- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayrica kiz annesiyim. belki bu da bir faktor olabilir.![]()
Sevgili Egem,
Bir cok yorumunda haklisin, bir cok tespitinde de haklisin. Ama bu arkadaslar daha genc, ailelerinin evinden yeni cikmislar, o yuzden zorlaniyorlar tabi. Belki hayata daha onceden tek baslarina atilsalardi bu kadar zorlanmazlardi. Bazilari duygusaldir bazilari deyildir meselesi gibi.Acikcasi bazen neden dalga gecer gibi yorum yaziyosun onu anlamiyorum ben. Birak birazcik naz yapsin, bunda ne kotuluk var? Nolmus yani ? Zaten yakinda hayatin butun sorumlulugu omuzlarina binicek, nolmus bu yeni gelinler birazda istedigi gibi mutlu olsa yeni evliliklerin tadini cikarsa ? Annesiyle gorussun istedigi kadar, kocasi da kendi annesiyle gorussun istedigi kadar. Nolmus yani? Herkes evlenir evlenmez neden super davranislar bekler ki genc insanlardan.
Sevgili konu sahibi arkadasim. Sana bir ablan olarak su tavsiyeyi vereyim eyer kabul edersen. Su anin tadini cikar derim. Cunku elinde sadece su an var. Yok buraya gidilecek yok su gelecek yok su olucak diye stres yapip bu en guzel gunlerini daha olmamis seyler icin heba etme derim. Yada su bunu soylemis, su bunu istiyor, bunlar icinde kendini strese sokman emin ol hic bir seyi deyistirmez sadece sana zarar verir. Herkesin fikri kendinedir, herkes insan oldugu icin, herkesin de senin isteklerin oldugu gibi onlarinda hakli olarak istekleri olucaktir. Once bunu kabullenirsen bazi seyler seni fazla strese sokmaz. Sonucta sunu da unutma, kayinvaliden de esinin annesi, kendi anneni dusun ve onu da dusun. Ama insanlarin senden beklediklerini yaparsin yapamazsin bu ayri konu, sana tavsiyem kendini incitmiyecek sekilde, kendi isteklerinden seni mutsuz etmiyecek sekilde taviz verip; kendini karsindaki insanin da yerine koyarak orta yerde bulusman. Emin ol hem sen mutlu olursun, hem esin mutlu olur hem de cevrendekiler.
Evlilik zor istir, sonucta bir kisiyle evlenmiyorsun, uzgunum ama tum aileyle evleniyorsun hem sen hem de esin.
Hadi saglicakla kal
Bana göre; Evliliğin ilk üç senesi çok zordur.. Dinamikler iyi yönetilirse, beşinci sene sonunda evlilik olması gereken temel üzerine ancak oturur. Geleneksel bir toplumda yaşıyoruz ve fakat son on yıllık dönemde artan şekilde örf ve adet bilincinin gençler üzerinde etkisini yitirmesiyle kuşaklar arasında anlaşmazlıklar da yaşıyoruz.. Şahsen örf ve adetin "zorunluluk" ve kişinin özgür alanına "müdahaleci" olan hiçbir kuralını sevmem, uygulamam.. Uygulanmasını da tavsiye etmem.. Hele şimdi ki kuşakla ortak bir payda oluşturmak istiyorsak..
Ve fakat.. Evlilik, eşini alıp, gerisini tutup atabileceğin bir kurum değildir. Evlilik, iyisiyle kötüsüyle tüm dinamikleri içinde barındırırsa güzel. "Ailemi çok özlüyorum".. Herkes özlüyor.. Ama hayattalar değil mi? Ne mutlu sana ki hayattalar ve seni sevdiğin erkeğe emanet edebilmenin gururunu yaşadılar. Pek çokları için bu öyle büyük bir şans ki..
Dinamikler iyi yönetilirse demiştim, bir karar vermen gerek.. Nasıl bir evlilik oturtmak istiyorsun. Ben sana yazayım, hangisini istersen onu, hiçbirisini istersen, kendi dilediğini seç... Ben sadece örnekleyeyim..
1. Aile özlemini bastıramadığı için bazı duygusal zamanlar atlatan, nazlanmayı seven (biraz), kayınvalideyi tam olarak incelemeden çeşitli ön yargılarla da bezeyip kafasında hemen bir yere oturtmuş, bazı önlemlerini almış, eşiyle arada bir tartışan ve bu tartışmanın içinde aktif rol oynayan yeni gelin mesela.. Bu gelinde gördüğüm şu benim, evliliğini "zayıf" bir karakter üzerine oturtmak istiyor. Basit bir sorunun bile üstünden gelemiyor çünkü. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda bu karakter eşinin beyninde sorun teşkil eden her olay için gündeme gelebilir. Çok çetrefilli konular var bunların içinde ve bazıları negatif olarak dönecektir sana..
