Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Evet var çok eski ve aptal bir gelenek. Uygulayanı duymamıştım günümüzde. Çünkü aptalca. Gelenek diye her şeyi yapacaksak damatla alakalı da bir ton gelenek var, onları da yapalım. Böyle salak bir şey olabilir mi ya ? Balık baştan kokmuş Allah kuzeninizin yardımcısı olsun.

Malasef canım o anlık tartışma olmuş sonra kv aramış ne var yani sizin geleneklerinize uyduk bizde demiş

Ha birde ilk geceden kv arayıp maydanoz olmuş, çok işi var o kızın ya
Eşim Karadenizli hem de en koyusundan, annem Karadenizli ikisinden de böyle saçma şey duymadım, bizim geleneklerimiz güzeldir ya şiddet içermez, düğün yapılan mekandan çıkarken üzerimize şeker ve pirinç serptiler ağzınızın tadı, bolluğunuz bereketiniz olsun diye dua ettiler, evimize bal, tereyağı, mısır unu ve baklava yolladılar, ömrümde duymadım böyle saçma bir şey. Sizin geline verilebilecek tek tavsiye o tokadın hesabını sorması umarım başarabilir

biz çok yakındık birlikte büyüdük çoğu kez esimle küçük bir tartışma ile ilgili konuşsak kendini ezdirme derdi ...33 yaşında ailesinden kayıplar yaşadı ve evlendiği kişi hep yanında oldu

Aded olan kıza tokat atmayı da ilk defa duyuyorum demekki ben gelenek görenek denen saçmalıktan uzak büyümüşüm

Tepki verdim böyle bir durumda nasıl tepki vermedin diye.... ama boşanma yada küs me gibi bir durumdan bahsetmedi... sonuçta aklı başında birisi kendi kararı

Haha olmaz mı hiç.
Eşim bana ben ona birer tokat attık ki herkes evlilikte ayağını denk alsın. Güç gösterisi önemli tabi!!!!
Te Allah'ım yaaa soruya bak

Eskiden varmış böyle bir adet. "Yılanın başını küçükken ezmek" gibi bir şey. "Bundan sonra ben ne dersem o, bana itaat edeceksin" demek. Eskiden ne kadar iğrenç, aşağılık bir hareketse, bu devirde bunu hâlâ sürdürmek 10 katı aşağılık bir hareket. Kuzeniniz hayatı boyunca böyle bir yaratığa katlanmak istiyor mu?

Benim arkadaşımın kaynanasıda arkadaşımın avucundan bal yalamıstı

Malasef ben bile adamdan gıcık oldum ki çok saygılı biri olarak tanıdım kendisini değilmiş büyük hayal kırıklığı

Kuzenin de tekme tokat girişseydi bizde de bu adettir diye. Akıl tutulması

Eskiden de ilk defa regl olan kızlara tokat adeti varmış o da aşırı saçma da
asdfsad bunu yaşadım gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Teyzem hafiften bi Tokat atmıştı Ama şiddet içeren öyle Osmanlı tipi değil. Mantığı da yanaklarım al al olsunmuş gel gelelim sarı suratlı biriyim

Ay g..t. m diye bir tabir vardır tam uyuyor buraya. Niye İtaat edecekmiş çükü var diye mi?

Bugune kadar esim bir tokat dahi atmamistir. Atamaz. Ama her ihtimale karsi kades bende indirilmis vaziyette bekler. Devleti arkama alirim.devlet adalet saglamassa kendi orman kurallarimi devreye sokar tas tas ustunde birakmam. Kimsenin oyle bir hakki yok

Türk milletinin böyle bir adeti yok. Orta doğunun kırk çeşit etnisitesinin uydurduğu kepazeliklerden biri. Aynen sübyancılığa kılıfla çocuk evliliklerine caiz demeleri gibi. Azıcık akıl, azıcık akıl yaa. Biraz sonra yatacağın kadına nasıl tokat atarsın?

Sadece koca kaçmasın diye mi iki kişi boşanıyor ama kadın na suç bulunuyor
Ben kadınlarımızın genel tavrından bahsettim , kadınlar kendine saygısızlık yapılmasına izin vermese erkekler bunları yapamaz, yapmaya cüret dahi edemez çünkü başına gelecekleri bilir, erkek zaten kadının oralı olmayıp evliliğe devam edeceğini bildiği için hem kendisi hem de ailesi ile zulmediyorlar, halbuki kadın susmasa gerekli yaptırımları uygulasa kimse böyle şeylere cesaret edemez , malesef kadın aldatılır susar , dayak yer susar , hakaret, maddi manevi zorbalığa uğrar ama yine de sineye çekmeye çalışır, bizim kadınlarimızın kendine ettiğini kimse edemiyor zaten, hadi işi gücü olmayanları anlıyorum bir nebze güvenecek limanalri yok ama çalışan kadınlar da bu halde

Kuzeninizin tepkisi ne olmuş, o moral bozukluğu ile yatakta birlikte olabilmişler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…