• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşamasında maddi sorunlar

Bir zamanlar benim durumumu anlatmışsın.Borc içinde değildi benimki ama işe başlar başlamaz hemen nişan yapıldı.Ev eşyalarını ben aldım.Ailesinin maddi durumu kötü değil ama yiyici tayfadan.Bir de ben çalıştığım için çift maaş gözüyle bakılıp sürekli yolma pesindelerdi.Sanki bunca yıl onlar için okuyup atandım. 😠 Eğer kimseden destek görmeden A dan Z ye her şeyi siz yapıyorsaniz çift maaş bile yetmedi .Sonuç 3 yıl boyunca kredi ödemesi.4 yıl oldu evleneli ama ilk 3 yıl sadece maddiyat ve onun ailesi yüzünden çok kavga edip boşanma noktasına geldik.Erkekler ailesine evlenince nedense aşırı düşüyor.Bizimki bu huyundan vazgeçti artık.Biraz uzun sürdü ama gerçekleri gördü.Hayir ben anlamıyorum bazı insanların rahatlığını altında evin araban ve işin var niye sürekli çocuğundan beklenti içine giriyorsun.Birak kendi haline sanki senden mi istiyor.Hobi amaçlı bazı eşyalar alıp ay sonunu getiremeyince bizi banka olarak görenleri Allah a havale ediyorum....O yüzden iyi düşünüp öyle karar verin ve araştırın
Ben şuanda ailemle beraber yaşıyorum... annem asla bir parça almama bile izin vermez... bana çok şaşırtıcı geliyor insanların çocuklarını gelir kapısı olarak görmesi... bırak kendi ailesiyle huzurlu yaşasın...erkek arkadaşımda ailesinin giyimine kadar karşılıyor hatta en son kız kardeşi geldiğinde Boyner’den 3000 tl üzerinde alışveriş yapmıştı... aylık 200tl filan telefon faturası ödüyor... evlerinde d smart var onu ödüyor... bana göre durumun yoksa bunlar lüks olarak geliyor... ama iş bana gelince durum ortaya atılıyor:)))

Sızce ne olabılır eksıde olabılmesı ıcın..
Ben hiç anlamadım borsa dedi inandım... aralıkta kredim bitecek dedi şimdi iki tane daha varmış 1400 tl onlar Eylül’de bitecek diyor... ha bir ara 40.000 tl var dedi ama nerdedir nasıldır bilmiyorum... detay vermiyor...

Aslında ben ne ailesinin durumunu nede herhangibir şeyinin olmamasını önemsemedim... ilk başta acaba olur mu desem de sevdikçe önemsiz geldi bana beraber yaparız diye düşündüm... ki benim ailemin durumu iyidir... ama evlenme teklifinde durumu biliyorsun demesi kendimi çok değersiz hissettirdi... detayları öğrenmeye çalıştığım da bencil damgası yemem ve kabalaşması beni de soğuttu artık aslında yeni yeni fark ediyorum aslında benim için en doğrusunu yapmış terkederek:)

tek başına maddi olarak yetişemiyor bir şeye belli, bir kese daha olsa ne güzel olur diye düşünmüştür. Duygularında samimi olsa ne olmuşsa sizinle paylaşabilirdi. Battıysa battım derdi, kumarsa kumar oynadım. Bu samimiyeti bile göstermemesi sizin duygularınızı dindirmek için yeterli olur umarım.

tek başına maddi olarak yetişemiyor bir şeye belli, bir kese daha olsa ne güzel olur diye düşünmüştür. Duygularında samimi olsa ne olmuşsa sizinle paylaşabilirdi. Battıysa battım derdi, kumarsa kumar oynadım. Bu samimiyeti bile göstermemesi sizin duygularınızı dindirmek için yeterli olur umarım.
Başta kendimi suçladım hep özür diledim... çünkü herkes eşit şartlarda değil... ben olsam bende aileme harcarım diye düşünmüştüm...ama hiçbir zaman şeffaf bir açıklamayla karşılanmayınca son zamanlar iyice endişelendim... bir evi geçindirebilir mi onun tedirginliğini yaşıyordum açıklama yerine beni terk etti :))) kendisine de teşekkür ediyorum benim için en hayırlısı böyle

