Evlilik bu kadar mı önemli ?

seni çok iyi anlıyorum :) emin ol senin yaşındayken bende aynı şeyleri yaşadım.Bende senin gibi davrandım,karşıma hep dediğin gibi içime sinmeyen insanlar çıktı.Karşıma çıkan insanlarla evlenmediğime pişman değilim asla, ama mesela beni tanıştırmak istedikleri insanları sırf evlilik maksatlı tanıştırılcam diye kabul etmediğim için pişmanım.Keşke daha çok insan tanısaydım belki düşüncemi değiştircek insan çıkardı karşıma dedim.Hani çoğu insan diyorya evleneceğin kişi karşına çıkınca anlıyorsun,elin dilin bağlanıyor,ne kadar sevsemde ahh bu evleneceğim adam diyemedim kimseye.Şu an gerçekten en güzel yaşlarındasın ve hem mantıklı düşünebileceğin hemde aşk yaşayabileceğin bir ilişki yaşama ihtimalin yüksek,karşına çıkanları değerlendir.İnsanlar konuşur,soranlara evet istiyorum de,belki düşündükleri tanıştırmak istedikleri biri çıkar :) acınası söylerlersede şu şu şu özelliklerde adayları bulun gelin bakim evlencem de :) bak sana en son yaşadığım olayı söyleyeyim.Uzaktan bir akraba kırk yılda bir gördüğüm biri, amcam vefat etmişti eşiyle birlikte taziyeye gelmişlerdi,ben ailemle yaşıyorum bu arada.İnsanca yemeklerini ,çaylarını, kahvelerini ikramlarını yaptım..
Hadsiz kadın bana sanki amansız bir hastalığım var gibi davrandı.35 yaşında bekar olduğum için vah vah tüh tüh deyip Allahım yüzüne baksın filan diye güya kendince dua ediyor.Bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iyi bir mesleğim ve kariyerim var, maddi olarakda oldukça iyi imkanlarım var :) yani evlenmemi zorunlu kılacak,bu kadar acımasına sebep olacak bir durumum yok.Ve bunu evimizde bulunduğu sürece 3_5 kez tekrarladı. İnan ortada cenaze durumu olmasa çok ağır konuşurdum ama anlamaz ve değmez dedim.Bunu şu an söylenenleri kafana takmaman için anlattım.Birde güçlü görünmeye ,istemiyor gibi davranmaya çalışma,oda çok zordur bilirim.İnşallah seninde karşına çok iyi bir kısmet çıkar,sende güzel bir aşk yaşar istediğin gibi bir evlilik yaparsın :) ha bide 30 dan sonra evlen gibi tavsiyelere uyma bence 25_30 yaş en iyi aralık hem biraz gençkende evliliği tatmak güzel olur bence.Ama kısmet işi tabi 30 dan sonrada ölüm yok napalım bizde bekliyoruz :)

Doğru söylüyorsun haklısın öyle cahil insanlara aldırmamak lazim.. istemiyor gibi davranmaya çalışmıyorum ama evlenmek için çıldırıyor gibi değil değilim çevrem geniş değil bu anlamda şanssızlık sanırım karşıma uygun biri çıkma ihtimali azalmis oluyor bu nedenle.. ne diyelim hakkımız da hayırlısı olsun hepimizin..

Siz evlenmiş ve mutlu olmuş olabilirsiniz ama bu işin bir standartı, garantisi yok. Ben evlendiğimde kimseye bu konuda akıl vermedim hala vermem. Özellikle sorulursa birşeyler söylerim. Onun dışında korkma, çok güzel, evlen bilmem ne gereksiz ve boş bir muhabbettir, övünmektir alttan alttan.
Zaten o kişinin, "işte bu" diyebileceği biri karşısına çıksa ve aklında soru işareti kalmasa evlenir, sizin söylemenizin bir luzumu yok. O nun evleneceği adamı siz seçmiyorsunuz ve mutlu olup olmayacağını kendi evliliğinize bakarak siz bilemezsiniz. Her evlilik çok güzel olsa bunca insan boşanmaz.

