Pek sanmam canım. Gururuna yediremez beyefendi. Kaldı ki gelse bile eski karısı yok artık karşısında. Resmen vur ensesine al lokmasını modundaydım şimdiye kadar ama geçti o alttan almalar, yapıcı tavırlar, susmalar. Bu saatten sonra gelse ailesine karşı mı duracak, başka ev mi açacak, benim ailesiyle görüşmememe razı mı olacak? Hiç sanmıyorum. Kaldı ki daha önce de ne sözler verdi tutlmayan. Bundan sonra bu rahatı görmüşüm kendimi tekrardan aynı ateşe atar mıyım!
Kızlar size söyleyeyeim ne yapıyorsak biz kendimize yapıyoruz. Aman tatsızlık çıkmasın, aman maddi sıkıntıya sokmayalım, ay yok onlar büyük (ailesi için) ayıp olur, yok erkektir gücüne gider. Yahu onların da demesi gerekmez mi; bu kız ilk defa evleniyor istekleri vardır, anne evinden geldi yabancı yer alışmamıştır, belki hiç yemek yapmadı zorlanmasın, annem ona yabancı belki söylediğine alınır çok yüz göz etmeyeyim. Hiç böyle düşünceli hareketler görmedim ben bunca zamandır sevgili eşimden. Biz onları gözümüzde fazla büyütüyoruz bence.