Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Geleneklerine tüküreyim, o da ayağının altına alaydı adamı. Böyle saçma bir gelenek olması mümkün ama insan karşısındakine önden anlatır, şaka yollu dokunur. Enikonu tokat atmaz. Ay cinlerim tepeme fırladı

Uydurmus,ilk kez duyuyorum.
Yerinde olsam kuzeninizin,tekme tokat girerdim bende bizim adetler böyle diye. Yok öyle mabadından adet uydurmak. Pes.

Gelenek olsa ne olacak, insanın eşini ilk gece gibi özel bir günde ömrü boyu hatırlayacağı böyle çirkin bir şey yaşatması normal değil. Gelenek olsa da olmasa da akıl süzgecimizden geçirip uygulanmalı herşey
Sabahına bıçağı penisine dayar öyle uyandırırdım, bizde gerdek sabahı damadı pipisini kesmekle korkutmak gelenektir, karısına karşı gelmesin diye önden uyarıyoruz derdim, 10 saniye düşünsün dünyanın kaç bucak olduğunu

Kocası tek hücreli galiba

Doğru söyle evlenirken tokat attın mı

Övünülecek bir şey değil de benimki 190 cm iri yarı, cüsseli. Ben standart kiloda boyda biriyim. Ona sordum valla sana elini kaldıracak adama ben üzülürüm, ben korkarım senden, sen delirdin mi gözün görmez dedi. Şaka yapmıyorum.

Kadına vurma var demedim zaten, gerdeğe güvercin koyuyorlarmis,damat gelin daha hiç konuşmadan kuşun kafasını kopariyormus, kocasından korksun diye çok vahşice ama amaç aynı kocaya saygı,itaat sağlamak,eniştem Çerkes,ablamın kayınvalidesinden duyduk bu adeti de

Karadenizde yok böyle bi şey. Arkadaşlar yazmış Trabzon'da Rize'de yok diye . Orta Karadeniz'den bildiriyorum burlarda da yok. Böyle böyle devam edersek bütün illeri toplayıp gelenek olmadığını kanitlayabiliriz.

Bi de bu gelenek alnını öpüp bi şeyler takma falan değil miydi. Ya madem o kadar gelenekçiymiş taksaymş beşi bi yerdeyi. Bu gün kuzeniniz önce bi Osmanlı tokadını yapıştırsin malum gelenek; sonra da beşi bir yerdesini istesin malum gelenek.

(Bu arada yüz görümlüğü denen şeyi de mantıklı bulmuyorum tabii ki söylemeye gerek yok sanırım)

Çerkeslerde var buna benzer bir adet ama çok eskide kalmış, yapan yok şimdi.Mahsun Kırmızıgül un Mucize filminde sahnesi vardı hatta
Mesajınız bu ve konu Tokat konusu, mesajınız da iki adet Tokat videosu altında yazışmış ve gayet net böyle anlaşılıyor. Demek istediğinizi o zaman farklı cümlelerle anlatmanız gerekiyordu kimsadece ben değil bir çok kişi böyle anladı.

Benimki de 190 110 kilo ama ben dövüyom bence de övünülecek bisey degil baksana benden dayak yiyor ahahhahahahahahha

"Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım

Tövbe estağfurullah, örf adet olarak adlandırılan makul mantıklı sayılabilecek şeyleri bir nebze kabul edebilirim ama bu nedir yahu
Nedense örf adı altında ne kadar aşağılayıcı şey varsa kadına uygulanıyor, erkeğe uygulanan bir şey yok, mesela neden kadınlar nikahtan sonra eve girerken kayınvalide, görümce, damat eşliğindeyken düzgün davranmazsanız hepinizi cart diye yırtarım geleneğimiz var deyip hepsine Allah ne verdiyse girişmiyor?

Adamın attığı tokadı kadın atsaydı üstü kapatılmaz kıyamet kopardı.

Olmaz mı? Ta orta asya kültürüne dayanır. Bizde gelini kaynana ve görümce kötekle döver sonra damada teslim ederler, eğ görümce yoksa bu ulvi görev büyük yengeye devredilir. Bu şekilde evliliğin temelleri sağlamlaşır ve bir yastıkta kocanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…