Evlenmeyi tercih etmiyorum diyenler genelde bunu savunma olarak kullanır, çevredekileri susturmak için öyle der. Kimsenin içini bilemezsiniz, ne fırtınalar kopuyor kalbinde bilemezsiniz. Belkide inancını kaybetti, belkide zamanında çok kırıldı. Bilemeyiz.
Kalkıp böyle birine "ihtiyaç duymuyor musun?" diyebilecek bir insanın tek bir kelimesinin ciddiye alınacak yanı yoktur aslında. Emin olun tek kriter cinsellik olsa herkes evlenir. Siz çok büyük birşey başarmadınız yani.

Evlenmis olmak icin sakin evlenmeyin. Bekarlik sultanlik..

siz art niyet taşımıyor olabilirsiniz ama iyi cesaret valla birilerine evlenin, korkmayın demek. evlilik kadar ciddi ve ağır sorumlulukları olan bir konuda teşvik vermek bana her zaman fazla gelmiştir. boşanmalara ne diyeceksiniz peki, o kadar çok boşanma neden var, hatta ve hatta insanlar neden 2.-3. evliliklerinde de başarısız oluyorlar? en önemli soru ve sorun.

şimdi şöyle bir durum var, herkes kendinden sorumlu. siz duygularınızda yanılmayan bir insan olabilirsiniz, eşinizle evlenmeye karar verdiğinizde kendinizden tamamen emin olabilirsiniz ama başkaları böyle olmaz. kendi içinde daha ne istediğini bilmeyen, nasıl mutlu olabileceğinden haberi dahi olmayan o kadar çok insan var ki.. öte yandan herkesin yetiştiği aile faktörü giriyor işin içine, mesela benim anneannem boşanmış. annem boşandı babamdan. babam 2. evliliğini de yürütemedi ve boşandı. ben 24 yaşındayım, evliliğin "e"sini bile anmıyorum mesela, bazı yaşıtlarım nişanlanıyorlar falan ama ben mesafeliyim bu konuya. anne baba evliliği çok iyi olan kişiler de genelde sıcak bakarlar evliliğe, örnek alırlar. uzun lafın kısası art niyet olmayabilir ancak sizin görüşünüz bana göre havada kalıyor, boşluğu, cevaplanması gereken sorusu vs. çok.

son olarak, ihtiyaç duyma konusuna gelince... siz bence o kadınların öyle konuştuklarına, duruşlarının öyle olduğuna bakmayın. mutlaka vardır hormonları, duyguları, ilgileri ama kalkıp da "ben geçen gece şununla birlikte oldum, çok güzeldi" ya da mesela "benim seks yaptığım biri var zaten" demezler çünkü bunlar insanın özeli. ihtiyaç duymuyor mu? sorusunun yadırganma sebebi bu diye düşünüyorum, özel hayata giriyor o kadarı da.

Ya bnm amcamn kızı 37 yasnda dehşet güzel.. Ama evlenmiyo :) deli givi sevdiği bi sevgilisi de var ama evlenmyo. Bu seçim yani

Soyle bi gercek var.
Burda kkda acilan sikayet konularindan ibaret degil evlilikler, tipki instadaki pembe panjurlu evlerden ibaret olmadigi gibi.
Ki zatn kkya konu acan" derdim var" diye aciyor, " catlayin patlayin ben koca buldum cok mutluyum" diye degil( onun yeri insta).

Bende bazen sorguluyorum evliligi. Bekarim ve diyorumki " az sorumluluktan, sirf kendne bakmaktan hukumluyken birden bi ( olasi) bi odunu yontup danalarina bakmak cokmu lazimki?'.
Ama artik inaniyorumki puf nokta dogru kisiyi bulmak.
Bazi kocalar var evet her isi evin disisine yikiyor. Bu evlilik degildir.
Ama bazi kocalar vardirki ikiye bolunmesi taraftari evliligin ve gorevlerin.
Ben ikinci kocayi arayistayim.
Boyle bi koca nerde var diye sorarsan islama en yakin adayda vardir derim.
Islam acisindan bilgili ve ilim sahibi birini aramaktayim. Allahim elbet gonlume uygun birini cikarir karsima birgun. Hayirlisi.

gazeteye ilan verme ama baxılarıda hiç oralı olmuyo öyle olma .