Ben şuanda ailemle beraber yaşıyorum... annem asla bir parça almama bile izin vermez... bana çok şaşırtıcı geliyor insanların çocuklarını gelir kapısı olarak görmesi... bırak kendi ailesiyle huzurlu yaşasın...erkek arkadaşımda ailesinin giyimine kadar karşılıyor hatta en son kız kardeşi geldiğinde Boyner’den 3000 tl üzerinde alışveriş yapmıştı... aylık 200tl filan telefon faturası ödüyor... evlerinde d smart var onu ödüyor... bana göre durumun yoksa bunlar lüks olarak geliyor... ama iş bana gelince durum ortaya atılıyor:)))

Aslinda her seyin farkindasin di mi?

Ben hiç anlamadım borsa dedi inandım... aralıkta kredim bitecek dedi şimdi iki tane daha varmış 1400 tl onlar Eylül’de bitecek diyor... ha bir ara 40.000 tl var dedi ama nerdedir nasıldır bilmiyorum... detay vermiyor...
Kredı cekıp borsaya koyanlar cok duydum maalesef

Sen ş

Yeni yeni aslında farkına varıyorum... çok sevildiğimi düşünüyordum... bu kadar yanılabildiğime bende inanamıyorum... şükürler olsun ki erken farkına vardım...

Seviliyorsundur dogrudur.
Ama sevgi biriyle ortak bir gelecek kurmak icin asla yeterli degil.

Hayirlisi olsun insallah.

Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
terkedilmenize üzüldüm ama bu şekilde düşünüyorsa ve sizin bu düşüncelerinizi normal karşılayıp içinizi rahatlatmak yerine terkediyorsa zaten olmazmış

Konu sahibi ben bu durumda sizin için mutlu bir gelecek göremiyorum, üzgünüm...

Hayır borsada cok büyük paralar da kaybedilir ve kaybedikdilçe kredi cekilir tekrar borsaya yatırılır oda kaybedilir bu böyle devam eder yasadık biliyoruz cünkü. Ve konu sahibi kaç kaç bir kere değil devamlı borsada para kaybediyor adam ve ailesine de bes kurus gönderemiyordur yalan o
Borsadan minicik anlayan bile böyle hata yapmaz. Büyük para koymaz zaten. Sağlam bist 30 hisselere yatırır orta ve uzun vadede kazanır. Bu adam borsanın b sinden anlamıyor belli

Kurumdan kuruma değişiyor, tazminatsiz 7960 yatmış bu ay bana, 350 de tazminat yatıyor, dediğim gibi daha fazla ya da daha az yatan kurumlarda var. Tabi ben 1/1 im ( yaşım ortaya çıktı 🙄)
Bizde benimle yasit hatta aralik doğumlu 87li sayilir yani, bir mühendis arkadasim.var 3/2siydi sanirim ben teknikerim 6/3yum yani mühendis olunca yasin 40 olmadan 1.dereceye gelinebiliyor :) maas olarak da 6 civarı ancadir teknikerle bin lira fark oluyor arada
Sizi gelir olarak görüyor gibi geldi bana. Yani siz çalışmasaydınız ne yapardı yine evlenmek için can atar mıydı? Ya da evlendikten sonra çalışmayacağım deyip ağzını yoklasanız ne yapar acaba? Kimi erkekler veya erkek anneleri memur kadın gördü mü üstüne atlıyorlar garanti gelir diye 😑
Aynisini yazacaktim ben evlenince istifa edeceğim ev hanimi olacağım evi nasıl geçindireceksin dese hemen ayrılır ya da ben ev hanimi istemem diyebilir :) bazısı illa calisan olsun cift maas olsun diye düşünüyor bazılari da memur da olsan isten cik ben çalışan kadin istemiyorum diyor! Yani kadın adina karar verme yetkisini kendinde gören tipler cok! Konu sahibi bence netleştirmeli sen ailene 3 bin gonderiyorsan ben de 3 bin gonderirim, kira faturalar sende mutfak bende diyerek net cizgileri çizmeli bakalım beyefendi ne diyecek?

