Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

konuyu baştan sona okudum üzülerek tabi ki...Allah hayırlı kararlar alabilmenizi nasip etsin...ben de boşanmanızın daha mantıklı ve adilce olacağını düşünüyorum hiç kimsenin başka bi kimsenin hayatını zindana çevirmek gibi bi hakkı ya da lüksü yok çünkü...ama benim hoşuma giden şey ailenizin tavrı ve olgunluğu herşeye rağmen yanınızda yer almaları ve size tekrar kapı açmaları Allah korusun bi de bunun tersi olsaydı...sakinliğiniz ve sabrınız da ailenizden geliyo sanırım sizi çok güzel bi şekilde yetiştirmişler ve ne olursa olsun yanınızdalar...maşallah diyorum ve bu zorlu süreçte sabırlar diliyorum...inşallah o insan evladından hayırlı bi şekilde kurtulur ve ileride bu zamanları gülerek hatırlarsınız...
karşınıza kıymetinizi bilen insanlar çıkması dileğiyle...sevgiler...

Dün akşam görümcelerim geldiler bize. Sizlerden iyi olmasınlar ikiside çok iyidir. Herşeyi iyilikle halletmeye çalışırlar her zaman. Eşim ne hoş geldin dedi ne hatırlarını sordu.
Büyük görümcem eşimin karşısına geçti, konuyu açacakken eşim sinirlendi birden. Tek kelime etmeyeceksin bu konu ile ilgili dedi. Sonra biz mutfaga geçtik. Konuştuk, servisi kaçırdığım olayı anlattım. Küçük görümcem o olayının son damla olduğunu anladı hemen. İçinde biriktirmişsin yaşadıklarını sonrada patlamışsın dedi. Kayınpederim çok üzülmüş, kayınvalidemede söylemişler. Kadıncağızın şekeri yükselmiş. Bütün bunları onlara yaşattığım için kahroldum. İncinmeyi hiç hak etmediler. Bütün bunları yaşamayı hiç haketmediler. Bir insan, insan olmadığı zaman çevresindeki herkese nasılda zarar verebiliyor. Tek bir insan kaç kişinin canını yakıyor.
Sonra büyük görümcem içeri eşimin yanına geçti. Ben küçüğü ile mutfakta kaldım. Eşime neden böyle yaptığını sordukça, yanlış yolda olduğunu hiç bir şeyin hakaretle halledilmeyeceğini söyledikçe eşim kendini haklı çıkarmaya çalıştı. Ben olayı ailesine aksettirmekle eşimin gözünden düşmüşüm. Bir kadın evinin içindekileri nasıl anlatırmış. Otobüsde bir sürü serseri varmış, niye servisi kaçırıpta o serserilerin arasında işe gidiyormuşum. Sonra içeri geçtim. Eşim ablası ile konuşuyor, yüzüme dahi bakmıyor ama bütün lafları bana söylüyor. Hakareti telefonu açmadığım için etmiş. Yalan söylüyorsun dedim. Ablanın karşısına geçmiş yalan söylüyorsun. Telefonu açtım, ikinci aramandan sonra hakaret ettiğin için 3.-4. aramanda açmadım. Sonra tekrar açtım tekrar hakaret ettin. Birdahada açmadım dedim. Ablasına sanki ben telefonu hiç açmamışımda o yüzden hakaret etmiş gibi aksattı. Eşimde karşındakini dinlemek adına hiç bir şey olmadığı için beni dinlemedi bile. ‘’Ben böyleyim, işinize gelirse’’ dedi. Ablası bir taraftan kardeşini bir taraftanda beni sakinleştirmeye çalıştı. Bende dedim ki, madem öylesin ozaman ablanda burada küçük kardeşinde burada onların önünde söylüyorum ya düzeleceksin ya düzeleceksin. Yok düzelmiyorsan ben seni çekemeyeceğim dedim. Eşimde kapı orda buyur, istersen sizinkileride ara dedi. Tamam dedim arıyorum, aldım telefonu elime, bi taraftan kan beynime sıçramış diğer taraftan ellerim titriyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Telefonu elime alıp bizimkileri arayınca eşimin yüz ifadesi değişti, beklemiyordu. Görümcem telefonu elimden çekti, kadıncağız yapma arama düzelecek diye yalvardı. Abla ben çekemeyeceğim bunu dedim. 5 ayda bitirdi beni çekemiyorum bunu dedim. Telefonu uzaklaştırdılar. Eşime dedimki bir kadının kocası adam gibi davranmıyorsa eşine, eşi sabredip kendinden ödün vermişse o kadının harekete geçmesi haktır dedim. Sen bana insan gibi davransaydında bende kimseye içinde biriktirdiğim derdimi açmasaydım. Bir kere olsun suratım asıkken sorsaydın derdin ne diye. Bir kere olsun karşına geçtiğimde beni adam yerine koyup konuşsaydın benimle. Derdimi ablana babana değil sana anlatsaydım. Ben sana ‘’ailene söylerim seni kendine çeki düzen ver’’ dediğimde seni tehdit etmedim dedim. Seni defalarca uyardım, sana defalarca şans verdim dedim. Ama sen boş boş tehdit salladığımı zannettin dedim. Uyarılarımı ciddiye almadın. Hani aileme bir söz vermiştin ‘’biz emanete iyi sahip çıkarız’’ demiştin dedim. Sözünün eri olsaydında bende dışarı yansıtmasaydım dedim. Senin yaptıkların bu hakaret olayı ile sınırlı değil bunu çok iyi biliyorsun dedim. Yiyorsa ayrılırsın, ben değişemem dedi bana. Dedim sen ayrıl hadi, madem bu kadar kolay bu iş, madem benimle bir derdin var senin, ozaman sen aç davayı dedim. Benim seninle bir sorunum yok ben neden açayım davayı dedi. Bu ne şimdi arkadaşlar? Şuan bile bunları yazarken elim ayağım titriyor sinirden. Ailesini arkama almışım ben, herkes onu kötü biliyormuş, bilsinmiş hiç umrundada değilmiş. Kimse sevmesinmiş onu.
Babasındanda nefret ediyormuş, o ne karışıyormuş, o kendi işine baksaymış. Birdaha karışırsa onu bilmem napacakmış. Ablasına birdaha babam karışmasın benim bir şeyime dedi. Ablası kendine çeki düzen ver, eşin gibi birine birdaha zor denk gelirsin dedi. Haksızsın dedi. Senin sevgin içinde seni çok iyi tanıyorum, söylediklerine pişman oluyorsun ama gururuna yedirip alttan almıyorsun ama bu yolda gidersende bitersiniz dedi.
Ablamla sonra odaya geçtik. Sarıldı, ağladı. Biz sensiz yapamayız dedi. Kayınpederim çok ağlamış zavallı adam. Sen kardeşimi bırakırsan o adam emin ol ona zarar verir,annemde hiçbir zaman oğlunu affetmez dedi. Her evlilikte böyle şeyler olurmuş, ben haklıymışım ama hep birlikte idare edelim dedi, düzelir dedi. Düzelmeyecek abla dedim. Biraz daha sabret dedi, düzelmezse tabi ki hayatının sonuna kadar çek demiyorum dedi ama biraz daha zaman tanı dedi. Dedim ne için zaman tanıyacağım ona? Eve geliriz işten doğru düzgün muhabbet etmez, etsede sonu kavgaya dönüşür hakarete başlar. Onun tek sevgilisi televizyonu ve bilgisayarı. Ben evde kendimi bir eşya gibi hissediyorum dedim. Benim için ölürdü, nişanlıyken tartışırdık onu bırakacağım diye ödü kopardı dedim, artık onlarda bitti dedim. O seni kıskanıyor, sırf kıskançlığından huysuzlanıyor dedi. Dedim kıskanmak mı? Bulaşık makinesinin arkasını silmeyeceksin diye diretmekte mi kıskançlık? Yemeği beğenmeyip kaşığı masaya fırlatmakta mı kıskançlık? Şarj aleti kayboldu diye sanki ben kaybetmişim gibi hakaret yağdırmakta mı kıskançlık?
Bir koca sinirli olur tamam. Alttan alırsın, susarsın. Her tartışmayı büyütmezsin, büyütmemek lazım. Ama kadın sustukça adam üstüne üstüne geliyor ve hakarete varacak şekilde konuşabiliyorsa ve benim sInIrımı anlamayıp ben böyleyim diyorsa o adam alttan alınmaz dedim.
Bizimkiler onu çok şımarık büyüttüler dedi görümcem. Her dediğini yaptılar dedi. Para istedi para verdiler, annem kızdı babaannem karşısına geçti cocuğa kızma diyordu dedi. Babam kızardı annem savunurdu dedi. Sıkıntıya hiç gelemiyor dedi. El bebek gül bebek.
Gece 12 ye kadar oturdular sonra bana teselli vererek, düzeleceğini söyleyerek gittiler.
Onlar gittikten sonra yattım bende. Sabah uyandım eşim yanımda yok. Yastığını battaniyesini almış salonda uyumuş. Ablasıda küsseniz dahi yatağınızı ayırmayın sakin demişti gitmeden. Eşimin bu ikinci yatak ayırması. İlkindede msnde kızlarla konuştuğunu yakaladığımda ayırmıştı. Hey gidi..

