Evlilik, aidiyet

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Yeni evlilik. Sık sık yanlis bir evlilik yaptığını düşünmek. Neden?

Soz hakkimin olmadığını, her seyde ondan onay almam gerektigini hissediyorum. Isteklerim absurd seyler değil. Ornegin şuraya gidelim mi? Cevap sonra... Anca cok ustelersem once sinirlenip sonra huzursuz olmamak icin yapan biri oluyor karşımda.

"Sen evdesin niye yapmıyorsun" Esim çalıştığı halde bana cok yardımcı olur. Ama bazi konularda boyle diyebiliyor. Iki tişörtü utulenmemis mesela niye yapmadin diyor. Böyle durumlarda kendime zorbalık edilmis gibi hissediyorum.

Incitmekten korkan biri olmaması. Ben cok hassasım cabuk kırılırım yapımı degistiremiyorum. Gelip küfür ya da hakaret ediyor falan demiyorum. Ama dusuncesizce konuşabiliyor bazen. Ozenli yaklassin bana istiyorum ama yapısı o cabuk sinirlenir. Bazen diyorum ki basliycam sinirine bizim sinirimiz hic mi yok? Bir sey derken cekinir mi insan eşinden hayır cevabını alacağını düşündüğü icin..

Esime ilgisiz diyemem guler egleniriz evde. Ama gelip saçımı okşayıp koklamaz bi mesela. Cinsel nicelikte sıkıntımız yok o yonden iyiyiz ama sadece o anlarda sevgi, sıcaklık alıyorum ondan.

Etrafıma bakıyorum hanımlar adamı eziyor adam o kadar ozenli ki esine sesini çıkaramıyor. Bunu tasvip etmiyorum boyle olmak istemem sadece esit olmak isterim. Esimin bana saygısı yok sanki. Bu nerden çıktı diyeceksiniz adam cogu istegime hayır cevabiyla geliyor kendimi sorguluyorum ben mi sacma konuşuyorum diye. Aksine ozenli davranıyorum ona.

Evliyim ama esimi kendime ait hissetmiyorum. Kendimi de ona. Tam anlamıyla benimseyemiyorum.1 yılda aldık evlilik kararını. Bu mesafe evlilik oncesi de vardı. Biz olamadık sanki. Ben mi cok anlam yukluyorum sevgiye bilmiyorum. Bizden olmuyor sanki bir gün bosanicaz. 22 yaşındayım bu arada. Aradığımı bulamıyorum esimde. Derdimi anlatamıyorum mesela o da benimle dertlesmez gelip. Hem samimi, hem mesafeli bi iliski var aramizda. Istediğim sıcaklığı bulamıyorum kendimi tam anlamıyla teslim edemiyorum. Bu duyguları bilenler var mi? Varsa sayet tecrubelerinizle yardımcı olur musunuz?

Daha yeni evlisiniz sanırım. endişelerinizde haklısınız normal şeyler bunlar her kadın eşit olmak değer görmek ister..
Nacizane tavsiyem tavır trip yapmadan önce oturup konuşun aynen böyle anlatın beklentilerinizi belirtin bazı erkekler malesef sağır duymaz oluyor bazen

Odunsuluk var içinde ve coğu erkek boyle karsisindaki kirilir mi incinir mi dusunmeden sacma sapan hareketleri oluyor.
Romantik ve kadin ruhundan anlayan az.
Benim eşimde boyle sevgisini gosteremez. Sunu niye yapmadin demez ama yapar misin der.
Yillardir ayni yani degismiyor ya devam edip alisacak ya da boşanacaksin.

Sevmiyorsunuz sanirim siz esinizi.
Aidiyet o yola bas koydugunuzda olur.
Evlendikden sonra degil.

Ayrica kocalarini ezen kadinlarda
Karisini ezen erkeklr kadar kotu gorunuyo
Illaki birinin birini ezmesi gerekmez evlilikde

Konuşmayı denediniz mi peki siz?

Ait ve sahip olma kavramlarini kafanızdan silin oncelikle. evlendiniz diye ne o size ne size ait oldu. hala bambaşka bireylersiniz. Kendinizi evlilige adapte olmus hissedemiyorsunuz anladigim kadariyla. esinizin hoduklugu yuzunden. bunu ciddi ve net sekilde konusun, asilmayacak bir durum degil. ama haklisiniz sizden is beklemesi ve isteklerinize rahatlikla hayir demesi saygisizlik. bunu onunla cozmeye calisin.

