Evlilik beni çok değiştirdi..kendimi tanıyamıyorum

muhayn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2012
282
0
46
Bursa
yaşadığım yerden farklı bir yere evlendim geldim..
kendim mühendisim eşim lise mezunu bunu hiçbir zaman sorun etmedim yada dillendirmedim..
kendisi başlarda özgüveni çok yoktu ama zamanla askerliğini yapıp güzel bir işe girdi biraz da zayıfladı ve etrafında bir sürü insan olunca süslü püslü gözü açıldı..benim 4 4 lük olmam onu cezbediyordu ama o da artık herşeyi başarmaya başlamıştı..
neyse bir afatla evlendik..
eşimin ailesi çok enterasandı..aile bağlarımız kuvvetli diyorlar yılda 1 kere evime gelmiyorlar.sadece benim değil eltimede giden yok.
doğum yaptım kilolar azıcık kaldı,çalışmaya devam ediyorum ve yoruluyorum..
evde kızımı bırakmak başlarda hiç sorun değildi ama dillendikçe ondan ayrı duramaz hale geldim..
her haftasonu kayınvalidem yok pazar yok anneanneye yok güne götür beni diye eşimi arayıp duruyor
o kadar akıllı bir kadın ki zavallılıkla işlerini yaptırıyor ve kayınpederim çok saygın tanındık biri ona lafı geçmiyor artık adam da bıkmış bunlardan
bir yere gidecekler 5 saat hazırlık sürer mi ya?
akşama kadar mutfaktalar akşam çıkan yemek hazır mantı???
çok ağır kanlılar..
eşim de çok inatçı..artık sevgi mi desem saygı mı desem bitti.
işe giderken rimel sürme dikkat çekiyor peki aşkım diyorum..
eve gelince kadın programı izleme seviyeni düşürme diyor peki aşkım diyorum..
o renk giyme seni şişko gösteriyor peki aşkım ama ben onu çok seviyordum diyorum..
onu yapma böyle bunu yapma şöyle..
azıcık farkla bişey söyleyeyim yalancısın iftira atıyorsun diyor şok olup kalıyorum tabi

artık herşeye amenna demekten bıktım..imkanım olsa ayrılmak bile çok istiyorum

adam kendini sonradan bişey sanmaya başlamış anladığım kadarıyla sende her dediğine evet demişsin istemediklerinden vazgeçmişsin bu da onu bu hale getirmiş olabilir aradaki eğitim farkını da böyle bastırıyo olabilir eşiniz Allah yardımcın olsun

imkanınız neden yok?
bu arad bence bu anlattıklarınız boşanma sebebi değil. bence eşiniz sizin yanınızda ezik kalmamak için çok baskın oluyor. siz de belki de bilinçaltı, sizden az okumuş vs diye düüşünerek onu ezmemek adına çok fazla alttan alıyorsunuz. bunun sonucu olarak da eşiniz sizden sürekki beklentiye girmeye başlamış çünkü bi insana hiç hayır denmediğinde her sözünü doğru sanıyor ve istekleri artıyor. bence öncelikle özgüveninizi yeniden kazanın. iş güç sahibi başarılı bi kadın olduğunuzun farkına varın. ve eşinizin iisteklerini gözden geçirin. eğer ona hak verdiğiniz ve gerçekten yaparken sizi de huzursu een şeylerden vazgeçmenizi diliyorsa onları yapmayın tabı. ama sırf o iztiyor diye vazgeçtiğiniiz zevkleriniz varsa bunu yapmayın. yoksa daha çok bunalırsıznız.

kolay gelsin. sevgiler..

ilk yıllar öyle oluyor.sonra kadın zaten dogum sonrası kilolarının ustune 2-3 kilo daha almış oluyor.önceden sevdiği şeyleri giyemiyor.koştur koştur rimel bile sürmeye zamanı olmuyor.en sevdiği diziyi kızı çizgi film seyrediyor diye internetten takip ediyor.

felan filan ama ilgisiz bir kocadan karışanı daha makbul sanki

eşiniz komplekse girdiği için böyle davranmış olabilir. sizden de yüz bulmuş sesinizi çıkarmadığınız için. evlendiniz diye karakterinizi sıfırlamak zorunda değilsiniz. istediğinizi izleyin sorarsa da canım bunu izlemek istedi deyin. bu kadar abartırsanız tepenize çıkması normal. tabi çok önemli yıkıcı olabilecek tartışmalarda alttan alabilirsiniz yeri gelince ama öyle hep tek taraflı olursa bu durum daha çok ezilirsiniz.