Babamların gelmesini bekliyorum ama öyle yoruldum ki hep bir şeyleri beklemekten.
‘’Bu işin sonu hayır olmayacak’’ demiştim eşimle tanıştığımızın 2. haftası. ‘’Hayırlı olmasada seni istiyorum’’ demişti. Keşke kendi bildiğimi okusaymışımda, bu mantıksız adamın kafasına göre hareket etmeseymişim.

İş yerindeyim kızlar çıkıyorum şimdi. Cevap vermedikçe yorumlarınızı okumadığımı zannetmeyin lütfen. Evde cevap yazacağım eğer vaktim olursa bugün. Sağolun.

cok üzüldüm sen daha nışanlıyken tanısmıtık.. neler neler olmus senın hayatında offfffff

canım seni çok yıpratmış bu adam ... ama sırf ilerde zerre kadar dahi pişmanlık çekmemek için istersen bi kaç afta ayrı yerlerde olun onu bir deneyin.zaman ver ona .. geldiğimde seni istedğim gibi bulucam de ve ailene git... sonra geldğinde yine aynı ise ozaman ayrıl ...onun için olmasada bile ailesi için bu şansı ver belki üstüne gider adam ederler onu .. ]gerçibabaya bile saygısı yok sölediğine göre bildiğini okur gibi görünüyor ama dedğim gibi zerre kadar keşkelerin olmaması adına birde böyle denesen.. bunu sölemek çok zor sana tabiki şimdi biz bunları yazınca koly geliyor tabi .. aynı şeyi ben yapabilrmydm bilmiyrm ama keşkelerde çok yıpratır insanı....

hakkında hayırlısı olur inşallah...

