- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
seni çok iyi anlıyorum :) emin ol senin yaşındayken bende aynı şeyleri yaşadım.Bende senin gibi davrandım,karşıma hep dediğin gibi içime sinmeyen insanlar çıktı.Karşıma çıkan insanlarla evlenmediğime pişman değilim asla, ama mesela beni tanıştırmak istedikleri insanları sırf evlilik maksatlı tanıştırılcam diye kabul etmediğim için pişmanım.Keşke daha çok insan tanısaydım belki düşüncemi değiştircek insan çıkardı karşıma dedim.Hani çoğu insan diyorya evleneceğin kişi karşına çıkınca anlıyorsun,elin dilin bağlanıyor,ne kadar sevsemde ahh bu evleneceğim adam diyemedim kimseye.Şu an gerçekten en güzel yaşlarındasın ve hem mantıklı düşünebileceğin hemde aşk yaşayabileceğin bir ilişki yaşama ihtimalin yüksek,karşına çıkanları değerlendir.İnsanlar konuşur,soranlara evet istiyorum de,belki düşündükleri tanıştırmak istedikleri biri çıkar :) acınası söylerlersede şu şu şu özelliklerde adayları bulun gelin bakim evlencem de :) bak sana en son yaşadığım olayı söyleyeyim.Uzaktan bir akraba kırk yılda bir gördüğüm biri, amcam vefat etmişti eşiyle birlikte taziyeye gelmişlerdi,ben ailemle yaşıyorum bu arada.İnsanca yemeklerini ,çaylarını, kahvelerini ikramlarını yaptım..
- Çok iyi anladım inşallah anlasabileceginiz biri olur hayatınızda. Aslında ben yanlış anlaşıldim bu başlıkta ben evlenmek istiyorum zaten hatta duygusal beklentilerim De çok sadece erteliyorum doğru kişi diy diye bu da beni yoruyor. Ben bazı insanların tavırları yüzünden sitemkar bı havaya girdim. Çünkü duygusuz olmakla bile suclandim oysaki hisli bı insanim sanatı şiiri seviyorum duygusalim ama uzulmemek için kuralcı davranıyorum! Bu da benim savunma mekanizmam. Üzüldüğümü bu işte hal böyleyken sırf evlenmedim diye duygusuz, erkeklerden uzak, sorunlu, beceriksiz muamelesi görmek kanıma dokunuyor cunku asıl mesele gerçekten evlenmeyecegim kişilerin karşıma çıkmış olması.. inan nasıl oluyor bilmiyorum ama her seferinde önemli bir sorun oluyor bu da benim sınavım sanırım.. bana değer vermeyen adamla mı evlenmeye çalışayım yoksa aşırı saf sürekli pot kıran beni asla anlayamayan bı adamla mı yoksa egoistin tekiyle mı sırf böyle adamları kabul etmedim diye kimseyi beğenmeyen gözü yükseklerde olan kız muamelesi görmek hiç hoşuma gitmiyor hal böyleyken niyetim bu kadar halisken neden olmuyor da böyle insanlara laf düşüyor ya da ben aşk isterken yalnız kalıyorum bilmiyorum sanırım benim sınavım da bu.
Doğru söylüyorsun haklısın öyle cahil insanlara aldırmamak lazim.. istemiyor gibi davranmaya çalışmıyorum ama evlenmek için çıldırıyor gibi değil değilim çevrem geniş değil bu anlamda şanssızlık sanırım karşıma uygun biri çıkma ihtimali azalmis oluyor bu nedenle.. ne diyelim hakkımız da hayırlısı olsun hepimizin..seni çok iyi anlıyorum :) emin ol senin yaşındayken bende aynı şeyleri yaşadım.Bende senin gibi davrandım,karşıma hep dediğin gibi içime sinmeyen insanlar çıktı.Karşıma çıkan insanlarla evlenmediğime pişman değilim asla, ama mesela beni tanıştırmak istedikleri insanları sırf evlilik maksatlı tanıştırılcam diye kabul etmediğim için pişmanım.Keşke daha çok insan tanısaydım belki düşüncemi değiştircek insan çıkardı karşıma dedim.Hani çoğu insan diyorya evleneceğin kişi karşına çıkınca anlıyorsun,elin dilin bağlanıyor,ne kadar sevsemde ahh bu evleneceğim adam diyemedim kimseye.Şu an gerçekten en güzel yaşlarındasın ve hem mantıklı düşünebileceğin hemde aşk yaşayabileceğin bir ilişki yaşama ihtimalin yüksek,karşına çıkanları değerlendir.İnsanlar konuşur,soranlara evet istiyorum de,belki düşündükleri tanıştırmak istedikleri biri çıkar :) acınası söylerlersede şu şu şu özelliklerde adayları bulun gelin bakim evlencem de :) bak sana en son yaşadığım olayı söyleyeyim.Uzaktan bir akraba kırk yılda bir gördüğüm biri, amcam vefat etmişti eşiyle birlikte taziyeye gelmişlerdi,ben ailemle yaşıyorum bu arada.İnsanca yemeklerini ,çaylarını, kahvelerini ikramlarını yaptım..
