• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşamasında maddi sorunlar

Bak sen tipik erkek para sorunca kestirip atıyor bir de terk ediyor demek ki anladı seni yolamayacagını
İnsan en azından bu ar ederek yaptım hatalar bana zaman ver düğün için birikim yapayım der sen lutfedersen beraber öderiz dersin
Beyefendi kafada planları yapmış kredi çeker öderiz beraber diyor
Verilmiş sadaka varmış salla flörtleştin olmadı bu kadar
Flörtleşme birbirini tanıma süreci değil mi zaten tanıdın ve olmayacağını anladın bu kadar

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor
8000 Tl maas ortalamaysa bana kal geldi.Aciyan bize acisin ne diyeyim.Adam zaten ailesine bakiyor onu anladim da 8000 Tl'lik bakiye 5000 de esnek deseniz nereden baksaniz 13.000 Tl,ailesene katamaran mi aldi ki ekside bu adam :)

Son düzenleme:
Bosversene bir baltaya sap olamamis isi gucu parasi var borsada kaybetmis yalanmi gercekmi belli degil sizdemuhendissiniz size ve maasiniza guveniyor belliki boyle plansiz is bilmez biriyle evlenmeyin ya omur boyu onun borcunumu odemek istiyorsunuz bencilsin ne demek sacmaliyor

Bir zamanlar benim durumumu anlatmışsın.Borc içinde değildi benimki ama işe başlar başlamaz hemen nişan yapıldı.Ev eşyalarını ben aldım.Ailesinin maddi durumu kötü değil ama yiyici tayfadan.Bir de ben çalıştığım için çift maaş gözüyle bakılıp sürekli yolma pesindelerdi.Sanki bunca yıl onlar için okuyup atandım. 😠 Eğer kimseden destek görmeden A dan Z ye her şeyi siz yapıyorsaniz çift maaş bile yetmedi .Sonuç 3 yıl boyunca kredi ödemesi.4 yıl oldu evleneli ama ilk 3 yıl sadece maddiyat ve onun ailesi yüzünden çok kavga edip boşanma noktasına geldik.Erkekler ailesine evlenince nedense aşırı düşüyor.Bizimki bu huyundan vazgeçti artık.Biraz uzun sürdü ama gerçekleri gördü.Hayir ben anlamıyorum bazı insanların rahatlığını altında evin araban ve işin var niye sürekli çocuğundan beklenti içine giriyorsun.Birak kendi haline sanki senden mi istiyor.Hobi amaçlı bazı eşyalar alıp ay sonunu getiremeyince bizi banka olarak görenleri Allah a havale ediyorum....O yüzden iyi düşünüp öyle karar verin ve araştırın

Sizi gelir olarak görüyor gibi geldi bana. Yani siz çalışmasaydınız ne yapardı yine evlenmek için can atar mıydı? Ya da evlendikten sonra çalışmayacağım deyip ağzını yoklasanız ne yapar acaba? Kimi erkekler veya erkek anneleri memur kadın gördü mü üstüne atlıyorlar garanti gelir diye 😑

Bana gore anlattiklarinizdan yola cikarak soyluyorum adam kredi cekip borsaya yatiriyor yada kumar aliskanligi var bir sebeple ekside ee aileninde durumu yok hem kendine hem ailesine yetiremedigi icinde aceleye getiriyorki birinden birine evlendigi kadin yetissin mesela aileye o parasiyla sacma isler yaparken ailesine karisi baksin istiyordur bugun size paragoz diyen adam yarin imzayi atincada karti onun eline vermenizi ister bastan biliyordun durumumu der

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Hiçbir birikimi olmadan evlilik yoluna giren adam her şeyi sizin üstünüze yıkıp kılını kıpırdatmadan evlenmeyi planliyordur. Size tavsiyem o bir şey yapmadan kılınızı kipirdatmayin. Gerekirse nişanı atarsınız. Evlenip de boşanmak daha zor olur inanın.