Son düzenleme:
Nasıl söze başlasam bilemedim açıkçası... Çok üzüldüm bu genç yaşında yaşadıklarına... Ne kadar zor şeyler yaşamışsın hemde cicim aylarını yaşaman gereken dönemde. Hadi onları geçtim gerçi onlarda geçilecek şeyler değil ama sabretmişsin, sonradan pişman olmamak adına dayanmışsın ama olmayınca olmuyor işte... Bir kere affettin mi nasılsa affediyor deyip aynı hata olmasa bile başka hatalar ile gelip seni üzebiliyorlar. Sustukça tepene çıkıyorlar yüzsüz olanlar susmasan da çıkıyor... Her seferinde daha ağır yaşanıyor tartışmalar. Her evde tartışma olur, mutlaka olacaktır ama kişiler kavgayı bile saygı çerçevesinde yapmak zorundadır. Hakaret etmek ne demek ya ... Kaldırılacak bir durum değil gerçekten de... Herkesin ailesi kızını el bebek gül bebek büyütüyor sonra evlendiriyor ben kızımı hiç üzmedim al sen üz diye mi evlendiriyor, bir erkeğe emanet ediyor. Bu kadar basit mi eş erkeklerin gözünde. Artık her şeye şüphe ile yaklaşmaya başladım. Eşin belki ablasının da dediği gibi sevgisini içinde yaşıyor ve pişman olduğu halde bile sırf gururundan söyleyemiyor ama bu onu haklı göstermez. Ortada devamlı tekrar eden bir suç varsa ve bunu değiştirmek için çabalamıyorsa daha devam etmenin, kendini yıpratmanın bir anlamı da yok. Ailesine çok üzüldüm sizin için onlar bile çırpınıyor ama eşinin umrunda değil. Sanırım sen gidince farkına varacak ama geç olacak. Allah'ım sana bundan sonra mutlu , huzurlu bir hayat versin. Bir daha bu tarz olaylar ile seni sınamasın. Ayrıca içinde rahat olsun bence sen çok fazla bile çabaladın evliliğini yüretebilmek adına, kendi başına eşinin hiç desteği olmadan yürüttün bu zamana kadar vardır herşey de bir hayır. Allah yolunu açık etsin ve sabırlar versin. Dualarım seninle...

kesinlikle cekme canim, o seni zerre kadar hak etmiyor...
hadi diyelimki sinirliyken agzindan kacti o laflar, peki ya sonra insan biraz bile pismanligini belirtmez mi, hala kendini hakli görüyor ama beyefendi...
ve herseyin üstüne bir de yatagi ayirmasi...
senin esin hic zora gelemiyor cünkü onu bugüne kadar hic zora kosmamislar...
hersey hep istedigi gibi olmus...
ama sen onun istedigi gibi asla...
görümcem düzelir demis ya, hayir canim yok öyle bir sey kimse düzelmez, sadece sen alirsin ve sen degisirsin...
ve bir gün bakarsinki sen bile kendini taniyamaz hale gelmissin...
ailen gelsin, herseyini ayarla ve onlara beraber git...
hemen dava acar misin acmaz misin biliyorum ama ilk önce bir git..
o kendini vazgecilmez saniyor heralde ama öyle olmadigini görsün...
hakkinda hayirlisi olsun canim...

Sensible,sevgili kardeşim..
Aklım hep sendeydi.Telefondan okuyabiliyor ama cevap yazamıyorum.
Çok merak ettim seni ne zaman gelsen yeni kötü bir haber geliyor diye kaygılanıyorum.
Eşinin ailesinin "arabulucu" ülkenin neresine gidersen git aynıdır.Seni çok seviyor olabilirler,kıymet veriyor olabilirler.
Ama asla objektif olamazlar.Sana geçer,sabret derken ne olursa olsun yuvanızı değilse bile kardeşlerini düşünüyorlar.
Kimse kardeşinin boşanmasını,böyle bir gelini kaybetmeyi istemez.Yarın ağzın burnun dağılsa yine gelseler yine sabret geçecek.el birliği ile düzelteceğiz her aile de olur böyle şeyler diyeceler.Hiçbir vakit çıkıp da bu hayat çekilmez bırak şu insanlıktan çıkmış kardeşimizi demezler.diyemezler.. canı onların dünyanın en berbat insanı dahi olsa kardeşleri..
bütün bunları bilmeme rağmen çok kızdım onlara,bile bile göre göre üstelik onlara verdiği cevaplara rağmen.hala olumlu adımlara yönlendirmek istemelerine çok kızdım.düşün ki bu insanlar senin sevgini kazanacak kadar kıymetli insanlar.ya kötüleri neler çekiyor kızlarımız demek ki..!!
Kıskançlık dedikleri noktada ise delirmemek için kendimi zor tuttum.Arabam yok! Otobüs metrobüs ne zıkkımsa onlarla takılıyorum.Ne namusuma bir leke geldi ne biri kalçama elledi ne bir serseri bir laf etti? Eşin otobüse her bindiğinde kaç tane kadın var acaba hangisini avuçluyor diye düşünüyor galiba !!! yoksa insanın bazı detayları düşünebilmesi o çirkinliğe de hakim olması gerekir.Sana dedim çirkinleşecek seni basitlikle duyarsızlıkla servisi kaçırıp otobüste serserilerle flört edebilecek bir konuma getirecek.. bu o.. eşin.. lafım var da nikahlı kocan,saygım ona değil sana..