2. Aile özlemini yoğun yaşayan ancak bunu içine artık kabul ettirmesi gerektiğini hisseden, yeri geldiğinde nazlanan ve fakat yeri geldiğinde nazlayan, gülümseyen, kayınvalide iyi ya da kötü, henüz onun için bir ön yargı veya yargı oluşturmanın doğru zaman olmadığını, bunun için en az bir sene beklemesi, bazı olaylar yaşanıp da bunların sonuçlarının görülmesi gerektiğini bilen ve kesinlikle onlarla mesafesini bu sebepten koruyan, eşiyle tartışan ve fakat tartışmanın seviyesinin düştüğünü hissettiğinde "Bence artık konuşmayalım, sakinleşip tekrar bir araya gelince konuyu tekrar değerlendiririz" diyen olgun, yönlendirici bir yeni gelin mesela... Bu gelinde gördüğüm şu benim, evliliğinde görünmez bir perdenin ardında belli dinamikleri hem kendi, hem kurduğu çekirdek ailesi için yönetmeye başlamış, mesafelerini koruduğu için de aslında kuvvetli bir iç dünyaya sahip olduğu belli olan, bir karakter.. Bunlar başlangıç elbette ve küçük adımlar...
Ama bir kez olgun olmaya karar verip dinamikleri elinizde tutarsanız, diğer problemlerde ne yapmanız gerektiğini içinizde artık büyümüş olan o "Kadın" söyleyecektir...
Siz yine de daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,
evet ılk yıl hep sıkıntılıdır..
benım tespıtım böyle..hıc duymadım ılk yılımız cok mutluyduk dıyenı..
cok sevsende ıkı ayrı ınsansınız sız ve ogune kadar olan hayatınız bırden bıre degısıyor..
aılenı özlüyorsun,eşinin görmedıgın yuzunu görüp,ben bununla mı evlendım dıye bunalıma gırıyorsun
genelde o donem borçlarda cok olur ve genelde benım çevremde hep ılk yıl erkek işsiz kalır bı sure
sıkıntı ustune sıkıntı bıner..sen evlendıgıne pısman olursun..
ama zamanla butun taslar yerıne oturur..
sen kocanı daha ıyı tanırsın..artık kocanı on planda tutmaya baslarsın..
çünkü artık farkına varmışsındır asıl aılenın senın suan temellerını attıgın cekırdek aılen olduğunun..
Yazdığım -tek- yorumu 2 kere alıntılayıp, 2 farklı yorum yapmanız da bana ilginç geldi..?!!
hayırdır,sabah ki yorumuma yanıt vermek için niye bu saati bekledin
ben yokken de konu çok değişmiş.sabah kaynana arayıp sormayan,aile ilişkileri soğuk biriyken,gnde oğlunu 2-3 kez arayan biri olmuş.oğluyla günde 3 kez konuşuyorsa nasıl ilişkileri soğuk acaba.
ayrıca eşin senin gibi düşünüyormuş,senin yanındaymış daha ne istiyorsun.kaynanan kalmanızı istiyor diye neden dert ediyorsun.sende annene sadece bayramda gitsen,senin annen de aynı tepkiyi verir emin ol![]()
Sevgili konu sahibi arkadasim. Sana bir ablan olarak su tavsiyeyi vereyim eyer kabul edersen. Su anin tadini cikar derim. Cunku elinde sadece su an var. Yok buraya gidilecek yok su gelecek yok su olucak diye stres yapip bu en guzel gunlerini daha olmamis seyler icin heba etme derim. Yada su bunu soylemis, su bunu istiyor, bunlar icinde kendini strese sokman emin ol hic bir seyi deyistirmez sadece sana zarar verir. Herkesin fikri kendinedir, herkes insan oldugu icin, herkesin de senin isteklerin oldugu gibi onlarinda hakli olarak istekleri olucaktir. Once bunu kabullenirsen bazi seyler seni fazla strese sokmaz. Sonucta sunu da unutma, kayinvaliden de esinin annesi, kendi anneni dusun ve onu da dusun. Ama insanlarin senden beklediklerini yaparsin yapamazsin bu ayri konu, sana tavsiyem kendini incitmiyecek sekilde, kendi isteklerinden seni mutsuz etmiyecek sekilde taviz verip; kendini karsindaki insanin da yerine koyarak orta yerde bulusman. Emin ol hem sen mutlu olursun, hem esin mutlu olur hem de cevrendekiler.
