İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum...
Aslında bende tamda dediğiniz gibi bakıyorum... ailesine olan yardımıda aşırıya kaçmadıkça benim açımdan sorun teşkil etmez... ben sadece evlenmeden önce ne ile karışılacağım konusunda şeffaf olmasını beklerdim... öyle olsaydın bu şekilde varsayımlarla hareket etmezdim...bence harcama alışkanlıkları önemli
yani parasını nerelere harcamış
borsada batırmak vs de hoş değil
güzelce oturup tartın ve özellikle ödenen krediler ile alınan paraların nereye gittiğini belirleyin
yalnız ben en çok bu cümlenize takıldım
siz çalışıyormuşsunuz da, cidden eş adayınızdan ileride evi geçindirmesini bekliyor musunuz
ben mi çok safım, hayatımın hiçbir aşamasında böyle bir beklentim olmadı
o ev bizim evimiz, birlikte geçindirebilir miyiz diye düşündüm
yani o 8 ben 6 alıyorum 14 bin i nasıl yönetelim diye düşünmek bana daha aklı selim geliyor
burada konular var, çalışan kadın eve sunacağı katkıyı belirler geri kalanını kendine ayırır, ister yatırım yapar ister harcar ister ailesine verir vs vs diye
ama erkeğe bu opsiyon yoki o ille de kazandığı tüm parayı eve harcamalı, annesine 250 TL verse olay oluyor, kendisine herhangi bir şey alsa ergen gibi hevesleri var diye yorumlanıyor
evet tüm geçimi sizin sırtınıza yıkmamalı, birlikte yaparız deyip her şeyi size ödetmemeli ama "ev geçindirmek erkeğin yükümlülüğüdür" algısı da artık bitmeli
Kaldiracli işlemde gidiyor o şekilde bi anda...İddiaa olmasın o. Borsa da o kadar erimez çünkü.
Bebek olur da ücretsiz izin alırsa kocası bir süre tek başına evi gecindirmek zorunda kalabilir...bence harcama alışkanlıkları önemli
yani parasını nerelere harcamış
borsada batırmak vs de hoş değil
güzelce oturup tartın ve özellikle ödenen krediler ile alınan paraların nereye gittiğini belirleyin
yalnız ben en çok bu cümlenize takıldım
siz çalışıyormuşsunuz da, cidden eş adayınızdan ileride evi geçindirmesini bekliyor musunuz
ben mi çok safım, hayatımın hiçbir aşamasında böyle bir beklentim olmadı
o ev bizim evimiz, birlikte geçindirebilir miyiz diye düşündüm
yani o 8 ben 6 alıyorum 14 bin i nasıl yönetelim diye düşünmek bana daha aklı selim geliyor
burada konular var, çalışan kadın eve sunacağı katkıyı belirler geri kalanını kendine ayırır, ister yatırım yapar ister harcar ister ailesine verir vs vs diye
ama erkeğe bu opsiyon yoki o ille de kazandığı tüm parayı eve harcamalı, annesine 250 TL verse olay oluyor, kendisine herhangi bir şey alsa ergen gibi hevesleri var diye yorumlanıyor
evet tüm geçimi sizin sırtınıza yıkmamalı, birlikte yaparız deyip her şeyi size ödetmemeli ama "ev geçindirmek erkeğin yükümlülüğüdür" algısı da artık bitmeli
Bu kadar borca araba fln alsaymis bari ortada parayı götürecek somut bir şey de yok bence kumarda kaybetmiştir ya da ailesine ev fln almıştırAdamda yatırım kafası yok açık ve net. 8 bin ve Türkiye şartlarında resmen hazine :) ailesine ne kadar yardımcı olursa olsun ister kredi borcu olsun nice insanlar var 3 bin TL maaşla 1.500 TL kredi ödeyen ama yine de geçinen. Dikkat edin altından başka bisey çıkmasın.
Bebek olur da ücretsiz izin alırsa kocası bir süre tek başına evi gecindirmek zorunda kalabilir...
Anlayış olarak bu şekilde olsa bile erkek evi gecindirme sorumluluğunu ustlenmeli bence çünkü özellikle özel sektör kadinlar için çok acımasız tek maasla geçinip gecinilemeyecegi hesaplanmali gerekirse işsizlik olursa diye planlama yapılmalı. Bir kadın bütün bunları kendi hesap edecekse evlenmesin bence. (Bu arada ben hep kocamdan fazla kazandim ama ekonomik bütün plani ona bıraktım çünkü psikolojik olarak o da sorumluluk almalı. )Yine geçimi koca değil birlikte sağlayacaklar, planı programı ona göre yapacaklar
Konu aldığı maaş yeter mi değil ki, evi geçindirme görevini üstlenebilir mi şeklinde, bu görev de herkeste eş olmalı, bir süre maaş alınmaması ya da işsiz kalınması vs farklı yönetimi sadece erkeğin görevi görmek farklı
Ben şuanda ailemle beraber yaşıyorum... annem asla bir parça almama bile izin vermez... bana çok şaşırtıcı geliyor insanların çocuklarını gelir kapısı olarak görmesi... bırak kendi ailesiyle huzurlu yaşasın...erkek arkadaşımda ailesinin giyimine kadar karşılıyor hatta en son kız kardeşi geldiğinde Boyner’den 3000 tl üzerinde alışveriş yapmıştı... aylık 200tl filan telefon faturası ödüyor... evlerinde d smart var onu ödüyor... bana göre durumun yoksa bunlar lüks olarak geliyor... ama iş bana gelince durum ortaya atılıy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?