Benimde aklımda böyle sorular var evliliğe dair. evlenince kocanı benimseyebiliyor musun, onun derdini kendi derdin biliyor musun, yoksa arada hep bir mesafe mi oluyor ki belki böylesi daha sağlıklıdır? bilemiyorum. iyi günde iyi ama zayıf bir anında ya da hata yaptığın zaman yanında oluyor mu vs. vs. dertler derya

Sevmiyorsunuz sanirim siz esinizi.
Aidiyet o yola bas koydugunuzda olur.
Evlendikden sonra degil.

Ayrica kocalarini ezen kadinlarda
Karisini ezen erkeklr kadar kotu gorunuyo
Illaki birinin birini ezmesi gerekmez evlilikde
Hemfikiriz o konuda. Kocasını ezen kadın kendini de küçük düşürüyor. Istemem oyle bir sey. Sevgi karşılıklı gibi geliyor bana. Her iliskimde boyle olmustur kırıldığım an kendimi kapatırım insanlara.

Evet o rahatlığa üzülüyorum ben de. Ve inanın konuşuyorum gitmemiz gereken bir yer var mesela sonra sonra diyoe ardına binbir bahane. Hani oturup dinleseniz adam haklı dersiniz. Ama bu her konuda mi böyle olur?

Kendinizi, istediklerinizi/istemediklerinizi ve beklentilerinizi çok güzel yazmışsınız, demek ki ifade etmede sıkıntı yok sizden yana.

Bazı sorular sormalı ve cevaplarına göre ilerlemelisiniz.
Eşiniz öncesinde de böyle miydi? Yoksa nasıl olsa evlendik oldu bitti der gibi sonradan mı oldu?
Üşendiği, ev kuşu olduğu için mi çıkmak, bir şeyler yapmak istemiyor yoksa sizinle mi yapmak istemiyor?

Normalde yardım edip, bazen sen neden yapmadın diyorsa o an çok yorgun olduğu ve 1 parça da olsa ütü yapmak zor geldiği için diyor olabilir mi?

Anladığım kadarıyla gayet mantıklı bir insansınız ve sanırım siz aslında cevabı zaten biliyorsunuz.

Cinsellikte nicelik ve nitelik olarak sorun yok... :) iyi güzel maşallah

kendini güzel ifade eden genç bi bayansin, aynen karşına al ve konuş, başka yolu yok bunun. 4*4 lük evlilik de yok bunu da aklının bi ucuna yaz.

Mesela hastaneye gidiyoruz benim icin adam ofluyor pufluyor ben cok buyutuyorum çünkü her seyi ona gore.. Durup desene hayatım sıkma canını diye destek ol bi..

Konuşmayı denediniz mi peki siz?
Defalarca denedim baktim degismiyor kabullendim.
Ama dedigim gibi eşim çok fazla ezen bi tip zaten degildir. Evdesin yap gibi bisey demez. Mesela aşkim keşke mavi kazagimi yikasaydin der. Bende bazen sen yika o zaman derim. Ben zaten geç geliyorum eve falan der.
Onun disinda surekli sarilan sevgi sozcukleri soyleyen bir adam degildir.
Mesela sevgisini belli etmek icin bazen sevdigim pastayi yada cikolatayi alir. Ama seni seviyorum demez her zaman.
Cinsellik yaşanirken soyler genelde.
Herseye direkt hayir demez ama şuan cok yorgunum sonra gitsek olmaz mi falan der.
Yani yillardir böyle ve gezmeyi pek sevmez. Hafta da birgun evimde durayim ister yine de benim hatrima öglen cikar disariya hafta içi yorgunum der cikmayiz.
Huy bu degismiyor.
Hamileyim mesela hiç karnima dokunup okşamaz cok seviniyorum der ama belli etmez.

Evet o rahatlığa üzülüyorum ben de. Ve inanın konuşuyorum gitmemiz gereken bir yer var mesela sonra sonra diyoe ardına binbir bahane. Hani oturup dinleseniz adam haklı dersiniz. Ama bu her konuda mi böyle olur?
gelmiyorum deyince kendiniz gidin madem, yalniz kalinca dank eder belki. siz de ona biraz hayir demeyi ogrenin

Cok teşekkür ederim. Ama esimle konuşamıyorum biliyor musunuz. Beni bastırıyor sanki. Yanlış anlıyorsun diyor. Aslında oturup konusulabilecek bi inaan benim esim. Ama atıyorum tamam bir daha incitmicem seni der yine aynısını yapar. Ozur dilemesini bilir ama tekrar etmeyeceğinin garantisini veremez. En azindan özür diliyorum diye de uste çıkar. Benim sorunum esimle genel iletisimimde. Bir insandan istediğiniz sıcaklığı alamayınca her sözüne takiyorsunuz galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…