Eşin ezilmesin diye fazlaca paye vermişsin.O da bunu güzelce kullanıyor.

Bir yokuş olarak düşün.
Sen eşinden yukarıdasın.Aşağı onun yanına,hatta daha aşağısına inmişsin.
Öyle yapma...Yukarıya,kendi yanına çek onu.
Bekarlığındaki haline (karakterine) dönmeye çalış.

Bu "peki aşkım" ları biraz azaltmak lazım :)

Son düzenleme:
ahhhh ahhh evlenip kocan için şehir değiştirmek... bilirim bunu ve 6 ay oldu hala her sabah kabuslarla, başağrısıyla kalkıyorum. neden geldim diye, o gelseydi diye, orda özgür kafa alışmışken bi de gelip ailesiyle çevresyle örf adetiyle uğraşmak... fedakarlık;yapanın yanına zarar kalıyor gibi bu evlilklerde
herşeye tamam deme ark ım, sen de duygularını istekelrini anlat, bu bende de var, ama sonradan eşine karşı öfke ve sinir dolu olyo insan. yavaş yavaş ifade et kendini, çocuk da varmış o yüzden pşman olmamak için neden demedm neden söylemedm kendi içimde biriktrdim de bu ayrılığı yaşadm dememek için sen söyle ve rahatla, şansını denemiş olursun. deniyorum belirtiyorum ama kabul etmiyorsun beni anlamak istemiyorsun deme şansın olsun...

Sen bu kadar fedakarlık yaparken eşinin seni böyle rencide etmesi hiç hoş değil canım.Benim sana tavsiyem önceliğin kendin ve kızın olsun.Eşine gerekirse resti çek çünkü şimdi azıcık statüsü artınca böyle yapan adam yarın seni hiç tanımaz sende yaptığın fedakarlıklara acırsın.En güzel yıllarını eşini pohpohlamak için harcama.Sen çok değerlisin bunu sakın unutma kendine zaman ayır, gez, dolaş, giyin, süslen.Herşeye evet dedikçe dahada tepene çıkar.Erkekler böyle ne yazıkki

Ya bu nasıl bir kafa yapısıdır neyin mantıgıdır?

Adamın aksine demesi gerekmez mi, arkadaş ben lise mezunuyum, acak mühendis bir karım var, sorun etmemiş evlenmiş benimle. Allah razı olsun giyecege kıyafete izleyeceği programa kadar burnumu sokuyorum kadın gene de sesini çıkarmıyor hemde çocuk verdi diyip kıymet bilmesi gerekmez mi ya?

Ya kusura bakmayın ama aslında erkekleri bu hale getiren bizleriz. Eğer siz kalkıp bunlar başladıgını, ben üniversite mezunu kadınım neyi izleyip izlemeyeceğimi sana mı soracağım deseniz böyle olmazdı. Evet biliyorum kulağa çok itici geliyor, saygısızca, evlilikte sınıf farkı olmaz bende bunun ters oldugunu düşünüyorum ama öyle olmuyor işte.

Keşke karşımızdaki insan evladı bu farka gerek kalmadan anlasa, ama zor.

Demem o ki hiçbir insanın ezikliğini kendinizi bastırarak örtmeyin.

komplekse girmiş tipik erkek... bi ekre sana yalancısın iftira atıyosun gibi şeyller söylemesi çok yanlış.. al karşına kesin kararlılıkla konuş bence o biraz tedirgin olsun

