evlilik borc universite

bari düğün borcundan sonra alsaydiniz evi. Inşallah bulursun iş

herkes bize de oyle muamele ediyo :)) sanki devlet butcesinden pay aliyoruz :)))

Keşke önce okulu halletseymişsiniz,zor olur böyle ne kadar süre sonra bitiyor peki borçlarınız? Yani 500tl kalıyor demişsiniz,okula gidebilecekmisiniz?

kazandiktan sonra part time islerle calisip bi sekilde oderim okul masraflarimi onda sikintim yok da calisirken sinava hazirlanabilirmiyim onda supheliyim

Canim sende benim gibisin.. Bende yeni mezun oldum inan meslegimi yapmak istemiyorum icimde bambaska bir. Meslek var.. Bende ygs girecegim o yuzden hedefinden vazgecme..

cok dusundum vazgecmeyi ama olmuyo iste iki sene bos yere istemedigim bolumle ugrasip durdum en sonunda biraktim

[QUObizdrinikpiranha, post: 38349806, member: 554694"]Ay ben seni kpss calisiyo saniyorum ya niyeyse, konunu okuyunca sasirdim bu yuzden.
Universitede okurken de calisabilirsin part time olarak
istedigin bolumden atanabilir misin bilmem nma ben de atanamadim zaten sonunu dusunen kahraman olamaz

benim de esim subay, para icinde yuzuyoruz saniyolar Allah askeri ucretliye ve diger iscilere yardim etsin[/QUOTE]
Canim bizde sozlumle alyanslara bakiyorduk kadininbiri dedi ki; kizim gencecik cocuk senin bes tasini alyansini nasil alsin nerden baksan pirlanta bes tas 6bin alyansta pahali yazik cocuga dedi ve sozlumun meslegini sordu bende subay deyince aaaa kizim sana alasini alir kapmissin subayi sen iste onune dizer altinlari dedi... Herkesin bakisacisi ayni sanki trilyoneriz...

Keşke ev almak için biraz daha bekleseydiniz, düğünle beraber almasaydınız.
Ben fazla bir çare düşünemedim şu durumda.
Yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm, evi satar ve borcundan kurtulurdum, kiraya çıkardım, şartları oldukça iyi bir ev bile en fazla 1700'ün yarısı kadar kira eder. Bu şekilde artan parayla rahat rahat sınava hazırlanırdım. Eşinizin borçlarının azaldığı ve eline 1000 lira civarı kaldığı döneme gelince yeniden ev alabilirsiniz.
Eşinizin ek iş yapması, sizin de sınava hazırlanırken çalışmanız mümkün değil çünkü.

canım malesef borç olmadan birşeyler sahibi olamıyoruz..çok zor durum..part time iş bul.giyim mağazaları maketler...muhakkak işe alır..

canım malesef borç olmadan birşeyler sahibi olamıyoruz..çok zor durum..part time iş bul.giyim mağazaları maketler...muhakkak işe alır..

bizde oyle dedik yillarca kira verip dugun altinlarini car cur edene kadar borclanalim evimiz olsun dedik ama odemeler zorluyo aslinda elden borclar olmasa 600 liraylada geciniriz kapi komsum kadin iki cocuklu bosandi 600 lirayla iki cocuga bakiyo ama elden borclar olunca cok zor allahtan esimin maas karti eksiye dusuyo da biraz idare ediyoruz ama eksiden nasil cikicaz onu bilmiyoruz :)))

Arkadaş ne yapsam diye sormuş, millet niye ev aldın diyor...

Sana ne arkadaşım, borç yiğidin kamçısıdır demiş almış. Yiyip içip gezse birşey sahibi olamasa daha mı iyiydi? Borç ödüyor, sıkıntı çekiyor ama en azından bir ev sahibi olmuş. Kira gibi hiçbir şey getirmeyen bir borç ödemesinden iyidir...

Sat diyen arkadaş ne içtiyse ben de ondan istiyorum, dünyadan haberi yok çünkü...

Konu sahibi arkadaşım, bazı üyelerin de dediği gibi part time bir iş bulabilirsin, daha iyisi evde çocuk bakabilirsin...

Bölümünüzün ne olduğunu bilmiyorum ama sayısaldansanız ygs ile de bir yerlere girebilirsiniz.

evde cocuk bakmayi dusundum canim ama 20 yasindayim kim bana cocugunu emanet eder ki :)) diyorum bi de minyonum iyice cocuga cocuk emanet edilmez derler heralde iskura gidicem cevreye bakincam internetten de basvuruyorum ama donerler insallah

Canım ben de kimya müh okuyorum ama icimde hep bir tarih ukte olarak kaldı, ikinci universite düşünürsem tarih olur anca
Soruna gelince evet yapabilirsin. Ben mesela bir dershanede bir ay etüt hocalığı yaptim çok da guzel bir deneyim oldu az da olsa bi mebla kazandim. Sen de ozel ders dusunebilirsin, ya da dersanelerde etüt hocalığı yapabilirsin bos zamanlarinda ders çalışırsın böylelikle yapapilir miyim diye düşünme yapabilirsin tabi neden olmasin ?

evde cocuk bakmayi dusundum canim ama 20 yasindayim kim bana cocugunu emanet eder ki :)) diyorum bi de minyonum iyice cocuga cocuk emanet edilmez derler heralde iskura gidicem cevreye bakincam internetten de basvuruyorum ama donerler insallah
Allah yardımcınız olsun zor bi durum. İşkurdan haber biraz geç geliyo ya bende başvuruyorum ama sonuç yok. Geçici olarak bi mağazada tezgahtarlık ya da bi cafe de garsonluk yapabilirsiniz part time olarak hem derse de zaman ayırırsınız ama ev iş ders zor olacak durumunuz rahatalayıncaya kadar bu şekilde idare edebilirsiniz. Evet eşiniz devlet memuru olduğu için ek iş yapmasının yasak olduğunu bende biliyorum.

canim helal olsun. bunu bi cok kisiden duydum baska bi bolum okuyodum ben ikinci senemde biraktim evlendim edebiyat bi ask icimde yarim kalmasini istemiyorum. kader kismet isleri bunlar nasibimde varsa olur zaten

Bengü sana bir abla olarak tavsiyem edebiyat bölümünü açıktan okuman ..Orada da aynı konular var ve aynı bölümden mezun oluyorsun ..Örgün için daha işine yarar bir bölüm seç ablacım sonra pişman olursun demediler deme ....

ablacim aciktan dusunuyodum bi ara ama aciktan okurken nasil olcak osmanlicayi falan gecicem yapamam gibi geldi

ablacim aciktan dusunuyodum bi ara ama aciktan okurken nasil olcak osmanlicayi falan gecicem yapamam gibi geldi

Yaparsın niye yapamayacaksın annem 45 yaşında yüksek lisansa başladı ..Hiç öyle düşünme ..Açıköğretimi ikinci üniversite olarak seçebiliyorsun ..Sen kendi işine yarayacak bir bölüm seçmelisin ,bu devir inan bana hayallerini yaşama devri değil hayat çok zor ..O yüzden sen yine oku edebiyatı ama dediğim gibi içinde kalmasın ancak işe yarar bir bölüm oku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…