Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...Ekonomik beklentiniz mi yok?
Beni de şaşırtan bu oldu... bir ara kredi çekip borsada kaybettiğini söylemişti... oda kavga kıyamet kendinin bana tüm durumu anlatması gerekiyor aslında sorunca da bencil oluyorum...Aklıma gelen ilk şey kumar oynayıp oynamadığı oldu maalesef. 8 bin lira günümüz turkiyesinde büyük bi para birikimi olmaz anlarımda bide eksideyim demiş.
Bi şekilde ekside. Bundan sonra ekonomik planı beraber yapabiliyo musunuz?Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
Evet tamda dediğiniz gibi bir kaygım var... arabası evi yok... sürekli evde aslında... birde bunları sorduğum için bencil oluyorum asıl beni endişelendiren de bu oldu... yarın bir gün müdahale etme hakkım olacak mı emin değilim..Ailesi için kredi falan mı çekmiş? Neden sürekli ekside?
Sizin ekonomik beklentiden çok bu adam parayı nasıl kullanacağını biliyor mu diye bir kaygınız var sanırım?
32 yaşına kadar ülke ülke gezip yemediyse birikim yapmış olması gerekirdi. Aldığı maaş fena değil, eğer ev araba kredisi ödemiyorsa belli ki maaş aileye gidiyor. İyi düşünün, bu durum evlendikten sonra değişmez.
Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)Bi şekilde ekside. Bundan sonra ekonomik planı beraber yapabiliyo musunuz?
Asla olmayacak, durumumu biliyorsun diyecek. Aman diyeyim, sorun edecekseniz çok uzatmayın bu ilişkiyi. Kimseyi değiştiremezsiniz çünkü; eğer riskli yatırımlara meraklı biriyse yarın yine büyük paralar batırır.Evet tamda dediğiniz gibi bir kaygım var... arabası evi yok... sürekli evde aslında... birde bunları sorduğum için bencil oluyorum asıl beni endişelendiren de bu oldu... yarın bir gün müdahale etme hakkım olacak mı emin değilim..
Ay bir de her işi kredi ile! Yatırım yapmıyor, evleniyorsunuz; ne kredisi bu?Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Aaa terk mi edildiniz? Ne zaman?Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Sen çalışıyor musun? Evlenip kendi g.tunu ToplattiracaktirMerhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Büyük ihtimalle şimdi linç yerim gibi ama açık fikrimi söylüyorum ilişkilerde değerimi kendim belirlerim cümleye devam etmeden önce şunu belirteyim her zaman eşitliği savunan biriyim asla bir kadın olarak cinsiyetimi kullanıp karşı tarafı kullanmam ya da kendimi mal yerine koymam ama ama ama maalesef erkekler her zaman harcadığı kadına değer verir bunu bilir bunu söylerim burada harcanan para olabilir zaman olabilir her şey olabilir bir kere 32 yaşında adamla evleniyorsam ben tahmini 27 den büyüğümdür bir gençlik bir aşk ateşi ilk aşk yaşamışımdır gözüm kör değildir yani dilim yanmıştır bu mantıktan ilerlersem bir kere artık aşkımız yeter kafasından çıkmışımdır faturaların aşka ödenmediğini en azından biliyor olduğum için ki kendim de belli bir yaşam standartına sahipken daha düşüğü için evlenmem bu yüzden kazık kadar olmuş adam hala - hesaplar şu buyla uğraşıyorsa orada bir durur düşünürüm dengim mi ? Bu denklik de sadece maddi değil bir kere demek ki bu adam karakter olarak dengim değil henüz sorumluluk bilinci yok olmayan parayı harcıyor adam olmayan parayı harcayan insanda hesap kitap yetisi yoktur böyle düşünürüm. Şimdi en başta harcadığı kadına değer verirler kısmına geldim evlilik teklifi almadığım adamla evlenmem mesela önemli olan tektaşlar alıp önümde diz çökmesi program plan değil değer verip zaman harcaması düşünmesi ya hiçbir şey yapamadın al bir gümüş yüzük al bir şarap iki kadeh götür deniz kenarına kumlara oturup içerken teklif et ya mesele buna zaman harcaman e sen beni buna bile değer görmüyorsan ben niye senle evleneyip durduk yere bir de senin hayat derdine ortak olayım ki ? Nişan konusunda ısrarclığı da bence covid yüzündendir masraf az olacak isteseniz de çok olmaz hele tez elden evlenirseniz daha iyi böyle bir adam için adam borç içinde yüzüyor işine gelir bence biraz sorgulayın köprüden çıkmadan son dönüş iyi düşününMerhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?