evliliğinde baba sözünü dinlemeyenler durumunuz nedir?

feryalcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
373
4
96
Ordu
evlendiğinde baba sözünü dinlemeyenler pişmanmısınız geriye dönüp baktığınızda keşke diyormusunuz.benim babam akrabasıyla evlenmemi çok istiyordu iyi bir mesleği vardı benim rahat yaşamamı istedi belki ama ben kendi bildiğimi yaptım pişmanmıyım bilimyoum daha yeni bi şey diyemem ama o akrabasına(halam) ya da babama bi şey olursa vicdan azabı çekmketen çok korkuyorum...bana bi şey söyleyin....yada onun söylediklerinin çıkmasında...evelndğimde hala içinde kırgınlık vardı...

Ben pişman değilim..
Boşandığım halde evliliğimden bir an bile pişman olmadım..
Sevdim,sevildim,olmadı yürütemedik ne yapalım...:delphin:
Babacım demişti;"evlilik sana göre değil kızım,üzerler seni,kıyamam" diye..
Haklı çıktı ama yine de pişman değilim ben..bayanssulusmile

ben pişmanım ama babam karşı çıkmadı evliliğime istemişti.:çok üzgünüm:

Ben pişman değilim..
Boşandığım halde evliliğimden bir an bile pişman olmadım..
Sevdim,sevildim,olmadı yürütemedik ne yapalım...:delphin:
Babacım demişti;"evlilik sana göre değil kızım,üzerler seni,kıyamam" diye..
Haklı çıktı ama yine de pişman değilim ben..bayanssulusmile

ara ara senin bu konudaki mesajlarına denk geliyorum ve senin şu dik duruşunu çok seviyorum :hooray:

kendi istedigimle evlenmezsem mutsuz olurdum..baskasının istedigi seyi yaptıgım icin pisman olucagıma kendi yaptıgım sey yuzunden olurum daha iyi bence

sırf baban istedi diye sevmediğin biriyle de evlenemezdin ama sevebilme ihtimalin varsa olabilirdi.. bu sefer istediğin gibi olmazsa evliliğin, babanı suclayıp duracaktın. bu iş aslında kader işi.. babam benim herhangi biriyle "evlenmemi" istemiyordu ben evde mi kalacaktım:) ama ne olursa olsun babanın gonlunu almak tek amacın olsun.. cunku eşin sana sırtını bigun donebilir, baban asla seni bırakmaz. sonradan pişman olacağın şeyler yapıp babana sen sırtını dönme.

benimkilerde karşı çıktı babacığım farklı memleket farklı mezhep kültür farkı başka bişidir anlaşabileceğini mutlu olacağını düşünüyor musun dedi evet dedim evlendim. illaa baban hayır dediyse mutsuz olacağın anlamı çıkmaz ama.
tamam mutluyum ama kültür farkıyla ilgili çok sorun yaşıyorum ailesi tarafından bana hiiç değer verilmediğini hissediyorum ve bizim oralarda olduğu gibi evlada sahip çıkma yok. memleketimden ayrıyım. annem evlenmeden önce kızım uzak yer ölsen nereye gömecekler seni demişti de çok kızmıştım, ne eşimin memleketindeyim ne kendi memleketimde, şimdi düşünüyorum ölsem nereye gömülürüm ki...

Baban halanın oğluyla mı evlenmeni istemişti? Sakatlık riskine rağmen neden halanın oğluyla evlenesin ki? Bu kararın nesinden pişman oluyorsun?

Back
X