EVLİLİĞİNİZDE KENDİNİZİ DEĞERSİZ HİSSETTİĞİNİZ AN NEYDİ?

areen

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2006
940
86
648
Aslında soruyu gayet açık bir şekilde başlıkta belirttim evliliğinizde kendinizi nezaman, nasıl değersiz hissettiniz?
Mesela ben eşimle çok diyaloğa giremem konuşmaz benimle çok bu beni çok değersiz hissettiriyor. Sizde de böyle durumlar oluyormu?

Aslında soruyu gayet açık bir şekilde başlıkta belirttim evliliğinizde kendinizi nezaman, nasıl değersiz hissettiniz?
Mesela ben eşimle çok diyaloğa giremem konuşmaz benimle çok bu beni çok değersiz hissettiriyor. Sizde de böyle durumlar oluyormu?
Kimse bana kendimi değersiz hissettiremez 😁 yapmaya çalışanı kale almam kusura bakmasinlar

Söylenmeye başladığımda beni idare ediyor.
O kadar sinirleniyorum ki. Ciddiye alınmadığımı hissediyorum.
Çok defa söyledim o da tartışma olmasın diye böyle yaptığını, sakinleşince konuşmak istediğini söylüyor.
Kendince haklı olabilir ama bir kaşık suda boğasım geliyor öyle anlarda.

Çok defa söyledim o da tartışma olmasın diye böyle yaptığını, sakinleşince konuşmak istediğini söylüyor.
Aynısı bizdede oluyor çok sinirleniyorum çok

Bir kere öyle bir an yaşadım bir tartismamiz sırasında ben dayanamayıp ağladım o da, sen sadece ağla başka birşey yapma, demisti.kendimi o an çok değersiz hissetmistim ki herşeyde ağlayan biri değilimdir. Sonradan özür dileyip gönlümü almıştı. Başka hiçbir zaman değersiz olduğumu hissetmedim. Birbirimize karşı saygılı olmaya gayret ederiz. Tartışırken bile asla hakaret aşağılama küfür kesinlikle olmaz. Sadece ses biraz yükselir o kadar..

Eşim değil ama eski erkek arkadaşım çok değersiz hissettiriyordu. Benim güzel olduğumu manken gibi fiziğim olduğunu mini giyinirsem yanında taşımaktan gurur duyacağını çünkü herkesin bana bakacağını bunun da onun gururunu okşayacağını falan söylerdi bana cok değersiz hissettirir bu. Sonra bastım tekmeyi ulaşmaya çalıştı ama coktan eşimi bulmuştum

Aslında kimse bize değersiz hissettiremez, içimizde varsa değersizlik duygusu onu ortaya çıkarır. Biz de bu duyguyu yenersek değersiz hissetmeyiz. Kocamiz hoslanmadigimiz bisey yaptığında değersiz ya da olumsuz başka duygular hissetmeden bunu ona söyleriz. Olması gereken de bu.

Aslında kimse bize değersiz hissettiremez, içimizde varsa değersizlik duygusu onu ortaya çıkarır. Biz de bu duyguyu yenersek değersiz hissetmeyiz. Kocamiz hoslanmadigimiz bisey yaptığında değersiz ya da olumsuz başka duygular hissetmeden bunu ona söyleriz. Olması gereken de bu.
Bir ğrogramda izlemiştim. Psikolog “türk insanında değersizlik duygusu var” demişti. Hadi ordan demiştim ama şimdi bunu okuyunca acaba diye düşündüm hatırlayıp o cümleyi

Bende eşiniz gibiyim. Asla sinirlenince konusamayip kitleniyorum .Sanki elimi ağzımı bağlamışlar gibi konuşmak istesem de sesim cikmiyor. Eşim önce cevap ver diye diye daha çok sinirleniyor Sonra uzaklaşıp sakinlesiyot Böylelikle hiç ciddi tartışmamız olmadı.. sonra sakince mesele daha kolay çözülüyor.Bence bu size daha özel hissettirmeli.. Eşiniz bilerek alttan alıyor..

Benim eşim de herşey harika eşinin ailesinden en kotu davranışını bile mantıklı bı açıklamaya bağlıyor Sanki ben kötü niyetli gibi ortada kalıyorum Onların yanında kıymetim yokmuş ailesi onlar da ben el misim gibi hissediyorum Bariz gördükten sonra bana anlayış gösterdi orası ayrı.. başta bende de hata vardı. Eşime yansitmadan çözmeye çalışıyordum.Sonra her hareketi irrite etmeye ona sormaya başladıkça hak verdi.Cozduk.

Anketi mi yapıyorsunuz ?

Evliliğin başlarında küserdi eşim, o zamanlar çok değersiz hissederdim, cevap vermez, yemek yemez, öyle bakardı sadece çok kötü hissettirirdi, sonra bir cinnet bu durumu çözdü
Şimdilerde binlerce kez söylememe rağmen duş alırken kendisi ile birlikte banyoyu da yıkaması asabımı oynatıyor, arkasından her yeri kurula, havluları, banyo halısını balkona at ve bu günde en az üç kez tekrarlansın, bir cinnette bunun için geçireceğim sanırım, söylediğim şey kaale alınmadığında kendimi berbat hissediyorum

Değersiz hissetmem de sadece kırılırım neden böyle yapıyor ya da yaptı diye. Eğer haklıysam da hiç kale almam kendi kaybeder sonucda

Evliliğin başlarında küserdi eşim, o zamanlar çok değersiz hissederdim, cevap vermez, yemek yemez, öyle bakardı sadece çok kötü hissettirirdi, sonra bir cinnet bu durumu çözdü
Şimdilerde binlerce kez söylememe rağmen duş alırken kendisi ile birlikte banyoyu da yıkaması asabımı oynatıyor, arkasından her yeri kurula, havluları, banyo halısını balkona at ve bu günde en az üç kez tekrarlansın, bir cinnette bunun için geçireceğim sanırım, söylediğim şey kaale alınmadığında kendimi berbat hissediyorum
ben hergün geçiriyorum o cinneti

Back
X