Evet eşim kamuda çalışıyor o yüzden kurs yerine gitmesi gerekiyor. Ben şuan kpss hazırlanıyorum. Birlikte gitsek bile pansiyon gibi bir yerde kalacağız. Bunun da maliyeti olacak üstelik kurs eylülde başlıyor. Hala korono varken başka yerde kalmak ve kursa gitmek kafamı karıştırıyorSiz çalışıyor musunuz, kurs süresince siz de eşinizle birlikte gidin.
Dil kursları artık online bile veriliyor, eşinizin alacağı kurs iş yeri tarafından açılan bir kurs mu, neden şehir değiştirmesi gerekiyor dil kursu için?
Kpss eylülde olacak sonuç açıklanması tercihler derken zaten süreç uzun üstelik eşim kamuda çalışıyor ve her yere atanamaz o yüzden tayin olsa da eşimin yanına alınır. Kurs varken de haftasonları gelir veya bazen ben giderim. Kurs işi çıkmasaydı bebek planında sorun yoktu bir anda her şey karmaşık olduBenim anlamadığım siz de kpss çalışıyormuşsunuz. Atansanız başka şehire gitme ihtimaliniz yüksek. Eşiniz tayin ile sizin yanınıza gelebiliyor mu? Bu kurs olduğu sürece nasıl gelecek yanınıza? Bence ortada bu kadar belirsizlikler varken bebek planınızı erteleyin
Fransızca kursu mesleğiyle ilgili şuanlık sadece dil için ek para alacak. Belki ileride de başka alana görevlendirmesi olurmuş. Yurtdışında görevlendirme gibi o da 10 yıl sonra filan..Dil kursu dediğiniz İngilizce kursu mu yoksa eşinizin mesleği ile alakalı spesifik bir dilin kursu mu?
Fransızca kursu mesleğinde şuanlık dil için ek para alacak. Belki ileride de başka alana görevlendirmesi olurmuş
Sanmıyorum devletin kendi düzenledi kurs özel belgeyi kabul etmezlerAnladım, aslında her yerde kursu bulunabilecek bir dil Fransızca. Başka bir şehirde yapacağı masraf yerine bulunduğunuz şehirde özel Fransızca kursuna gitse eşiniz o belgeyi kurumu kabul eder mi?
Kpss eylülde olacak sonuç açıklanması tercihler derken zaten süreç uzun üstelik eşim kamuda çalışıyor ve her yere atanamaz o yüzden tayin olsa da eşimin yanına alınır. Kurs varken de haftasonları gelir veya bazen ben giderim. Kurs işi çıkmasaydı bebek planında sorun yoktu bir anda her şey karmaşık oldu
Evet 8 ay boyunca işe gitmeyecek eşim asla yalan söylemez. Kursla ilgili bilgilendirme kağıdını gönderdi tarihleri doğru yalan söyleyeceğini aklımdan bile geçirmedim. Bu kurs dışında özelde alınacak belgenin işe yarayıp yaramadığını araştırmasını isticem teşekkürlerdevlet kabul ediyor özel kurs belgesini. ya da kurs bitiminde bi ydslerden birine girip belge alabilir o da kabul ediliyor. işe gitmeyecek o süre içinde sadece dil kursuna mı gidecek? bana mantıklı gelmedi. tabi ki dil öğrensin ama 8 saat uzakta kursa gitmek zorunda olması yalan söyleme ihtimalini düşün derim. arkadaşım devlet kurumubda anlaşmalı olduğu bi dil kursuna başladı. oraya başlamasının tek sebebi kuruma özel + indirim olmasıydı. illa buna gideceksin yoksa bu dili bildiğini saymayız gibi bir şey yoktu.
Burda zaten kiradayız orda da bir yerde kalınca yemesi içmesi kalması derken en az 2 bin lira gidecek. Buradaki eve de ödüyoruz. Bana yapacağımız fedakarlığa ve harcayacağımız paraya değmeyecek gibi geliyoreşinizle birlikte gidin, 1+1 eşyalı bir ev tutun ve kurs boyunca orada kalın. o kurstayken siz de ders çalışırsınız akşam gelince de beraber vakit geçirirsiniz. çocuk işini de biraz erteleyin bence. hem onun kursu hem sizin sınavınız var bu stresin arasına bir de hamilelik sıkıştırmak hiç mantıklı değil bence.
Bana da pek mantikli gelmedi. Ille de o kursun belgesi diye birsey yok.devlet kabul ediyor özel kurs belgesini. ya da kurs bitiminde bi ydslerden birine girip belge alabilir o da kabul ediliyor. işe gitmeyecek o süre içinde sadece dil kursuna mı gidecek? bana mantıklı gelmedi. tabi ki dil öğrensin ama 8 saat uzakta kursa gitmek zorunda olması yalan söyleme ihtimalini düşün derim. arkadaşım devlet kurumubda anlaşmalı olduğu bi dil kursuna başladı. oraya başlamasının tek sebebi kuruma özel + indirim olmasıydı. illa buna gideceksin yoksa bu dili bildiğini saymayız gibi bir şey yoktu.
Evet katılmakta ısrarcı olursa bebek fikrini de ertelerim ama yapacağımız fedakarlıklara değmez gibi geliyor. Keşke geleceği önceden bilseydik ona göre karar verseydikÖzür dilerim ben eşiniz kurs açıyor gibi anlamışım. Kursa öğrenci olarak katılacakmış. Devletin özel kurs belgesini kabul etmemesi bana saçma geldi. Sonuçta dili öğrenmiş kursu bitirmiş, dil için sınava girer puan belgesini gösterir böylelikle maaşına yansır. Bence eşinize mani olmayın. Mesleği için iyi bir gelişme olabilir. Bir sene dişinizi sıkarsınız ama bebek fikrini erteleyin bir sene derim. Belki sorunlu bir gebeliğiniz olursa tek başınıza çok zorlanırsınız
Evet 8 ay boyunca işe gitmeyecek eşim asla yalan söylemez. Kursla ilgili bilgilendirme kağıdını gönderdi tarihleri doğru yalan söyleyeceğini aklımdan bile geçirmedim. Bu kurs dışında özelde alınacak belgenin işe yarayıp yaramadığını araştırmasını isticem teşekkürler
Hayır biz orduevinde veya misafirhanede kalacağız. Özeldeki pansiyon gibi değil.Bana da pek mantikli gelmedi. Ille de o kursun belgesi diye birsey yok.
Bir de ise gitmeyecek mi? O da bana tuhaf geldi.
Esi kura gidince pansiyonda kalacaksa bir kisi icin de iki kisi icin de pansiyon fiyatlari ayni degil mi, ben onu merak ettim. Konu sahibi ben de gidrrsem masraf olur demis demis ama kalirsa da evin masraflari da var. Ayni sey degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?