Siz kac yasinizdasiniz? Uzgunum ama nisanliniz asla huzurlu mutlu bir evlilik sunamaz size. Elinizdeki de akar gider. Vazgecin bu parayla ne yaptigi belli olmayan adamdan ve somurucu ailesinden hem size bencil deme hakki yok. Asil bencil olan kendisi evlenecegi esi ve dogacak cocuklari icin hicbir birikim yapmayarak be kadar bencil oldugu ortada.

Beni de şaşırtan bu oldu... bir ara kredi çekip borsada kaybettiğini söylemişti... oda kavga kıyamet kendinin bana tüm durumu anlatması gerekiyor aslında sorunca da bencil oluyorum...
Borsada olabilir ama borsa masum olanı
Kumarda değil zaten bence başka tür kumar olabilir üzgünüm

borsa değildir o.öyle olsa bitmişti çoktan borcu.bir de borsada sıfırı tüketmek çok zordur az çok kazanırsın yada paran aynı kalır .kumar oynuyordur diyorum ben
Hayır borsada cok büyük paralar da kaybedilir ve kaybedikdilçe kredi cekilir tekrar borsaya yatırılır oda kaybedilir bu böyle devam eder yasadık biliyoruz cünkü. Ve konu sahibi kaç kaç bir kere değil devamlı borsada para kaybediyor adam ve ailesine de bes kurus gönderemiyordur yalan o

Biz evlenmeye karar verdiğimizde eşim 29 yaşındaydı, parası yoktu ( aslında çok vardı ama alamadı) ama herşeyi biliyordum. Ailesine çok harcamış, onun durumunda olsam bende harcardım. Ortada bir tembellik, işgüzarlık yok, sağlık sorunundan çok borç yapmış babası, eşimde kapatmış borçları. Daha önce yazmıştım forumda evlenirken o işsizdi ben çalışıyordum. Hiç soru işareti olmadı kafamda çünkü çok şeffaftır bana karşı. Bende ona öyleyim.

birikimi yok derseniz olabilir gezip tozmuş derdim ama ekside olması hiç mantıklı değil. Birde sorduğunuz sorulara cevap alamıyorsunuz. Sürekliliği olan bir gider var o belli. İddia, kumar gibi bir şey büyük ihtimalle. Terk etti diyorsunuz, adam size büyük bir iyilik yapmış. Dönmeyin ne olur.

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Maddi durumuna rağmen nişan istemesinin sebebi sizi ev harcamalarına ortak etmek aşk sevgi olarak bakmayın bence. Bu kafada olan erkekler memur bir kadınla evlenip ev giderlerine ortak etmek istiyor. Geçenlerde burada bir konu vardı atanamamış öğretmenle niye evlendin falan demişti bir beye arkadaşı.

Haklısınız.
Maddi anlamda kendine güvenmeyen bir adamla evlilik maalesef olmaz.
Olay keşke bir yüzük almakla kalsa.
Ama evlilik cidden masraflı bir olay - ki bunu sadece nikah, ufak bir yemek vermiş biri olarak söylüyorum.
32 yaşında hiçbir birikimi olmaması ise çok garip.

Haklısınız.
Maddi anlamda kendine güvenmeyen bir adamla evlilik maalesef olmaz.
Olay keşke bir yüzük almakla kalsa.
Ama evlilik cidden masraflı bir olay - ki bunu sadece nikah, ufak bir yemek vermiş biri olarak söylüyorum.
32 yaşında hiçbir birikimi olmaması ise çok garip.
Evlenırken yapılan toren sıkıntı degıl aslında..
Nıkahlada evlenılebılır
Sevılen bır kac es dost gelsede yeter
Ama evın faturaları..mutfak vb masrafları sureklı olarak odenmesı gerektıgı ıcın sırumluluk altına gırebılecek bıreyler olması gerek

Biz evlenmeye karar verdiğimizde eşim 29 yaşındaydı, parası yoktu ( aslında çok vardı ama alamadı) ama herşeyi biliyordum. Ailesine çok harcamış, onun durumunda olsam bende harcardım. Ortada bir tembellik, işgüzarlık yok, sağlık sorunundan çok borç yapmış babası, eşimde kapatmış borçları. Daha önce yazmıştım forumda evlenirken o işsizdi ben çalışıyordum. Hiç soru işareti olmadı kafamda çünkü çok şeffaftır bana karşı. Bende ona öyleyim.

