Evlilik aşkı öldürüyor mu?

3,5 yıllık evliyim hala eşimi seviyorum aynı şekilde o da beni seviyor.Hayatımda verdiğim en doğru karar.Fakat benim eşim her hafta çiçeğimi alır her hafta yemeğe çıkarır bebeğimiz var ve çok yardımcıdır.Eğer evlilik paylaşımsa ve karşındaki bunu en iyi şekilde yapıyorsa aşk bitmiyor canım
Ne kadar güzel senin adına sevindim bnmde bi kızım var eşim de destek oluyo çok yorgun olduğumda o sallar yada namaz saatinde kalkarsa o uyutur bn kılarken

Benim adam 4,5 aydir lohusa:KK45:
Aaa niye ne hassas adam :))
Dun gece buyuk kizima bi seyler okuyup uyuyacaklardi. Sütünü verip odadan ciktim banyoya dogru. Ama kulagima bi "muck muck muck" sesi geliyodu. Meger adam beni opmek istemis. Sonra "uyuuuuzz" diye seslendi.
Geri döndüm "pardon Johnny vallahi kizi opuyosun sandim" dedim :KK70:

Karninda kelebekler uçuşmuyo veya onu gördüğünde heycanlanmiyosun ama işten gelmesini bekliosun özliyosun.. Yani şahsen ben boyleyim henuz 1senelik evliyim. Sevgi kaliyo saygi varsa tabi.

Aşkı nasıl tanımladığınıza bağlı olarak değişebilir bir söz bu.
O ilk zaman midede uçuşan kelebekler, iştah kesilmesi, içinin titremesi elbet geçiyor ama bu geçiş yerini onu gördüğünüzde gözlerinizin bütün içtenliğiyle gülmesine yerini bırakıyor.
1.5 yıldır evliyim, 10 yıldır eşim hayatımda ama çok daha fazla seviyorum diyebilirim size.
Sevgiliyken yıllarca yaşadığım heyecanmış sadece, evlendikten sonra 'biz' olarak heran düşünebilmek, bir yemek bile yaparken içine koyduğunuz malzemeleri onun sevdiklerine göre ayarlamak bambaşka bir duygu.
Eve eşinizin sizin sevdiğiniz gofreti alarak gelmesi, sizi ne kadar mutlu edebilir tahayyül edemezsiniz ama bunu sevgiliyken yapsa 'hımm teşekürler' deyip geçersiniz.
Hem kendiniz hem eşiniz için yaptığınız şeyler, onun mutlu olduğunu gördükçe sizi çocukça daha da havalara uçuruyor.
Ha elbette kavgası gürültüsü eksik olmuyor o ayrı ama onun da barışmalarının tadı başka.:KK45:

Son düzenleme:
Aşkı nasıl tanımladığınıza bağlı olarak değişebilir bir söz bu.
O ilk zaman midede uçuşan kelebekler, iştah kesilmesi, içinin titremesi elbet geçiyor ama bu geçiş yerini onu gördüğünüzde gözlerinizin bütün içtenliğiyle gülmesine yerini bırakıyor.
1.5 yıldır evliyim, 10 yıldır eşim hayatımda ama çok daha fazla seviyorum diyebilirim size.
Sevgiliyken yıllarca yaşadığım heyecanmış sadece, evlendikten sonra 'biz' olarak heran düşünebilmek, bir yemek bile yaparken içine koyduğunuz malzemeleri onun sevdiklerine göre ayarlamak bambaşka bir duygu.
Eve gelirken eşinizin sizin sevdiğiniz gofreti alarak gelmesi, sizi ne kadar mutlu edebilir tahayyül edemezsiniz ama bunu sevgiliyken yapsa 'hımm teşekürler' deyip geçersiniz.
Hem kendiniz hem eşiniz için yaptığınız şeyler, onun mutlu olduğunuzu gördükçe sizi çocukça daha da havalara uçuruyor.
Ha elbette kavgası gürültüsü eksik olmuyor o ayrı ama onun da barışmalarının tadı başka.:KK45:

Aynen katılıyorum, tanışıp 6 ayda evlenen bir arkadaşım yaa sizde heyecan kaldı mı akşam işten geleceği zaman heyecanlanıyo musun diye sormuştu, çünkü biz 9 sene çıkıp evlenmistik, hayır dedim heyecanlanmıyorum, 5te çıkıyo en gec 5.20 de evde ama saat 5.21 olupta gelmediğinde ya gelmezse diye deli gibi korkuyorum ben hala

Evliliğin en güzel şeyi birlikte o monoton hayatına birlikte devam edebildiğin biri olması yanında. Ben evliliğin monotonluğunu heyecansızlığını seviyorum. :)

Öyle bir söz var ya hani; evlilik aşkı öldürür. Sizce bu gerçekte mi? Evli arkadaşlar yorum yaparsa mutlu olurum.

