Evliliğinde herzaman ılımlı davranmak naif olmak imkansız mı?

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
Arkadaşlar belli bir konu üzerine değil de genel konuşmak istiyorum. Evliliğimde çok sıkıntılar yaşadım ama geçti bitti çok şükür. Artık bir de dünya tatlısı evlat sahibiyim çok şükür. Ama çok hırçınım arkadaşlar. Eskiden böyle değildim daha ılımlı daha uyumlu bir insandım. Artık birden parlamaya müsaitim. Eşimi seviyorum olmadığında çok özlüyorum ama olduğunda da resmen huzur vermediğimi hissediyorum. Derdin ne derseniz elle tutulur birşey Yok. Sizin karı koca ilişkileriniz nasıl? Nasıl daha sakin daha ılımlı ve naif bi insan olabilirim?

Valla hırçın olmak bi kere senin enerjini düşürüp eşini de Yıldırır.,ve bir süre zaten hep kızıyor vs diye gerçekten haklı olarak kızdığın zamanlarda bile kaile almaz.

Hem huzursuz ettiğinde sen huzursuz olmuyor musun? Ben mesela en kötü ihtimalle trip attığımda bile kendimi daha çok üzdüğümü farkediyprum. Problemleriniz ne bilmiyorum ama her zaman alttan almak da olmaz soğukkanlılıkla saygılı ve doğru iletişimle çözebilirsiniz

Valla hırçın olmak bi kere senin enerjini düşürüp eşini de Yıldırır.,ve bir süre zaten hep kızıyor vs diye gerçekten haklı olarak kızdığın zamanlarda bile kaile almaz.

Hem huzursuz ettiğinde sen huzursuz olmuyor musun? Ben mesela en kötü ihtimalle trip attığımda bile kendimi daha çok üzdüğümü farkediyprum. Problemleriniz ne bilmiyorum ama her zaman alttan almak da olmaz soğukkanlılıkla saygılı ve doğru iletişimle çözebilirsiniz

kesinlikle bende huzursuz oluyorum. Onun bizim için ne kadar çok çalıştığını çabaladığını yorulduğunu fakat evinde dahi bazen nefes alamadığını düşünüyor daha çok üzülüyorum. Üstelik yapım da böyle agresifliğe çok yatkın değil ama son zamanlarda tepkilerimin neden bu kadar aşırı olduğuna ben bile anlam veremiyorum

Herhangi bir konuda bir şey söylemek istediğinizde durun ve 10 a kadar sayın bu sizi biraz sakinleştirir.

Arkadaşlar belli bir konu üzerine değil de genel konuşmak istiyorum. Evliliğimde çok sıkıntılar yaşadım ama geçti bitti çok şükür. Artık bir de dünya tatlısı evlat sahibiyim çok şükür. Ama çok hırçınım arkadaşlar. Eskiden böyle değildim daha ılımlı daha uyumlu bir insandım. Artık birden parlamaya müsaitim. Eşimi seviyorum olmadığında çok özlüyorum ama olduğunda da resmen huzur vermediğimi hissediyorum. Derdin ne derseniz elle tutulur birşey Yok. Sizin karı koca ilişkileriniz nasıl? Nasıl daha sakin daha ılımlı ve naif bi insan olabilirim?
Kırgınlıklarınızı unutamamışsınız ki hala hırçınsınız,
Sizi anlayabiliyorum.
Lütfen önce eşinize karşı olan tüm kırgınlıklarınızı karşılıklı ya da kendi içinizde çözün,sonrası kolaylaşacak.
Kendimden biliyorum.
Çok törpüledim kendimi.
Hala aklıma gelince ufacık da olsa sinirim bozulur ama o çok değişti,eskisinden milyon kat iyi oldu çok şükür Rabbime.
Boşu boşuna üzmeyin,bozmayın huzurunuzu.

Kırgınlıklarınızı unutamamışsınız ki hala hırçınsınız,
Sizi anlayabiliyorum.
Lütfen önce eşinize karşı olan tüm kırgınlıklarınızı karşılıklı ya da kendi içinizde çözün,sonrası kolaylaşacak.
Kendimden biliyorum.
Çok törpüledim kendimi.
Hala aklıma gelince ufacık da olsa sinirim bozulur ama o çok değişti,eskisinden milyon kat iyi oldu çok şükür Rabbime.
Boşu boşuna üzmeyin,bozmayın huzurunuzu.
Bende sorunumu buna bağlıyorum. Birşeyleri çözdük bitti gitti sansam da öyle değil sanırım

Geçmişte yaşananların birikimini bu şekilde dışarı atıyorsunuz ama alışkanlık haline getirmeyin huzurun bozulur tepki vereceğin zaman önce düşün yine ben üzülcem sonunda diye. Bu şekilde kendine sınır koyabilirsin zamanla

Bende sorunumu buna bağlıyorum. Birşeyleri çözdük bitti gitti sansam da öyle değil sanırım
Değil,çünkü siz yapılanın haksızlık olduğu fikrinde sabitsiniz sanırım.
En başından olmamalıydı diye düşünüyorsunuz sanki,en azından ben öyleydim .
Kemire kemire kendimi mahvetmiştim.
Ben konuşup yeteri kadar intikamımı,öfkemi aldığım halde hala üzülebiliyorum.
Ondan milyon kere özür almama rağmen kızabiliyorum.
Unutamayangillerdensek demek :KK53:

Değil,çünkü siz yapılanın haksızlık olduğu fikrinde sabitsiniz sanırım.
En başından olmamalıydı diye düşünüyorsunuz sanki,en azından ben öyleydim .
Kemire kemire kendimi mahvetmiştim.
Ben konuşup yeteri kadar intikamımı,öfkemi aldığım halde hala üzülebiliyorum.
Ondan milyon kere özür almama rağmen kızabiliyorum.
Unutamayangillerdensek demek :KK53:
Kesinlikle evet. Sanki ne hissettiğimi anlatıyor gibisiniz. Yaşadıklarım aslında hiç yaşamamam haketmediğim şeylerdi. İkili ilişkimizde büyük sorun yaşamasak da olanlara izin vermemeliydi fikri vs.hep kafamda. Sorunlarımızda klasik kv gelin görümce aileme yapılan saygısızlıklar vs. Ama herşey geldi geçti bitti. Üstünden zamanda geçti.. bilemiyorum ya. Her durumda olan yine bana yine benim evimdeki huzura oluyor...

Kesinlikle evet. Sanki ne hissettiğimi anlatıyor gibisiniz. Yaşadıklarım aslında hiç yaşamamam haketmediğim şeylerdi. İkili ilişkimizde büyük sorun yaşamasak da olanlara izin vermemeliydi fikri vs.hep kafamda. Sorunlarımızda klasik kv gelin görümce aileme yapılan saygısızlıklar vs. Ama herşey geldi geçti bitti. Üstünden zamanda geçti.. bilemiyorum ya. Her durumda olan yine bana yine benim evimdeki huzura oluyor...
Sizinki yine sizden bağımsızmış.
Ailelerle mesafeyi korudukça ,konusu da açılmadıkça unutma ihtimaliniz daha yüksek.
Benim eşim sağolsun direkt bana daldıydı :D
Çok çirkin rezil günlerdi ama atlattık çok şükür.
Benim aklıma her geldiğinde kendi kendime ona ediyormuş gibi Allah ne verdiyse saydırıyorum.
O gelince aşkııaaammm diyerek atlıyorum boynuna,ne üzeyim onu da boşu boşuna huzurumu kaçırayım tekrar.
Evlilikte seven eş,ilgili eş, huzur vs hiç kolay değil.
Hazır dengeyi sağlamışım olaylar geçeli olmuş bayağı,bu saatten sonra geçmişi düşünmek sadece ve sadece bana zarar,aynen dediğiniz gibi.
Önce kendinizi sonra onu affetmeye bakın.
Olmadı mı,koyun küfürü hakareti,tek başınızayken,ohh mis.
O gelince de gülücükler kalpler.
Allahım şizofrene bağlamayayım da sonunda,sonumu sen hayır et ya Rab :)
:KK53:

Sizinki yine sizden bağımsızmış.
Ailelerle mesafeyi korudukça ,konusu da açılmadıkça unutma ihtimaliniz daha yüksek.
Benim eşim sağolsun direkt bana daldıydı :KK70:
Çok çirkin rezil günlerdi ama atlattık çok şükür.
Benim aklıma her geldiğinde kendi kendime ona ediyormuş gibi Allah ne verdiyse saydırıyorum.
O gelince aşkııaaammm diyerek atlıyorum boynuna,ne üzeyim onu da boşu boşuna huzurumu kaçırayım tekrar.
Evlilikte seven eş,ilgili eş, huzur vs hiç kolay değil.
Hazır dengeyi sağlamışım olaylar geçeli olmuş bayağı,bu saatten sonra geçmişi düşünmek sadece ve sadece bana zarar,aynen dediğiniz gibi.
Önce kendinizi sonra onu affetmeye bakın.
Olmadı mı,koyun küfürü hakareti,tek başınızayken,ohh mis.
O gelince de gülücükler kalpler.
Allahım şizofrene bağlamayayım da sonunda,sonumu sen hayır et ya Rab :)
:KK53:
Çok tatlısınız : ))) amin amin inşallah. Allah hepimizin sonunu hayır etsin evlilik erkeklerden daha çok bizim ayarlarımızla oynayan kutsal bir kurum galiba :)

Çok asabiyseniz doktora gidin, dalga geçmiyorum inanın. Bazı vitamin değerlerinin düşüklüğü falan asabiyet yapabiliyor.
Bir de regl zamanı asabiyet çok artabiliyor, doktor belki birşeyler önerebilir diye düşünüyorum

Çok tatlısınız : ))) amin amin inşallah. Allah hepimizin sonunu hayır etsin evlilik erkeklerden daha çok bizim ayarlarımızla oynayan kutsal bir kurum galiba :)
Biz oynuyoruz kendi ayarlarımızla.
Rahat da batıyor baksana bize.
Adamlar unutmuş gitmiş.
Tuttuğu takım milyon yıl önce gol yer,içki sofrasında utanmasa ona üzülür ama sana ettikleri bir an önce unutulsun diye esamesi bile okunmaz :D
Seviyor ve seviliyorsan başka da sorunun yoksa sonsuz şükret.
Tekrarı olmaması için iyi bir tecrübe olmuştur.
Ben öyle aldım geçtim.

Hırçın olmak yorar ama oluşunuz hırçın sa yani karakteriniz buysa aynen devam helal diyorum :rapci:

Back
X