Eşin açıkcası beni daha da çok şaşırttı.Ablasının laflarına savunmaları,işine gelirse tavırları,bitişe yakın duruşu,bu kadar ukala bencil olması.. bunlar burnum düşse almam halleri mi yoksa cidden o da evlilik bitsin mi istiyor bilemedim.En vicdansızı bile tutamayacağını bilmesine rağmen evet haksızdım hata ettim affet diyebiliyor.Eşin ise gerçekten haklı olduğunu düşünüyor galiba.

5 aya bu kadar başarılı bir hakaret eğrisi sığdırabilen bir eşi istersen 50. aya kadar da bekle..göreceksin kendini ne kadar geliştirecek.hakaretleri ne kadar da çeşitli ve yaratıcı olacak.yavaş yavaş şu an kendine güvenen halin de yok olacak.
"yiyorsa ayrılırsın" kelimesini de otur bir düşün.ve kendini güvene al! hukuki olarak hatta kolluk kuvvetli açısındanda.kendine yediremeyecek.seni aşağılık gördüğü için bunu bana nasıl yapar beni nasıl bırakır o kim ki beni bırakacak diye düşünecek.çok korkutuyor beni eşin. ki ben eşin gibi bir adamla büyüdüğüm doğduğum günden beri sensible.. sen eşini boşayabiliyorsun boşanamayan bağlarda var.buna rağmen korkuyorum seni için.bu adam sana zarar verebilir.yani iyi ki yanında yatmamış diyeceğim sakın yanlış anlama.kendine çok dikkat gözü açık ol,paranoyak ol demiyorum.bir yerde tak edecek ona aranızdaki gerginlik.. saldırabilir cinsel olarak saldırabilir bilmiyorum ben şüpheci biriyim.hep en kötüyü düşünür önlemi alırım.çoook dikkat et çok..

şimdi diyorsun ki kaç yıldır tanıdığım adamı bana canavar gibi anlatıyorsun ,abartıyorsun.Abartmayı çok istiyorum sensible.. ben abartıyor olmak istiyorum.yaygara yapmak istiyorum ben kötü olayım eşin iyi olsun istiyorum.ben bu adamı tanıyorum.lanet olsun ki tanıyorum.yetiştirilme tarzı benmerkezi psikoloji ben doğayım diye bu dünyayı yarattı Allah psikolojisi.. off ki ne off..

bir sonraki adımın ne olacak bilmiyorum ama o güne kada ronu tahrik etme.sinirlendirme ne bileyim bir laf eder altta kalmayayım diye karşılık verme.sana zarar vermesine sebep olacak hiçbir aşamaya getirme ilişkiyi.bir arkadaş harika bir laf etmiş.bu tip insanlar sizi çirkefleştirirler.bir bakarsın ki sende ona benziyorsun. onun gibi hakaret ediyorsun açık arıyorsun bir bakmışsın kötü biri olmuşsun.. ben sensible.. beni tanıyanların bir kısmı ne kadar mükemmel olduğumdan bahsederken bir kısmı ne kadar çirkef olduğumdan bahsetti.. Allah bana da böyle bir ruh hali layık gördü.senin 5 ay yaşadıklarını ben 25 yıl yaşadım.bir gün hakaret duydum ertesi gün ne kadar zeki olduğum söylendi.çirkefleştim,çirkinleştimm denge sorunları arasında büyüdüm.

derdine dert katmak istemedim anlatarak sadece bil istedim.yalnız değilsin böyle adamlar çok ve hayat hatta evlat sahibi olup hayatlar tüketiyorlar.sen Allah yardımcın olsun..Seni seviyorum biliyorsun,dualarım seninle..

Derinss canım,

Sanki biraz önce kayınvalidemle konuşulanları duymuş gibisin. Sanki duydunda bana ‘’bak ben sana demiştim gibisin’. İnanamadım. Az önce aradı kayınvalidem. Yapıcı bir şekilde konuştu yine ve sanki beni tutuyormuş gibi görünüp eşimi savundu alttan alttan. İnanamadım. ‘’Kızım oğlum seni kıskanmış, sen buraları bilmiyorsun o seni düşündüğünden huysuzlanmış. Oğlum aile içi olayların duyulmasından pek hoşlanmaz. Böyle şeyler olur normal her evlilikte var. Bizim insanımız, buraların insanı biraz kabadır. Senin yemene içmene karışmıyorsa alttan al’’. Aynen söylediklerini aktarıyorum. İş yerindeyim, etraftan duymasınlar diye ‘’akşam geleceğiz anne, konuşuruz’’ diyebildim sadece.
İnanamıyorum. Resmen ‘’sen niye eşinle yaşadıklarını anlattın, sus otur kahrını çek, biraz alttan al normal bu gibi şeyler’’ demek istedi. Telefonu kapattıktan sonra düşündüm, yok dedim aramız düzelsin diye diyordur dedim ama bir kez daha düşününce aslında oğlunu savunduğunu anladım. Zaten daha önceden eltisinin kızı kocasıyla arası bozulup baba evine döndüğü için ‘’Öyle olur mu, insan biraz idare eder evliliğini’’ tarzında konuşmuştu. Şok etti beni ama yinede beklemiyordum bunu. Oğlunun huysuzluğundan bahsediyordu bana devamlı, sürekli eşimin yanında beni savunuyordu ama haklısın derinss her ne kadar beni tutuyormuş gibi görünselerde nihayetinde ben el kızıyım eşim onların canı ciğeri.
Şuan yeni bir şaşkınlık yaşıyorum yinede. Ne kadar safım. Görümcem ‘susup çekme, sen eski kadınmısın ki her şeye susacaksın elbette hakkını savunacaksın’ der hep. Bir yere gitmek ister eşim müsaade etmese karşısına geçer, kızı çok sıkıyorsun abartıyorsun ne var bunda gelsin der. Evlendim evleneli ‘sensible kendini savun. Sinirliyken sus tamam alttan al ama siniri geçtikten sonra yumuşama sakın hatasını bilsin anlasın’ diye konuştu her zaman. Şimdi onada mı süphe ile yaklaşmalıyım artık diye düşünmeye başladım.