Evlilik zor istir, sonucta bir kisiyle evlenmiyorsun, uzgunum ama tum aileyle evleniyorsun hem sen hem de esin.
Hadi saglicakla kal
ahh kızlar ahhh, iki buçuk senelik evliyim, evliliğimin ilk yılları çok zordu, balayında bile ağlaya ağlaya kavga ettik, maddi sıkıntılar nedeniyle, genelde kızlar ailesine düşkün olur, özler, dayanamaz evet bende öyleyim ama eşim benden beş gömlek fazla, aileler sıkıntıya girmesin diye düğünü kendi çabamızla yaptık, takılarla da borç harç kalanı halledecektik, gitmiş ailem darda diye vermiş, zaten ailesinin bilmediği bi miktar kredi borcu var, hala ödüyoruz, ama ailesine yardımdan vazgeçemiyor bi türlü, hep maddi konularda kavga ettik, ailesi ile bundan başkaca bi sorumu yok, farklı şehirlerde yaşıyoruz, ama eşimle tarz farkımız var, ikimizde memuruz ve tutturdu ailemin olduğu şehire taşınırız bi süre sonra da ordan çıkar sizinkilerin oraya taşınırz diye, diyorum sen artık ordan çıkmazsın kalırsın sizinkiler ordayken sessiz kalıyor, bende gitmek istemiyorum, kafam rahat böyle senede bir iki kere geliyorlar, dedim ya ailesiyle sorunum yok aynı şehirde de olsak evet kafalarına göre gelir giderler buna bi şekilde katlanarım ama eşim için teyzesi halası dayısı amcası yeğenleri, kuzenleri herkes eşit, herkesle çok samimiler, gelip gitmeye bayılıyorlar, bende çalışan biriyim ve eskiden beri sevmem böyle şeyleri, dediği gibi taşınacak olursa akrabalarından hiç rahat edemem, söylediğimde de hergün mü gelecekler diyor, hergün aynı kişi gelmesede her biri sırayla gelse yine hergün geldi gitti olacak, hala maddi sıkıntıları atamamışken bide bu çıktı şimdi, uğraş dur, halbuki gidip geliyoruz işte her fırsatta ama yok taktı artık, ay bi akıl :18:
ilk aylar benim için zor oldu,herşeye alınıyordum
tabiki hergün olmasada arada tartiışmalar oluyordu ..şimdi daha iyi 7 aylık evliyim..
zamanla oturuyor herşey
amanMerhaba arkadaşlar.bizde eşimle tanışmamızın 5.yılında evlendik.uzun bi flört dönemimiz oldu.şuan 4 aylık evliyim.sadece evlendik ilk 2-3 gün çok garipsedim evliliği eşimde öyle.sarılarak ağlamıştık hatta neye ağladığımızı bilmeden.ama ondan sonra herşey güzel ilerledi.biribirimizi çok iyi tanıyorduk evlenince çıkıyor bazı huylar denir ya.sanki daha önce den evlenmişiz gibi hiç değişen yada sonradan çıkan ters bir şey olmadı ufak tefek oluyor ama hoşgörü lazım.biz küçücük şeylerle mutlu olabiliyoruz.evli olsakta sürekli beraber olmak zorunda değiliz.ikimizinde özeli vardır arkadaşlarımızla görüşürüz kafamıza göre gezeriz haber vermemiz yeterli zaten 5 yıl çıktık arkadaş çevremizi tanıyoruz.evli gibi değiliz biz hala flört eder gibiyiz.kasmayız hiç.eşim mesaiye kalır bende arkadaşıma gider muhabbet ederim.sabah kim erken kalkarsa kahvaltıyı hazırlar.ama çok hamarat bir kocam yok.söylersem yardım eder onun dışında temizlik vs. konusunda iyi değildir.ama zaten elinde bezle dolaşan bi erkek istemedim hiç.ama çok mutluyuz.dünya kadar borcumuz var.varsa yiyoz yoksa yumurta kırıyoruz.bende çalşıyorum zaten çok beklenti içinde değilim.ikimizde yoruluyoruz.işten geliyoruz yemek vs.sonra battaniyenin altında koyun koyuna kıvrılıyoruz.tv keyfi vs.biz böyle mutlu oluyoruz.sevildğimi herzaman hissediyorum bu en önemlisi.evlilik benim aşkımı körükledi. hep derim 3 günlük dünya.yarın belli değilken yaşayacağım bugün niye mutsuz olayım.sizlerlede paylaşmak istedim.
amanallah allah, nispet mi yapıyorsunuz konu sahibine anlamadım:44:[/QUOTE
AMACIM NİSPET YAPMAK DEĞİLKİ.YAZIMI TEKRAR OKURSANIZ ANLARSINIZ.