• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik borc universite

evli olduğun için büyük olabileceğini düşündüm.bir de okuyacaksın örgün sonra kpss ye hazırlanıcaksın falan.ama 20yse geç sayılmaz.yine de bu kadar yükle örgün zor gibi.açık öğrt düşünebilirsin.

turk dili ve edebiyati

boşuna emeğini harcama derım.o bölum mezunları kı bırı çok yakın arkadasım hep işsizler.85 ustu alman gerekıyo atanman için....evet bolum ılgılı cekıyo olabılır ama bundan 5 yıl sonra emeklerının boşa gıttıgını görursen çok uzulursun
bence kpssye calış yada iş bul esıne destek ol derım

Akil ile hareket etmeyince böyle oluyor iste, kusura bakma. Bu evlenme telasi nerden? Ne kadar güzel üni okumak varken, ögrenci hayati yasamak varken ve sonradan ekmegini eline alip birikim yapmak varken, ne bu evlenme telasi?

Annenler buna nasil izin verdi? Tek maas ile nasil ev aldiniz? Üstelik dügünü de kredi ile yapilirken?

Böyle olacagi aslinda cok belliydi ne yazikki. Su an bence üniversiteyi unut ve bir ise gir calis. Baska bir care göremiyoru

ben 2 aylik evliyim. nisanda ve dugunde esimin ailesinden yardim gormedik. esim polis memuru ev aldik ve 1700 oduyoruz krediye. faturalar falan derken 500 600 kaliyo elimize mutfak masrafi ve ekstra harcamalar icin ve tabi ki yetmiyor. esimin birde elden borclari var 5 bin tl kadar. pesinatin bi kismjni dugunden sonraya senet yaptirmistik onun parasi dugun salonunun parasi falan derken tum takilarimda gitti ve elden borclarimiza yetmedi. esim ek is yapmak istiyor ama ben bunu dogru bulmuyorum. ben evde otururken o cabalayip durcak bi de memur oldugu icin yasal degil diye biliyorum. bende calisayim dedim ve yarin iskura falan gidicem bi umut. sorun su ki ben uni. ye hazirlaniyorum ygs konularinin hepsi bitti su an deneme ve tekrarla vakiy geciriyorum. calisirsam ygs ye bu sekilde calisabilirim ama lys nolcak yapabilir miyim. of bilmiyorum borclar nasil odencek napicaz sinava nasil hazirlancam bunaldim nasil bi yol izlemeliyim

Tde okumak istiyorum demişsin ama arkadaşların da deiği gibi bu bölümün ataması yok maalesef.. :( çalışmak niyetin varsa ataması fazla olan, özelde de imkanları olan bir bölüm tercih edebilirsin. Okul öncesi öğr. ya da rehber öğretmenlik gibi mesela.
Aöf düşünüyorsan da Atatürk Üniversitesinde Sosyal Hizmetler diye bir bölüm var iki yıllık, sonra dgs ile 4 yıllığa tamamlayıp Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığında sosyal çalışmacı olarak görev alabilirsin, ataması fena değil. Ya da sağlıkla alakalı bir bölüm olabilir. Eczane hizmetleri diye bir bölüm var mesela. Hangisini tercih edersen et, zahmetli bu işler yaşın da geçmeden, henüz bebeğin de yokken yap bence. Ya da belediyelerin meslek edindirme kursları var onlar da alternatif tabii. Yapılabilecek çook şey var. :) tek şeye sınırlama kendini
Benim de eşim polis memuru, yeni evliyiz, bir sürü borcumuz var ve de ev taksidi ödüyoruz, ben çalışmasam ne yapardık bilmem, o yüzden zorluğunu anlıyorum, çevreden aaa eşin polis sen de çalışıyorsun diye bakılıp zengin zannediliyor ama anca yetiyor işte....:(

Arkadaş ne yapsam diye sormuş, millet niye ev aldın diyor...

Sana ne arkadaşım, borç yiğidin kamçısıdır demiş almış. Yiyip içip gezse birşey sahibi olamasa daha mı iyiydi? Borç ödüyor, sıkıntı çekiyor ama en azından bir ev sahibi olmuş. Kira gibi hiçbir şey getirmeyen bir borç ödemesinden iyidir...

Sat diyen arkadaş ne içtiyse ben de ondan istiyorum, dünyadan haberi yok çünkü...

Konu sahibi arkadaşım, bazı üyelerin de dediği gibi part time bir iş bulabilirsin, daha iyisi evde çocuk bakabilirsin...
Bidaha gelicek bu yaşa tabi.. Borçlar biter 50 sinde. O yaştan sonra bi yemeğe çıkmak istemeyecek. Eşi esnaf falan olsa anlarım garantisi yok bi ev alayım işler kötü giderse evsahibi derdi olmasın der de. Polis yani devlet garantisi var. Yazık ediyorlar evliliğinin en güzel yıllarına yaşlarına.

arkadaşım, sorunla ilgisiz ama arkadaşların 40 bin kere söylediğini ben de bir defa daha söyliyeyim sana. edebiyat okuma. edebiyat hevesini açıköğretimle hallet bence. direk meslek sahibi yapacak bölümleri tercih etmen daha iyi. okurken her bölüm çok güzel. sanatla iç içe oluyorsun, çok keyifle okuyorsun ama eğer çalışmayı düşünüyorsan işsiz çıkıyorsun üniversiteden. tabi çalışmayı düşünmüyor, kültür amacıyla gidiyorsan o zaman edebiyat bir numara. (bir edebiyat mezunu :)

Akil ile hareket etmeyince böyle oluyor iste, kusura bakma. Bu evlenme telasi nerden? Ne kadar güzel üni okumak varken, ögrenci hayati yasamak varken ve sonradan ekmegini eline alip birikim yapmak varken, ne bu evlenme telasi?