Kayınvalidem bir hususta haklı. Tabii ki her sorununu, en ufak şeyi gidip anlatmayacaksın kimseye. Ama bu ufak bir sorun değil. Benim onurum incindi. Benimde bir ailem var, yetiştirdiler bu güne kadar getirdiler, elin adamı hakaret yağdırsın diye mi? Kayınvalidemde kocasını idare etmiş hep. Zamanında bana çok çektirdi ama kayınvalidem hep arkamdaydı çok iyi kadındı diye anlatır hep. Sanırım benimde oğluna bütün hayatımı feda etmemi bekliyor. Ben onları üzdüm diye düşünürken meğer kayınvalidem farklı düşünüyormuş.
Bugün gittiğimde konuyu açarsa güzellikle söyleyeceğim her şeyi. Kimseyi incitmeden, kırmadan açık açık yüz yüze söyleyeceğim.
Dün geceye kadar eşimle hiç konuşmadık. Öyle rahattım ki anlatamam. Görümcem iki kere aradı moral verdi sürekli. Sakın ayağına gitme o gelsin özür dilesin dedi. Nitekimde öyle oldu. Eşim tıpış tıpış gelip özrünü diledi. Ben neden böyleyim bilmiyorum, itiraf edeyim seni çok kıskanıyorum ama doğru düzgün konuşarak anlatamıyorum bunu hemen sinirleniyorum dedi. Bu durumun hoşuma gittiğini sanma sakın dedi. Seni çok seviyorum, seni üzdüğüm için bin pişman oluyorum, sana bir şey olursa yada beni bırakırsan yaşayamam ben bunu bil dedi. Sana sevgimi belli edemiyorum diye, seninle muhabbet edemiyorum veya kavga ediyoruz diye seni sevmediğimide sakın düşünme dedi.
Bende tek bir şey söyledim. ‘’Benden hiçbir şey için özür dileme. Ne zaman bu huylarını terk eder, bana insan gibi davranır hakareti bırakır, sürekli her şey için sorun yaratmazsan benimle ozaman konuş dedim. Aksi takdirde istersen sev, istersen kapımda yat gece gündüz ben ablana söylediğim gibi cekemeyeceğim dedim. Hiç ses etmedi. Sonrada konuşmadık hiç
Dün kardeşim aradı yine. Eşin olacak adama 3 ay tanıyorum dedi. 3 ay içinde düzeldi düzeldi, düzelmedi istersen sen onsuz onun aşkından öl, istersen hastalanıp yataklara düş şerefim üzerine yemin ederim ki uçağa atladığım gibi gelip seni alacağım ordan bilmiş ol dedi. Adam olmazsa senin yüzünüde göremez diye konuştu.
Sürekli arıyor bizimkiler. Babamlada konuştuk dün. Ben şuan hiç bir şey olmamış gibi davranacağım kızım ama bilki içinde eşine karşı bir kırgınlık var dedi. Evlilik hemen yıkılmaz, iki taraflı idareyle rayına oturur her şey ama sadece senden beklerse bir şeyleri o evlilik evlilik değildir zaten biter dedi. Şuan için susuyorum ama en ufak bir şey olurda duyarsam artık susmam dedi. Ve eşimi telefona istedi daha sonra. Annemde konuştu eşimle havadan sudan muhabbet ettiler. Canım ailem yine her zamanki gibi asildiler. Bana yapılana karşı yinede eşim telefonda annemlere güldüğüne göre iyi konuştular.

Derinss’cim inan bende artık senin dediğin gibi bazen kendimi tanıyamıyorum. Eskiden daha sakin, daha sabırlıyken artık insanların yaptıkları en ufak saygısızlıklarına (her zaman dışa vurmasamda) öfkeleniyorum.İnsanın babasından bunları görmeside kolay ve çekilir bir şey değil elebette. Şimdi benimde bir evladım olsa, 20li yaşlara geldiğinde babası için tıpkı senin söylediklerini söyleyecek belkide. Bir insan huysuzsa birden fazla insana zarar veriyor. Ve anlamadığım bu huysuz insanlar diğer insanlara zarar verdiklerinde, psikolojilerini alt üst edip dünyayı onlara zindan ettiklerinde içlerinde en ufak bir acıma hissi olmuyor mu? Allah kimseyi ailesi ile sınamasın.

