Evliliğinizi anlatın

Siz neler yaşadınız mesela? Neyi atlatamadınız? Şunu yapmasaydım dediğiniz ne var ?

Evli degilim. Her iliskinin, her evliligin kendine özel bir dinamigi vardir. Kimi birbiriyle sorun yasar, kimi maddi, kimi ailelerle ilgili. Zorluklar karsisindaki tutum ciftlerin arasindaki baga, sevgi ve saygiya baglidir bana göre. Ögrendigim tek bir sey var. Hayat arkadasini iyi secmeli insan.

Neler yaşandı neleri aşabildiniz ne gibi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Dürüst hanımlar buyurun. Konuşalım dertleşelim. Tecrübeler konuşsun
siz derdinizi anlatin bizde derdinize derman olmaya calisalim.
bizim sikintimiz olsaydi topic acar yazardik, sanki derdiniz burdaki hanimlarin derdini dert edinmek gibi olmus.

Kimse dört dörtlük kusursuz mükemmel değilki, karşımızdakilerde öyle olsun.. En mükemmel evliliktede sıkıntılar vardır, hayattan aldığım ders, kimseyi düzeltmeye çalışmamak.. Ya olduğu gibi kabul edilir, yada geri çekilip, birbirine güle güle denir..

Sabah namaza kalktım 5 buçukta. 6'da yeniden yattım. 7 buçuktu ve ben hala uyuyamamıştım.

Sebep: Ex kayınvalidemin evime karışması ile ilgili hatırladığım bir olay.
Evdeki yardımcıya çamaşırları yıka, sonra kurutma makinesinde kurut demiştim. İşten eve bir geldim, çamaşırlar radyatörün üzerlerinde her odada.
Meğer ex kayınvalide öyle demiş. Kendisi misafirliğe gelmişti bu arada başka şehirden. Yani ev benim, evin hanımı benim.

Not: Olay 4 sene önce olmuştu. 3,5 sene önce eşimden ayrıldım. 2 sene olacak, boşandım.

Özet: Evet, herşey iz bırakıyor. Kendiliğinden bir şey düzelmiyor. Aradan seneler geçse de uykunuzu kaçırmaya yetebiliyor.

Evlilik sürecinde değil ama öncesinde çok sorun yaşadık, eşimin yalanları(benım kızacagımı bılıyorsa bır konuda yalana basvurur -gerceklerı saklar ama ben hep bır sekılde ogrenırım bazen tesaduf eserı-bazen arastırma ile), maddi anlamda sorumsuzlukları, bir ara ilişkimizi herkesten gizlemesi ve benim beklentilerimi karşılamaması, karakter çatışmaları, eşimin aldığı yanlış kararlar sonucu işinden olması ve uzun bir süre işşiz-parasız kaldıgından sonunun onu bunalıma suruklemesı ve ıntıhara kalkısması, ailemin bu adamdan hayır gelmez ayrıl baskıları, ayrılmıyorsanız evlenın baskıları her ıkı aıle esrafından , eşimin ilk evliliğinden olan oğlu nedeniyle benim iç dünyamda yaşadığım sıkıntılar (cocugun gunahı yok ama eşim beni bir ara hep ikinci plana atıyordu ve bu bende içten içe bir kıskançlığa neden oluyordu, zamanla dengeler oturdu ve sorun çözüldü )vs vs....
Evlenmeye karar verdık, babam ilk etapta kabul edemedı cunku adamın korkuları vardı.. Paramız yoktu-eşimin ve benım borclarımız vardı... Eşimin ailesinin de destek çıkacak maddı gucu yoktu...
Sonuçta ailemin desteği ve kendi çabalarımızla evlendik, borçları kapadık, şimdi bir bebek bekliyoruz ve yeni bir ev ve ev için eşya aldık , şuanda borcumuz onlar için olan kredi ve taksıtler ama artık herkes hatalarının farkında, bırbırımızı uzmemek-zora sokmamak ıcın fıkır alısverısı yapıyoruz ve sorumluluklarımızı bılıyoruz.
Aileler kaynastı, herkes herkese önce saygı duyuyor-sonrasında ise seviyor ama mesafeyi koruyoruz, kendi ev hayatımıza her iki ailenin de müdahale etmesine izin vermiyoruz...
Ve gecınıp gıdıyoruz

Kimsenin derdini dert edinmek niyetinde değilim sorum sıkıntım gayet açık hani derler ya evliliklerde olur böyle şeyler diye bunun açılımını merak ediyorum kimse açık konuşmuyor. Şimdi mesela tartışıp duruyorduk artık tartışmıyoruz çünkü içimden gelmiyor artık beni anlamadığı için okadar sinirlenmiyorum acaba sevgim mi azalıyor yoksa olması gereken mi bu.

karışılıklı saygı çok önemli. bu işin esprisi bu. senin ailende onun aileside size saygı duyucak. tabi bunu sağlıyacak olan kişiler karı koca. kocam bana saygısızlık yapmaz yapanada mani olur bende ona karşı..

