- 19 Haziran 2009
- 1.077
- 25
- 158
Arkadaslar uzun bi aradan sonra tekrar bilgisayarimi aldim elime sizlere yazabilmek, icimi biraz olsun dokup rahatlayabilmek icin. Evliligimin ilk seneleri problemler yasiyordum. Simdi 3. senemizdeyiz. Baska problemler yasiyorum. Bu konunun basini okumayanlara kisaca bahsedeyim. Amerikadayim. Evlendigimden beri cok yanliz, ailemden uzak, hic de neseli bi hayat yasamiyorum. Arkadasim yok denecek kadar az. Dost deseniz zaten hic yok. Esimle aramda buz daglari var. cinsellik bitti. Kirk yilda bir benim zorlamamla oluyor. Tadsiz tuzsuz. Sacma sapan yani. Bir de bu yetmezmis gibi is bulamiyorum. Master yaptim.mezun oldum. Is bulamadigim icin esim bana iyice uzaklasti. Isten gelir gelmez kulakliklarini takip bilgisayarin basina geciyor. Yatana kadar kendi kosesinde oturup bilgisayarda oyun oynuyor. Cok merak ediyorum sizin de esleriniz boyle mi? Cildiricam adeta. Sadece yemek masasinda bikac kelime konusuyoruz, bitiyor. Evlilik boyle biseymiymis? Inanin bilseydim, ne bu kadar uzaga giderdim, ne de ailemden ayrilirdim. Bilseydim boyle mutsuz olacagimi, esimle hic evlenmezdim. Onu acaip seviyordum. Ama simdi dusunuyorum da ne kadar cok seyi goze almisim. Deger miydi? Ben mutsuz olmak icin mi evlendim? Hep soruyorum kendime. Hep diyorum, annem beni hic birakmasaydi, hic izin vermeseydi babam evlenmeme. Suan surda yazdiklarimi kimseye anlatamiyorum. Aileme soylesem cok uzulurler. Zaten gurbette, bir de neler cekiyor kizim diye dertlenirler. Kiyamam onlara. Burdan bir an evvel kurtulmak istiyorum. Ama esimin Turkiyeye gelmek gibi bi niyeti yok. Bazen diyorum, hayat kisa. Alip bavulumu gitsem ne olur diye. Tekrar baslasam diye. Ama o cesaret bende yok. Yapamam gibi geliyor. Yapabilecegim tek sey su ulkedeki bosa gecen gunlerimi esimle mutlu bi beraberlikle biraz olsun telafi etmek. Ama ugrasiyorum olmuyor. Ugrasirken cok yipraniyorum. Cocugum da yok. Keske olsaydi. Onunla ilgilenir, yanlizligimi paylasirdim. Ama esim onun da planini yapmis. Ben duzgun bi is bulmadan anne olamazmisim.
arkadaşım,
sana birkaç önerim olacak.
---öncelikle kendi hayatına odaklan. eşine ve ilişkinize odaklanmayı bırak. ben de yeni evliyim ama bu gerçeği ve buna göre olan değişimleri çok net fark ettim. ne zaman kendi hayatıma odaklansam ilişkimizde daha az sorun olduğunu ve mutlu olduğumu, ne zaman eşime odaklansam taleplerimin ve beklentilerimin artıp mutsuz olduğumu gördüm.
ben de ailemden çok uzak, kalabalık ve karışık bir şehre geldim. hiçbir arkadaşım, akrabam, yakınlık kuracak komşum yok. başlar alışma dönemleri zor oluyor. ben de zor arkadaş edinen biriyim. geldiğim şehirde de henüz bazı sebeplerden dolayı çalışmıyorum. işte bu sebeplerden uğraşacak pek birşey bulamayınca eşime kafayı fazla taktığımı ve sorunlar yaşadığımızı fark ettim. şimdi elimdenn geldiğince farklı meşguliyetler bulmaya çalışıyorum. bu da ilişkimizi iyi yönde etkiliyor.
sizde iş bulmaya çalışın. bulana kadar farklı sosyal faaliyetlere enerjinizi yöneltin. çocuk konusu da sadece eşinize ait bir karar değil. beraber karar verilmesi gereken bir konu. sırf eşiniz istemiyor diye yaşınız geçse bile çocuk sahibi olmayacak mısınız? hem de gün geçtikçe riskler artarken. bu konuda keyfi hareket etmek yerine onu ikna etmeye çalışın...
ilişkinizdeki sorunlar cinsellikte açığa çıkıyor. cinsellik bir sorun değildir, ilişkinizi düzelltiğinniz zaman o da düzelecektir.
---eşiniz neden susuyor? neden kendi içine kapanıp iletişim kurmuyor. bu soruları kendinnize sorun ve ona göre kendi etkinizi değiştirin. zamanla eşinizin tepkileri de değişiecektir....
son birşey, kendinizi yargılamayı bırakın. olayların böyle gelişeceğii mbilsek yapmazdık elbet. biz kendimize göre doğru olanı yapıyuoruz. geçmişse dönüp şöyle yapsam yerine, şu an bunu nasıl değiştirebilirim sorusu üzerine kafa yorun... unutmayın ki bir yerde kısmet neyse onu yaşıyoruz...selametle...