Hadsiz kadın bana sanki amansız bir hastalığım var gibi davrandı.35 yaşında bekar olduğum için vah vah tüh tüh deyip Allahım yüzüne baksın filan diye güya kendince dua ediyor.Bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iyi bir mesleğim ve kariyerim var, maddi olarakda oldukça iyi imkanlarım var :) yani evlenmemi zorunlu kılacak,bu kadar acımasına sebep olacak bir durumum yok.Ve bunu evimizde bulunduğu sürece 3_5 kez tekrarladı. İnan ortada cenaze durumu olmasa çok ağır konuşurdum ama anlamaz ve değmez dedim.Bunu şu an söylenenleri kafana takmaman için anlattım.Birde güçlü görünmeye ,istemiyor gibi davranmaya çalışma,oda çok zordur bilirim.İnşallah seninde karşına çok iyi bir kısmet çıkar,sende güzel bir aşk yaşar istediğin gibi bir evlilik yaparsın :) ha bide 30 dan sonra evlen gibi tavsiyelere uyma bence 25_30 yaş en iyi aralık hem biraz gençkende evliliği tatmak güzel olur bence.Ama kısmet işi tabi 30 dan sonrada ölüm yok napalım bizde bekliyoruz :)
Yani hissettiklerinizde doğrusunuz bence. Ama ifade ediş tarzınız bana bile okuyunca sanki savunma mekanizması gibi geldi. Öyle demiyorum ama insanlar bu denli savunmayı farklı yorunlarlar.
Ayrıca evlenmenizi teşvik etmelerini de kötü yorumlamıyorum ben. Evlendikten sonra ilk işim arkadaşlarıma evlenin korkmayın demek oldu. Art niyet yok bunda. Evliliğin kendine göre mutluluklaro var ve insan bunu sevdiklerinin yaşamasını istiyor.
Son olarak, evlenmeyi tercih etmemek de bence mantıklı bir seçimdir. Ama bazı kadınlar öyle bir duruşa bürünüyor ki, sanki hormonları yok, sanki insan türüne ilgi beslemiyorlar. öyle bir konuşuyorlar ki insan ister istemez ihtiyaç mı duymuyor diye düşünüp sorabiliyor.
Evlenmis olmak icin sakin evlenmeyin. Bekarlik sultanlik..Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
siz art niyet taşımıyor olabilirsiniz ama iyi cesaret valla birilerine evlenin, korkmayın demek. evlilik kadar ciddi ve ağır sorumlulukları olan bir konuda teşvik vermek bana her zaman fazla gelmiştir. boşanmalara ne diyeceksiniz peki, o kadar çok boşanma neden var, hatta ve hatta insanlar neden 2.-3. evliliklerinde de başarısız oluyorlar? en önemli soru ve sorun.Yani hissettiklerinizde doğrusunuz bence. Ama ifade ediş tarzınız bana bile okuyunca sanki savunma mekanizması gibi geldi. Öyle demiyorum ama insanlar bu denli savunmayı farklı yorunlarlar.
Ayrıca evlenmenizi teşvik etmelerini de kötü yorumlamıyorum ben. Evlendikten sonra ilk işim arkadaşlarıma evlenin korkmayın demek oldu. Art niyet yok bunda. Evliliğin kendine göre mutluluklaro var ve insan bunu sevdiklerinin yaşamasını istiyor.
Son olarak, evlenmeyi tercih etmemek de bence mantıklı bir seçimdir. Ama bazı kadınlar öyle bir duruşa bürünüyor ki, sanki hormonları yok, sanki insan türüne ilgi beslemiyorlar. öyle bir konuşuyorlar ki insan ister istemez ihtiyaç mı duymuyor diye düşünüp sorabiliyor.
gazeteye ilan verme ama baxılarıda hiç oralı olmuyo öyle olma .Hayır evli insanlara değil bekar olmama takmış insanlara beni bununla eksik görmeye çalışanlara gıcık oluyorum yoksa evlenmek istediğim bir şey evliliği düşündüğümü sorana söylüyorum ama ilan veremem sanırım
Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Ikisi birlikte olsa olmuyor mu?evliyim ve size katiliyorum.
peki benim de size bir sorum olacak:
evli olup, isinin olmamasi mi?
isinin olup, evli olmamak mi?
beni de bu konudan bunaltti herkes.
yumurta mi tavuktan cikar, tavuk mu yumurtadan gibi oldu ama...
Çöp ev ne demek kiBu çöp evlere bakıyorumda hep yalnızlık var bunların öyküsünde,
insanın meşgul olması güzel ama çalışma hayatıda bitiyor ömür boyu sürmüyor ki bittiğinde neyle uğraşacaksın ?
Yaşlandığında kapına açan bir çocuğun olması iyidir , yani dengeli yaşamak gerek , çoğu evlenmemiş kadınlar kardeşlerine güveniyor ama onlarında ilgilenecek çocuğu yada torunu oluyor , yani demek istediğim kardeşe güvenmekte düş kırıklığı olabiliyor ,ve yaşlılıkta çok azımasızca bir dönem , çocuğu belki ona bakacaktır ama evlenmemiş kız kardeşi ona yük gelebilir ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?