Kendiliğinden düzeliyor yani çok büyük problemler yok ise...
Evliliğin ilk bir kaç yılı zorlu oluyor alışma süreci...
Farkında olmadan karşılıklı kırılmalar kötü sözler oluyor..Üstünlük sağlamaya çalışarak falan biraz yıpratıyor ..
İki tarafta baskınsa ki biz öyleyiz baya bir zorluyor.Bu süreçte kırılıyorsun içerlediğin şeyler oluyor.
Flört dönemindeki ışıltıyı arıyorsun daha doğrusu heyecanı..Bende bu çabuk bitti mesela alıştım ona zaman içinde böyle elim kolum bacağım gibi oldu...Onsuz bir yere gitmek istemem mesela oda bensiz..Birbirimizin hobilerine uyum sağlıyoruz..Kaprislerimiz çok huysuzluklarımızda ama gülüp gecıyoruz eğlenceye vuruyoruz.
Bazen keşke evlenmeseydimde dedim..Bazen iyiki evlenmişimde dedim:)
Her birlikteliğin inişi çıkışı oluyor..
Ben tek düze ilişkileri inandırıcı bulamıyorum nedense..Bana bıkkınlık belirtisi gibi gelıyor..
Kısacası ilk 3 yılı atlattığın zaman artık bazı şeyler sana daha az dokunuyor iki tarafta dalgaya vuruyor..
Biz birbirimizle çok şakalaşan dalga geçen çiftlendeniz. öyleki birbirimizin ailelerini sevmiyoruz onlarla ilgili tartısmak yerine artık dalga gecıyoruz..Kimse 4 4 lük değil.Hala kavgalarımız oluyor ama alıştık birbirimize daha rahat üstesinden gelebiliyoruz..
Allah herkese evinde huzur nasip etsin..

Teşekkürler cevaplarınız için. Ben hiç bir sıkıntımızı kendi anneme bile anlatamam ama çok üzüldüğüm zamanlar oldu kendim doldum kendim taştım. Eşim gururlu ve haksız bile olsa öyle kolay kolay kabul etmez bu beni çok yıprattı galiba. Şimdi hiç tartışmıyoruz ama benim herşeyim degil artık sanki bi arkadaş bi akraba ne bileyim anlatamadım derdimi kusura bakmayın

aaaaa bende sadece ben böyleyim sanıyordum.. aynen bende böyle hatırlıyorum çok sinirleniyorum sanki o anı tekrar yaşamış gibi.. dejavuuuuuuu

Çünkü artık sizi kırmasına alışmışsınız ,çünkü biliyorsunuz ki nasılsa haksız olduğu konuda haklı gibi görünecek kendini savunacak.
Bu sizi onun gözünde değersizleştirmesin öyle düşünmeyin hatta kendinizi aa acaba artık beni sevmiyor gibi yargılamayın.Yada ondan sanırım uzaklaşıyorum kanısına kapılmayın evliliklerde olur bu şiddet ,aldatma vs gibi kötü şeyler olmazsa tabi bunların dışında tutuyorum.
Kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama bizdede var o ama 2 taraflı yani ben alttan almayan tarafım oda öyle aslında,
Ama çok uzatmadan barışıyoruz.Önemli olan gönlünüzü alması ,haklıda olsa haksızda olsa,Tabi bunu arada sizde yapmalısınız.Tek taraflı yapmak bencillik olur :) umarım herşey kolayca düzelir ve birbirinizi anlarsınız.

Neler yaşandı neleri aşabildiniz ne gibi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Dürüst hanımlar buyurun. Konuşalım dertleşelim. Tecrübeler konuşsun
İlk bir sene gerçekten çok kötüydü tartışma sorunlar bizim aramızda sorun yok ama aileler sonra artık eşim kendisi bazı şeylerin farkına vardı ben hamile kaldım el üstünde tuttu beni yemek bile yapmadım temizlikte çocuğumuz oldu ona çok bağlı ilgili bana yardımcı herşeyimiz harika şimdi o beni tanıdı ben onu artık ona göre davranıyoruz en önemlisi saygı kötü kavgalarda bile yitirmedik saygıyı

Bazen çıkmaza girdiğin durumlar oluyor, ama hiçbir insan mükemmel olmuyor biliyorsun bunu ve onun güzel taraflarına yoğunlaşıp haksızlık etmemeyi yeğliyorsun. Bazen terazi hataları daha ağır tartınca da o iyilikler de sisleniyor ve tartışmalar yaşanıyor tabi. Ama her hatada tartışıp mutsuz olmak da mutluluğu gölgeleyen bir şey, bazen karşıdakine tepki gösterirken kendinizi yıpratmakla kalıyorsunuz...
Ben özel günlerimde aşırı hassas olurum, işte o zaman patlamaya hazır bomba gibi dolanırım evde... :)

aaaaa bende sadece ben böyleyim sanıyordum.. aynen bende böyle hatırlıyorum çok sinirleniyorum sanki o anı tekrar yaşamış gibi.. dejavuuuuuuu

Geçenlerde bir film izliyordum. Kahraman diyor ki; "Neden bebekliğimizi hatırlamıyoruz? Hatırlamak istediklerimizi hatırlayamıyoruz ama unutmak istediklerimizi hatırlıyoruz".

9 sene sevgililik sonunda eşimle evlendik ve hemen şarka geldik,ailelerden uzakta sevgili gibi yaşıyoruz hala, lakin 6 ay sonra sark bitiyor ve ailelerin olduğu şehre gitmeyi istiyoruz, istiyoruz ama nasıl olur bilmiyorum, benim bdv konularım o zaman başlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…