Evlilik, ayrılık, kurs

Merak ettim siz atanırsanız belirli bir süre çalışmadan direkt eşinizin yanına atanabiliyor musunuz ki? Kamuda böyle bir durum var mi

Sanmıyorum devletin kendi düzenledi kurs özel belgeyi kabul etmezler :KK43:
Hafta da kaç saat kurs? FLE gibi bir sınavdan belge alırsa devletin her kurumu kabul eder. Aksi takdirde TOEFL belgesii kabul etmeyip ille de ismek 'ten olacak demek gibi saçma bir durum olur.

Benimde eşim dil sınavına çalışıyor maaşı artsın diye... Ama evde benimle çalışıyor ...savurgan bı tip olmasina rağmen kursa vakit ve nakit harcamiyor esinizde evinde öğrensin ne kurs sevdası .hayırdır inşallah😔

8 ay (bana göre) çok uzun bir süre. ben olsam evi kapatır ve eşimle giderdim. eşyalı bir apart tutar yine ev ortamını yaşardım hem de sınava çalışırdım. ayrıca dil ödemesi çok az diye biliyorum yine de eşinizin kariyerine engel olmayın tabii.

Eşim asker dil tazminatı yanında yurtdışı Görevleri olduğunda isteğe bağlı gidebilecek. Ama zaten bir yılın en az 5 ay görevde yüzünü 2.5 aydır görmüyorum o yüzden parası umrumda değil. Online eğitim alsın veya kendi başına öğrensin eğer kurs şart değilse.. Onu soracağım. Diğer getirisi de 10 yıl sonra yarbay albay olduğunda yurtdışında çalışma imkanı varmış oraya taşınabilirmişiz. Ben 40 yaşından sonra başka ülkeye alışmakta istemiyorum
Bi bakima haklısiniz ama hayatta tecrübeler anılar biriktirmek de cok degerli.

Firsat olarak bakabilirsiniz bu yer degiştirmelere.

Yasiniz da gencken yapmayacaksaniz ne zaman yapacaksiniz?

Konfor alanından cıkmadan gelişme , biseyler elde etme zordur .

Çogu insan monoton evlilikten/hayattan şikayetçi.

Her aksam eşini tv karşısinda portakal soyarken gör gör nereye kadar 🤣

Sizin evliliginiz de biraz özlemeli olsun🤗

Bi bakima haklısiniz ama hayatta tecrübeler anılar biriktirmek de cok degerli.

Firsat olarak bakabilirsiniz bu yer degiştirmelere.

Yasiniz da gencken yapmayacaksaniz ne zaman yapacaksiniz?

Konfor alanından cıkmadan gelişme , biseyler elde etme zordur .

Çogu insan monoton evlilikten/hayattan şikayetçi.

Her aksam eşini tv karşısinda portakal soyarken gör gör nereye kadar 🤣

Sizin evliliginiz de biraz özlemeli olsun🤗
Bizde bu evlilikte birbirimize hasretiz keşke birlikte sıkılsak 😂😍

8 ay (bana göre) çok uzun bir süre. ben olsam evi kapatır ve eşimle giderdim. eşyalı bir apart tutar yine ev ortamını yaşardım hem de sınava çalışırdım. ayrıca dil ödemesi çok az diye biliyorum yine de eşinizin kariyerine engel olmayın tabii.
Evet işte burdaki evi kapatsam da kira aidat İnternet vs derken bir dünya gideri var. Kursun sonradan o verilen emek ve parayı karşılamayacak diye düşünüyorum. Yine de kararı eşime bırakacağım sanırım

Devlette dilini belgelemek icin ydsye girmek ve o dilde en az 70 almak yeterli. Eşiniz dili bir sekilde öğrenip yds 'den en az 70 alirsa dil tazminatı alir zaten ama baska artıları varsa bilemem

8 ayda öğrendiği dil yeterli olacak mı? Ha evde online öğrenmiş, ha Ankara'da. Cambly var, hocalarla konuşur. Yurtdışında öğrense, mantıklı olurdu. Arkadaşımın eşi subay, yds'den 90 mı ne aldı, BM programıyla çok kötü bir yere gitti hahahah. Hayaller Paris, gerçekler Afrikaydı.

