evlilik arefesi aileler ve tartışmalar

sarimsaklivisne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
17
5
86
merhaba kadınlar kulübü üyeleri...
daha önce nişanla ilgili bir problemimi yazmıştım o süreçleri atlattık çok şükür. ama süreç boyunca annemi durduramadım, en küçük konuda dahi nişanlımın ailesini arayıp tartıştı, bağırdı çağırdı. babam da ben de bir şey yapamadık. en son yine aramış kvyi, kp telefonu eline almış o da baya bir laf saymış. artık babama devreye gir dedim, babam tarafları biraz sakinleştirdi ama bu sefer babam da saçma sapan bi laf etmiş, kp buna alınınca tekrar sorun oldu. bu süreçte nişanlımın ailesi her şeyi an be an nişanlıma anlatıyor, o da beni arıyor ailen niye böyle yapıyor ara bizimkileri arasınlar sakinleştirsinler vs diyor. ben ailemle sürekli tartışıyorum, onları aramadan önce benimle konuşun çözemediğimiz bir şey olursa birlikte konuşuruz diyorum yok olmuyor. annemle oturup konuştum, ben artık bir şeye karışmayacağım ne yaparsanız yapın dedi en son. süreci daha çok babamla yürüteceğiz. ama ben çok yoruldum, büyük ihtimalle bundan sonra sadece kına ve düğünde karşılacak aileler, orada da bir sorun çıkar mı diye canım sıkılıyor şimdiden. bana akıl verir misiniz? ne yapmam lazım? aileler böyleyken bu evlilik sağlıklı olur mu, yoksa ileride bu meseleler halledilir mi?

Ay nişanliya çok üzüldüm yazık oğlan herşeyden bir haber bir bakıyor sevdiği kızın annesi durmadan karşı tarafı arayıp yelliyor annenizle ciddi bir şekilde konusun bu böyle olmaz araya bir düşmanlık girerse sizde mutlu olamazsiniz şuan bakmayın oğlanın alttan aldığına evlenince ailesi daha da kıymete binecek

Annen ne diyerek kavga edip tartışıyor? Bu anne evlensen seni boşatır.

Anneniz sıkıntılı.
Arayı bulamayan, ailelerine söz geçiremeyen siz ve nişanlınız, evliliği nasıl yürüteceksiniz, sizi birey olarak gören yok ki…

Anneniz ne diye bagrip cariyor. Ilk onu yazin ona göre birsey söyleyelim. Belki kadin delirmekte hakli. Ayrica nisanlinizin ailesi tabi ki olup biteni ogullarina söyler. Sizinle onlari muhatao eden ogullari cünkü
Kadın haklı bence. Aileler daha tanışmadan, kvsi istemeye biz en az 40 kişi geliriz ailen gerekirse yer tutsun diye buyurmuş. Oğlan ve kız daha sade bir şey istediği halde, masrafını kız tarafının yapacağı bir şeyde inatlaşmış. 40 kişi istemeye mi gelinir isteme salonda mı olur. Gıcık kapmış kadın bence ondan sonra daha zor.

Yani kadin deli degilse durduk yere arayip kavga cikartmiyordur heralde. Orasina bir aciklama getirmesi lazim

nişanlınla siz sorunları halletmeyin aileler aray giriyor nişanlınız ailesine siz birdaha bana o taraftan laf getirmeyeceksiniz diyecek
Siz ailenizi karıştırtmayacaksınız nişanlınız da ailesinin sorunları hemen ona gidip anlatmasını istemeyecek
Ayrıca neden aileler anlaşamıyorsa herseyin içindeler nişanlınızla siz halledin seviyorsanız ortak yolu bulmalısınız

Öyle bı anlatmışsınız ki anneniz sorunlu her şeyi büyütüyor karşı taraf melek sandım. Eski konunuza baktım da kayınvalideniz de çok mülayim bir kadın değil bence.
Nisan sorununu nasıl çözmüştünüz?

Aileler alttan almalı.Mutlulugunuz için değer mi.Ya sen eşinin ailesine gönülsüz gideceksin.Ya da eşin senin ailene gitmek istemeyecek.Huzursuz evliliğiniz olacak.Yada ayrilacaksiniz.

şöyle ki annem her şeye karışmak istiyor. mesela normalde biz söz elbisesini birlikte bakmaya karar verdik annemle gezeriz eğleniriz, kv de siz bakın ben sizi darlamiyim dedi, annem sonra birden "niye kv gelmiyor niye ilgilenmiyor" diye kavga çıkardı, kv kıyafetin parasını vericez kızım sen gönlünce gez istediğin gibi al dedi, annemle gezdik aldık hallettik, annem birden "niye kredi kartı vermiyor bizi çingene gibi kendisinden para istetiyor" diye tartışma çıkardı, kvyi birden aradı "hadi gelin kızıma söz için çorap ayakkabı fln alıcaz" dedi (ki elbise alınır geçilir bizde böyle ayrıntılara girilmez), kv ben müsait değilim şu an başka bi yerdeyim diyince olay çıkardı. biz nişanlımla anlaştık ailesi yüklü bi miktar altın takıcak düğünde, o yüzden ailesi ev eşyası almayacak bizimkiler sadece yatak odası alıcak, anneme bunu anlattım tamam dedi konuyu kapatyık, geçen gün birden kvyi aramış yatak odasını bile almak zorunda değiliz aslında ama hadi alalım, siz ne alacaksınız çocuklar borca girmesin demiş bu yüzden tartıştılar kv herkes kendine yakışanı yapar demiş, diyorum ki annecim seninle konuştuk ya hani, ben hatırlamıyorum bilmiyorum diyor. düğün salonu bakmaya gidecektik hep birlikte, bi yere gittik bi baktık kp tutmuş kapora bile vermiş orada olay çıktı annem bağırdı çağırdı vazgeçtik başka bi yer tuttuk, evet kp son konuda haksız ama ben istiyorum ki herkes sakin olsun oturup konuşup halledelim, annem sürekli tartışıyor tartışarak halledebileceğini sanıyor. ben sakin yapıda biriyim karşı taraf da öyleydi ama artık onlar da sinirlenmeye başladı. nişanı da onların istediği gibi yaptık salon tuttık nerdeyse 90 kişi geldi. yani demek istediğim evet onların da hataları var ama annemin bir sonraki etkinliklerde olay çıkarmayacağına güvenemiyorum. kp ve kv nişanlıma ailesi evlendiğinizde de bu kadar karışacak mı diye endişelerini dile getirmiş ama ben istiyorum ki kimse tartışmadan şu süreçleri atlatalım, ilerde otururuz konuşurjz siz şunları yanlış yaptın deriz, ya da gerekirse birbirleriyle bi süre görüşmezleryavaş yavaş araları düzelir zamanla. evlendiğimizde karışamazlar tabi ki ama şu an ister istemez karışıyorlar onlarla birlikte yaşıyorum

yani şöyle ki, birbirini seven iki insan. benim onun ailesiyle problemim yok onun da benim ailemle. zaten ikimiz de çalışıyoruz evlilik sonrası her şey rutine binicek.sadece ailelerin arasında sorun var. çabaya değmez mi

Bence siz yol yakınken vazgeçin . Sizin evliliğiniz çok sıkıntılı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…