3 yıl olacak neredeyse benimki
Aşkın formu değişiyor
Canımlı cicimli, aşk böcüklü haller geçiyor
Daha çok seviyorsun, her gün daha çok bağlanıyorsun
Daha çok paylaşıyorsun
Sorunlar mutlaka ki oluyor , hayati bir dert olmadıkça çözüyorsun
Evlilik başka şey flört başka

Öyle bir söz var ya hani; evlilik aşkı öldürür. Sizce bu gerçekte mi? Evli arkadaşlar yorum yaparsa mutlu olurum.

karakter önemli . sakladıgı bir yüzü varsa evlendkten sonra taktığı maskeyi çıkarabiliyo çoğu erkek eğer böyleyse bitiyo sanıyoruz . yok karakterli iyi kalbpi namslu anlayışlı adam gbi bir adamsa o hep hep devam ettirir zaten saygınlğını sevgisini .yüze çıkmadıktan sonra saygı ile davrandıktan sonra sevgide olur tartışmalarda dikkatli olunur kalpler kırılmazsa seviyeli bir samimiyet içerisnde olduktan sonra asla bitmez yani . bu konu çok uzun bir konu aslnda ama özet olarak bunları yazmk istiyorum .

Biten saygıdır . Önce saygı . anlayış .sabır .sadakat ...

bunlar varsa sevgi hep vardır .

Ha şu var istikrarı düzeni rutini sıkıcı bulanlar için aşkın bir ömrü olabilir

Aşkı evlilik öldürmez, insanların tutarsız davranışları öldürür.
2 buçuk seneyi geçti hiç bir değişme yok bizim açımızdan.

Aynen katılıyorum, tanışıp 6 ayda evlenen bir arkadaşım yaa sizde heyecan kaldı mı akşam işten geleceği zaman heyecanlanıyo musun diye sormuştu, çünkü biz 9 sene çıkıp evlenmistik, hayır dedim heyecanlanmıyorum, 5te çıkıyo en gec 5.20 de evde ama saat 5.21 olupta gelmediğinde ya gelmezse diye deli gibi korkuyorum ben hala
Kesinlikle öyle.
Gelme saati 5 dk geçti mi yolu gözlemeler, başına bir şey mi geldi diye kara kara düşünceler, eğer aranız limoni ise gözlerin dolu dolu 'acaba gelmeyecek mi bugün eve' diye kendini hırpalamalar, o çalan zile ise tazmanya canavarı gibi bir adımda koşup nefes nefese kapı açma çabası...
En hakiki heyecan bu bence, midedeki kelebeğe bin basar 5 dk içinde binbir türlü felaket senaryolarımız.:rolleyes:
Benim çevremde de en uzun süre hayatı paylaşan çift biziz, dediğim gibi 10.yılı kutladık.
Ama bir bakıyorum 6ayda tanışıp evlenen çiftelere enseye şaplak modunlar, biz hala göz göze el ele temastayız.
En yakın arkadaşım öyle bir evlilik yaşıyor, 1 yılı doldurmadı daha.
Karı koca olarak sadece haftasonu beraber program yapıyor, diğer zamanlar sürekli ayrılar ve sıkıldıkları için bunu yaptıklarını dile getiriyorlar.
Arkadaşımın eşi haftasonları ayrı tatile gidiyor, kız arkadaşım keza öyle.
Sanki birbirlerinin sadece ev arkadaşı olarak hayatındalar, ötesi yok.
Sorduğumda niye böylesiniz diye 'konuşacak bir şeyimiz yok, sıkılıyorum yanında' cevabını alıyorum ve üzülüyorum onun için.
Acaba diyorum bazı şeylere geç ulaşmanın, daha fazla fedakarlık yapmanın mı etkisi bunlar?

Başlığa istinaden anında EVET.
Şöyle ki yerini garip duygulara bırakıyor.
Misal evlenince uyurken kabus görünce için titriyor,uyandırıyorsun kıyamadığın için.Aşıkken uyandırıp sevişmek istersin :KK53:
Yemeği beğenmezse amann ya zıkkım yesin ya da kırarım 2 yumurta diyebiliyorsun,aşık olduğunda sarma bile sararsın.
Aşıkken öpünce kelebekler beyninde uçuşuyor evlenince baş ağrın tavanda :KK53:

İşin şaka kısmı da var ama her şakanın da bir gerçeklik payı var malum

Back
X