• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik borc universite

Canım ben de kimya müh okuyorum ama icimde hep bir tarih ukte olarak kaldı, ikinci universite düşünürsem tarih olur anca :KK53:
Soruna gelince evet yapabilirsin. Ben mesela bir dershanede bir ay etüt hocalığı yaptim çok da guzel bir deneyim oldu az da olsa bi mebla kazandim. Sen de ozel ders dusunebilirsin, ya da dersanelerde etüt hocalığı yapabilirsin bos zamanlarinda ders çalışırsın böylelikle :KK66: yapapilir miyim diye düşünme yapabilirsin tabi neden olmasin ? :KK66:

benim edebiyat ve dil anlatin derslerim cok iyidir ama lise mezunuyum uni ogrencisi de degilim izin verirler mi bana hocalik icin yasimda kucuk ya

Türk Dili ve Edebiyatında çok yığılma ver pek çok bölümde olduğu gibi yani bitirdiğinde meslek garantin yok denecek kadar az tabiki isteğini anlıyorum ama şu anki durumun öyle bir lüksü kaldıracak durumda degil. Arkadaşın dedigi gibi Açıktan bu bölümü okuyabilirsin hem puanı daha düşük nispeten kazanmak için çalışabilirsin bu arada açık öğretim çok aşırı zorlamaz diye düşünüyorum.

Hee bu arada lcw defacto gibi yerlere part time olarak başvur ..Part time bile asgari ücret alıyorlar bildiğim kadarıyla ve sadece 4 saat çalışıyosun ..

Keşke bu yasta evlilik yerine üniversiteyi bitirip calisan bir kadin olarak evlenseydin. Evlilikle birlikte o bolumu kazanip bitirsen yigilmis issiz ordusu var atanmayi bekleyen.. ikinci ogretim okusan ucretli yillik 1500 tl gibi. Bence daha is olanagi olacak bir bolum düşün.

Hee bu arada lcw defacto gibi yerlere part time olarak başvur ..Part time bile asgari ücret alıyorlar bildiğim kadarıyla ve sadece 4 saat çalışıyosun ..
Oralarda açık pozisyon olmadığı surece alım yapmıyorlar ablacim tanıdık vasıtası falan olunca kolay oluyor, yazın basvurmustum ben, 3 ay için ne arayan oldu ne soran çok sınır bozucu :KK11:

Oralarda açık pozisyon olmadığı surece alım yapmıyorlar ablacim tanıdık vasıtası falan olunca kolay oluyor, yazın basvurmustum ben, 3 ay için ne arayan oldu ne soran çok sınır bozucu :KK11:

Evet haklısın ama şansını denesin şimdi yılbaşı ya belki bir açık vardır ..Marketlerde de keza öyle .Ben evli ve de genç bir hanımın Türkiye gibi bir yerde garsonluk falan yapmasına karşıyım ..Öğrenciler ,genç kızlar para kazanmak istiyor aç köpekler buna pek müsade etmiyor .. İyi kahve zincirleri tabii ki söylediklerimin dışında ..Kahveciler de çalışılabilir ama adı sanı belli olmayan yerler sıkıntıdan başka bir şey değil ..

ben 2 aylik evliyim. nisanda ve dugunde esimin ailesinden yardim gormedik. esim polis memuru ev aldik ve 1700 oduyoruz krediye. faturalar falan derken 500 600 kaliyo elimize mutfak masrafi ve ekstra harcamalar icin ve tabi ki yetmiyor. esimin birde elden borclari var 5 bin tl kadar. pesinatin bi kismjni dugunden sonraya senet yaptirmistik onun parasi dugun salonunun parasi falan derken tum takilarimda gitti ve elden borclarimiza yetmedi. esim ek is yapmak istiyor ama ben bunu dogru bulmuyorum. ben evde otururken o cabalayip durcak bi de memur oldugu icin yasal degil diye biliyorum. bende calisayim dedim ve yarin iskura falan gidicem bi umut. sorun su ki ben uni. ye hazirlaniyorum ygs konularinin hepsi bitti su an deneme ve tekrarla vakiy geciriyorum. calisirsam ygs ye bu sekilde calisabilirim ama lys nolcak yapabilir miyim. of bilmiyorum borclar nasil odencek napicaz sinava nasil hazirlancam bunaldim nasil bi yol izlemeliyim
Yanlıs anlamayın da bişey soracam madem üniversite okumak niyetinix var,herseyi kendiniz yapacaksınız düğünde de neden evlendiniz. Bi sene bekleseydiniz de siz Üniyi kazanınca esiniz de biraz para biriktirince evlenseydiniz daha iyi değil miydi