Annenler buna nasil izin verdi? Tek maas ile nasil ev aldiniz? Üstelik dügünü de kredi ile yapilirken?

Böyle olacagi aslinda cok belliydi ne yazikki. Su an bence üniversiteyi unut ve bir ise gir calis. Baska bir care göremiyoru

bizim aklimiz yetmedi sizin kadar kendi aklimizla bu kadar oldu sizde kendi aklinizla daha duzenli bi hayat yasarsiniz sukur sizin kadar karamsar degilim ve sukur ki dogarken dogum olum nikah tarihimizin yazgimizda nerede ne zaman ne sekilde kiminle oldugunun bize bildirildigini biliyorum

bizim aklimiz yetmedi sizin kadar kendi aklimizla bu kadar oldu sizde kendi aklinizla daha duzenli bi hayat yasarsiniz sukur sizin kadar karamsar degilim ve sukur ki dogarken dogum olum nikah tarihimizin yazgimizda nerede ne zaman ne sekilde kiminle oldugunun bize bildirildigini biliyorum

Öyle şey olur mu ya ? Evlilik tarihi değişmez gibi . Ben inanmadım açıkçası. Kiminle evleneceğindir o tarih değil.

Ben de ev kredisinde keşke beklenilseydi diyorum . Acelesi yoktu bence daha 2 ayda.
Akıllılık değil saçmalık.
O paranın yarısını kiraya verip , para biriktirerek bu işi çözebilirdiniz , evliliğiniz oturunca.
Cidden esnaf olsa anlardım ben de bu aceleyi ama, polis yani.
Bir de her şey bir arada olmaz. İnsan tek bir yöne yönelmeli.
Hem evli olayım hem evim olsun hem okuyayım ama para yok.
Amacım seni kızdırmak değil ama çok mantıksız.
Gerçekten Türk Dili ve Edebiyatını 'da okuma bence. Daha iyi bir şey oku ki emeklerin boşa gitmesin.

Öyle şey olur mu ya ? Evlilik tarihi değişmez gibi . Ben inanmadım açıkçası. Kiminle evleneceğindir o tarih değil.

Ben de ev kredisinde keşke beklenilseydi diyorum . Acelesi yoktu bence daha 2 ayda.
Akıllılık değil saçmalık.
O paranın yarısını kiraya verip , para biriktirerek bu işi çözebilirdiniz , evliliğiniz oturunca.
Cidden esnaf olsa anlardım ben de bu aceleyi ama, polis yani.
Bir de her şey bir arada olmaz. İnsan tek bir yöne yönelmeli.
Hem evli olayım hem evim olsun hem okuyayım ama para yok.
Amacım seni kızdırmak değil ama çok mantıksız.
Gerçekten Türk Dili ve Edebiyatını 'da okuma bence. Daha iyi bir şey oku ki emeklerin boşa gitmesin.

bunlari bi arada yapan milyonlarca insan var ornekler cok inandirmak icin yazmadim inanmiyosan arastirabilirsin neyse konumuz bu degil zaten 1 sene bile olsa bos yere kira odeyip bi sey elde edememektense 20 li yaslarimizda ev alip 30 lu yaslarimizda sefasini surmeyi tercih ettik bu ulkede hangi esnaf 20 yasinda ev alabiliyor ki esim polis oldugu icin yoneldik ev almaya

:)) cok fena kandirmislar sizi.yok ole bisi...cocugun okulu belki ama esinin okulu tayin durdurmayada cikartmayada yetmio benden soylemesi.esin iyi arastirsin.cocukta eger okudugu okulda kalacak yurt yer imkani yoksa oluyormus...bende polis esiyim uni ogrencisiyim hala mezun olmadim o yuzden her tayin donemi ogrenci belgesi alip ipka vermeye calisioruz ve her seferinde kabul edilmio ogrenci belgesi.cok sukur cikmadi simdiye kadar ama her sene ayni stres heyacan...

konu sahibinin yorumları ve sizin yorumlarınızı görünce arada kaldım :)
Ankara da üniversite öğrencisiyim...
erkek arkadaşım polis... ve farklı bir ilde görev yapıyor...
Evlenmek için de okulumun bitmesini bekliyoruz haliyle...

ee konu sahibinin dediği gibi bir durum varsa , hemen nikah kıyalım erkek arkadaşım eş durumundan gelsin Ankara' ya :) biz neden bekliyoruz...
yoksam bu adam beni oyalıyor mu :eek::-) ??