Bende seni çok seviyorum arkadaşım, etrafımda hep senin gibi aklı başında mantıklı insanlar olsun istedim herzaman. Olayların detayını hiç kaçırmıyor sanki içimi okuyorsun. Uzaktan beni izler gibisin. Çok sağol desteğin için. Hepiniz sağolun.

Son düzenleme:
canım konuyu en başından beri okumaya çalıştım öncelikle allahtan sana sabır diliyorum.
ben nasıl bir yorum yapacağımı bilemiyorum yanlış şeylerde söylemek istemiyorum kızma bana olur mu ?
ilk başta eşin çok büyük yanlışı ört bas etmeye çalıştı hatasını kabul etmedi ve sonra sen bu olayı kabullenemedin sindiremedin bir türlü bu çok zor tabiki
bana kalırsa eşin o görüşmeleri yaparken rahat davranmış kendinin sadece arkadaşlık adı altında dediği bu görüşmeleri çok masum görmüş dediğin gibi zaten çapkın bir gençmiş zamanında kendi egolarını tatmin etmeyi sürdürmüş.
sen onun bu açıklarını yanlışlarını yakaladığında ve sonrasında gelen duygusal ve fiziksel ayrılıklarda olayı bu duruma kadar getirmiş ve eşin bunları sana unutturmak yerine daha da kötü olmuş

bana kalırsa eşin seni seviyor sadece kendini kontrol edemiyor mutsuzluk bu olayı buralara kadar getirdi mantığını kullanamıyor sensizliği bilmiyor tahmin edemiyor
ama seni kaybederse çok kötü olacak keşke herşey başa sarılabilse daha ilk olayı ona ilettiğinde senden özür dileseydi ve tutumunu düzeltseydi senin herkesten değerli olduğunu hissettirebilseydi sana bunlar böyle olmayacaktı belki unutmazdın ama tekrar güvenebilirdin tekrar deneyebilirdiniz herşeyi
inan yazarken ikiniz içinde çok üzülüyorum çünkü aşkla başlayan bir evlilik ve kısa sürede gelişen üzücü olaylar ve aşk unutuldu gömüldü toprağa sevgi hissedilmiyor ne olur diyorum allaha herşey sabah uyandığınızda değişse gözlerinizin içine baksanızda görseninz mutluluğu umudu herşeye yeniden başlamaya karar verseniz söz vermelere bile gerek görmeden aşk için yuvanız için .allahım size yardım etsin bunu bütün kalbimle diliyorum .

bu kadar güzel anlatılamazdı
noktasından virgülüne katılıyorum

Çok güçlü bi kadınsın.Duruşunu asla bozma..Eşinin ailesine daha doğrusu annesine diyecek bişey bulamıoyırum.Benim k.walidemin benzer versiyonu..

Bende çok severdim k.walidemi hep beni destekler gibi görünürlerdi.Ama eşim bana şiddet gösterip olay onlara yansıdıgı zaman gerçek yüzlerini gördüm.asla güvenme sonra bide neden güvendim diye üzülürsün..Oğullarını atıp seni tutmazlar.Eşinde düzelmeyecek gibi görünüyor.Allah yardımcın olsun..

Amin canim. Ailemin yanimda olmasi tabii ki bana güc veriyor. Onlar yanimda olmasalar sanirim yalnizlik icinde bogulurdum. Her ne kadar uzaktada olsalar yanimda olduklarini hep hissettirdiler, Allah onlardan bin kere razi olsun. Bana bin yil ömür verseler onlarin hakkini ödemem imkansiz. Cok sagol.

cok üzüldüm sen daha nışanlıyken tanısmıtık.. neler neler olmus senın hayatında offfffff
Edacim hayat bir anda ters düz oluyor iste. Ama ben taa nisanliyken önlemini net bir sekilde almadim ve bunun pismanligi icindeyim.

Esim, aileme bir keresinde "herkes kizini büyütüp yetistiriyor sonrada elin adami gelip aliyor bu adalet mi" demisti. Emanete dogru düzgün sahip cikilmiyorsa adalet degil hayir. Sevgisini icinde yasasin o, bana icinden sevgi besleyip disari kan kustugu zaman bana hic bir faydasi yok ki o sevginin.
Beni sevmesinde ya. Ben saygi istiyorum, bu saatten sonra artik sevgi beklemiyorum. Suclar, hatalar insanlar icindir, benim sanki hayatimda hic hatam olmadi mi, oldu mutlaka ama tekrar edince artik hic birseyin kiymeti kalmiyor. Su yasadiklarimdan sonra 50 yasinda ikinci evliligini yapmak üzere olan bayanlar gibi saygi ve huzur istiyorum. Oysa daha 24 yasindayim, yeni evliyim. Nisanliyken nisanlilik dönemine kim iyi demis berbat bir dönem derdim, simdi ise cicim aylarinin cok güzel gectigini söyleyenlere ayni seyleri söylüyorum.

Ben esime ne yaptim bilmiyorum ki. Neden böyle davraniyor bana diye sorguluyorum hep. Gerci sadece bana degil en yakinlarina böyle ama sonucta ben 3.5 yil bekledigi, o cok sevdigi(!) karisiyim! Daha yeni evlendik ya yeni!! Hani evlenince yanindan bir dakika bile ayirmayacakti beni - evin icinde bile. Benimle ilgili kurdugu hayallerin hic birini gerceklestiremedi. Hepsi bos lafmis.
Esim bir cocuk gibi "sen benim dedigimi yapmazsan al iste bende senle beraber uyumam" havalarina girdi. Ama ne oldu, ertesi gün tipis tipis geldi girdi yataga.
Bende düzelecegini zannetmiyorum. Dün kayinvalidemlerdeydik, onlarada söyledim aynisini. Düzelmez dedim.
Suan elim kolum bagli bir vaziyette babamlari bekliyorum.

