Evliliğin ilk ayları

Arkadaşlarınızın yanında ikinizin arasındaki problemleri mi konuşuyorsunuz??? Yanlış anlamadım değil mi? Eşinize o soruyu yönelten çift terapisi yapan psikolog değilde arkadaşınız mı
hepimiz konuşuyoruz onlarda anlatıyor bizde. karşı gözle yorum yapıyoruz bunlar özel meseleler değil herkesim yanında konuşabilecek basit konular diyeyim. her detay her konu değil.

1- başkalarıyla karşılaştırma
2-baskalarınin yanında bunları konuşma her ilişkinin dinamiği farklı
3-eger çok emin değilsen evlilik oturana kadar çocuk yapma
4- belki çok görüldüğünden uyuyordur zaman ver bakalım
5-herseyi kutlamak zırt bırt sürpriz seni de yorar tadı kaçabilir anın tadını çıkar
6-memnuniyetsizligini ifade ediş tarzın çok önemli adam ne yaparsam yapayım tam olamıyorum psikolojini girerse salar tamamen
Mutlu olmayı istiyorsun ve duygusal sın umarım hep mutlu ol

bence ilişkinizde tabiri caizse öküz olan sizsiniz. arkadaşların yanında eşle ilgili şikayetleri anlatmak korkunç çirkin bir şey. 10 yıllık evli gibi diyorsunuz ya asıl 10 yıllık evli mutsuz toksik çift davranışı budur. asla yapmayın bir daha

Aaa ben de elit ve havalıymışım. Çok mutlu oldum. Neyse sizin insteğreminizi görmeme gerek kalmadı. Gidip kendiminkine bakayım
Ben de öyleymişim. Gelinliğim ve olmayan topuzumla kesinlikle emin oldum. Gideyim de kocama ne kadar elit karı bulmuşsun diyeyim. Pardon kadın, elitler kadın der.

Ben de öyleymişim. Gelinliğim ve olmayan topuzumla kesinlikle emin oldum. Gideyim de kocama ne kadar elit karı bulmuşsun diyeyim. Pardon kadın, elitler kadın der.
İzmir karşıyakalı değilsen saymıyoruz. İstanbul nişantaşını belki sayabiliriz.
Ayrıca kadın değil bağyan.

Okurken yoruldum bence salın biraz. Her an her doğum gununde her ozel gunde ince ince hesaplayip plan surpriz hazirlamak cok yorucu. Boyle seyler her ozel gunde istisnasiz olunca degil icinden gelip bazen olunca guzeldir. Kimi doğum gününde ufak bi kekin ustune tek bir mum koyar başbaşa üfler dilek tutarsiniz kimi doğum gününde özel pastalar yaptırıp özel yerlere gider dolu dolu bir gun yaşarsiniz. Hepsini aylar öncesinden planlamak güzellik degil stres sokar hayatiniza. Birakin içinden geldigi zaman yapsin, gorev bilinci gibi yuklemeyin yazik

Eski iliskisinde tüketmis olabileceği bence sizin kafanızı karıstırmıs.
Bana kalırsa böyle şeyler boşverin eskisi benim işyerime her gün bir şeyler gönderirdi, elde ne var sıfır..

Beklentiye girmeyin basta yapmayan sonda hic yapmaz ..sizi anlıyorum

Çevremde bir sürü yeni evli var ve ben hiç duymadım bu kadar sürprizler notlar vs . Bakın bu yeterli gelmeyen şeyleri kendi istekleriniz mi önce onu belirleyin. İlk mesajlarinizda çizdiğiniz profil elin kocaları neler yapıyordu. Hepimiz çoğu şeyi biliyoruz ama yapmıyoruz , şu anda sizin konunuz yerine açıp kitap okumalıyım mesela :) bunun önceden çok yapmış olmasıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum belki yaşlardasiniz artık , notlar vs kalmadı . Siz yeteri kadar değerli hissetmiyorsunuz bunun üzerine düşünün , konuşun ortak noktalar bulun ama bunu başkasının yanında yapmayın

çiçek beklemek, hediye gelmek neden yetişkin insanların istemediği bir şey olsun anlayamadım.
Mesela neden çiçek isteniyor gercekten merak ediyorum, solup gidecek ve gereksiz masraf çiçek romantik diye kim dedi ilk merak ediyorum

Evlilikten önce romantik hareketleri vardı da evlenince mi kesildi? Şöyle bi geçmişe baksanız Tahminimce sevgiliyken de çok fazla sürprizler yapan biri değildir gibi geldi.

Yatakta yatmama konusunda ise kesinlikle haklısınız.

Biraz abartı yaklaşıyorsunuz. Yazdıklarınızda en rahatsız edici olan şey ise "stereotype"lara aşırı önem vermeniz ve eşinize diğer çiftlerin yaptıklarını örnek göstermeniz. Herkes yapıyor diye mi yaşamak istiyorsunuz yani bunları? Romantizm seviyorsanız seviyorsunuzdur, bunun diğer insanlarla ne ilgisi var ki?

Mesela ben de romantik bir insanım, 1.5 yıllık evliyim, ama benim romantizmden anladığım şey akşam eve elinde çiçekle gelmek vs değil. Romantizm kasmak için çiçek alsa gülerim herhalde. Yani, romantizm anlayışlarınız uyuşmuyor olabilir belki de.

Öte yandan romantizmin/verilerin değerin çeşitli jestlerle gösterilmesinin evlilik boyunca hep canlı olması taraftarıyım, çocuk da olsa, 15 yıl da geçse. Sizin eşinizin hiçbir şey yapmamasından rahatsız olmanız anormal değil, ama bir insan söylemekle değişmez bana kalırsa. Eşim şimdi de jestler hep yapar, ben de yaparım, ama sevgiliyken de böyleydik. Sizin eşiniz evlenince değişti mi?

Eşinizi başkalarıyla kıyaslamakla kalmayıp, arkadaşlarınızın yanında şikayet ediyorsunuz. Yaptığınız hiç hoş değil.

Evlenmeden önce de çok romantik biri değilmiş, bundan sonra da olamaz. Böyle beklentilere girip boş yere ilişkinizi yıpratmayın. Eşinizin her zaman sabırla karşılayacağını sanmıyorum.

Ben de çok romantiğimdir ama beklentileriniz bana bile fazla geldi, notlar çiçekler böcekler... Biraz rasyonel olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…