlerden biri de benim bu konuyu...
Bu kadar agresif bir insan ancak psikolojini bozar ama bence de tek başına gitme baba evine gelsin alsınlar seni...
Çünkü bu insan yakanı hemen bırakmayacak belli...
Allah yardımcın olsun.

edepli edeBinden susar edepsiz de Ben susturdum sanar ona dönmüş Bu iş.. şimdi sen Bu adama aynı dilden cevap vermedikçe korktun sanıyor ve daha da şiddetlendiriyor hakaretlerini.. korkutup sindiriyor seni aklı sıra.. Sen de ona aynı dilden cevap versen sen de onun giBi çirkefleşsen o esip gürleyen adam kedi yavrusuna döner.. kanlarını Bilirim Bunların.. karşilarındakinin sessizliklerini firsat Bilirler.. üstüne gittikçe giderler.. Allah yardımcın olsun Boşanmazsan işin çok zor..ya sen de içindeki edepli hanımefendiyi susturup onun giBi çirkefleşeceksin ki Bu o kadar zor ki, ya da susup susup , sakinleşip diğer maskesini takmasını Bekleyeceksinn. Sen anlattıkça karşimda BaBamı ve eski nişanlımı görüyorum..ikisi de ömrümü yedi.. ikisi sayesinde ben de çirkefleştim.. saygımı yitirdim Ben de sövdüm Ben de hakaret ettim alttan almadım.. Ben onu Bastırdıkça o susup alttan aldı.. Ben ona hakaret ettikçe o yalvardi ağladi özür diledi.. ama Baktım olacak giBi değil.. saygı Bitmişş yorulmuşuzz sevgi de Bitti zaten düğüne 1 ay kala attım yüzüğü.. ama şimdi ceremesini çekiyorum.. çünkü Böyle insanlar yüzünden tahammül sınırım yok denecek kadar azaldı.. kayBettım saBırımı.. yoruldum !!! ve ufacık ama ufacık saygısızlığa tahammülüm yok.. şimdi ki sözlüm öte git dediğinde çocuğa hayati zindan ediyorum.. çocuğun Bişey yaptiği ettiği yok ama sürekli saygısızlık yapacak Beni incitecek diye diken üstündeyim ve pençelerimi açmış hazırda Bekliyorum Bana Bişey dese de Ben de karşi taarruza geçsem diye.. olan aşk'a oluyor.. neyse.. Düzelmez. giden de senden gider unutma !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…