Bence güvendiğin , sevdiğin arkadaşlarının veya aile büyüklerinin tavsiyesi ile birileri ile görüşebilirsin , tüm yorumları okumadım belki sende görüşmüşsündür ama. Kafana yatarsa tanır devam edersin.
Ben bu tarz görüşmeye çok karşı idim, ama bir iki tanıdığım bu şekilde tanışıp , gerçekten severek mutlu olduğunu görünce tamam dedim. Kimseye güvenmiyordum etrafta da (bana göre) evlenecek adam yoktu (10 sene öncesinin İstanbul'u :)) , sonra birileri vasıtası ile eşimle tanıştık. Yani nasip kısmet tabiki, herşeyin hayırlısı.
Birde konu başlığına istinaden, tabiki evlilik herşey demek değil, ama doğru insanla güzel bir evlilik de gerçekten mutluluk verici, insanı tamamlayan bişey. Etrafa bakma, bazı insanlar açık aramak için doğmuşlar, evli olsan çocuğun yok mu diye dürterler, çocuğun varsa çocukla ilgili dürterler, yanı insanların eleştirileri bitmez. Ben ünv okurken 22-23 yaşlarında, daha okul bitmemiş olduğu halde bazıları tarafından evde kalmış muamelesi görmüştüm, herkesin kafa yapısı farklı.

Bu çöp evlere bakıyorumda hep yalnızlık var bunların öyküsünde,
insanın meşgul olması güzel ama çalışma hayatıda bitiyor ömür boyu sürmüyor ki bittiğinde neyle uğraşacaksın ?
Yaşlandığında kapına açan bir çocuğun olması iyidir , yani dengeli yaşamak gerek , çoğu evlenmemiş kadınlar kardeşlerine güveniyor ama onlarında ilgilenecek çocuğu yada torunu oluyor , yani demek istediğim kardeşe güvenmekte düş kırıklığı olabiliyor ,ve yaşlılıkta çok azımasızca bir dönem , çocuğu belki ona bakacaktır ama evlenmemiş kız kardeşi ona yük gelebilir ,

Bu çöp evlere bakıyorumda hep yalnızlık var bunların öyküsünde,
insanın meşgul olması güzel ama çalışma hayatıda bitiyor ömür boyu sürmüyor ki bittiğinde neyle uğraşacaksın ?
Yaşlandığında kapına açan bir çocuğun olması iyidir , yani dengeli yaşamak gerek , çoğu evlenmemiş kadınlar kardeşlerine güveniyor ama onlarında ilgilenecek çocuğu yada torunu oluyor , yani demek istediğim kardeşe güvenmekte düş kırıklığı olabiliyor ,ve yaşlılıkta çok azımasızca bir dönem , çocuğu belki ona bakacaktır ama evlenmemiş kız kardeşi ona yük gelebilir ,

Aklınız, mantığınız gayet yerinde, yazdıklarınız o kadar doğru ki. Kapılmayın siz onlara, herkesin hayatı, kısmeti kendine. Evlenmiş de boyu mu uzamış? Ne büyük başarı, evlenmiş! Ülkemizde evliler pozitif ayrımcılık gördükleri sürece bu değişmez. Evli olmak sosyal bir statü! Durumun vahametini siz düşünün...

4 yillik evliyim.26 yasinda evlendim.Evlilik dogru kisiyle olunca mukemmel.bekarligimi hic ozlemiyorum.bence kafana fazla takma.vakti zamani var herseyin.evet dogru insanla evlenip bir hayat kurmak cok onemli..