8 bin lira maaş bekar biri için standartların gayet üstünde bir maaş. Borsada kaybetmiş işte sorumsuz biri. Normal şartlarda o maaşa bekar bir insan ev araba alıp ödemeliydi. Ailesiyle yaşayanlar için söylüyorum tabi. Sizinde mesleğiniz yatırımınız varmış böyle biriyle heba etmeyin bence. Açık açık söylemek yerine bencillikle suçlamak işine geliyor manipüle etmeye çalışıyor. Bir ömür borç ödersiniz bu adamla. Aşkından ölmüyorsanız kaçın tabiki sizin gibi birini biran önce kendind bağlamak ister

Hayır borsada cok büyük paralar da kaybedilir ve kaybedikdilçe kredi cekilir tekrar borsaya yatırılır oda kaybedilir bu böyle devam eder yasadık biliyoruz cünkü. Ve konu sahibi kaç kaç bir kere değil devamlı borsada para kaybediyor adam ve ailesine de bes kurus gönderemiyordur yalan o

Siz yatirim yapmamis kumar oynamissiniz. Gecmis olsun.
Borsada kayip tabii olabilir, riske edebileceginiz miktarla girersiniz kaybetseniz de koymaz. Ama kaybettikce gömülmek, hem de krediyle 🤷‍♀️ başka bir seye döndürmüssünüz olayi.

Ben sorduğumda da sen mi ödüyorsun oluyor... iyi de ileride bu borçlar bana kalacak... okudukça ne kadar yanlış bir karar vermişim diyorum... sizin adınıza da sevindim ...
Kesınlıkle sana acıklama yapabılmelı .Azda kazanmıomus .Bırıkımı olmaması gelecegını zerre dusunmenesı demrk .Evlılık önemlı canık .Boşanmak çok daha zor

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Eşittir hep baş ağrısı 👍🏻👍🏻

Bu adam doktor mu ya da pozisyonu ne ? Zira bizim müdür bile 8 bin almiyor :))
Açıkçası ben bir erkeğe maddi acidan da güvenmek isterim. Mesela ben de 8 senelik memurum arabam evim yok ama araba için birikim yapiyordum, krediye bulasmak istemedim simdi de pandemi girince tek başıma alamadim ama istesem alirim her türlü.
Ben herseyi krediyle yapan ve aman öderiz nolacak rahatliginda bir insanla yapamazdim mesela. Çünkü önümü görmek isterim, borcum varsa uyuyamam.
Bu adama güven olmaz, adam neredeyse benim maasin 2 katını aliyor ama ekside!🤔🙄 beyefendi ne zaman artiya geçmeyi ve evlenmeyi düşünüyor acaba?
Diyelim ki evlendiniz ve esyalari ortak alalim dediniz, siz nakit odeseniz bile o kredi cekecek ve onun cektigi kredileri de yine siz ödeyeceksiniz!
Hic gerek yok, ustune arabanıza da ortak cikacak hatta belki sizden cok kullanacak.
Birakin gitsin, sevgi herseyi tolere etmiyor maalesef bu devirde.
Bakanlık uzmanları 8 binden başlıyor maaşları 9-10’a kadar çıkıyor.

Ben işte bu borç nasıl oldu neye yatırdı ne kadar kaybetti hakkında hiç bilgi alamadım... zaten zar zor öğrendim bu borsa olayını da ben ailesine gittiğini düşünmüştüm... mesela soruyorum ileride ailene aylık ne kadar yardımcı olursun ona bile cevap alamıyorum... bilmem gerek aslında diye düşünüyorum... çok dürüst olduğunu düşünmüştüm başlangıçta
Bacım kurtulmuşsun fakir sevindir. Bak burada kaç kişi sana yalvararak yazıyor resmen. Neden? Ya başımıza geldi ya da eş dostun başına geldi de ondan. Akıllı insan hatalarından ders çıkarır daha da akıllısı başkalarının hatasından ders çıkarır. Geçmiş olsun bir dahaki ilişkinde de nacizane tavsiyem isterse adın paragöz olsun bu konuda tam şeffaflık olmadan evlilik düşünme. 💝

Back
X