herkese gunaydın.şunu belırtıyım oncelıkle benım kv aram ıyı degılcokaz gorusuruz.zaten evlendım 2 yıl gorusmedık benı ıstemeye bıle gelmedıler neyse dün eşimin dogum gunuydu kv aksam suprız yapmıs gelmıs.neyse oturduk çay pasta falan.sona ben kofte kızartıcaktım eşime fırından yag tenceresını ver dedım oda bu bol yagda olmaz dedı annesıne seslendı sordu bende oyle yapınca sınır oldum ama bısı demedım kv aa olmaz olmaz ole dedı bende bızboyle kızartıyoruz dedım eşimde döndü bana böyle konusmuycaksın dedı sert bı sesle..bende butun aksam hıc konusmadım sofrayı hazırladım yemedım ama sonra kaynanam boyle surat asıosun yok ben herzaman mı gelıyrum falan filan kıskırttı.dedı neyse sonra gıttıler.nıe benı rencıde edıosun yanlarında dedım basladı yok ben sana yapcagımı bılıyorum cart curt.ben okdr sınırlendım kı anlatamam.gıttı ıcerı yatmaya bende kumanda telefon flan basladım savurmaya.geldı ve benı cok kotu bı sekılde dovdu 2bucuk senedır evlıyım ılk defa boyle bısey oluo sızce neyapmalıyım ?

Canım, ben de tıpkı senin gibi yaşadığım şehirden farklı bir şehire geldim eşim için. Ankara'da bıraktım her şeyimi, ailemi çevremi arkadaşlarımı işimi ve İstanbul'a eşimin yanına geldim. O fedakarlığının nasıl bi duygu olduğunu çok iyi anlıyorum. Eşinin ailesine gelince dediklerin bana çok tanıdık :) Çünkü benim de eşimin ailesi öyle, kayınpederim çok iyi bir insandır beni kızından öte sever ama annesi ile yapımız çok farklı. Akşama kadar mutfaktalar çıkan yemek hazır mantı dedin çok güldüm Çünkü bu manzaraya o kadar aşinayım ki... Annesinin yapamadığı yemekleri tatlıları sofraları kuruyorum hem de oyalanmadan vakit harcamadan :) Bunun annesinin suratında yarattığı hissi görmek nefis.. Hele ki eşim de överse... Canım, eşinle durumuna gelince, asla ama asla kendini özgüvensiz hissetme, çünkü sen kendinde bunu hissetmeye başladığın anda eşinin sana saygısı ve duruşu da değişecektir. Tavrın duruşun güçlü ve net olsun,,, Erkeklere güçlü kadın lazım. Ayrıca bu kadar müdahele etmesine izin verme derim, sürdüğün rimele bile laf etmek senin ince ince içine işler, bi zaman sonra eşine nahoş duygular hissetmeye başlayabilrsin ki zaten başlamışsın anladığım kadarıyla. Bildiklerini yap bir şey için izin isteme sadece söyle, kendine özen göster kendine güven ve bir set çek, o set eşinin aşamayacağı bi set olsun, avantajlarını kullan. Prangalara bağlı gibi yaşamak değil senin hakettiğin eminim ki... Huzurunu yeniden yakalamanı diliyorum...

yani okurken dusundumde muhendis olan o lise mezunu siz olan siz olsaniz nolurdu acaba? yorum yapan arkadaslar gercekten dogru bir tesbitte bulunmuslar. esinize oyle her defasinda yuzune yuzune carparak degilde zaman zaman gereken hallerde yani o rimel surme bunu izleme vs gibi bereksiz yorumlarinda bulundugunda konumunuzu bi hatirlatin derim faydasi olacaktir. dahasi bir evladiniz var ve siz onun akli ermege basladiginda rol modeli olacaksiniz bu sekilde ona ornek olmak dogru mu sizce kaldi ki boyle giderse allah korusun kizinizin akli ermege basladiginda siz iyice sizlikten cikmis sinik ezik pasif olacaksiniz belkide yani cok uzgunum durum onu gosteriyor...

ben ev hanimiyim arkadaslarimda oyle bazen eslerden yana dertlesirken ah ah meslek sahibi olup calisip ayaklarimizin ustunde dursaydik boyle olmazdik diyoruz ama siz tam o insansiniz iste meslek sahibisiniz calisiyor ve ayaklarinizin ustunde duruyorsunuz e daha neden bilincsiz cahil bir insan gibi giyiminize tv nize varana kadar karistiriyorsunuz

kıyamam canım yaa sende cok taviz vermişsin ona bence..eşin tmm ama bu kadar karışmasın sana..rimel yani altı üstü sürsen ne olcak ki misal yani..
allah yardımcın olsun

Siz bence çok alttan almışsınız kendi üstünlüğünüz olmasın diye elbette evde bence mesleklerle ilgiil üstünlük olmaz olmamalı iki kişi birbirini seviyor ve bunda asla lise üniversite diye ayrım yapılmamalı eve girildiği zaman ünvanlar dışarıda kalmalı ama eşiniz bunu yapamamış üstün olmaya çalışmış o açığı kapatmak için bence istediklerinzde ısrarlı olun savununn kendinizi ailesine karşı da. Biz de bir aileyiz bize zaman diye söyle kaynanın başında kocası var zaten.

harika yorum..tebrikler..