Sakın sakın evlilik akıl işi değil evlendin mi derdin daglari geçiyor ne kaynana ne kayinbaba ne görümce nede koca derdi bitiyor evlilik aslında insanlarin sorunlarına ortak olmak dertsiz başına dert almak ben iki kere denedim gördüm işin varsa ağada sensin paşa da prenseslikten kül kedisine dönüşmek evlilik

Evlilik sosyal medya hesaplarında lansmanı yapılan cicili bicili bir şey değil
BDV 'de anlatılan kadar da sorunlu değil, sonuçta hayat hep dertle geçmiyor
Evlilik bir yaşam biçimi ve ağır sorumlulukları var, çevre baskısından yapılabilecek bir iş değil
Yaşın çok genç, senin yaşındayken deli gibi çalışıp, paşa gibi yeme deyimine uygun yaşadım ben
Çok çalıştım, evimi aldım, arabamı aldım, birikim yaptım, gezdim tozdum, yine vardı sorumluluklarım ailevi sorunlarım falan ama kendi başına karar verebilmek büyük lüks. Şimdi evliyim , 4 yıl olacak, şikayetçi miyim hayır ama dolu dolu yaşadığım için keşke şunu da yapsaydım dediğim bir uhdem yok. O yüzden etrafı çok kafana takma, herkes her şeyi söyler yaşayacak olan sensin, gerçekten hazır olmadan girme evlilik işlerine

Bu konunun tek bir doğrusu olamaz. Ağzı yanan sakın evlenme der, mutlu olan evlen der.
Konuda yazanlar da en iyi örneği :)
İnsan fıtratı gereği diğer yarısına ihtiyaç duyar. Bazı odun adamlar tüm sorumluluğu kadına yıkarak bezdiriyor.
Önemli olan hayatın müşterek olduğunu düşünen biriyle evlenebilmek.
Sevgilim çok güzel cam siler mesela, senbulaşıkları makineye at ben çamaşırı asarım der ama işine gelmeyince erkek adam çamaşır mı asar der deli eder
Onunla konuşmak, paylaşmak bana çok iyi geliyor. Bende 26 yaşındayım. Okul bitti bitecek, iş hayatı başlayacak. Ee rutine bindikten sonra napıcam? Tek başına gezmek bile bir yere kadar zevk veriyor insana. Sürekli arkadaş toplayamazsın ki yanına. İşten eve geldiğinde paylaşım yapabileceğin biri olmalı. Ailemiz sonsuza kadar yanımızda olamaz. Kaldı ki onlarda yaşlanıyor ömür boyu bizi mi çekecek. Yalnız yaşa desem 35 ten sonra yalnızlık hissi iyice çökermiş insana.
Evliliği gerçekten yürekten istemeyenler dışında diğerleri dediğim gibi ev işlerinden vs bıkmış, kısıtlanmış, kötü tecrübe yaşamış kişiler.
Ki bence bilinçaltında zaten istiyorsun evlenmeyi. Yoksa bu söylenenler umrunda bile olmazdı.
Güçlü kadın rolü yapıp yalnızlaştırmayın kendinizi. Hayat akışında da çok güzel. Önemli olan doğru kişiyi aramak. Öylece gelmesini beklemek değil.

Çöp ev ne demek ki

cop ev felan .... yahu hersey kismet ...... Allah yazdiysa oluyor evlenmeyen kisiyi suclasan bile bir yere kadar suclayabilirsin Allah izin vermedikce iki kisi ne yapsa evlenemez. Insanlar cahil iste ...

aslinda ir yere Kadar haklisiniz.Sov ,sov ,sov ne gerek var ki milletin gözüne sokmaya bazi seyleri.Dogru insani buldugunda yada buldugunu sandiginda (ki genelde böyle oluyor) evleniyor insan..Sonra bir bakiyor aaaaa süprizler süprizler.
Bazen evliyken mutlu insan,iyi ki evlenmisim diyor,bazense lenet olsun nerden evlendim.
Bazen sükrediyorsun,bazende mutszlugun dibindesin.
ben bu aralar ezilmisligimle savruluyorum.
iki gün sonra da halimne sükrederim burada okuduklarimla..
bence icinden nasil geliyorsa öyle olsun.Ama benim tavsiyem kesinlikle cok seviildigine inandiginda evlen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…