bizde oyle dedik yillarca kira verip dugun altinlarini car cur edene kadar borclanalim evimiz olsun dedik ama odemeler zorluyo aslinda elden borclar olmasa 600 liraylada geciniriz kapi komsum kadin iki cocuklu bosandi 600 lirayla iki cocuga bakiyo ama elden borclar olunca cok zor allahtan esimin maas karti eksiye dusuyo da biraz idare ediyoruz ama eksiden nasil cikicaz onu bilmiyoruz :)))

bizdede var eksiden :KK45:napalım yapçak birşey yok..düşe kalka geçincez..hayat kısa..tadını çıkar..birgün herşey yoluna girecek ben inanıyorummm

ee konu sahibinin dediği gibi bir durum varsa , hemen nikah kıyalım erkek arkadaşım eş durumundan gelsin Ankara' ya :) biz neden bekliyoruz...
Valla konu sahibinin dedigi gibiyse bende malatyaya yatay gecis yapiim nasilsa torpilli yeri dedim ama olmayacagini dusunuorum.okulun bitsin atamani malatyaya sivasa iste es durumundan oyle gelsin yanina dogunuzuda yaparsiniz rahatca

Bu duruma güvenerek öyle bir şey yapmayın. Bu durumda tayin değiştiren var ama nasil degistirdiklerini tahmin edebilirsiniz... Ama danistaya kadar gidip eli bos dönen de var ve ayri yasamak zorunda kalan da.. Bu yapanlari emsal olarak gösterelim dediginizde de insanlar kabul etmiyor... Yani bu konuda kesin uygulanan bir kural yok..

Valla konu sahibinin dedigi gibiyse bende malatyaya yatay gecis yapiim nasilsa torpilli yeri dedim ama olmayacagini dusunuorum.okulun bitsin atamani malatyaya sivasa iste es durumundan oyle gelsin yanina dogunuzuda yaparsiniz rahatca

zaten bir espriydi benim ki :)
okulumun bitmesini elbette ki bekleyeceğim, 4. sınıftayım.... hazirana bir şey kalmadı :)

sadece ben okul için tayin yapılacağını duymamıştım... ilginç geldi bu durum....
hani memur olduktan sonra eş durumu elbette ki olur ama okul da eş durumuna giriyor mu bilemedim..
giriyorsa çok iyi olmalı...
kpss yi kazanamayanlar girsin üniversite sınavına doğunun rahat illerini tercih etsin... okuyorum diyerek gitsinler..
büyük kolaylık...

Bu duruma güvenerek öyle bir şey yapmayın. Bu durumda tayin değiştiren var ama nasil degistirdiklerini tahmin edebilirsiniz... Ama danistaya kadar gidip eli bos dönen de var ve ayri yasamak zorunda kalan da.. Bu yapanlari emsal olarak gösterelim dediginizde de insanlar kabul etmiyor... Yani bu konuda kesin uygulanan bir kural yok..

teşekkür ederim ilginiz için...
böyle bir şeye güvenerek zaten evlenmeye kalkmam... okulumu bitirecek kadar sabrım var :)
acelemiz yok...

bahsettiğiniz konuda haklısınız, arka planda dönen hesaplar sonucunda oluyordur , olan örnekler...
bizim gibi dayısız insanlara da işte tek çare okulu bitirmek,
kaderimizde hangi il varsa gideriz diye beklemek :KK51: :confused:

konu sahibinin de vardır bir güvendiği bildiği.... hayırlısı haklarında :KK51:

Bence zoru başaracağım diye kendini parçalamanın alemi yok. Hayat o kadar da her şey yolunca giderse çok mutlu olucaz olley değil.
İlla okuyacağım diyorsan hobi olarak aöf oku, gir bir işe çalış.
Bence okuyacak konumda değilsin açıkçası.

bunlari bi arada yapan milyonlarca insan var ornekler cok inandirmak icin yazmadim inanmiyosan arastirabilirsin neyse konumuz bu degil zaten 1 sene bile olsa bos yere kira odeyip bi sey elde edememektense 20 li yaslarimizda ev alip 30 lu yaslarimizda sefasini surmeyi tercih ettik bu ulkede hangi esnaf 20 yasinda ev alabiliyor ki esim polis oldugu icin yoneldik ev almaya

İşte onu diyorum ya esnaf sıkışık alamaz. Hayır hiçbir yaşta sıkışmanıza gerek yoktu eğer bu kadar acele etmeseydiniz. Yani biraz daha para biriktirerek yapsaydınız ya da bazı şeyleri garanti altına alıp o zaman daha rahat olurdu . Demek istediğim bu.

İşte onu diyorum ya esnaf sıkışık alamaz. Hayır hiçbir yaşta sıkışmanıza gerek yoktu eğer bu kadar acele etmeseydiniz. Yani biraz daha para biriktirerek yapsaydınız ya da bazı şeyleri garanti altına alıp o zaman daha rahat olurdu . Demek istediğim bu.

canim borcsuz mal sahibi olamazsin maalesef oyunun kurali bu

Back
X