- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Bunu gerçekten bende anlayamıyorumBen kadınlarımızın genel tavrından bahsettim , kadınlar kendine saygısızlık yapılmasına izin vermese erkekler bunları yapamaz, yapmaya cüret dahi edemez çünkü başına gelecekleri bilir, erkek zaten kadının oralı olmayıp evliliğe devam edeceğini bildiği için hem kendisi hem de ailesi ile zulmediyorlar, halbuki kadın susmasa gerekli yaptırımları uygulasa kimse böyle şeylere cesaret edemez , malesef kadın aldatılır susar , dayak yer susar , hakaret, maddi manevi zorbalığa uğrar ama yine de sineye çekmeye çalışır, bizim kadınlarimızın kendine ettiğini kimse edemiyor zaten, hadi işi gücü olmayanları anlıyorum bir nebze güvenecek limanalri yok ama çalışan kadınlar da bu halde
Çokta aklı başında değil benceTepki verdim böyle bir durumda nasıl tepki vermedin diye.... ama boşanma yada küs me gibi bir durumdan bahsetmedi... sonuçta aklı başında birisi kendi kararı
O gün tartışma yaşanmış ama sonrasında konuyu kapatmışlar belliki kabul edemiyor ama evliliği de bitirmiyorKuzeninizin tepkisi ne olmuş, o moral bozukluğu ile yatakta birlikte olabilmişler mi?
Olabilir son seneleri çok zor geçti babası vefat etti kardeşiyle sorunu var okulu bıraktı kardeşi annesi hasta tedavi görüyorÇokta aklı başında değil bence
Allah yardımcısi olsun tüm bunları üzerine birde böyle bir koca bak babası olmadığından da yapmıştır bende diyecektim babasını cagirsaudi amcalar enisteler toplanıp bı meydan dayağı atsalarfi diyeOlabilir son seneleri çok zor geçti babası vefat etti kardeşiyle sorunu var okulu bıraktı kardeşi annesi hasta tedavi görüyor
Zopaynan giriştim direkDoğru söyle evlenirken tokat attın mı
İkiniz de birbirinize olun orionnn seven sevdiğine kurban olsunyalnız erkeklere de kına yakılıyor ben özellikle istedim bana sürülecekse ona da sürülecek diyeşimdi kim kime kurban oluyooo
Ben bunu bi film de görmüştüm var biyerde ama nerdeKızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
bide alkışlıyolar ya sinir oldum.Baya baya vuruyor
Ben de bastım ama zorlagelinin damadının ayagina basmasi...
nikah kıyılırken basiyo ya hani
bana ayaga basmasi çok yetersiz geliyormiciklamak lazim ne bilim
Adamdaki galibiyet hissi peki? Acaba fazla mı acittim bile demiyor çakıyor geçiyor. Allah'ın ayısıBu adet değilki,resmen bana ittaat edeceksin yoksa bunu hak edersin mesajı veriliyor ..
Tabir olarak kullandım ben o cümleyi yani duvağı açar açmaz diyeyimYazan oldu mu bilmiyorum ama, yuzgorumlugu beklerken tokat gelince şok olmuş mevzusu da saçma, tokat saçma da yuzgorumlugu mantıklı mı yani pes
Evet biliyordum ben bunu unutmuşum sadeceÜç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.
İkiniz de birbirinize olun orionnn seven sevdiğine kurban olsunadam gibi adamsa sevgili ,saygılı ve huzur veren biriyse ol gitsin kizzz şu dağ ayisina bak bunları gördükçe benim kocama olasım geliyor
En bi sevdiğim vurbanaağğğYanlış anlamış o sivri zeka, başka yere atacaktı tokatı…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?