Evet o kizlarla msnde afedersin fingirdesirken aklinin ucundan bile gecmedigim kesin. Zaman zaman msnde konusurken yarim saat 1 saat yazmadigi oluyordu. Ya uyuykalmis oluyordu, ya iceri gecmis, yada gazete okuyor. Mutlaka bunlarda olmustur, olmamistir demiyorum. Ama bazi anlardada yalan söyledigi cok bariz ortada iste. Kim bilir hangisine kamera acmisti. Ben kamera ac derkende hep bir bahane.
Kontrölsüz oldugu kesin canim. Sinirlerine hakim olamiyor, anlik patlamalari var. Daha öncede dedigim gibi, sinirli olabilir illa herkes kedi gibi olacak diye birsey yok, ben onu zaten öyle kabul edip sevdim, hic bir zamanda esim cok sinirli diye kendi kendime dert yanmadim. Ama bildigin gibi konu bu degil. Ne kadar sinirli olursa olsun hakarete varan sözleri sarfetmemeli, o kadar rahat davranmamaliydi.
Ayrica cok güzel seyler yazmissin sagol canim, ama bu saatten sonra hic birsey düzelmeyecek - daha fazla hasar almadan bitsin istiyorum.

Dün kayinvalidemlere gecmeden görümcemler, kayinvalidem hepimiz bir tanidiklarinin dügününe gittik. Kizi taniyorum ayip olmasin diye gittim bende.
Kayinvalidem herzamankinden farkli davrandi bana. Mesafeliydi. Haftada bir kere görüsebiliyoruz, gittigimde bogazima atlar kendi oglunu gördügünden fazla beni gördügü icin sevinirdi. Dedim acaba oglunun yaptiklarina utandigi icin mi mesafeli. O mesafeli durdukca ben yakinlik gösterdim ki esimle yasadigim sorunun onunla asla bir ilgisi olmadigini bilsin diye. Ara ara sicak arara soguk ve mesafeli davrandi yine. Önceki gibi degildi. Dügünden sonra eve gelecekken, kayinvalidem bize gidelim baban seni bekliyor dedi. Ablamda "esi bizden alacagini söyledi anne, hem bizde otururuz isterlerse bizde kalirlar, sen git ben sensibleyi alip götürecegim bize" dedi. Kayinvalidem normalde üstelemezdi hic. Surati asildi, baban bekliyor dedi kizarak. Ablamda kötü kötü bakti annesine. Niye böyle yapti kayinvalidem anlayamadim. Dedim abla bende babami görmek istiyorum, sana yine gelirim baska zaman, babami görmeden olmaz. Ciktik yola esim aradi. Dedim size geciyoruz. Niye dedi, ablamdan alacaktim seni hani öyle anlasmistik dedi. Dedim annem babamin beni görmek istedigini söyledi, plani o yüzden degisti, artik ordan geceriz eve dedim. Tamam dedi kapatti. Eve geldik, babam beni görür görmez aglamaya basladi. Koskoca adam gözümün önünde agladi, benide aglatti. Bir taraftan kücük görümcemde agladi. Kayinvalidem haric hepimiz. Birdaha beni asla böyle üzüntülü görmek istemedigini söyledi. Ben oglumla güzelce konustum, bayada dinledi beni, adam olacak dedi. Hepinize söylüyorum dedi eger hataliyken üste cikmaya calisirsa birlik olup onu susturacagiz dedi. Seni üzmesine izin vermem dedi. Sonra kayinvalidem niye agliyorsun dedi bana bilseydim aglayacagini getirmezdim buraya seni. Dedim ki ben sizi üzdügüm icinde üzüldüm, esim bana ne yaparsa yapsin herzaman icin sizin basimin üstünde yeriniz var. Ama sunuda söyleyeyim, ben hakaret esitmek icin evlenmedim. 24 yasindayim cocuk degilim, sürekli azar isitmeyi kabul etmiyorum dedim. Esim sinirli olur, idare ederim ama benim haklarimi eziyor onurumu zedeliyorsa ben karsisina gecerim dedim. Kayinvalidem üzerimizde nazar oldugunu söyledi. Oglunu oldugu gibi kabul etmis. Bence yaptiklarini hata olarak görsede fazla büyütmeme taraftari. Cünkü cok idareli bir kadin. Kimseyle arasi bozuk degildir, herkes cok sever onu. Bende öyle, cok seviyorum ama ben hataliymisim gibi bana mesafeli davranmasi hos degildi. Bende hic ezilmedim bu davranisin altinda. Cünkü hakliyim. Cünkü durduk yere hir gür cikaran ben degilim. Kayinvalidem dediki ben ogluma hic birsey demedim daha fazla sinirlenmesin diye. Kayinpederimde diyeceksin dedi. Anne olarak söylemen lazim, beni bir dinler seni iki dinler neden birsey demiyorsun dedi. Kücük görümcemde annesine ayni seyleri söyledi annesine. Kayinvalidem yapici olmaya calisti yine. Ama oglunu idare etmedigim icin bana karsi bir darginligi var.
Napayim? Zamaninda her dedigi yapilmis, hep onun istedigi olmus diye, tamamen farkli bir yetistirilme tarzi ile büyümüs olarak esimin ben merkezli olmasini kabul mu edeyim? Ben gelin gittigim ailenin herseyini kabul eder, ayak uydururum, bu benim görevimdir ama haklarim cigneniyorsa ömür boyu sabir gösterebilecek karakterde degilim malesef.

