Evliliğin,ev arkadaşlığına dönüşmesi

Doğru söylüyorsun olmaz biliyorum ama çözümsuzlukler beni böyle yaşamaya itiyor
Neden cozumsuz ki konustunuz sizi sallamadi mi? Ozur dilerim aradaki mesajlarinizi okumadim ama bir konussaniz, cok zor insanin cinsel cekim hissetmedigi biriyle evliligini devam ettirmesi. Gencecik kadinsiniz bazi seyler sizin de hakkiniz

Günaydın.
Dünden bugüne soğumadınız birbirinizden sanırım.
Sonuçta 7 ay öncesine kadar sevişiyormuşsunuz.
Hani gebelik depresyonu gibi bir durum mu var?
Hamile kalmadan önce de bu sorunlar vardı ama değişebileceğine kendimi inandırıp onu sevmeye çalışıyordum ama hamilelikle birlikte ilgi istegimin artacağını ve karşılanmayınca daha çok yipranacağimi bildiğim için artık vazgeçtim istemekten bu da bende soğukluk yarattı..

Ben anlamadım, yani gayet normal, yeterli bir cinsel hayatınız vardı, ama hiç güzel söz, sarılma, öpme, sevdiğini söyleme gösterme olmadı mı bu evlilikte?

İyi de o zaman adam cinsellik için nasıl yaklaşıyordu ki? Ne yüzle bir adam hiç sevdiğini göstermediği bir kadından sevişme talep edebilir ki? Hadi gel yapalım mı diyordu?

Evet konuştum değişeceğini söyledi ama olmuyor yapamıyor,yapsa da kısa bir süre sonra aynı adam oluyor, bir de bende de çok karşılık bulamayınca hemen vazgeçiyor,boyle işte nolacak bende bilmiyorum..

Hamile kalmadan önce de bu sorunlar vardı ama değişebileceğine kendimi inandırıp onu sevmeye çalışıyordum ama hamilelikle birlikte ilgi istegimin artacağını ve karşılanmayınca daha çok yipranacağimi bildiğim için artık vazgeçtim istemekten bu da bende soğukluk yarattı..
Anladım da...
Hani sevişmek için de yakınlık olması gerekmez mi öncelikle?
O yakınlık göstermedi de siz mi ısıttınız ortamı?

babamda böle bir adam iyi bir baba iyi bir insaN ama odunun önde gideni derdi annem hep.bir güzel söze bir yudum sevgiye hasret kaldım derdi.şimdi her ikiside 60 lı yaşlarda annemin zoruynan babam bişiler yapıyo ama artık faydasız der annem.eğer ekonomik özgürlüğüm olsaydı bi dk çekmezdim babanızı der hep yüzünede söler.şimdilerde babamı mengere yapıyor yılların acısı çıkarıyor annem.biz üzülüyoruz kıyamıyoruz babama babamsa karışmayın hakettim ben der hep.
Evet maalesef erkekler belki iyi bir baba,iyi bir arkadaş , iyi bir insan olabiyorlar ama eşlerinin duygularına hitap edemiyorlar biz kadınlar da ya çocuklar için ya da ekonomik şartlar vs. Belki de cesareti bulamadığı mız için kabullenmeye zorluyoruz kendimizi..

Zanaa, nasıl yapılabılır bu? Ben de ıfkw doluyorum aynısımı yapıcam dıyleum ama onun canına minnet değil mi zaten? Yanı zaten ilgisiz ve benım ılgım umeunda olmuyor. Gercı bıZım sorunlar dağları aştı:(

Onun icin evliliginizde en can alici nokta nedir?? Bubdan mahrun birak ama kizarak degil kucuk bi bahane bul seni ozlemesini yoklugunu hissetmesini sagla

Evet şu anda bunu yapıyorum ilk başlarda rahatsız oluyordu ama o bu duruma da alıştı zaten onun hayat düzeni bu, ihtiyaç duymuyor duygusallığa

Duygusalliga ihtiyaci yoktur misal arkasligina ihtiyac duyuyordur.yada hizmerlerinin eksiksz yapilmasini istiyordur bu konuds eksik birak...hala ise yaramiyorsa ciddi bi sebep bulman lazim

Tabiki o böyle bir durumda yakınlık gösteriyordu zaten bende bu duruma da kızıyordum
Bilmiyorum ya tabii yaşayan biliyor sadece.
Böyle garip bir durumun içine girmiyeydiniz iyiydi.
Bir çocuk var,şimdi de yeni bir bebe gelecek.
Ama tabii şu saatten sonra olanı değiştirmek çok zor.
Maddi imkanınız yerinizdeyse aşksız,sevgisiz yaşamak yerine boşanın.
İleride yeniden sever,evlenirsiniz.
Bazı konularda insan kilitleniyor gerçekten de...

Yoğun iş temposundan kaynaklanabilir. Rahatlıktan da olabilir. İnsanlar zor zamanlarda birbirlerine destek olunca daha da bağlanıp sevgileri daha da artıyor. Bi mücadele, gayret, bağlılık olmazsa evet bağlar güçlenemiyor. En son birbirinize ne zaman seni çok seviyorum dediniz. Ne zaman hediyeleştiniz. Biri sizi ve elinizi kötülemeye kalksa hangi tarafta oldunuz. Bunlar da önemli. Monotonluk insan ruhunu daraltan en kötü şeylerden birisidir. Uyurken bile değişik pozisyonlata giriyor beden ruhtan habersiz, uyuşmasın diye. Her şey aynı olunca mutluluk da uyuşuyor işte.

Eşimle bunları paylaştım hatta bu sürece gelene kadar onunla defalarca konuştum yani duygusal paylaşımlarımlarimizin olmaması senden sogumama neden oluyor,hatta ona onu bir karşı cins olarak göremediğimi söyledim,hak verdi biraz ilgi göstermeye çalıştı ama onun hayat felsefesi bu değilki bir gün sonra yine aynı kişilik oluyor...

Daha açık yazayım.
Siz onunla birşeyler paylaşmak istiyordunuz çünkü seviyordunuz.
Bugun istemiyorsunuz çünkü sevginiz zamanla azaldı.
Peki eşiniz bunları istemiyorken nedenleri neydi?

Siz ona olan tutkunuzu yitirdiginizden bahsediyorsunuz, hangi eş hak verip sonra hayat felsefem diyerek umarsamaz bir şekilde eylemsizligi tercih eder?
Cevap: Sizi, evliliğinizi gözden çıkarmış bir kişi.

Tüm bunlara istinaden varabileceğim tek sonuç ise maalesef sevgisizliktir.

Şimdi boşandıniz mı, şimdiki ruh haliniz nasıl??
Terapisti kabul etmez denişsin
Oeki sen konuşmayı denedinmi bu durumun senin sevgini azalttığını artık birşeyler yapması gerektiğinin farkındamı
Yoksa herşey normal mi zannediyor
Yeni çocuğun olacak ayrılmayıda düşünmezsin sanırım
Çözüm yollarına odaklan
Senin ilgin onun davranışları yüzünden azalmış tamam ana o neden böyle önce bunu çözmelisin

Back
X