keske bizim bakanlik da böyle Ankarada dil kursu acsa giderdim valla
Merak ettim siz atanırsanız belirli bir süre çalışmadan direkt eşinizin yanına atanabiliyor musunuz ki? Kamuda böyle bir durum var mi
Benim bildiğim es durumu tayinleri kişi 1 yılı doldurduktan sonra esi de çalıştığı firma/kurumda en az 1 senedir calisiyorsa geçiş yapabiliyor ama her Bakanlik ayri mi ya da askeriyede farkli prosedur uygulanıyor mu bilmiyorum

Eşiniz askeri personelse zaten ayrı kalmalara, yalnız hamilelik geçirmelere, belki yalnız doğum yapmaya, sürekli taşınmaya düzensizliğin düzeniniz olmasına hazırlayın kendinizi. O kurs eşinizin kariyeri açısından önemli, arkadaşımın eşi asker Norveç’e görevli gitti 3 yıllığına. Arkadaşımda ücretsiz izin aldı ve ailecek gittiler. 7 yaşında çocukları 3 yıl orda eğitim alacak hem Norveç dilini hem İngilizceyi öğrenecek çocuk, bu onun geleceği açısından çok güzel. Sadece şimdiyi düşünmeyin olaya geniş açıdan bakın

Ben 5 yıllık evliyim son 6 aydır aynı evdeyiz düğün den 1 hafta sonra gitti 4 ay sonra geldi tekrar gitti 5 ay sonra geldi ve bu süreç tam 4. 5 yıl sürdü mesleğini bilerek evlendi iseniz bazı fedakarlıklar yapmanız artık mecburiyere dönüyor eşinizin daha iyi konuma gele bilmesi için önüne engel değil yanında destek olmanız lazım zor ben yaşadım sizi anlıyorum ama yapabilecek başka bir şey yok istemesenizde gonderiyosunuz ilerisi

Bir anda bambaşka ortamın içine girmekten korkuyorum. Zaten eşimin işinden dolayı hep birlikte değiliz. Korona çıktı onun yüzünden 2.5 aydır ayrıyız. Belki haziranda gelir o zaman da eylülde kursa başlıcak yine 8 ay yalnız olacağım. Belgenin getireceği paraya ihtiyacımız yok. Daha fazla para değil eşimi yanımda istiyorum. O da kendini geliştirmek yeni dil öğrenmek, bizim için daha iyi yerlere gelmek istiyor. Bilmiyorum hem engel olmak istemiyorum hemde daha fazla ayrı kalıp eziyet çekmek istemiyorum. Zaten bir yılın 5 ayı yanımda olmuyor :KK43:
Başka ortama girmekten hiç çekinmeyin. Bakın ben ülke değiştirdim eşimin kariyeri için. Şimdi iyi ki yapmışım diyorum. Kendi kariyerim için de çok iyi oldu. Hem seninde onunla gitme şansın varmış istersen. Belgenin getireceği paraya ihtiyacımız yok diyorsun ama bir yandan da kursun,pansiyonun maddi külfetinden bahsediyorsun. Demek ki ekstra bir gelir sizin için de iyi olacak. Zaten gerçekçi olursak bu devirde en iyi kazanan insnaların bile paraya ihtiyacı var maalesef hayat çok pahalı. Hele ki bebek düşünüyorsanız. Ayrıca kariyer olarak yükselmek sadece maddiyat için değil pek çok anlamda çok değerli. Daha yeni evlisiniz, tam kendinize yatırım yapacağınız yaşlardasınız. Eşinizi yanınızda istemeniz çok doğal ancak bir ömürünüz zaten birlikte geçecek inşallah. Elinizde olana şükredin ayrı ama aynı zamanda daha fazlası için biraz emek ve bir şeylerden ödün vermek gerek. Belki eşiniz emeğinize rağmen yükselmeyecek ama en azından ilerde keşke demeyecek ki bu birçok şeyden değerli. Siz destekçisi olun ve kararı ona bırakın bence.

Back
X