Belli bir olgunluğa erişmiş seven erkek sanal alemde karı kız muhabbeti yapmaz ta baştan güvenini yıkmıştı sanırım o yıkılıncı sonuda tez geliyor evliliği sonlandırmanın, nişanlıyken kızların çok uyanık olması gerek birde bu zamanda boşanmak olabilir gözüyle bakılıyor eskiden çokta katıymış, birde bu erkekleri iyi yetiştirmiyor aileler

Kayinvalidenin son davranislari hic hos degil bence,
genel anlamda hem kendi ailenden hem esinin ailesinden
sana cok büyük bi baski var. idare et, düzelicek, her evlilikte olur...
tamam belki esin simdi düzelecek, belki babasinin konusmasinin etkisi bi kac ay sürecek
ama ya sonra?
yine ayni ruhhaline dönecek... cünkü esinin kisiligi bu, degismez... sen hic bi insanin kisiliginin degistigini gördün mü?
anca bi süre kötü huylarini yansitmaz, icine atar... ama gün gelir icine attigi tüm o siniri birden cikarir.

bi kac ay sonra yine böyle olunca, yine sabret denilcek...
sonra yine
sonra yine...
ömrün böyle heba olur...

ne yapmayi düsünüyorsun tatlim? babanlarin gelmesine bi kac gün kaldi, onlarla gidecek misin?
yoksa kardesinin demesi gibi 3 ay süre mi vericeksin?

ÇOK DOĞRU...

Artık bende bıktım bizleirn ezilmesinden erkek yapınca iyi yapıyor o yapar erkek nolcak sanki, kadın yapınca kadına takılmayan lakap pis laf kalmıyor... ben tahamül edemiyorum artık böyle seylere erkek daima ne olursa olsun üstün tutuluyor onların isteklerine boyun eğdiriliyoruz... yeter artık... bu toplum kadınlarına sahip cıkmıyor... kadındır ezin gitsin nolcak sanki dimi

Kayinvalidenin son davranislari hic hos degil bence,
genel anlamda hem kendi ailenden hem esinin ailesinden
sana cok büyük bi baski var. idare et, düzelicek, her evlilikte olur...
tamam belki esin simdi düzelecek, belki babasinin konusmasinin etkisi bi kac ay sürecek
ama ya sonra?
yine ayni ruhhaline dönecek... cünkü esinin kisiligi bu, degismez... sen hic bi insanin kisiliginin degistigini gördün mü?
anca bi süre kötü huylarini yansitmaz, icine atar... ama gün gelir icine attigi tüm o siniri birden cikarir.

bi kac ay sonra yine böyle olunca, yine sabret denilcek...
sonra yine
sonra yine...
ömrün böyle heba olur...

ne yapmayi düsünüyorsun tatlim? babanlarin gelmesine bi kac gün kaldi, onlarla gidecek misin?
yoksa kardesinin demesi gibi 3 ay süre mi vericeksin?

Gözyaşlarıyla okudum dersen inanır mısın?
Birtanem lütfen lütfen lütfen!
Ailen geldiği zaman toparla eşyalarını ve git!
Daha fazla kalma o adamın yanında,o adam değişmez,üstüne üstlük seni daha çok üzecek diye korkarım.
İnan ki yürümeyen evliliğe verilen her şans kadının ruhunda yeni yeni onarılmaz yaralar açıyor.
Yaşadım biliyorum,biliyorsun...
Neden toparlanmam zor oldu sanıyorsun?
Evlilik zorla uzadıkça inan bitince de acıları unutmak da zor oluyor!
Bitir birtanem,bitir canım benim!
Genceciksin,hayat daha yeni başlıyor senin için!
Ben 31 yaşımda yeniden başladıysam sen neler yaparsın!
Allahım yardımcın olsun inşallah!
Dualarım seninle bunu sakın unutma!
Seni çok seviyorum....

Esin hic kimseye, hic birseye saygi duymuyor, sadece hep kendi istedigi olsun istiyor hemde sorgulanmadan..
Annesi babasi saymayan bir adam el kizina da böyle davraniyor iste..
Bir kac gün belki bir iki hafta "normal" olur belki esin ama emin ol yeni vukuati gecikmeden gelir..
Suan yasadiklarini hic ama hic haketmiyorsun, daha 5 aylik evliyken evlilikten böylesine bikmis ve kötü tecrübeler edinmis olman gercekten cok üzücü..
Kararin ne olur bilmiyorum ama bence esin asla düzelmez ve böyle devam ettigi sürece senden artik kendine bile fayda gelmez..

kendinden yolun başındayken taviz verme....
ben 5 sene hep affettim.. aldatıldım affettim.
dayak yedim affettim.
hakaret duydum affettim..
gırtlağıma kadar borca soktu beni affettim..
çok geç kaldım haberin olsun..
geç kalmadan yapman gerkeni yap sensible..
çok gençsin.. seni bağlayan hiç bir şey yok.
neden çekesin,neden hep hayalkırıklığı yaşayasın..
allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…