Açıktan okumakta bir çözüm düşünürseniz ama bunun yanısıra ygs denemelerinizde zaten iyise biraz edebiyat biraz tarihle bile tutturabilirsiniz :) Mesela kendinize eser yazar kağıtları notları hazırlayıp aralarda onlara bakarsınız belki böylece daha kalıcı bile olabilir.. Tarih coğrafyada netten konu dinleyebilirsiniz yada günde 1-2 saat baksanız bile yetebilir.. Allah yardımcınız olsun :)

Yanlıs anlamayın da bişey soracam madem üniversite okumak niyetinix var,herseyi kendiniz yapacaksınız düğünde de neden evlendiniz. Bi sene bekleseydiniz de siz Üniyi kazanınca esiniz de biraz para biriktirince evlenseydiniz daha iyi değil miydi

evet belki daha iyi olurdu ama yanlis anlamayin beni kimseye niye evlendin siye sorulamaz inancinizi bilmiyorum ama kur an da dogum olum nikah allahtan oldugunu ve bunlarin bir dk bile sasmayacagi yazili bu yuzden bu sorunuza cevap veremicem

Açıktan okumakta bir çözüm düşünürseniz ama bunun yanısıra ygs denemelerinizde zaten iyise biraz edebiyat biraz tarihle bile tutturabilirsiniz :) Mesela kendinize eser yazar kağıtları notları hazırlayıp aralarda onlara bakarsınız belki böylece daha kalıcı bile olabilir.. Tarih coğrafyada netten konu dinleyebilirsiniz yada günde 1-2 saat baksanız bile yetebilir.. Allah yardımcınız olsun :)

yeterli olur mu peki bilgiye dayaliya korkuyorum ben yazar eser eslestirmeleri icin cep boy seyler oluyo ya onlardan aldim ordan calisiyorum

evde cocuk bakmayi dusundum canim ama 20 yasindayim kim bana cocugunu emanet eder ki :)) diyorum bi de minyonum iyice cocuga cocuk emanet edilmez derler heralde iskura gidicem cevreye bakincam internetten de basvuruyorum ama donerler insallah

Keşke benim yakınımda olsanız. Ben de yana yakıla çocuğuma bakacak birini arıyorum. Benim için orta yaşlı birinden daha iyidir genç ve aklıbaşında biri....

yeterli olur mu peki bilgiye dayaliya korkuyorum ben yazar eser eslestirmeleri icin cep boy seyler oluyo ya onlardan aldim ordan calisiyorum
bence olur, heleki kolay kavrayan bir yapınız varsa.. mesela ben lysde sözele annemlerin zoruyla başvurdum tarih testinde hiçbi şey bilmememe rağmen sosyoloji psikoloji görmememe rağmen en çok netim onlardan çıktı.. ve en yüksek puanıda sözelden aldım ki edebiyata da çalışmamıştım çok iyi değildi.. YGSniz iyi denecek bir puandaysa bu şansınız daha da artıyor tabiiki :)

evet belki daha iyi olurdu ama yanlis anlamayin beni kimseye niye evlendin siye sorulamaz inancinizi bilmiyorum ama kur an da dogum olum nikah allahtan oldugunu ve bunlarin bir dk bile sasmayacagi yazili bu yuzden bu sorunuza cevap veremicem
Şöyle bir açıklama yapayım. Size hesap sormak haddim değil. Sadece kız kardeşim ve kızım var. Burada duyduğum erken veya hazırlıksız evliliklerim sebebini merak ediyorum ki. Eğer aile Kaynaklı sebeplerde bunlara kendi Hayatımızda dikkat etmek için.

Birde mesela birçok konu mp3 formatında var telefonunuza yada müzik çalarınıza yükleyip gidip gelirken bile dinleyebilirsiniz :)

Sözel ders sonuçta değil mi ? :DEvde temizlik yaparken,yemek yaparken bile dinlese faydası olur.:KK37::KK55:
Aynen, ve bende denemiştim bi ara.. Özellikle uyumadan önce ders çalışırsan uyuyunca beyin onu tekrar eder demişlerdi onun için falan :D Ha uydun mu dersen uymadım bir iki kez dinledim kaldı :D Ama çok faydalı ve kolay bir yöntem o ayrı :)

Şöyle bir açıklama yapayım. Size hesap sormak haddim değil. Sadece kız kardeşim ve kızım var. Burada duyduğum erken veya hazırlıksız evliliklerim sebebini merak ediyorum ki. Eğer aile Kaynaklı sebeplerde bunlara kendi Hayatımızda dikkat etmek için.

canim hesap sormak gibi algilayamadim neden sorusunun bi yaniti olmadigi icin yani neden asik oldun der gibi bu :)) cevremde en erken evlenen benim neden bu yasimda evlendim onu da bilmiyorum dogrusu oyle olmasi gerekti sanirim esim evlilik icin para biriktirmisti ailesi evlilik kararindan iki ay once o parayi alip araba aldilar bizde boyle el elde bas basta kaldik :)

Back
X