Kesinlikle yorumların geneline katılıyorum, kendini unutmuş, evliliğin içinde kaybolmuşsun sanki..

Herşeye tamam demek değil ki güzel geçinmek. Kavga hır gür çıkmasın diye herşeyi alttan alırsan bir gün bir patlarsın, fena olur..

Herşeye tamam diyerek birazda yokuşun aşağısına inmişsin diğer bir arkadaşın yorumunda dediği gibi. Bir sallan, kendine gel, arada gözüne sokman gerekirse tatlı tatlı konumunu gözüne bile sok.. Ama hiç bir şeyin kavga hır gürle çözülmeyeceğine, güzellik ve tatlılıkla yapılan herşeyin olumlu sonuçlar vereceğine inananlardanım. Tatlı tatlı yap herşeyi, ama yap, birşeyler yap...

kendini size yakıştıramıyor sanırım sizi aşağı çekip duruyor..sizde maşallah rimel sürme demiş ona bile he demişsiniz bu kadar da gerçekten fazla..benim eşim mesla saçımı boyamama karşı tamam diyorum ama makyaj yapma dese tamam demezdim yani..hayır ve evetleriniz çok birbirine girmiş ..istemediklerinize evet demeyin lütfen..unutmayın siz de bir bireysiniz ve eminimki sınırları kendiniz daha iyi bilirsiniz.yapılmayacak şeyleri ztn yapmazsınız.

tatlım bu arkadaşın konusu olduğu için senin konun gözlerden kaçmış. senin yaşadığın dha kötü bir durum.. bunu sakın alttan alma tavrını sonuna kadar ortaya koy. hatta ailenizin yanına gidin ve bu iş bitti deyin gerçekten olmasa bile gözünü korkutmak için yapın.. eğer 1-2 gün ksmeyle sonra tekrar eski halinize dönersin eşin sana daha da kötü davranacaktır ve seni saymayacaktır.. eşinle kaynananı ALLAH a havale ediyorum..

Öncelikle erkek statü ve yaş açısından daima yukarda olmalıdır yada en kötüsü aynı seviyede olmalı. Erkek milleti egomanyak bir varlıkdır ve okuma yazma bilmesede kendini bi halt sanır. Bunun en onemli sebebi de ataerkil bir toplum olmamız. Kadın isterse alim olsun hic farketmez. Sizin en buyuk hatanız ki aşk da bir hatadır bence, erkegin sizin ondan üstün bilgi ve kültür seviyesinde oldugundan ilerde sorun olabilecegini dusunmemişsiniz yada cevrenizdekiler evlilik kutsaldır evlenince hersey yoluna gider gibi en nefert ettigim gerzekce bir lafı söylemiştir. Evliligin sihride kutsallıgıda tamamen kadına ve erkege baglıdır. O evlilik dunyadaki cennetde olur cehennemde. Kutsallık felan yalaaaannn. Bi erkek buzağı doğar öküz ölür. Bunu asla unutmayın. Ama öküzün cahili daha tehlikelidir.
Cahil cesareti ve aşşağılığı ve ilaveten erkek üstünlüğü bir araya gelince ortaya tahammül edilmez bir karışım gelir. Keşke evlenmeden önce daha çok araştırsaydınız. Hele birde ana/baba kuzusu , onlara baglı, onların ekmegini yiyen bir erkek se ki sizin ki oyle, o erkek ister brad pitt kadar yakışıklı olsa bile yenmez , dogrudan wc e atılıp üstüne 10 kez sifon cekilir hatta beton dökülür ki geri yüzüp cıkmasın. Sizin işiniz cok zor, Allah size peygamber sabrı versin diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…