birikimi yok derseniz olabilir gezip tozmuş derdim ama ekside olması hiç mantıklı değil. Birde sorduğunuz sorulara cevap alamıyorsunuz. Sürekliliği olan bir gider var o belli. İddia, kumar gibi bir şey büyük ihtimalle. Terk etti diyorsunuz, adam size büyük bir iyilik yapmış. Dönmeyin ne olur.
Aslında ben ne ailesinin durumunu nede herhangibir şeyinin olmamasını önemsemedim... ilk başta acaba olur mu desem de sevdikçe önemsiz geldi bana beraber yaparız diye düşündüm... ki benim ailemin durumu iyidir... ama evlenme teklifinde durumu biliyorsun demesi kendimi çok değersiz hissettirdi... detayları öğrenmeye çalıştığım da bencil damgası yemem ve kabalaşması beni de soğuttu artık aslında yeni yeni fark ediyorum aslında benim için en doğrusunu yapmış terkederek:)

Hayır borsada cok büyük paralar da kaybedilir ve kaybedikdilçe kredi cekilir tekrar borsaya yatırılır oda kaybedilir bu böyle devam eder yasadık biliyoruz cünkü. Ve konu sahibi kaç kaç bir kere değil devamlı borsada para kaybediyor adam ve ailesine de bes kurus gönderemiyordur yalan o
Ben işte bu borç nasıl oldu neye yatırdı ne kadar kaybetti hakkında hiç bilgi alamadım... zaten zar zor öğrendim bu borsa olayını da ben ailesine gittiğini düşünmüştüm... mesela soruyorum ileride ailene aylık ne kadar yardımcı olursun ona bile cevap alamıyorum... bilmem gerek aslında diye düşünüyorum... çok dürüst olduğunu düşünmüştüm başlangıçta

Aslında ben ne ailesinin durumunu nede herhangibir şeyinin olmamasını önemsemedim... ilk başta acaba olur mu desem de sevdikçe önemsiz geldi bana beraber yaparız diye düşündüm... ki benim ailemin durumu iyidir... ama evlenme teklifinde durumu biliyorsun demesi kendimi çok değersiz hissettirdi... detayları öğrenmeye çalıştığım da bencil damgası yemem ve kabalaşması beni de soğuttu artık aslında yeni yeni fark ediyorum aslında benim için en doğrusunu yapmış terkederek:)
Sızı terk etmesı sızden kaynaklı degıl
Cok genc bıtcoın yuzunden ıntıharın esıgındeymıs..Allah guzel gunler gostersın
Sıkıntıları var ve sızdwn kactı soyleyemedı bence

6 yıl calısıpta bırıkımı olmaması buyuk bır sorun.Bunun sebebını size acıklayabılmelı .Bence evlenmeden once ıyı dusunun.Ya sizden para saklıyor yada o paraların bır sebenı vardır.Bunu sıze acıklayamayan erkeklede evlenmeyın.Hep ole olur zaten ya paragöz yada bencıl olursunuz.Gerek yok boylelerıyle ugrasılmaz .Nutcemızı sordugumda bana açmısın açıkdamısın bır kocam vardı .Boşadım kurtuldum
Ben sorduğumda da sen mi ödüyorsun oluyor... iyi de ileride bu borçlar bana kalacak... okudukça ne kadar yanlış bir karar vermişim diyorum... sizin adınıza da sevindim ...

Sızı terk etmesı sızden kaynaklı degıl
Cok genc bıtcoın yuzunden ıntıharın esıgındeymıs..Allah guzel gunler gostersın
Sıkıntıları var ve sızdwn kactı soyleyemedı bence
Sanal paraya pek sıcak bakmıyordu... ben bir kaç kez sordum kurumdan ciddi paralar kazanan arkadaşlarımız oldu... ama bana güvenilir gelmiyor diyordu kendisi...

Back
X